Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, strawman είπε

Για πες, ποσο θα πληρωσει εισφορες και φορο με 70.000€ εισοδημα. Περιμενω..

Για να δηλώσει 70000€ σημαίνει  ότι έχει συνάψει  εργολαβικά  για τα οποία  έχει συνυπολογίσει τον αναλογούντα  φόρο  τον οποίο  τον έχει  πληρωθεί  από τον πελάτη  του υ. Θέλω να μου πεις  πόσα πλέον των 70000 € που είναι  μαύρα έχει  πληρωθεί  και δεν έχει  αποδώσει  τίποτα.  Είμαι  από  τους άτυχους  που έχω κόρη Μηχανικό και γιο Δικηγόρο. 

Το θέμα  είναι  τα αδηλωτα  εισοδήματα  από airbnb. 

Επεξ/σία από kawavn800
  • Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, kawavn800 said:

Για να δηλώσει 70000€ σημαίνει  ότι έχει συνάψει  εργολαβικά  για τα οποία  έχει συνυπολογίσει τον αναλογούντα  φόρο  τον οποίο  τον έχει  πληρωθεί  από τον πελάτη  σου. Θέλω να μου πεις  πόσα πλέον των 70000 € που είναι  μαύρα έχει  πληρωθεί  και δεν έχει  αποδώσει  τίποτα.  Είμαι  από  τους άτυχους  που κόρη Μηχανικό και γιο Δικηγόρο. 

Να ξεκαθαρισουμε 2 πραματα. Εγραψα οτι ενας δικηγορος που δηλωνει 70.000€ θα πληρωσει κοντα 70% σε φορους και εισφορες. Ειπες οτι κανω λαθος, αλλα τωρα εφερες μια πιρουετα και το πηγες στα μαυρα. Αρα ειχα δικιο και ειχες αδικο, απλα δεν το παραδεχεσαι και αλλαζεις το θεμα.

Παμε παρακατω τωρα. Τι σημασια εχει ποσα μαυρα εχει? Απτη στιγμη που συμφωνεις οτι το να πληρωνει κοντα 70% του εισδοηματος του ειναι πολλα, λογικο δεν ειναι να κοβει μαυρα? Δηλαδη ποιο ειναι το point σου? Οτι καλα κανει και πληρωνει 70% γιατι κοβει μαυρα? 

Επισης τι εννοεις οτι τον φορο τον εχει πληρωθει απο τον πελατη του? Plz elaborate.

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά Γενικά Έσοδα - Γενικά Έξοδα το υπόλοιπο αν υπάρχει υπόλοιπο φορολογείται κλιμακωτά ανάλογα με το υπόλοιπο που μένει. Αλλά δεν το κάνουν για να μπορούν κάποιοι να φοροδιαφεύγουν άνετα και να βάζουν τον κόσμο να τρώγεται αναμεταξύ τους, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, όχι εσείς τα φάγατε κ.ο.κ. Έχω άδικο αυτό δεν κάνετε τώρα τρώγεστε αναμεταξύ σας και όσο εσείς τσακώνεστε αυτοί ανενόχλητοι εκεί πάνω αλωνίζουν και γελάνε και κλέβουν φυσικά γιατί το κλέψιμο δεν σταματάει ποτέ ;)

Πάρτε το χαμπάρι η λυπητερή θα έρθει στους μικρομεσαίους, οι μεγάλοι θα φοροδιαφεύγουν, αν έχουν τα κότσια ας φορολογήσουν τις πολυεθνικές, την επόμενη μέρα θα τους ξηλώσουν απο τη θέση τους. ;)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, strawman είπε

Να ξεκαθαρισουμε 2 πραματα. Εγραψα οτι ενας δικηγορος που δηλωνει 70.000€ θα πληρωσει κοντα 70% σε φορους και εισφορες. Ειπες οτι κανω λαθος, αλλα τωρα εφερες μια πιρουετα και το πηγες στα μαυρα. Αρα ειχα δικιο και ειχες αδικο, απλα δεν το παραδεχεσαι και αλλαζεις το θεμα.

Παμε παρακατω τωρα. Τι σημασια εχει ποσα μαυρα εχει? Απτη στιγμη που συμφωνεις οτι το να πληρωνει κοντα 70% του εισδοηματος του ειναι πολλα, λογικο δεν ειναι να κοβει μαυρα? Δηλαδη ποιο ειναι το point σου? Οτι καλα κανει και πληρωνει 70% γιατι κοβει μαυρα? 

Επισης τι εννοεις οτι τον φορο τον εχει πληρωθει απο τον πελατη του? Plz elaborate.

Έχεις  πάει ως πελάτης σε δικηγόρο ; 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, strawman είπε

Αρα συμφωνα με το επιχειρημα σου καλα κανει και παιρνει τα μισα μαυρα μπας και του μεινει τιποτα?

Οχι, απλα εγραψα την πραγματικοτητα. Και η πραγματικοτητα ειναι που μετραει δυστυχως.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, strawman είπε

Εννοείται ότι  κάνεις λάθος.  Στα 70000€ θα αφαιρεθούν όλα τα έξοδα  και ότι μείνει  θα  υπολογιστεί  ο αναλογούν φόρος 29%  και  27,95% εισφορά  εφόσον  είναι πλέον  της 5 ετιας  για τα πρώτα 7500€ και κλιμακωτά για τα επόμενα.  Δεν θυμάμαι την ποσόστωση. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, strawman είπε

Με μπερδευεις με καποιον αλλο, δεν σου απαντησα εγω οτι κανεις λαθος.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, strawman είπε

2 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Όλοι βλέπουμε  τα αναγραφομενα 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Τα πράγματα είναι απλά Γενικά Έσοδα - Γενικά Έξοδα το υπόλοιπο αν υπάρχει υπόλοιπο φορολογείται κλιμακωτά ανάλογα με το υπόλοιπο που μένει. Αλλά δεν το κάνουν για να μπορούν κάποιοι να φοροδιαφεύγουν άνετα και να βάζουν τον κόσμο να τρώγεται αναμεταξύ τους, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, όχι εσείς τα φάγατε κ.ο.κ.

Αυτο που χρειαζεται ΠΡΩΤΑ ενα απλο και δικαιο φορολογικο συστημα ΙΣΟ για ολους. Πρωτα αυτο. Ολα αυτα με ελεγχους κλπ ειναι αστεια για τους γνωριζοντες λογιστικα αλλα και για τους γνωριζοντες μηχανογραφικα.

ΜΕΤΑ απο αυτο, οποιος κλεψει να εχει μια πρωτη ειδοποιηση και αν δεν συμορφωθει μετα να τον πηδανε. Ειναι τοσο απλο. Θα την πληρωσουν οι πρωτοι νταηδες και μετα ολα οκ. Αλλα πως να γινει αυτο, οταν ΠΧ στην Λαικη Αγορα εδω στο Μαρουσι δεν ΚΟΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και δεν τους ενοχλει ΚΑΝΕΙΣ (Συμφωνημενο προφανως). ΠΩΣ να γινει αυτο οταν σε ΟΛΑ τα νοσοκομεια οι ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ παιρνουν φακελακια και ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ (Δημοσιος υπαλληλος να βγαλει το ματι ΑΛΛΟΥ ΔΥ δεν γινεται).

Αυτα.

5 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

Όλοι βλέπουμε  τα αναγραφομενα 

Οφθαλμιατροι ΕΟΠΥΥ ειναι η λυση.

Δημοσ.
9 minutes ago, kawavn800 said:

Εννοείται ότι  κάνεις λάθος.  Στα 70000€ θα αφαιρεθούν όλα τα έξοδα  και ότι μείνει  θα  υπολογιστεί  ο αναλογούν φόρος 29%  και  27,95% εισφορά  εφόσον  είναι πλέον  της 5 ετιας  για τα πρώτα 7500€ και κλιμακωτά για τα επόμενα.  Δεν θυμάμαι την ποσόστωση. 

Οk δεν εχεις ιδεα, αλλα επιμενεις οτι κανω λαθος....ουτε την κλιμακα φορολογιας δεν γνωριζεις ρε αδερφε. 

16 minutes ago, kawavn800 said:

Έχεις  πάει ως πελάτης σε δικηγόρο ; 

Οχι, για πες μου. Κανει παρακρατηση ο ιδιωτης ε? Σου λεω εχεις αγνοια. Συνεχισε τωρα τα δικα σου

11 minutes ago, QuitLife said:

Γιαυτο και δεν απαντησα σε σενα? Οντως τον χρειαζεσαι τον οφθαλμιατρο ;) 

Δημοσ.

ποιος καρανικας κανει debate  οτι 70% και 80% σε φορους και εισφορες ειναι νομιμο και ηθικο ....  παρακρατος και καταληστευση ειναι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, QuitLife είπε

Τραγικες πραγματικα αποψεις. Απλα τραγικες. Αν δικαιουται καποιος να ζησει η οχι. Τι να σου πω φιλε μου.

Επισης παλι μπερδευεις συνταξεις με ιατρικες καλυψεις. Περιεργο. Ειναι αλλο πραγμα. Μπορεις να ζησεις και με 700 ευρω, αλλα χωρις ιατρικη καλυψη οχι.

Δεν μου απαντάς όμως ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ για να ζήσει ο άνθρωπος που λέμε?
ΠΟΙΟΣ??

Δεν είμαι ΕΓΩ αυτός που γκρίνιαξε για υψηλές εισφορές, μην μπερδεύεσαι!!! 
Εγώ είμαι στο ΤΕΒΕ 10 χρόνια και δεν χρωστάω ούτε μία δόση ακριβώς επειδή ΠΡΟΣΠΑΘΩ να φτιάχνω τη ζωη μου και τα έξοδα της ανάλογα με αυτά που αυτοί που ΨΗΦΙΣΑΜΕ (όλοι μας, κατά καιρούς) μας βάζουν να πληρώνουμε. 

Δεν γίνεται ρε μάγκες να μην πληρώνουμε ΦΟΡΟΥΣ και ΕΙΣΦΟΡΕΣ, δεν γίνεται!!!! 
Αν δεν πληρώνουμε ΟΛΟΙ φόρους, ΟΛΟΙ ΜΑΣ βάζουμε ταφόπλακα στους ηλικιωμένους, πόσο δύσκολο είναι πια αυτό να το καταλάβετε??

Δεν γίνεται ΚΑΙ να μην πληρώνετε χριστό και να ζείτε εσείς και οι παππούδες σας εις βάρος αυτών που πληρώνουν, ΤΕΛΟΣ!!!!
Μπορείς να κάτσεις να χτυπιέσαι κάτω και να λες να πληρώσει αυτός που τα έφαγε. Guess what, αυτός που τα έφαγε ΔΕΝ θα πληρώσει. Αποφάσισε ΕΣΥ τί θα κάνεις για το μέλλον σου, των παιδιων σου αλλά και των παππούδων σου! Εσύ τους καταδικάζεις σε θάνατο σαν τα σκυλιά, όχι εγω.

1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Τρελή υπερβολή αυτό όταν το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι κάπου στα 83 αν δεν κάνω λάθος...

82, αλλα δεν πεθαίνουν όλοι στα 82 προφανώς.. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, strawman είπε

Οk δεν εχεις ιδεα, αλλα επιμενεις οτι κανω λαθος....ουτε την κλιμακα φορολογιας δεν γνωριζεις ρε αδερφε. 

Οχι, για πες μου. Κανει παρακρατηση ο ιδιωτης ε? Σου λεω εχεις αγνοια. Συνεχισε τωρα τα δικα σου

Γιαυτο και δεν απαντησα σε σενα? Οντως τον χρειαζεσαι τον οφθαλμιατρο ;) 

Τουλάχιστον  σε σέβομαι  ως συνομιλητή. Από το ύφος  σου δεν δείχνεις σεβασμό. Έδωσα 3900€ σε δικηγόρο.  Πες μου  πόσο θα φορολογηθεί;  Εδώ εκφράζονται απόψεις  δεν εκνευριζόμαστε.  Επειδή  είναι η φορολογία των δικηγόρων ίδια με των Μηχανικών  καθώς και οι εισφορές  έχω εικόνα.  Δυστυχώς  δεν  με έπεισε το επιχείρημα σου. Τα 70000€ αφορούν  υποθέσεις  πελατών με απόδειξη   και εργολαβικά  με ποσοστό  15% και πλέον  στα ποσά  που διεκδικούνται + τον αναλογούντα φόρο.  Εάν θέλεις  να σου στείλω  το εργολαβικό. Κατά τα λεγόμενα  σου 70000€ *70%= 49000€ φόροι στο κράτος  και εισφορές.  Υπόλοιπο  21000€.Ενοίκια  λογαριασμοί μείον. Δεν μένει  τίποτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, kawavn800 said:

Τουλάχιστον  σε σέβομαι  ως συνομιλητή. Από το ύφος  σου δεν δείχνεις σεβασμό. Έδωσα 3900€ σε δικηγόρο.  Πες μου  πόσο θα φορολογηθεί;  Εδώ εκφράζονται απόψεις  δεν εκνευριζόμαστε.  Επειδή  είναι η φορολογία των δικηγόρων ίδια με των Μηχανικών  καθώς και οι εισφορές  έχω εικόνα.  Δυστυχώς  δεν  με έπεισε το επιχείρημα σου. Τα 70000€ αφορούν  υποθέσεις  πελατών με απόδειξη   και εργολαβικά  με ποσοστό  15% και πλέον  στα ποσά  που διεκδικούνται + τον αναλογούντα φόρο.  Εάν θέλεις  να σου στείλω  το εργολαβικό. Κατά τα λεγόμενα  σου 70000€ *70%= 49000€ φόροι στο κράτος  και εισφορές.  Υπόλοιπο  21000€.Ενοίκια  λογαριασμοί μείον. Δεν μένει  τίποτα 

Ξαναλεω, δεν εχεις ιδεα του φορολογικου. Και οχι, δεν πρεπει να εκφραζονται αποψεις. Το φορολογικο ειναι αυτο που ειναι, δεν ειναι θεμα αποψης τι ισχυει και τι οχι. Στα facts δεν χωρανε αποψεις. Μηπως να παραθεσουμε και αποψεις για το ποια ειναι η επιταχυνση της βαρυτητας?

Ας το κανουμε απλο λοιπον. Ειμαι δικηγορος και εχω ενα γραφειο. Εχω 1 πελατη που ερχεται να του αναλαβω το διαζυγιο και του ζηταω 100.000€. Αυτο ειναι το μοναδικο εσοδο μου ολο το χρονο. Αν αφαιρεσουμε ενοικια και λοιπα εξοδα μου μενουν 70.000€. Κοντα στο 70% απο αυτα θα παει σε εφορια και εισφορες. Τι δεν καταλαβαινεις απο αυτο δεν ξερω. 

Υποψιν σου, σε δικηγορους και μηχανικους του πρωην ΤΣΜΕΔΕ οι εισφορες ειναι 38.1% και οχι 26,95, απλα για καποιο λογο περιμενουν υπουργικη αποφαση για να εφαρμοσουν κρατησεις σε επικουρικο και εφαπαξ οι οποιες θα ισχυουν αναδρομικα. Δεν ξερω αν το αντιλαμβανεσαι. Το 38.1% των κερδων σου πανε σε εισφορες!

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Αυτο που χρειαζεται ΠΡΩΤΑ ενα απλο και δικαιο φορολογικο συστημα ΙΣΟ για ολους. Πρωτα αυτο. Ολα αυτα με ελεγχους κλπ ειναι αστεια για τους γνωριζοντες λογιστικα αλλα και για τους γνωριζοντες μηχανογραφικα.

ΜΕΤΑ απο αυτο, οποιος κλεψει να εχει μια πρωτη ειδοποιηση και αν δεν συμορφωθει μετα να τον πηδανε. Ειναι τοσο απλο. Θα την πληρωσουν οι πρωτοι νταηδες και μετα ολα οκ. Αλλα πως να γινει αυτο, οταν ΠΧ στην Λαικη Αγορα εδω στο Μαρουσι δεν ΚΟΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και δεν τους ενοχλει ΚΑΝΕΙΣ (Συμφωνημενο προφανως). ΠΩΣ να γινει αυτο οταν σε ΟΛΑ τα νοσοκομεια οι ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ παιρνουν φακελακια και ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ (Δημοσιος υπαλληλος να βγαλει το ματι ΑΛΛΟΥ ΔΥ δεν γινεται).

Αυτα.

Οφθαλμιατροι ΕΟΠΥΥ ειναι η λυση.

εννοείται ίσο για όλους, όσο για τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια όλοι μας έχουμε μια πικρή ιστορία να διηγηθούμε κάνω λάθος;

Αν υπήρχε αυτό έσοδα - έξοδα κανένας δεν θα τολμούσε να κλέψει γιατροί,δικηγόροι κτλ.

Όπως υπάρχει αλληλοκάλυψη ΔΥ έτσι υπάρχει αλληλοκάλυψη στους Ελεύθερους επαγγελματίες εκτός και αν βρεθεί κάποιος ανταγωνιστής και τον καρφώσει στην εφορία, έτσι δεν γίνεται συνήθως.

Η όλοι η κανένας αυτό εξαρτάτε απο εμάς στο χέρι μας είναι.

υπόψιν δεν είμαι ΔΥ ούτε τους υπερασπίζομαι ;)

Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε ειδικά τώρα και μιλάω για τα εθνικά που θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...