CostasMas Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Καλησπερα σας. Ελαβα αρκετη βοηθεια εδω πριν για ενα αλλο θεμα οποτε ειπα να ξαναρωτησω😛 Ρωταω εκ μερους της αδερφης μου που δουλευει στα Εμιρατα. Ξερω οτι πρεπει να απευθυνθω σε αρμοδιες υπηρεσιες αλλα ρωταω εδω μηπως παρω καποιες πληροφοριες προκαταβολικα. Η αδερφη μου φαινεται ως κατοικος εξωτερικου, δεν εχει εισοδημα εδω Ελλαδα. Θελει να φερει ενα αυτοκινητο, να το αγορασει απο εκει και να το φερει Ελλαδα. Πιο συγκεκριμενα, ειναι ενα αυτοκινητο που λογικα θα κοστιζει πολυ να το αγορασει απο εδω αν και δεν το εχω ψαξει. Ειναι ενα mercedes cla 250 amg, νομιζω στα 2.1l. Εκει στα Εμιρατα κοστιζει γυρω στις 21.000€, ειναι μοντελο του '15 και εχει περιπου 50.000χλμ. Κατ'αρχην, ειναι ριψοκινδυνο να το αγορασει απο εκει? Εννοειται οτι εχει βιβλιο σερβις και οτι θα το ελεγξει μηχανικος πριν την αγορα, αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο τους εμπιστευομαι. Οσον αφορα τη μεταφορα τωρα. Μου εχουν πει οτι για να το εισαγει(απο χωρες εκτος ΕΕ τουλαχιστον), πρεπει το ιδιο μοντελο να υπαρχει και εδω(πχ ενα αυτοματο swift που εχουν εκει κατω δεν υπαρχει ιδιο εδω και δεν θα γινοταν να το φερει αν ηθελε). Η συγκεκριμενη μερσεντες απ'οσο ξερω εχει αυτοματο κιβωτιο 7 σχεσεων. Που μπορω να ελεγξω αν υπαρχει η ιδια εκδοση εδω? Περα τα εξοδα της ιδιας της μεταφορας, ξερετε ποσο θα παει το τελωνειο κτλ? Μου εχουν πει οτι γενικα πιανουν κ*λους. Αν θελει δηλαδη 10 χιλιαρικα μονο για να το φερει εδω, δεν αξιζει. Υπαρχει καποιο αλλο προβλημα με την εισαγωγη οχηματος εδω? Ευχαριστω πολυ και ρωτηστε με για οποιαδηποτε απορια.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Θα σου ελεγα μα το ξεχασεις, θα μπλεξεις άσχημα.
CostasMas Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Θα σου ελεγα μα το ξεχασεις, θα μπλεξεις άσχημα. Γιατι ετσι, αν επιτρεπεται?
NikosKallithea Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω προσωπικά δεν θα το εκανα αν ειχα διαθεσιμα 30-40χιλ θα έπαιρνα ένα πολύ καλό καινούργιο αυτοκίνητο από την Ελλάδα Με λιγα λογια Θελεις τα βασικά εκτελωνισμο πινακίδες Μετά χαρτι απο την εταιρεία οτι ειναι συμβατό τις ευρωπαϊκές οδηγίες, μεταφορικά και με το κοστος να εκτινάσσεται μερικα 10 χιλιαρα προς τα πανω και με τον κίνδυνο αφου το φέρεις να σου που οτι δεν είναι κατάλληλο για να κυκλοφορήσει στην εε Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από NikosKallithea 1
CostasMas Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Εγω πρισοπικα δεν θα το εκανα αν ειχα διαθεσιμα 30-40χιλ θα έπαιρνα ένα πολύ καλό καινούργιο αυτοκίνητο από την Ελλάδα Με λιγα λογια Θελεις τα βασικά εκτελωνισμο πινακίδες Μετά χαρτι απο την εταιρεία οτι ειναι συμβατό τις ευρωπαϊκές οδηγίες, μεταφορικά και με το κοστος να εκτινάσσεται μερικα 10 χιλιαρα προς τα πανω και με τον κίνδυνο αφου το φέρεις να σου που οτι δεν είναι κατάλληλο για να κυκλοφορήσει στην εε Δεν υπαρχει τροπος να ξερω σιγουρα οτι μπορει να κυκλοφορησει Ελλαδα και γενικα Ευρωπη? Και τα εξοδα για τη μεταφορα(με κοντεινερ λογικα), ποσα χιλιαρικα μιλαμε?😭 Νομιζω ολοι θα προτιμουσαν καινουριο, αλλα σε τετοιες μαρκες και μοντελα καινουριο συνηθως σημαινει 50-60-70 και βαλε χιλιαρικα..και το ταμειο..ειναι αρκετα μειον😁
nik0laus Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρκετά μπερδεμένη διαδικασία η εισαγωγή αυτοκινήτου από χώρα εκτός Ευρώπης ... Πέραν του κόστους εκτελωνισμού ,μεταφορικών κλπ , το κύριο πρόβλημα είναι η λεγόμενη έγκριση τύπου (για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου που εισάγεται από τις αντιπροσωπείες βγαίνει και μια αντίστοιχη έγκριση τύπου , αν για αυτό που θες να φέρεις υπάρχει ήδη κατατεθιμένη τότε δεν έχεις πρόβλημα, σε αντίθετη περίπτωση θες βεβαιώσεις από την αντιπροσωπεία - ελέγχους από ΚΤΕΟ και λοιπές γραφειοκρατικές συνομοταξίες ). Για τα εισαγόμενα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς οι εγκρίσεις τύπου ισχύουν για όλες τις χώρες μέλη. Δεν νομίζω ότι συμφέρει για αυτοκίνητο ευρείας κατανάλωσης ( εννοώ μη συλλεκτικού χαρακτήρα) καθώς το συνολικό κόστος είναι υψηλό και σε χρήμα και σε ψυχοφάρμακα λόγω της επαφής με την ελληνική γραφειοκρατεία , επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσεις στο μέλλον και πρόβλημα με ορισμένα ανταλλακτικά τα οποία δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα λόγω διαφορετικών προδιαγραφών... Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από nik0laus 1
panos_90 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Για την μεταφορά πάντως υπολόγισε κάνα 2χιλιαρο και κάνα 20 μερο περίπου για να παραλάβεις. Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να είσαι εντάξει με την μεταφορά και θα είναι αρκετά. Όπως λένε οι υπόλοιποι ελλοχεύει και ο κίνδυνος να σου πούνε εδώ ότι το αυτοκίνητο δεν συμπίπτει με τις οδηγίες της Ε.Ε. Πολύπλοκο θέμα θα έλεγα και ο μόνος τρόπος να να βγάλεις άκρη είναι εφ'όσον βρεις κάποιον που το έκανε από την ίδια χώρα., ώστε να ξέρεις που βαδίζεις με τις διαδικασίες
kage Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) http://www.yme.gr/index.php?tid=1436 Κατα 99% δεν συμφερει γιατι ειναι εκτος ε.ε. τωρα αν το φερεις με μονο +10χιλ .φερε cla45 που ειναι 2λιτρο (λιγοτερα κυβικα) H αδερφη σου εχει γραφτει δου κατοικων εξωτερικου? Εχω την εντυπωση ακομη και αν εχει γραφτει τα τεκμηρια/ φορολογια προστιμο τεκμηριων κτλ δεν τα γλυτωνει. Αν μιλαμε για επιστροφη απο εκει προς ελλαδα μονιμα τοτε googlare μετοικεσια και εκει ειναι πιο ευκολα τα πραγματα... Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από kage
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Το οτι είναι εκτός Ε.Ε. δεν λέει κάτι.Απλα χρειάζονται μερικά χαρτιά παραπανω. Απο τα ΗΑΕ εξαγωνται καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα,κυρίως πολυτελειας,σε όλο το κοσμο και φυσικά στην Ευρώπη. Αν ο πωλητής είναι έμπορος τοτε ξέρει πολύ καλά την διαδικασία εξαγωγής και γνωρίζει τι πιστοποιήσεις χρειάζονται για Ευρώπη. Κάθε μέρα τα κάνουν αυτά εκεί οι έμποροι. Ετοιμάζει ο έμπορος όλη τη χαρτουρα για εξαγωγή,το πας σε μια μεταφορική και μετα από λιγες εβδομάδες το παραλαμβανεις. Αυτά γίνονται σε αμάξια που εξάγονται από τα εμιράτα στη Γερμανία, και φυσικά σχεδόν όλα έχουν έγκριση για Ευρώπη.Το γνωρίζω επειδή το έχω ζησει εκεί. Επειδή όμως η Ελλάδα είναι μονο στα χαρτιά χώρα Ε.Ε. και ίσως έχει δικούς της νομους και ιδίως στην εισαγωγή αυτοκινήτου ειναι ενα ληστρικό κράτος,καλο είναι να πας σε εναν τελωνειακό με τα ακριβή στοιχεια του αυτοκινητου,ώστε να σου πει τα έξοδα ταξινόμησης.Όσο για την έγκριση,όπως είπα οι έμποροι εκεί στα εμιράτα γνωρίζουν πολύ καλά την διαδικασία.Αρκει να την δέχεται αυτήν το ελληνικό κράτος όπως κανουν σε αλλες χώρες της Ευρώπης.
CostasMas Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Σας ευχαριστω ολους. Για να πω την αληθεια, η ολη διαδικασια ακουγεται σαν μεγαλος πονοκεφαλος. Αρα ψαχνουμε για πωλητη που ειναι οικειος με εξαγωγες και εναν τελωνειακο εδω Ελλαδα. Απ'οτι λετε παντως υπαρχουν αρκετες μεταβλητες που μπορει και εν τελει να φερει το αυτοκινητο εδω και να μην μπορει να το κυκλοφορησει. Δεν θα αναφερω καν τα εξοδα μεταφορας. Με 10 χιλιαδες ευρω επιπλεον το βρισκει και απο car.gr και γλιτωνει τα γραφειοκρατικα. @kage Αν θυμαμαι καλα ναι, εχει γραφτει. Να ρωτησω, σε ποια τεκμηρια/προστιμα αναφερεσαι? Το αυτοκινητο θελει να το παρει μεσα σε αυτον ή και τον επομενο χρονο αλλα δεν σκοπευει ακομη να γυρισει εδω μονιμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση,η αδερφή σου από ποιον θα το αγοράσει; Ιδιώτης,έμπορος ή αντιπροσωπεία; Δεν υπαρχουν μεταχειρισμενες cla250 στην Ελλάδα,πόσο μάλλον σε AMG Line.Γερμανια μια του 2015 έχει μέσο όρο 25.000 ευρώ. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από jmmys
Joshua21 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, CostasMas είπε Καλησπερα σας. Ελαβα αρκετη βοηθεια εδω πριν για ενα αλλο θεμα οποτε ειπα να ξαναρωτησω😛 Ρωταω εκ μερους της αδερφης μου που δουλευει στα Εμιρατα. Ξερω οτι πρεπει να απευθυνθω σε αρμοδιες υπηρεσιες αλλα ρωταω εδω μηπως παρω καποιες πληροφοριες προκαταβολικα. Η αδερφη μου φαινεται ως κατοικος εξωτερικου, δεν εχει εισοδημα εδω Ελλαδα. Θελει να φερει ενα αυτοκινητο, να το αγορασει απο εκει και να το φερει Ελλαδα. Πιο συγκεκριμενα, ειναι ενα αυτοκινητο που λογικα θα κοστιζει πολυ να το αγορασει απο εδω αν και δεν το εχω ψαξει. Ειναι ενα mercedes cla 250 amg, νομιζω στα 2.1l. Εκει στα Εμιρατα κοστιζει γυρω στις 21.000€, ειναι μοντελο του '15 και εχει περιπου 50.000χλμ. Κατ'αρχην, ειναι ριψοκινδυνο να το αγορασει απο εκει? Εννοειται οτι εχει βιβλιο σερβις και οτι θα το ελεγξει μηχανικος πριν την αγορα, αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο τους εμπιστευομαι. Οσον αφορα τη μεταφορα τωρα. Μου εχουν πει οτι για να το εισαγει(απο χωρες εκτος ΕΕ τουλαχιστον), πρεπει το ιδιο μοντελο να υπαρχει και εδω(πχ ενα αυτοματο swift που εχουν εκει κατω δεν υπαρχει ιδιο εδω και δεν θα γινοταν να το φερει αν ηθελε). Η συγκεκριμενη μερσεντες απ'οσο ξερω εχει αυτοματο κιβωτιο 7 σχεσεων. Που μπορω να ελεγξω αν υπαρχει η ιδια εκδοση εδω? Περα τα εξοδα της ιδιας της μεταφορας, ξερετε ποσο θα παει το τελωνειο κτλ? Μου εχουν πει οτι γενικα πιανουν κ*λους. Αν θελει δηλαδη 10 χιλιαρικα μονο για να το φερει εδω, δεν αξιζει. Υπαρχει καποιο αλλο προβλημα με την εισαγωγη οχηματος εδω? Ευχαριστω πολυ και ρωτηστε με για οποιαδηποτε απορια. Για να μάθεις πόσο ακριβώς τελωνείο θα πληρώσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε κάποιον εκτελωνιστή που εξειδικεύεται σε αυτοκίνητα. Μόνο που όσο καλύτερα του περιγράφεις το αυτοκίνητο που θέλεις να φέρεις τόσο πιο ακριβής θα είναι η εκτίμηση του, το "mercedes cla 250 amg, νομιζω στα 2.1l" παραείναι γενικό και αόριστο, το ιδανικότερο θα ήταν να του έδειχνες άδεια κυκλοφορίας. 2
Speculoos Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, jmmys είπε Δεν υπαρχουν μεταχειρισμενες cla250 στην Ελλάδα,πόσο μάλλον σε AMG Line.Γερμανια μια του 2015 έχει μέσο όρο 25.000 ευρώ. Από πού έβγαλες αυτή την τιμή;
CostasMas Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, jmmys είπε Μια ερώτηση,η αδερφή σου από ποιον θα το αγοράσει; Ιδιώτης,έμπορος ή αντιπροσωπεία; Δεν υπαρχουν μεταχειρισμενες cla250 στην Ελλάδα,πόσο μάλλον σε AMG Line.Γερμανια μια του 2015 έχει μέσο όρο 25.000 ευρώ. Το συγκεκριμενο που εχει κατα νου ειναι απο ιδιωτη, αλλα της προτεινα να ψαξει για καποιον που μπορει να εχει εμπειρια με εξαγωγες κτλ, οπως προαναφερθηκε, πχ εναν εμπορο. @Joshua21 Εχεις δικιο, δεν το δενει και κομπο οτι θα παρει το συγκεκριμενο, γι'αυτο και εγω μια ματια εχω ριξει μονο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 19 λεπτά πριν, Speculoos είπε Από πού έβγαλες αυτή την τιμή; www.mobile.de
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα