Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 1 minute ago, dionysg said: ο συνταγμα μιλαει για φορολογικη ισότητα. Αλλα στην Ελλαδα αλλο φορο πληρωνεις για μερισματα, αλλο απο επιχ δραστηριοτητα, αλλο οι μισθωτοι, αλλο απο μισθωματα Κι άλλο αφορολόγητο ανάλογα το αν είσαι μισθωτός ή όχι...
skiabox Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Τα τεκμήρια μπαίνουν όταν δεν υπάρχει μηχανογράφηση ως 'εναλλακτική' μέθοδο φορολόγησης. Βέβαια αν είχαμε μηχανογράφηση από την δεκαετία του 80 που είναι και τσάμπα και εφικτή τεχνικά από τότε, δεν θα είχαμε όλο αυτό το γραφειοκρατικό τέρας που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο αυτούς που είναι μέσα από τον γκισέ! 1
alexioannou Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, dionysg είπε Το συνταγμα μιλαει για φορολογικη ισότητα. Αλλα στην Ελλαδα αλλο φορο πληρωνεις για μερισματα, αλλο απο επιχ δραστηριοτητα, αλλο οι μισθωτοι, αλλο απο μισθωματα Τουρλουμπουκη λες και ο ενας πληρωνετε με φυστικια και ο αλλος με ευρω Η κ Τουλα η πιο εξυπνη όλων δεν θελει να πληρωνει λεει τους ΔΥ για να καθονται οποτε ξεχναει να κανει φορολογικη Βεβαια ειναι η πρωτη στη σειρα της ΔΕΗ για το κοινωνικο τιμολογιο Πρωτη στη ΔΕΥΑ για το φθηνο νερο Πρωτη για το επιδομα θερμανσης Πρωτη για το επιδομα οικογενειας μιας και εχει δυο ανερχομενα φοροφυγαδακια, ζωη να εχουν Πρωτη σε ολα τα βοηθηματα, επιδοματα, και εκπτωσεις που πληρωνουν τα υπολοιπα κοροιδα Στην υγεια σας Δεν πληρωνει κανενα κρατος.πληρωνει η Ε.Ε. Μα εδω περνουν επιδοματα χιλιαδες μπαγκλαντεσιανοι που ουτε πολεμο εχουν.......200-300-400€ (μηνιατικο στο μπαγκλαντες 20€). Γιατι να μην παρει η Ελληνιδα κυρα Τουλα που τρωει στην μαπα ενα σαπιο συστημα ολη της την ζωη? Γιατι να μην πιασουν την οδοντιατρο της γειτονιας μου,αιγαλεω,που εχει 20 ραντεβου την μερα κλεισμενη πισω απο καμερες και δηλωνει 20.000 τον χρονο και το σπιτι της ειναι τερμα βορεια προστεια????? 1
dionysg Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειναι και αυτο το ξεχασα. Το σαπιο συστημα, οι μπαγλαντεζοι, που πριν ηταν αλβανοι και αυτοι οι ατιμοι ΕΕ-δανειστες-κορακια Γιαυτο δεν θελει να πληρωσει. Γιατι η κ Οδοντιατρος να δηλωσει και 20κ ειναι η απορια μου και να μην παρει και αυτη επιδοματα που παιρνει η κ Τουλα. Κοροιδο ειναι και αυτη μου φαινεται Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από dionysg 1
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Απορώ πραγματικά με τις "ειδήσεις" που διαρρέουν αριστερά και δεξιά από άσχετους και δυστυχώς αναπαράγονται και από σοβαρά sites! Το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΠΟΛ 1187/2017 δεν είναι ακόμα σε λειτουργία! Για ποιο μητρώο μιλάει η είδηση και ποιος διαχειριστής να οριστεί.... ό,τι να ναι. 1
Ntinaras Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, ktf είπε Ας βάλουν ένα flat tax 25% στα καθαρά έσοδα, να καταργήσουν την προπληρωμή φόρου για τον επόμενο χρόνο και να κάνουν προαιρετική την ασφάλιση (έχεις την επιλογή για ιδιωτική φθηνότερα) και να δεις πως θα ελλατωθεί η φοροδιαφυγή. Έξω από το χορό είναι εύκολο να φωνάζεις για φοροδιαφυγή αλλά δοκίμασε να ανοίξεις μια ατομική ή οικογενειακή επιχείριση στην Ελλάδα του σήμερα. Spoiler alert: Θα προσγειωθείς απότομα Θυμαμαι και παλιες εποχες που η φορολογια ηταν μικρη. Ο φπα 18%, και σε πολλες περιπτωσεις 6%. Τοτε δεν τον κλεβανε? Πλεον ειμαι σιγουρος πως εχουμε λιγοτερη φοροδιαφυγη σε σχεση με τοτε.
logo15 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Εγω παλι ψαχνω να βρω που και πως κανω την δουλεια αυτη για να βγαλω το ενα διαμερισμα σε βραχυπροθεσμη και δεν εχω βγαλει ακμια ακρη απο περυσι! ΤΑ φωτα σας απρακαλω!
kawavn800 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, ktf είπε Ας βάλουν ένα flat tax 25% στα καθαρά έσοδα, να καταργήσουν την προπληρωμή φόρου για τον επόμενο χρόνο και να κάνουν προαιρετική την ασφάλιση (έχεις την επιλογή για ιδιωτική φθηνότερα) και να δεις πως θα ελλατωθεί η φοροδιαφυγή. Έξω από το χορό είναι εύκολο να φωνάζεις για φοροδιαφυγή αλλά δοκίμασε να ανοίξεις μια ατομική ή οικογενειακή επιχείριση στην Ελλάδα του σήμερα. Spoiler alert: Θα προσγειωθείς απότομα Για παρουσίασε ένα παράδειγμα για να με πείσεις. Δεν αντιλέγω σε ότι είπες αλλά μιας και τηρώ τα βιβλία αυτοαπασχολουμενου θα ήθελα την άποψή σου αιτιολογώντας την σε σχέση με εργαζόμενο υπάλληλο.
linaki_ath Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 όλα τα υπόλοιπα έχουν λυθεί σε αυτή τη χώρα, το airbnb μας μάρανε 1
nhzt Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Γιατί " οι 55 ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι αποτελούν πιθανοί στόχοι ελέγχου για τη μη δήλωση εισοδημάτων από την εκμίσθωση ακινήτων" ; αν δεν κάνω λάθος ο νόμος λέει σε περίπτωση αδήλωτων εσόδων από βραχυχρόνιες μισθώσεις, έπρεπε να τους επιβάλουν άμεσα πρόστιμο , 5000 ευρώ. Γιατί να τους ενημερώσουν πρώτα; Επίσης για ολοκληρωμένη ενημέρωση και σύμφωνα με τον νέο νόμο: "Εξαιρούνται της υποχρέωσης εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» οι «Διαχειριστές» που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 4 του ν. 4276/2014 και της παραγράφου 5 του άρθρου 46 του ν. 4179/2013, έχουν όμως την υποχρέωση να αναγράφουν, σε εμφανές σημείο, τον αριθμό του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας κατά την ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε μέσο προβολής."
mpentenis Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, kawavn800 είπε Για παρουσίασε ένα παράδειγμα για να με πείσεις. Δεν αντιλέγω σε ότι είπες αλλά μιας και τηρώ τα βιβλία αυτοαπασχολουμενου θα ήθελα την άποψή σου αιτιολογώντας την σε σχέση με εργαζόμενο υπάλληλο. Τι παράδειγμα θες να σου πεί δηλαδή? στο μόνο που διαφωνώ είναι η σφάλιση γιατι αυτή περιλαμβάνει και την σύνταξη. Κατά τα άλλα, προπερσι έκανα δήλωση 12.470 (δηλαδή έβγαζα 1000€ τον μήνα) και ο φόρος με την προκαταβολή μου ήρθε 5.270€, αν τα αφαιρέσεις μένουν 7200 τον χρόνο ή 600 τον μήνα (μην μου αναφερεις προκαταβολή, αυτή είναι τρελή παπατζα, η προκαταβολή βοηθάει ΜΟΝΟ στον τελευταίο χρόνο ή εαν κλείσεις, αλλιώς κάθε χρόνο την χρησιμοποιείς αλλά πάλι πληρώνεις για τον επόμενο...η προκαταβολή είναι ενα άτοκο δάνειο ενός χρόνου προς το κράτος κατ'εμε, δανείζεις λεφτά και τα παίρνεις τον επόμενο, χωρίς καμια έκπτωση ή τόκους) 4
kawavn800 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Με δελτίο παροχής υπηρεσιών είσαι; Ο σκοπός μου δεν είναι να διαπληκτιστώ με κάποιον αλλά νομίζω ότι το παράδειγμα δεν Ευσταθεί . Σε λίγο θα έχω τα αποτελέσματα της φορολογικής δήλωσης και θα έχω στοιχεία.
strawman Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 5 hours ago, geoman87 said: Για να εχεις εικονα ενος παραδειγματος: Φίλος ιδιοκτήτης ταξί με περίπου 40000€ ετήσιο τζίρο δήλωσε στην εφορία οτι ειχε ζημία 400€ με αποτέλσμα να πάρει επιστροφή φόρου . Υ.Γ Eίμαι Ιδιοκτήτης ακινήτου AirBnB... Kαι παπατζης. Πως πηρε ο ιδιοκτητης ταξι επιστροφη φορου ρε αδερφε? 4 hours ago, QuitLife said: Μια και φαινεται να τα ξερεις ολα και καλα, γιατι ειναι τα ενοικια αυτοτελως φορολογουμενα ; Σαν τις αμοιβες ΔΣ πχ. Γιατι αν δεν ηταν ενας μεγιστανας με 150 ενοικιαζομενα ακινητα θα ανοιγε εταιρια θα την τιγκαρε ζημιες και δεν θα πληρωνε ουτε ευρω. Για τον ιδιο λογο το εισοδημα απο ακινητα ακομα και σε επιχειρησεις φορολογειται αυτοτελως. 3 hours ago, kawavn800 said: Για παρουσίασε ένα παράδειγμα για να με πείσεις. Δεν αντιλέγω σε ότι είπες αλλά μιας και τηρώ τα βιβλία αυτοαπασχολουμενου θα ήθελα την άποψή σου αιτιολογώντας την σε σχέση με εργαζόμενο υπάλληλο. 22% φορο απο το 1ο ευρω, 26.95% εισφορα, 100% προκαταβολη και τελος επιτηδευματος. Ο μισθωτος δεν εχει τιποτα απο τα παραπανω. 2
kawavn800 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 14 λεπτά πριν, strawman είπε Kαι παπατζης. Πως πηρε ο ιδιοκτητης ταξι επιστροφη φορου ρε αδερφε? Γιατι αν δεν ηταν ενας μεγιστανας με 150 ενοικιαζομενα ακινητα θα ανοιγε εταιρια θα την τιγκαρε ζημιες και δεν θα πληρωνε ουτε ευρω. Για τον ιδιο λογο το εισοδημα απο ακινητα ακομα και σε επιχειρησεις φορολογειται αυτοτελως. 22% φορο απο το 1ο ευρω, 26.95% εισφορα, 100% προκαταβολη και τελος επιτηδευματος. Ο μισθωτος δεν εχει τιποτα απο τα παραπανω. Απλά θέλω το παράδειγμα να έχει βάση. Εχεις συνεργείο πχ η δουλεύεις κάπου με δελτίο παροχής υπηρεσιών ; στο δεύτερο ισχύει αυτό που λες. Αλλά όχι όπως τα αναφέρεις. 26,95% στα πρώτα 7500€, μετά υπάρχει κλίμακα. Όσον αφορά την φορολόγηση . Φορολογεισαι ως ελεύθερος επαγγελματίας; στα κέρδη που θα εμφανίσεις θα φορολογηθεις με 29%. Ο μέσος όρος δηλώσεων είναι 5900€. Το συμπέρασμα δικό σου
assos7gr Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, possiz είπε 45% φόρο? Ωραίοι. Και άλλο ένα 45% να πλερώσεις για του χρόνου προκαταβολή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα