Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, kawavn800 said:

Απλά θέλω το παράδειγμα  να έχει βάση.  Εχεις συνεργείο  πχ η δουλεύεις κάπου με δελτίο  παροχής υπηρεσιών ;  στο δεύτερο  ισχύει  αυτό που  λες. Αλλά όχι όπως τα αναφέρεις.  26,95% στα πρώτα 7500€, μετά υπάρχει  κλίμακα. Όσον αφορά  την φορολόγηση .  Φορολογεισαι  ως ελεύθερος επαγγελματίας;  στα κέρδη που θα εμφανίσεις  θα φορολογηθεις  με 29%. Ο μέσος όρος  δηλώσεων είναι 5900€. Το συμπέρασμα  δικό σου

Λογιστης ειμαι, λες το παραδειγμα να μην εχει βαση? 

Το 26,95% ειναι εισφορες στον ΕΦΚΑ, ειναι fixed το ποσοστο και δεν παει κλιμακωτα. Ειναι 26,95% του εισοδηματος σου εως το ποσο των 70.000€ που εχε πλαφον, με ελαχιστο ποσο υπολογισμου τα 5800€, δηλαδη 2015€ ετησιως. Εξαιρουνται δικηγοροι / μηχανικοι κλποι πρωην ασφαλισμενοι ΕΤΑΑ που το ποσοστο τους συντομα θα γινει 38.1% λογω επικουρικου και εφαπαξ. Στους μισθωτους απο την αλλη οι εισφορες ανερχονται στο 16 εως και 19% του μισθου τους.

Ο φορος εισοδηματος ξεκιναει απο τα 22% και για τους 2, οι μισθωτοι ομως εχουν και το αφορολογητο των 9.000€. Επιπλεον δεν εχουν 100% προκαταβολη ουτε και τελος επιτηδευματος.

2 minutes ago, assos7gr said:

Και άλλο ένα 45% να πλερώσεις για του χρόνου προκαταβολή. 

Το εισοδημα απο ενοικια δεν εχει προκαταβολη

• Like 2
  • Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι πολλά τα προβλήματα αλλά οι λύσεις δε χρειάζονται να είναι τόσες πολλές. 

Απλά πράγματα. Ενιαία πολιτική φορολόγησης, ξέσκισμα σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν (όχι αυτούς που απλά βρίσκουν άλλους τρόπους φορολόγησης) , ξέσκισμα σε όσους το λούζουν με δημόσιο χρήμα και προπάντων , μετά από πολλά πολλά χρόνια δουλειάς κατάλαβα πως δεν πειράζει κανέναν να δίνει το 40-50% του εισοδήματος , αρκεί να ζει αξιοπρεπώς.

Τι θέλω να πω, άλλη βάση έχει ένας που βγάζει πχ 80 χιλιάρικα και του μένουν 42 πχ και άλλη ένας που βγάζει 12 έως 20 χιλιάρικα και του μένουν 8.  Ο πρώτος αν αρχίζουν να δουλεύουν όλα μπορεί και να πει δε βαριέσαι ας πληρώσω. Ο δεύτερος με τίποτα , αφού δεν έχει να φάει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mpentenis είπε

Τι παράδειγμα θες να σου πεί δηλαδή? στο μόνο που διαφωνώ είναι η σφάλιση γιατι αυτή περιλαμβάνει και την σύνταξη. Κατά τα άλλα, προπερσι έκανα δήλωση 12.470 (δηλαδή έβγαζα 1000€ τον μήνα) και ο φόρος με την προκαταβολή μου ήρθε 5.270€, αν τα αφαιρέσεις μένουν 7200 τον χρόνο ή 600 τον μήνα (μην μου αναφερεις προκαταβολή, αυτή είναι τρελή παπατζα, η προκαταβολή βοηθάει ΜΟΝΟ στον τελευταίο χρόνο ή εαν κλείσεις, αλλιώς κάθε χρόνο την χρησιμοποιείς αλλά πάλι πληρώνεις για τον επόμενο...η προκαταβολή είναι ενα άτοκο δάνειο ενός χρόνου προς το κράτος κατ'εμε, δανείζεις λεφτά και τα παίρνεις τον επόμενο, χωρίς καμια έκπτωση ή τόκους)

ξεχασες τον φορο επιτηδευματος και την αμοιβη του λογιστη .....

Προκαταβολη υπηρχε βεβαια παντα, τωρα απλα ειναι 100%. Επισης θυμαμαι καποτε που πληρωνα στα κερδη και φορο υπερ ΟΓΑ (ημουν ΕΕ εταιρια). Τι να πεις. Παρολα αυτα, εξακολουθουν να τους ψηφιζουν.

1 ώρα πριν, kawavn800 είπε

Απλά θέλω το παράδειγμα  να έχει βάση.  Εχεις συνεργείο  πχ η δουλεύεις κάπου με δελτίο  παροχής υπηρεσιών ;  στο δεύτερο  ισχύει  αυτό που  λες. Αλλά όχι όπως τα αναφέρεις.  26,95% στα πρώτα 7500€, μετά υπάρχει  κλίμακα. Όσον αφορά  την φορολόγηση .  Φορολογεισαι  ως ελεύθερος επαγγελματίας;  στα κέρδη που θα εμφανίσεις  θα φορολογηθεις  με 29%. Ο μέσος όρος  δηλώσεων είναι 5900€. Το συμπέρασμα  δικό σου

Δηλαδη μου λες οτι εγω θελω να ζω με 6000 ευρω τον χρονο, στο σπιτι μου σχεδιαζοντας σελιδες. Λεμε τωρα. Γιατι τοσα και λιγοτερα θελω. Εχω και ενα νοικι και ζω. Δεν μπορω προφανως, εσυ θα μου ορισεις ποσα πρεπει να δηλώνω.

Απιστευτα πραγματα.

Εδω να πω δυο πραγματα:

1. Η φορολογια (και η ασφαλιστικη μια και ουσιαστικα φορολογια ειναι) των αυτο-απασχολουμενων δεν ειναι Ελληνικη πρωτοτυπια. Πριν ισως και 10 χρονια μιλωντας με φιλο Βελγο, μου ελεγε οτι απλα ξερει οτι σε καθε 100 ευρω που κοβει τιμολογιο, τα 60 ευρω ειναι φορος και ασφαλεια. Αρα ειναι Ευρωπαικη ταση η φορο-λαγνια μαζι με το γεγονος οτι δεν θελουν γενικα αυτο-απασχολουμενους.

2. Μια και μιλαμε για AirBNB, πριν 3 χρονια ημουν καλεσμενος σε ενα συγγενη καπου κοντα στο Ναυπλιο για διακοπες. Καθε απογευμα ακουγα μια φασαρια στον αερα, πραγμα περιεργο για την περιοχη (απομακρυσμενη και ησυχη, με βιλες). Ρωτησα, και μου ειπαν οτι ειναι σε μια πολυτελη βιλα 500 μετρα μακρυα, που ερχονται κατι Ρωσοι με τα ελικοπτερα. Νοικιασμενο καθε καλοκαιρι. Σιγα μην πανε μεσω AirBNB και σιγα μην τα δηλωνουν.

Τελος να πω οτι απο τον Αυγουστο που δεν θα εχουμε νεα πακετα βοηθειας, θα ανεβουν και αλλο οι φοροι μια και το "κρατος" θα πρεπει να συντηρηθει πλεον με τις δυναμεις του κυριως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nhzt είπε

Γιατί " οι 55 ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι αποτελούν πιθανοί στόχοι ελέγχου για τη μη δήλωση εισοδημάτων από την εκμίσθωση ακινήτων" ; αν δεν κάνω λάθος ο νόμος λέει σε περίπτωση αδήλωτων εσόδων από βραχυχρόνιες μισθώσεις, έπρεπε να τους επιβάλουν άμεσα πρόστιμο , 5000 ευρώ. Γιατί να τους ενημερώσουν πρώτα;

Επίσης για ολοκληρωμένη ενημέρωση και σύμφωνα με τον νέο νόμο:

"Εξαιρούνται της υποχρέωσης εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» οι «Διαχειριστές» που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 4 του ν. 4276/2014 και της παραγράφου 5 του άρθρου 46 του ν. 4179/2013, έχουν όμως την υποχρέωση να αναγράφουν, σε εμφανές σημείο, τον αριθμό του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας κατά την ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε μέσο προβολής."

Γιατί αν δε πανε να τους πιασουν επιτοπου δε μπορουν να τους κανουν τιποτα .Γιαυτο ειμαστε αντρο παρανομιας και η κολομβια των βαλκανιων εχουμε γελοιους νομους και αρπακολα  ελεγχους . Αμα εχει ο αλλος ολοκληρες βιλες που δε φαινονται πουθενα και τις νοικιαζει direct αμε να τους πιασετε ράμπο :P βεβαια φοβουνται και δεν πατανε οι φαρισαιοι αλλα σε κανα μικροπωλητη θα του κατσουν 1000 ελαχιστο προστιμο για 1 αποδειξη . Ειπαμε φορολογικη δικαιοσυνη :lol:

Επεξ/σία από Damachi
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι η ελλειψη ισονομιας, δεν γινεται να υπαρχουν 2 και 3 διαφορετικες κατηγοριες πολιτων και να αναλογως του τι εισαι να φορολογεισαι διαφορετικα και γι αυτο φτανουμε στη φοροδιαφυγη. Δε γινεται εγω να εκμισθωνω ακινητο και να παιρνω τα 160ευρω το μηνα να φορολογουμαι με 15%  και αμα το ειχα στο airbnb να παιρνω 500 το μηνα και να μην φορολογουμαι οπως ηταν μεχρι προτινος. Βγαλε εναν νομο για ολες τις κατηγοριες εκμισθωσεων και τελειωσε το θεμα. Επομενως κανενας δε θα εχει παράπονο.

Το ιδιο συμβαινει και με μισθωτους συνταξιουχους και ελευθερους επαγγελματιες, για ποιο λογο να μην φοροδιαφευγει καποιος οταν φορολογειται απο το πρωτο ευρω δεν εχει αφορολογητο πληρωνει τελος επιτηδευματος και αμα δουλεψει παραπανω τον ανεβαζει κλιμακα φορολογιας και κλιμακα στην ασφαλιση? Μια κατηγορια φορολογιας μια κλιμακα για ολους και τελειωνει το παραμυθι. Για ποιο λογο καποιος που εχει δουλεψει παραπανω να πρεπει να ανεβει στο 35%? Με λιγα λογια δεν προωθεις να αναπτυχθει καποιος αλλα επισης του λες οτι εγω θα σε αδικησω σαν κρατος γιατι εσυ δουλεψες παραπανω και πρεπει να σου παρω περισσοτερο ποσοστο φορου και οχι οπως οι αλλοι.

Επεξ/σία από dancer
Δημοσ.

ζουμε σε σοβιετ εδω και 40 χρονια. και δεν προκειται να αλλαξει τιποτα γιατι η μιση μεριδα του λαου εχει βολευτει στο δημοσιο και η αλλη μιση εχει απογοητευτει απο ολα το κομματα που ψηφισε και πλεον τα εχει παρατησει. αυτη η χωρα ειναι τελειωμενη και ειναι θεμα χρονου να ερθει το τελεσιδικο. το οποιο θα ειχε νωριτερα αν δεν ειχαμε την ΕΕ να μας εχει σε μηχανισμο στηριξης. αυτη ειναι η μονη αληθεια, ολα τα υπολοιπα ειναι για καταναλωση καφενειακου επιπεδου.

εγω μονο μια συμβουλη εχω να δωσω οσοι διαβαζουν αυτο το ποστ:

αν μεγαλωνετε παιδια, φροντιστε να πανε και να ζησουν εξω. ειτε σπουδασουν εδω ειτε εξω, αλλα να πανε εξω να βρουν μια δουλεια και να χτισουν την ζωη τους εκει. και να ερχονται στην ελλαδα μονο για τις διακοπες τους. αυτος ο τοπος ειναι καταδικασμενος, δεν υπαρχει μελλον για τις νεες γενιες. that's all.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα!!!  Η κοινωνία  μεταλλασεται. Όλες οι πλατφόρμες τέτοιου είδους  δυστυχώς δεν  είναι συνδεδεμένες με κάποιον φορολογικό μηχανισμό. Δυστυχώς πάντα  θα ψάχνουμε  τρόπους  να φοοδιαφευγουμε γιατί  δεν  έχουμε πεισθεί  ότι  τα χρήματα  επιστρέφουν στους  φορολογούμενους. Στην ίδια  περίπου κατηγορία  είναι  και το booking.com 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, dancer said:

Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι η ελλειψη ισονομιας, δεν γινεται να υπαρχουν 2 και 3 διαφορετικες κατηγοριες πολιτων και να αναλογως του τι εισαι να φορολογεισαι διαφορετικα και γι αυτο φτανουμε στη φοροδιαφυγη.

Το με τι ποσοστο φορολογεισαι στην Ελλαδα εξαρταται απο το ποσο πολυ πιστευει η κυβερνηση οτι φοροδιαφευγεις. Αληθεια, δεν σου κανω πλακα. Ενας δικηγορος ας πουμε με 70.000€ εισοδημα φτανει να πληρωνει πανω απο 70% σε φορους και εισφορες!!

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, QuitLife είπε

2. Μια και μιλαμε για AirBNB, πριν 3 χρονια ημουν καλεσμενος σε ενα συγγενη καπου κοντα στο Ναυπλιο για διακοπες. Καθε απογευμα ακουγα μια φασαρια στον αερα, πραγμα περιεργο για την περιοχη (απομακρυσμενη και ησυχη, με βιλες). Ρωτησα, και μου ειπαν οτι ειναι σε μια πολυτελη βιλα 500 μετρα μακρυα, που ερχονται κατι Ρωσοι με τα ελικοπτερα. Νοικιασμενο καθε καλοκαιρι. Σιγα μην πανε μεσω AirBNB και σιγα μην τα δηλωνουν.

Φίλος με σπιταρόνα σε τουριστική περιοχή των Χανίων, βγάζει τους γονείς του που έμεναν εκεί, μου λεει την πρώτη μέρα της απόφασης θα το δίνω 400 την βραδιά, μέσα σε 4-5 ώρες μου λεει οχι ρε πολλά είναι, 250. μια εβδομάδα μετά με ξανακαλεί, ελα βάλε το 400, το εδωσα ήδη σε ενα γιατρό για ενα μήνα. Στο τελος της σεζόν ρωτάω πως πήγε, απαντάει οτι το εδωσε μονο 50 μέρες φέτος (2017,20.000€ ) αλλά σε όσους ήρθαν τους εδωσε το email του ωστε την άλλη χρονιά να κλείσουν απευθείας ωστε να μην χρεωθούν τα του AirBnB... Οι φόροι υπερ Πίστεως βεβαια! 400 την βραδιά ο Λιάκος, όλα μαύρα. Δεν πειράζει, αν τον τσιμπήσουν και του το σφραγίσουν 2 μέρες (όπως τις επιχειρήσεις, απορώ πως και δεν το κάνουν ακόμα...) και βγάλουν τους τουρίστες στον δρόμο, θα έχει πολύ πλάκα. Φέτος το έχει ήδη δώσει για 2 μήνες, και δεν εχει αρχίσει καλά καλά η σεζόν!

Δημοσ.
15 hours ago, logistoulis said:

45% για ο,τι βγάλεις μετά τα 35 χιλιάρικα, όχι 45 γενικά

Εντωμεταξύ υπάρχουν και κοπάδια που έχουν φάει τόσο πολύ σανό που κράζουν για τη φορολογική κλίμακα σε εισοδήματα που δε θα φτάσουν, οπότε ουσιαστικά να μειωθεί η φορολογία όσων βγάζουν περισσότερα και οι ίδιοι είτε θα πληρώσουν τελικά παραπάνω είτε θα έχουν λιγότερες παροχές.

15 hours ago, ktf said:

Ας βάλουν ένα flat tax 25% στα καθαρά έσοδα, να καταργήσουν την προπληρωμή φόρου για τον επόμενο χρόνο και να κάνουν προαιρετική την ασφάλιση (έχεις την επιλογή για ιδιωτική φθηνότερα) και να δεις πως θα ελλατωθεί η φοροδιαφυγή.

Μίλα μας λίγο περισσότερο γι αυτό. Κατά την άποψη σου αυτός που φοροδιαφεύγει αν του μειώσουν τη φορολογική κλίμακα για ένα μέρος των εισοδημάτων του θα πει α οκ, εδώ δεν πλήρωνα 30% αλλά αφού είναι 25 κάτσε να κόψω μια απόδειξη;

14 hours ago, madtheo said:

Όταν πληρώνεις 24% ΦΠΑ στο supermarket κανένας δεν μπορεί να λέει ότι φοροδιαφεύγεις!

Because fuck logic.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ουσιαστικά το 45% δεν είναι τόσο πρόβλημα ακόμα και για τον μέσο ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος που το νοικιάζει, πρόβλημα όμως θα γίνει η επερχόμενη μείωση του αφορολογητου την οποία έχουν ονομάσει "διεύρυνση της φορολογικής βάσης" και θα πλήξει πολλούς κακομοιρογλου που ως τώρα δεν πλήρωναν..

Αν θέλετε να μιλήσουμε για αδικίες υπάρχουν άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα η πολύ χαμηλή φορολογία των ναυτιλιακών, τις οποίες δεν πειράζει ποτέ καμία κυβέρνηση και όταν το ζητάνε οι " κακοί κσενη" λέμε ότι θέλουν να πλήξουν την πιο ισχυρή βιομηχανία του κόσμου για χάρη των δικών τους (όχι ότι δεν ισχύει και αυτό βέβαια)

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ktf είπε

και να κάνουν προαιρετική την ασφάλιση

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, μιλάμε για αφαίμαξη.

ΥΓ. Που σε ξέρω βρε παιδάκι μου, έχεις κάμει τελεόραση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, g_alkis είπε

Ελλάς Ελλήνων φοροφυγάδων

Οχι, Ελλας Ελληνων ΦΟΡΟΦΑΓΑΔΩΝ, δεν το ξερεις καλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, geoman87 είπε

Φιλε μου θα συμφωνησω οτι η φορολογια ειναι υπερογκη και απαραδεκτη για την αναπτυξη και οτι ενα ποσοστο φοροδιαφυγης ισως ειναι επιβεβλημενο. Αλλο ενα ποσοστο ομως και αλλο δεν πληρωνω μια!

Για να εχεις εικονα ενος παραδειγματος: Φίλος ιδιοκτήτης ταξί με περίπου 40000€ ετήσιο τζίρο δήλωσε στην εφορία οτι ειχε ζημία 400€ με αποτέλσμα να πάρει επιστροφή φόρου. Οταν τον ρώτησα γτ το έκανε αυτο μου άρχισε τις γνωστές παπάτζες περί υψηλής φορολογίας και ότι αν τα δήλωνε όλα, μαζί και με την ασφάλιση του θα του έπαιρναν το 70% των χρημάτων (μαλακίες δλδ αλλά ας το δεχτούμε). Η αμέσως επόμενη ερώτηση που του έκανα ήταν τι ποσοστό θεωρεί ότι έπρεπε να του πάρουν....Μου απάντησε όλο περηφάνια και ξερολίαση οτι ενα 20-25% θα ήταν λογικό να δώσει. Και μετά του λέω και γιατί ρε φίλε πήγες και δήλωσες ζημιά 400 ευρώ στην εφορία και όχι πχ 10000€ ευρώ κέρδος ώστε να δώσεις ενα ποσό στην εφορία κοντά σε αυτό που θεωρείς λογικό να σου πάρει. Η δικαιολογία άλλαξε αστραπιαία και πήγαμε στο "και γτ να πληρώσω ρε...έχουμε δρόμους που χρειάζομαι καθε 4 μήνες καινούρια αμορτισερ στο ταξι?? έχουμε νοσοκομεία σχολεία κτλ??" όχι μου λέει δεν πληρώνω...

Ολα αυτά τα λέει ένας ανθρωπος που εξαιτίας αυτών των άθλιων δρόμων που έχουμε βγάζει ένα μεροκάματο....πριν κανα δίμηνο που έπαθε έμφραγμα ο πατέρας του σε δημόσιο νοσοκομείο τον κράτησαν στη ζωή και νοσηλέυτηκε...και έχει ένα παιδάκι 2 χρονών που σε λίγα χρόνια να ναι καλά το παιδί θα το γράψει σε δημόσιο σχολείο....

Αυτοί είμαστε οι Έλληνες μάγκες πάρτε το χαμπάρι....πάντα θα έχουμε την δικαιολογία στο στόμα όταν προκειται να πληρώσουμε...

Υ.Γ  Eίμαι Ιδιοκτήτης ακινήτου AirBnB...

Ας το δούμε κι αλλιώς. Γιατί να γαμ...μαστε στη δουλειά, να αποκτάμε κάτι με το αίμα μας και να έρχεται ο νταβατζής (εφορία) και να του δίνουμε μερίδιο (και μάλιστα τόσο υψηλό) από τον δικό μας κόπο/ιδρώτα χωρίς αυτή να υπολογίζει τίποτα,χωρίς να δουλεύει; Από που κι ως που; Είμαστε συνεργάτες; Απλά να κάθονται σε ένα γραφείο και να μας τα παίρνουν; Γιατί να ζούμε με το άγχος αν καταφέρουμε να βγάλουμε το νοίκι, να πληρώνουμε τους λογαριασμούς (και παντού φόρους) και να μην αφήσουμε τα παιδιά μας νηστικά; Θα μας δώσει η εφορία/κυβέρνηση τρόφιμα για τα παιδιά μας; Ποιος νοιάζεται; ΚΑΝΕΙΣ! Οπότε γιατί αν κάποιος μπορεί να κρύψει κάτι από τον νταβατζή να μη το κάνει; Το κράτος δεν μας κλέβει χρόνια τώρα;!!! Όταν είναι να πληρώσουμε, μας γδύνουν έχουμε δεν έχουμε κι όταν είναι να μας δώσουν επιστροφή, μας βγάζουν το λάδι η μας τα κάνουν συμψηφισμό. Δεν μας δίνουν εύκολα χρήματα στο χέρι!!!! Τι μας προσφέρει το κράτος σαν Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες; Παιδεία; Ανεργία; Επιδόματα της πείνας; Νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και γιατρούς; Δρόμους/έργα; Πραγματική αστυνομική δικαιοσύνη που την άλλη μέρα είσαι έξω ότι κι αν έχεις κάνει; Στρατό να πας να υπηρετήσεις και δεν ξέρεις αν γυρίσει πίσω το παιδί σου με τόσα που γίνονται πια εκεί; Τι..;!!!!!!! Σε τι να περιφανευτώ πια ότι είμαι Έλληνας!!!!!!!! Που έχουμε καταντήσει να είμαστε σκλάβοι/μετανάστες μέσα στην ίδια μας τη χώρα;!!!!!!!! Έχουμε φτάσει να δουλεύουμε όχι για να ταίζουμε/φροντίζουμε την οικογένεια μας αλλά για να τα δίνουμε στο κράτος και αυτοί να μας βλέπουν να πεθαίνουμε στα νοσοκομεία αν δεν έχουμε να πληρώσουμε (η να δώσουμε φακελάκι) την εγχείρηση η τα φάρμακα!!!!! Δεν πειράζει.Ας χάσει και κανένα ευρώ και το κράτος!!!!Δεν θα πάθει τίποτα μπροστά στο θάνατο μας η στην ανεργία και να μη μπορείς να ταίσεις τα παιδιά σου!!!! Δεν λέω να μη πληρώνουμε τίποτα,αλλά σε λογικά πλαίσια κι όχι αυτούς τους υπέρογκους φόρους που μας έχουν φορτώσει έχεις δεν έχεις και οι πλούσιοι και βουλευτές να μη δίνουν τίποτα και να μη τους κάνουν και τίποτα!!!! Έχουν χρεωθεί όλοι οι βουλευτές στις τράπεζες και μιλάμε για μεγάλα ποσά και τους ξανά δίνουν δάνεια!!! Και στον απλό πολίτη,αν δεν μπορέσει κάποια στιγμή να πληρώσει το δάνειο του,τον απειλούν με κατάσχεση και τον βάζουν στη μαύρη λίστα των κακοπληρωτών!!!!!! Να αφήσω εγώ να πεινάει το παιδί μου για να τα δώσω στον νταβατζή; Ε, όχι...δεν παίζει αυτό!!!!!:angry:

Ζητώ συγνώμη για όλη αυτή τη φόρα που πήρα και σας τα είπα όλα αυτά αλλά έπρεπε κάπου να τα πω να ξεθυμάνω!!!!!:D

Επεξ/σία από Nathan Drake!!
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...