Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/5/2018 στις 9:57 ΜΜ, divo είπε

Αν ειναι οπως τα λες, βλεπω να μην παιρνουν ποτε. Ο Οτε δεν κανει επεκτασεις δυκτιου απο 1/1/18 μια και πλεον δεν ειναι καθολικος παροχος. Ρίχνει νεο δυκτιο μονο μεχρι 200 μετρα και αυτο μετα απο χρεωση.  Καθολικος παροχος πλεον ειναι η forthnet-nova. και απο οτι ξερω δινει μονο δορυφορικο. Οποτε το ξεχνας.

να εύχεσαι να υπαρχει δυκτιο και να ειναι οπως τα λεει ο jkoukos και να ειναι υπόγειο

Γινεται να περασανε και οπτικη ινα και χαλκο στο ιδιο λακακι?? Μιλαμε για ενα λακακι το πολυ 10-15εκ πλατος.. Απο φωτογραφιες που μου ειχε στειλει ενας φιλος ειδα οτι βαζανε ενα μαυρο παχυ καλωδιο με πολλες τρυπες.. Εναεριο δικτυο υπηρχε αλλα δεν σηκωνε ουτε PSTN.. O ιδιος ο ΟΤΕ οταν τελειωσε το εργο πηγε και εβγαλε ολα τα εναερια καλωδια απ τις κολωνες και τα σπιτια.. Μακαρι να εβγαζε και τις κολωνες που τις εχει αφησει μουστερι και ειναι αντιαισθητικες.. Παραπλευρως του σπιτιου μου εχω 2 κολωνες της ΔΕΗ και μια του ΟΤΕ γυμνες που μου κοβουν την μιση θεα.. Μπορω να αιτηθω την αποσυρση τους?? Αν δεν ερθουν να τις παρουν τωρα το καλοκαιρι θα τις κοψω και θα τις κανω καυσοξυλα.. Ενα τονο καυσοξυλα βγαζουν.. Καλο μεροκαματο μεσα στις διακοπες.. Εχω αγανακτησει.. Οσοι δεν εχουν κομμενη γραμμη δεν ξερω πως συνεχιζουν και εχουν τηλεφωνο.. Οχι voip το κανονικο..

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ.

Με την οπτική ίνα ξεχνάμε τηλεφωνία PSTN ή ISDN. Μέσω αυτής περνά μόνο VoIP. Άρα στο χωριό έχετε κανονικά χάλκινο δίκτυο και από την στιγμή που λες ότι δεν είναι εναέριο, τότε έχει γίνει υπόγειο. Τέλος με αυτό.

Οι φωτογραφίες που σου έστειλε ο φίλος προφανώς δείχνουν τον κεντρικό κορμό για να έρθει στην περιοχή σας η οπτική ίνα που θα καταλήξει στην υπαίθρια καμπίνα. Ο μεγάλος μαύρος (ή πορτοκαλί σε άλλες περιπτώσεις) πλαστικός σωλήνας, περιέχει 7 μικρότερους, από τους οποίους περνούν οι οπτικές ίνες. Όταν πρόκειται για FTTH/B, δηλαδή η ίνα να καταλήγει στην οικοδομή, δεν περνά τέτοιος σωλήνας, αλλά ένα πολύ-πολύ μικρότερος.

Εν κατακλείδι μετά όλα αυτά που έχεις αναφέρει, έχετε κανονικά χάλκινο δίκτυο, με ενεργοποιημένο το Rural στην περιοχή σας και κανονικά μπορείτε να συνδεθείτε σε VDSL 30/4 ή 50/30. Το αν συμφέρει ή όχι, είναι αδιάφορο.

• Like 1
Δημοσ.

Μου θύμησες τώρα σκηνικά του τύπου να πέφτει κεραυνός και να καίγεται το ψηφιακό τηλέφωνο με τα κουμπιά. Μόνο κάτι σιδερένια κτήνη με αναλογικό καντράν την πάλευαν. Πρέπει να είχαν μείνει απο την κατοχή. Στη Βάμβακα έχω καταργήσει το pstn εδώ και μία δεκαετία. Ένα work in progress που έχω είναι να βάλω ip cams στο σπίτι, αλλά ακόμα δεν έχω βρει κάτι που να συμφέρει. Κάτι που μου δούλεψε κάπως είναι ένας ενισχυτής-repeater σήματος κινητού GSM που κατάφερε να μου βάλει σήμα και από την Q στο σπίτι. Έχει μία κατευθυντική κεραία που βλέπει Καλαμάτα και κάπως την παλεύει να μου δώσει 3G. Κόστος 100€ από alibaba. 

Αν θέλεις τώρα να βλέπεις και netflix στο εξοχικό, αναγκαστικά πρέπει να τα σκάσεις, διαφορετικά  θα φορτώνεις την κάρτα και  tethering με τις προσφορές της κάθε εταιρίας.

• Like 1
Δημοσ.

Που φτάσαμε σε ξεφτύλα τελικά σε αυτή η χώρα με αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν και με τον ανύπαρκτο έλενχο και την ανύπαρκτη πλέον αστυνόμευση είναι δύσκολο να το διανοηθεί κανείς,είναι δυνατόν εν έτη 2018 να μην μπορούν να βάλουν καλώδια γιατί τα κλέβουν οι γύφτοι και να μην μπορεί να γίνει κάτι για αυτό  !?!  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jkoukos είπε

Πως έβγαλες το συμπέρασμα αυτό;

Εγω εγραψα πριν μερικα ποστ οτι οποτε εφερνε στο παρελθον κουλουρες χαλκου ο ΟΤΕ εκαναν φτερα μεσα σε 2 ωρες.. Γι αυτο σου λεω και επιμενω οτι υπογειο δικτυο χαλκου δεν εχουμε και μου κανει εντυπωση τωρα χωρις τα εναερια καλωδια πως τα σπιτια εχουν τηλεφωνο.. Το μερος ειχε να σκαφτει 20 χρονια.. Οταν μας εβαλαν τους σωληνες για νερο..

Επεξ/σία από geogr13
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άλλο η κλοπή των καλωδίων (που ισχύει και όχι μόνο στην δικιά σας περίπτωση) και εντελές διαφορετικό το ότι δεν περνά καλώδια ο ΟΤΕ λόγω της κλοπής. Κι επιπλέον βγάζουμε και το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι φταίει η ελλιπής αστυνόμευση, λες και είναι ποτέ δυνατόν σε οποιαδήποτε χώρα να υπάρχει πλήρη κάλυψη όλων των περιουσιών έχοντας παντού αστυνόμο, νοσοκόμο, πυροσβέστη κλπ.

Και στο γράφω για τελευταία φορά. Από την στιγμή που έχεις αναφέρει ότι λειτουργεί τηλεφωνία σε σπίτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνεται χρήση χαλκού. Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί το τηλέφωνο.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 18/5/2018 στις 9:46 ΜΜ, ELMastas είπε

Που φτάσαμε σε ξεφτύλα τελικά σε αυτή η χώρα με αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν και με τον ανύπαρκτο έλενχο και την ανύπαρκτη πλέον αστυνόμευση είναι δύσκολο να το διανοηθεί κανείς,είναι δυνατόν εν έτη 2018 να μην μπορούν να βάλουν καλώδια γιατί τα κλέβουν οι γύφτοι και να μην μπορεί να γίνει κάτι για αυτό  !?!  

Φίλε τραγικό λάθος σου να δίνεις πολιτική χροιά στο θέμα....

Το θέμα δεν έχει να κάνει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με καμιά κυβέρνηση, διότι τα δίκτυα είναι υπηρεσίες ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και δεν έχει να κάνει καν με την κυβερνητική πολιτική (παρά μόνον σε ένα σημείο: τη χάραξη της γενικότερης πολιτικής)!

Αν ο κάθε πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είναι ξεφτίλας, εφόσον παραβιάζει την τρέχουσα νομοθεσία, του τραβάς μια ωραιότατη ΕΠΙΣΗΜΗ καταγγελία στην Ε.Ε.Τ.Τ. και τον Συνήγορο του Καταναλωτή και έρχεται στα ίσια του ή αλλάζεις πάροχο!!! Ξέρω περίπτωση καταναλωτή, που τους έκανε και τρέχανε με 1000 (ειδικά όταν τον απειλούσαν ότι αν υπαναχωρήσει θα πληρώσει ένα υπέρογκο πέναλτυ)!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Όταν ένας πάροχος σε μια (προβληματική) συγκεκριμένη ή απομακρυσμένη περιοχή δεν έχει κάποιο πλήθος συνδρομητών ή αιτήσεων, δεν επεκτείνει το δίκτυό του, διότι το θεωρεί ζημιογόνα επένδυση!!!!

Τώρα το τι καθόμαστε και λέμε εμείς για τους πολιτικούς, είναι άρες, μάρες κουκουνάρες!!!
Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που κανένας καταναλωτής δεν γνωρίζει ΚΑΝ!!!!
Από αρχίζει το κακό: Δεν διεκδικούμε καλύτερες ποιοτικά υπηρεσίες πιέζοντας τους παρόχους ασφυκτικά!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεγαλύτερο λάθος κατ εμέ,είναι που έχουμε "συμβιβαστεί" με αυτές τις καταστάσεις και αυτές τις πολιτικές και δεν διεκδικούμε τα αυτονόητα,δυστυχώς ακόμα αρκετοί συν-πολίτες μας δείχνουν να τις επιβραβεύουν με τις θέσεις αλλά και  μετην ψήφο τους ανάλογες καταστάσεις,εξαρτάται και απο την οπτική του καθενός,όμως σχεδόν τα πάντα που ζούμε γύρω μας έχουν,η δύναται να έχουν πολιτική χροιά και δεν λέω με αυτό πως και εμείς δεν έχουμε ευθύνες,ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί,αναφέρθηκα όμως στο παράδειγμα αυτό της κλοπής γιατί γράφτηκε πιο πάνω και επισήμανα πως σε μια ευνομούμενη πολιτεία κάτι παρόμοιο (και πολλά άλλα), δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν,το θέμα της ελλιπής αστυνόμευσης και της παρανομίας στίς μέρες μας είναι τεράστιο και αν το ανοίξουμε πραγματικά θα ξεφύγουμε απο το θέμα και τότε θα γίνει όντος πολιτική η συζήτηση... 

Εχει ξεφύγει η κατάσταση αγαπητέ, κλέβουνε τα πάντα ολα, ακόμα και τις κουπαστές απο τις πολυκατοικίες ! αυτό έγινε πρίν μια 2 εβδομάδες και στήν γειτονιά μου και πρίν λίγες μέρες Στίς σκάλες μπροστά στην πολυκατοικία της Θείας μου στο κέντρο της Αθήνας !

Δεν λέω πως είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, η του κράτους,όμως αυτό σίγουρα παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο,ας μην μου κάνεις λοιπόν υποδείξεις οτι είναι λάθος το οτι το είπα και οτι δεν θα πρέπει να αναφέρουμε πράγματα που κακώς συμβαίνουν, απο φόβο να μήπως και δώσουμε πολιτική χροιά στήν κουβέντα,η για να είμαστε "πολιτικά ορθοί" !

Αυτά και άλλα πολλά,συμβαίνουν παντού και είναι γνωστά επι αρκετά χρόνια αγαπητέ και ΔΕΝ είναι μόνο θέμα της κάθε ιδιωτικής εταιρίας αλλά  και του κράτους και των Δήμων και μας αφορά όλους,φυσικά έχει να κάνει με την χάραξη της πολιτικής του κάθε κράτους που θέλει να λέγεται ευνομούμενο.

οι Συγκεκριμένες υποδομές έχουν να κάνουν και με τις Εθνικές τηλεπικοινωνίες και αποτελούν ως ένα σημείο δημόσιο αγαθό και θέμα Εθνικής ασφάλειας ασχετα αν έχουν ξεπουληθεί πλέον σε μεγάλο βαθμό τα πάντα.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψες στο τέλος και αυτό ισχύει σε πάρα πολλούς τομείς, οτι δηλαδή δεν γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας και βέβαια οτι δεν διεκδικούμε σθεναρά,καλύτερες ποιοτικά υπηρεσίες 

Επεξ/σία από ELMastas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...