Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, possiz είπε

45% φόρο? Ωραίοι. 

δε το λες και πάρα πολύ αυτό αφού συνήθως όταν έχεις συνέταιρο παίρνει ο καθένας 50%!!!! :P

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανένας δεν καταλαβαίνει, πως δεν βοηθάς την κοινωνία με φόρους? Τη βοηθάς όταν ο πολίτης βγάλει κάποιο έσοδο!
Βοήθησε τον κοσμάκη να βγάλει λεφτά να ζήσει, να μην τον γδέρνεις με ενφια στα ακίνητα... και θα τα πάρεις απο την κατανάλωση!
Πόσο δύσκολο είναι?

• Like 9
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, madtheo είπε

Αν νομίζετε ότι μόνο οι Έλληνες φοροδιαφέυγουν και όλοι οι άλλοι ευρωπαίοι είναι τα καλά παιδιά πλανάστε πλάνην οικτρά! Δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε αλλά φτάνει με αυτό το παραμύθι ότι είμαστε εμείς ότι χειρότερο! Όταν πληρώνεις 24% ΦΠΑ στο supermarket κανένας δεν μπορεί να λέει ότι φοροδιαφεύγεις! Κάντε μία βόλτα και από Γερμανία να δείτε πόσο πολύ γουστάρουν την εφορία!

Ποσο ειναι ο φορος στα σουπερμαρκετ εκει?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Εγώ έχω μια πραγματική απορία: ένας ξένος που έχει αγοράσει εξοχικό στην Ελλάδα αλλά είναι φορολογικός κάτοικος άλλης χώρας γιατί να πληρώνει αυτό τον φόρο όταν το έχει στο Airbnb; Αφού το "παγκόσμιο εισόδημα" φορολογείται σε μια χώρα.. 

Γιατί εκμεταλλεύεται ακίνητο που αγόρασε και βρίσκεται στην Ελλάδα κι έχει ελληνικό ΑΦΜ. 

• Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ktf είπε

Ας βάλουν ένα flat tax 25% στα καθαρά έσοδα, να καταργήσουν την προπληρωμή φόρου για τον επόμενο χρόνο και να κάνουν προαιρετική την ασφάλιση (έχεις την επιλογή για ιδιωτική φθηνότερα) και να δεις πως θα ελλατωθεί η φοροδιαφυγή.

Έξω από το χορό είναι εύκολο να φωνάζεις για φοροδιαφυγή αλλά δοκίμασε να ανοίξεις μια ατομική ή οικογενειακή επιχείριση στην Ελλάδα του σήμερα. Spoiler alert: Θα προσγειωθείς απότομα

Φιλε μου θα συμφωνησω οτι η φορολογια ειναι υπερογκη και απαραδεκτη για την αναπτυξη και οτι ενα ποσοστο φοροδιαφυγης ισως ειναι επιβεβλημενο. Αλλο ενα ποσοστο ομως και αλλο δεν πληρωνω μια!

Για να εχεις εικονα ενος παραδειγματος: Φίλος ιδιοκτήτης ταξί με περίπου 40000€ ετήσιο τζίρο δήλωσε στην εφορία οτι ειχε ζημία 400€ με αποτέλσμα να πάρει επιστροφή φόρου. Οταν τον ρώτησα γτ το έκανε αυτο μου άρχισε τις γνωστές παπάτζες περί υψηλής φορολογίας και ότι αν τα δήλωνε όλα, μαζί και με την ασφάλιση του θα του έπαιρναν το 70% των χρημάτων (μαλακίες δλδ αλλά ας το δεχτούμε). Η αμέσως επόμενη ερώτηση που του έκανα ήταν τι ποσοστό θεωρεί ότι έπρεπε να του πάρουν....Μου απάντησε όλο περηφάνια και ξερολίαση οτι ενα 20-25% θα ήταν λογικό να δώσει. Και μετά του λέω και γιατί ρε φίλε πήγες και δήλωσες ζημιά 400 ευρώ στην εφορία και όχι πχ 10000€ ευρώ κέρδος ώστε να δώσεις ενα ποσό στην εφορία κοντά σε αυτό που θεωρείς λογικό να σου πάρει. Η δικαιολογία άλλαξε αστραπιαία και πήγαμε στο "και γτ να πληρώσω ρε...έχουμε δρόμους που χρειάζομαι καθε 4 μήνες καινούρια αμορτισερ στο ταξι?? έχουμε νοσοκομεία σχολεία κτλ??" όχι μου λέει δεν πληρώνω...

Ολα αυτά τα λέει ένας ανθρωπος που εξαιτίας αυτών των άθλιων δρόμων που έχουμε βγάζει ένα μεροκάματο....πριν κανα δίμηνο που έπαθε έμφραγμα ο πατέρας του σε δημόσιο νοσοκομείο τον κράτησαν στη ζωή και νοσηλέυτηκε...και έχει ένα παιδάκι 2 χρονών που σε λίγα χρόνια να ναι καλά το παιδί θα το γράψει σε δημόσιο σχολείο....

Αυτοί είμαστε οι Έλληνες μάγκες πάρτε το χαμπάρι....πάντα θα έχουμε την δικαιολογία στο στόμα όταν προκειται να πληρώσουμε...

Υ.Γ  Eίμαι Ιδιοκτήτης ακινήτου AirBnB...

• Like 18
  • Thanks 3
  • Confused 2
Δημοσ.

Η airbnb ειναι για τα πανηγυρια σε σχεση με το booking.

Η airbnb μου ελεγε να το δινω 10-12-15€  την μερα να μου ερθουν η σαρα και η μαρα........ειναι τελειως "φασιστικο" το συστημα τους.Χωρια οτι σε ρουφιανευουν ολη την ωρα.

Με το booking το δινω απο 25-45€ αναλογα την σαιζον,εχω 28 αριστες κριτικες........

Οι πληρωμες γινονονται με διαφορους τροπους.

Δινω αγωνα για το διατηρω σε υψηλα επιπεδα.Δινω ολοκληρο σπιτι φουλ εξοπλισμενο παραθαλασιο.

Αν σκεφτεις οτι ειμαι ανεργος το κρατος με φτυνει και καταφερνω και βγαζω τα προς το ζην χαρη στην booking(!!!!!!).

Υ.Γ.Σημερα βρεθικα στο δημαρχειο αιγαλεω.Στις πληροφοριες ηταν αραχτοι 4(!!!!) Υπαλληλοι οι δυο επαιζαν με τα κινητα τους παιχνιδια ,12,30μμ,.αυτη που ρωτησα επαιζε bubles......

Ο αντιδημαρχος ειπε οτι οι δυο ειναι με μειωμενο ωραριο......

Αυτα να ενοχλουν........

• Like 8
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Η airbnb ειναι για τα πανηγυρια σε σχεση με το booking.

Η airbnb μου ελεγε να το δινω 10-12-15€  την μερα να μου ερθουν η σαρα και η μαρα........ειναι τελειως "φασιστικο" το συστημα τους.Χωρια οτι σε ρουφιανευουν ολη την ωρα.

Με το booking το δινω απο 25-45€ αναλογα την σαιζον,εχω 28 αριστες κριτικες........

Οι πληρωμες γινονονται με διαφορους τροπους.

Δινω αγωνα για το διατηρω σε υψηλα επιπεδα.Δινω ολοκληρο σπιτι φουλ εξοπλισμενο παραθαλασιο.

Αν σκεφτεις οτι ειμαι ανεργος το κρατος με φτυνει και καταφερνω και βγαζω τα προς το ζην χαρη στην booking(!!!!!!).

Υ.Γ.Σημερα βρεθικα στο δημαρχειο αιγαλεω.Στις πληροφοριες ηταν αραχτοι 4(!!!!) Υπαλληλοι οι δυο επαιζαν με τα κινητα τους παιχνιδια ,12,30μμ,.αυτη που ρωτησα επαιζε bubles......

Ο αντιδημαρχος ειπε οτι οι δυο ειναι με μειωμενο ωραριο......

Αυτα να ενοχλουν........

Φιλαράκι εγώ στην κάλπη ψηφίζω να απολυθεί όλο το κηφηναριό.Είμαστε λίγοι όμως (0.5%) αυτοί που ενοχλουμαστε από τον παρασιτισμό.

• Like 7
Δημοσ.

Το AirBnb δεν παρέχει κάποια φίλτρα ώστε μόνο πελάτες από το εξωτερικό με συγκεκριμένες αξιολογήσεις να μπορούν να κάνουν κράτηση ? Και αν ναι, τι μπορούν να κάνουν σ' αυτήν την περίπτωση οι εξυπνάκηδες της ΑΑΔΕ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Ας τους τον ακουμπήσουν λίγο δεν πειράζει

Μια και φαινεται να τα ξερεις ολα και καλα, γιατι ειναι τα ενοικια αυτοτελως φορολογουμενα ; Σαν τις αμοιβες ΔΣ πχ.

Επισης που πανε τα λεφτα των φορων ; Μηπως πανε σε ΔΥ και τους δανειστες ;

33 λεπτά πριν, geoman87 είπε

Φιλε μου θα συμφωνησω οτι η φορολογια ειναι υπερογκη και απαραδεκτη για την αναπτυξη και οτι ενα ποσοστο φοροδιαφυγης ισως ειναι επιβεβλημενο. Αλλο ενα ποσοστο ομως και αλλο δεν πληρωνω μια!

Αυτοί είμαστε οι Έλληνες μάγκες πάρτε το χαμπάρι....πάντα θα έχουμε την δικαιολογία στο στόμα όταν προκειται να πληρώσουμε...

Υ.Γ  Eίμαι Ιδιοκτήτης ακινήτου AirBnB...

Αυτα τα "Αυτοι ειμαστε" να λειπουν παρακαλω. Μιλα για τον εαυτο σου αν θελεις.

Η φοροδιαφυγη υπαρχει σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και στην ΑΜΕΡΙΚΗ. Ενας ΜΟΝΟ τροπος υπαρχει να την περιορισεις, να την κανεις ΑΣΥΜΦΟΡΗ. Οποτε να μην παιρνεις το ρισκο για 7-10% οπως στην Αμερικη.

Ολα τα αλλα που λες δειχνουν οτι δεν εισαι σχετικος με αυτα που σχολιαζεις.

43 λεπτά πριν, Elderman_19730 είπε

Κανένας δεν καταλαβαίνει, πως δεν βοηθάς την κοινωνία με φόρους? Τη βοηθάς όταν ο πολίτης βγάλει κάποιο έσοδο!
Βοήθησε τον κοσμάκη να βγάλει λεφτά να ζήσει, να μην τον γδέρνεις με ενφια στα ακίνητα... και θα τα πάρεις απο την κατανάλωση!
Πόσο δύσκολο είναι?

Ναι προφανως ειναι δυσκολο σε μια Σοβιετια οπως η Ελλαδα αλλα και η Ευρωπη. Νομοι και Διαταξεις και Φοροι. Για να τα τρωνε οι Συγκατανευσιφαγοι και οι Ελιτ.

Λυπαμαι αλλα η Βλακεια ειναι τελικα ΑΗΤΗΤΗ.

15 λεπτά πριν, skiabox είπε

Φιλαράκι εγώ στην κάλπη ψηφίζω να απολυθεί όλο το κηφηναριό.Είμαστε λίγοι όμως (0.5%) αυτοί που ενοχλουμαστε από τον παρασιτισμό.

Δεν ειμαστε λιγοι, απλα δεν ειμαστε οργανωμενοι και δεν εχουμε εκπροσωπηση.

13 λεπτά πριν, randomcat είπε

Το AirBnb δεν παρέχει κάποια φίλτρα ώστε μόνο πελάτες από το εξωτερικό με συγκεκριμένες αξιολογήσεις να μπορούν να κάνουν κράτηση ? Και αν ναι, τι μπορούν να κάνουν σ' αυτήν την περίπτωση οι εξυπνάκηδες της ΑΑΔΕ ?

Για να μην παρεξηγηθω: Δεν υποστηριζω την φοροδιαφυγη σε καμια περιπτωση.

Απλα με ελεγχους και προστιμα δεν λυνεται το θεμα. Δεν μπορει να ελεγξει κανεις ολα αυτα που γινονται σε μια χωρα. Αν ανοιξουν 10 Airbnb στο μελλον, τι θα γινει ; Και 20 Taxibeat και 100 Uber ;

Με κατασταλτικα μετρα δεν γινεται. Ειναι ασχετοι ολοι οσοι τα λενε αυτα (ή προπαγανδιστες φοβου). Ουτε ηλεκτρονικα ουτε τιποτα. Απλα δεν γινεται να γινει. Θα πιανουν 10-20 καθε φορα και αυτο ειναι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν ειναι μαγκες να βαλουν αναδρομικα φορο απο το 10 και στους πρωτους διδαξες βαρουfucken . Αλλα οπως λενε οι παρατρεχαμενοι που γεμιζουν τις βιλες με τουριστ θα τους κλ"ασουν ταρχ"δια αν νομιζουν οτι δε φαινεται ο εφοριακος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Elderman_19730 είπε

Πόσο δύσκολο είναι?

Θεουλης.......

Σε ενα σοβαρο κρατος που μου παρεχει να πληρωσω.

Σε ενα κρατος που ΜΟΝΑΔΙΚΟ εισοδημα ειχα ενα ενοικιο γκαρσονιερας 300 ευρω(προ 8ετιας) με θεωρησαν ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑ και σε 3200€ μου ζητησαν 1027 φορο......

• Like 2
Δημοσ.

QuitLife : Αυτό που λες εγώ το ονομάζω συλλογική νοημοσύνη.

Δηλαδή οι κρατιστές αν και έχοντες πολύ λιγότερες ατομικές δεξιότητες από τους μη κρατιστές, συνασπίζονται για πλάκα σε κόμματα του 20% και πάνω οπότε γλεντούν τους μη κρατιστές κανονικά.

Δηλαδή οι κρατιστές έχουν ανώτερη συλλογική νοημοσύνη από τους μη κρατιστές.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Θεουλης.......

Σε ενα σοβαρο κρατος που μου παρεχει να πληρωσω.

Σε ενα κρατος που ΜΟΝΑΔΙΚΟ εισοδημα ειχα ενα ενοικιο γκαρσονιερας 300 ευρω(προ 8ετιας) με θεωρησαν ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑ και σε 3200€ μου ζητησαν 1027 φορο......

Ε βεβαια. Σε ποιο αλλο κρατος φορολογεισαι με ΤΕΚΜΗΡΙΑ ;

Και τα Τεκμηρια δεν ειναι τωρινα. Θυμαμαι στα νιατα μου (1980-90 καπου εκει) με ΠΑΣΟΚ δλδ ειχαμε φορο ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ και Τεκμηριο για το Suzukακι που ειχα τοτε (Alto 600 cc).

4 λεπτά πριν, skiabox είπε

QuitLife : Αυτό που λες εγώ το ονομάζω συλλογική νοημοσύνη.

Δηλαδή οι κρατιστές αν και έχοντες πολύ λιγότερες ατομικές δεξιότητες από τους μη κρατιστές, συνασπίζονται για πλάκα σε κόμματα του 20% και πάνω οπότε γλεντούν τους μη κρατιστές κανονικά.

Δηλαδή οι κρατιστές έχουν ανώτερη συλλογική νοημοσύνη από τους μη κρατιστές.

Εγω το λεω ΔΥ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συνταγμα μιλαει για φορολογικη ισότητα.

Αλλα στην Ελλαδα αλλο φορο πληρωνεις για μερισματα, αλλο απο επιχ δραστηριοτητα, αλλο οι μισθωτοι, αλλο απο μισθωματα

Τουρλουμπουκη λες και ο ενας πληρωνετε με φυστικια και ο αλλος με ευρω

Η κ Τουλα  η πιο εξυπνη όλων δεν θελει να πληρωνει λεει τους ΔΥ για να καθονται οποτε ξεχναει να κανει φορολογικη

Βεβαια ειναι η πρωτη στη σειρα της ΔΕΗ για το κοινωνικο τιμολογιο

Πρωτη στη ΔΕΥΑ για το φθηνο νερο

Πρωτη για το επιδομα θερμανσης

Πρωτη για το επιδομα οικογενειας μιας και εχει δυο ανερχομενα φοροφυγαδακια, ζωη να εχουν

Πρωτη για το επιδομα ενοικιου 

Πρωτη σε ολα τα βοηθηματα, επιδοματα, και εκπτωσεις  που πληρωνουν τα υπολοιπα κοροιδα 

Στην υγεια σας

ΥΓ Ειναι η πρωτη και στα παραπονα για την ελλειψη δασκαλων, ιατρων, νοσοκομειων και πολλων αλλων....

Επεξ/σία από dionysg
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...