Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,στο κεντρο πειραια και κοντα στο σπιτι μου κανει εργα η vodafone και βαζει οπτικες ινες,αν εγω επιλεξω να βαλω κλασικο 24αρη adsl απο αυτην και  εφ'οσον ειμαι στο καινουργιο δικτυο, θα εχω καθαρα 24mbps down?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/4/2018 στις 10:51 ΜΜ, divo είπε

οχι γιατι θα συνεχισεις να παιρνεις οπως επαιρνες απο το αστικο κεντρο. Οι παροχοι ΔΕΝ βαζουν στις καμπινες τους τα adsl, για την ωρα τουλαχιστον. Αυτο το κανει μονο ο Οτε στους πελατες του και στις καμπινες του μονο.

Οχι.. Στο χωριο μου (Μινα Λακωνιας) που προσφατα τελειωσε η εγκατασταση απ τον ΟΤΕ οπτικης ινας και καμπινων ΜΟΝΟ προγραμματα fiber προσφερει.. Υποψην οτι πριν ουτε pstn internet δεν ειχαμε.. Δεν υπηρχε καμια υποδομη.. Ρωτησα για ADSL μιας και θα με ενδιεφερε το προγραμμα για εξοχικο που εχει (γιατι ιντερνετ μονο απ το κινητο εχω και αυτο 3G αν το επιτρεψει ο καιρος) και μου ειπαν οτι δεν ειναι στο προγραμμα η εταιρια που ανελαβε την εργολαβια να βαλει και δικτυο για ADSL.. Απο το καταστημα Cosmote της Σπαρτης..

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ.
13 hours ago, geogr13 said:

Οχι.. Στο χωριο μου (Μινα Λακωνιας) που προσφατα τελειωσε η εγκατασταση απ τον ΟΤΕ οπτικης ινας και καμπινων ΜΟΝΟ προγραμματα fiber προσφερει.. Υποψην οτι πριν ουτε pstn internet δεν ειχαμε.. Δεν υπηρχε καμια υποδομη.. Ρωτησα για ADSL μιας και θα με ενδιεφερε το προγραμμα για εξοχικο που εχει (γιατι ιντερνετ μονο απ το κινητο εχω και αυτο 3G αν το επιτρεψει ο καιρος) και μου ειπαν οτι δεν ειναι στο προγραμμα η εταιρια που ανελαβε την εργολαβια να βαλει και δικτυο για ADSL.. Απο το καταστημα Cosmote της Σπαρτης..

Αν ειχατε ηδη adsl θα μεταφεροσασταν σε vdsl 24/1. Απο τη στιγμη που δεν υπηρχε τιποτα το βρισκω λογικο να πουλανε μονο vdsl αφου για αυτο προοριζονται τα καινουρια kv.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, divo είπε

Στο χωριό σου α Το πιθανότερο είναι να μην έχεις καμπίνα ΟΤΕ αλλά rural. Ta rural μπορεί να τα βάζει ο ΟΤΕ αλλά δεν είναι του ΟΤΕ είναι κοινης χρήσεις Άρα δεν μπορεί να σου βάλει και τίποτα δικό του εκεί παρά μόνο VDSL

Ναι.. Στις καμπίνες που είναι διάσπαρτες (ανάλογα με την έκταση κάθε χωριού υπάρχει μια στο κέντρο περίπου κάθε χωριού και άλλη μια στη δημοσιά) υπάρχει το σήμα OTE RURAL SOUTH.. Ευτυχώς δεν έχει πέσει πλιάτσικο στις καμπίνες ή στα καλώδια που ένας τεχνικός του ΟΤΕ όταν ξεκινούσε η εργολαβία το καλοκαίρι μου είχε πει πως φοβόταν πάρα πολύ.. Πάντως λόγο υψηλού κόστους παγίου (η Cosmote της Σπάρτης και του Γυθείου προσφέρουν συμβόλαια για 100αρι και 200αρι ΜΟΝΟ) οι αιτήσεις είναι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ.. Αρα σίγουρα πιστεύω οτι θα ξανασκεφτούν το ADSL.. 

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, divo είπε

Ποιος σου ειπε οτι στα ρουραλ μπαινουν μονο 100αρια; αυτος που στο ειπε κανει μεγαλο λαθος

Εχεις κανει αιτηση για 50αρι και σου ειπαν οχι δε στο δινουμε;

Και για να εξηγήσω τι είναι τα rural Τα rural είναι καμπίνες  που έχουν μπει σε λευκές περιοχές όπως λέγονται. Περιοχές μη αστικές και με πολύ λίγους κατοίκους που και αυτές μοιράστηκαν όπως μοιράστηκαν και οι αστικές περιοχές μέσω ε ε τ τ οι υπόλοιποι πάροχοι Εκτός του ΟΤΕ δεν θέλησαν να πάρουμε κανένα rural γιατί δεν τους ενδιέφερε

Να κανω τι το VDSL ή το fiber σε ενα σπιτι που ανοιγει 2-3 φορες το χρονο?? Γιατι να πληρωνω παγιο κερατιατικα?? Γι αυτο τους πιεζω να βαλουν ADSL για να βαλω το προγραμμα εξοχικου που ειναι το ΜΟΝΟ που με συμφερει οικονομικα.. Σου ειπα τα 2 κοντινα μαγαζια της Cosmote (της Σπαρτης και του Γυθειου) προσφερουν συμβολαια ΜΟΝΟ για 100αρι και 200αρι πριν το Πασχα οταν και τηλεφωνησα..

YΓ. Δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ χαλκος (πριν 6-7 χρονια που προσπαθησαν να περασουν δικτυο χαλκου τα ριμαξανε οι γυφτοι και οι ντοπιοι.εφερναν τις κουλουρες και οι κουλουρες σε 2 ωρες ειχαν κανει φτερα).. Ειναι fiber to home.. ΠΑΝΤΟΥ και ΜΟΝΟ οπτικη ινα.. Ερχεται η οπτικη ινα απ την δημοσια στην καμπινα και απο την καμπινα φευγει παλι οπτικη ινα μπροστα απ τα περισσοτερα σπιτια του χωριου (οταν ξαναπαω στο χωριο θα ποσταρω αναλυτικες φωτογραφιες).. Δεν υπηρχαν υποδομες λεμε.. Μαλιστα ξηλωσανε και τα συρματα απ τις κολωνες γιατι οταν επεφταν κεραυνοι κοβοταν και το ρευμα και το τηλεφωνο.. Ειναι το προγραμμα που εκανε ο ΟΤΕ για τις απομακρυσμενες και χωρις υποδομες περιοχες τις Ελλαδας.. Για να καταλαβετε τι λεω και ποσο πισω ειναι η περιοχη του χωριου μου μεχρι και πριν 5 χρονια ουτε νερο δεν ερχοταν στο χωριο.. Παιρναμε νερο με βυτιοφορα φορτηγα..

Επεξ/σία από geogr13
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, divo είπε

adsl και μαλιστα σε πρόγραμμα εξοχικό, απο rural το βλεπω λιγο χλωμό από τώρα. Οπότε δυο λυσεις εχεις. Η μια βαζεις μαζι με ενα διπλανο σου vdsl  και το πληρωνεται μαζι. Πιο φτυνα απο το εξοχικο θα σου ερθει ή κανεις υπομονη.. 

Ο αμεσως επομενος διπλανος μου προς πασα κατευθυνση (μπροστα, πισω, δεξια, αριστερα) ειναι στα 300 μετρα οποτε δεν γινεται να παρω μαζι με καποιον αλλο.. Ειμαι το τελευταιο σπιτι που καλυπτει το δικτυο γιατι διπλα απ το σπιτι μου υπαρχει ο υποσταθμος του ΟΤΕ για ολη την περιοχη.. Αστικο κεντρο δεν γνωριζω αν ειναι.. Παντως τον ιδιο υποκωφο θορυβο που εκαναν τα μηχανηματα πριν συνεχιζουν και τον κανουν.. Σου ανεβασα μια φωτο του χωριου απο το google earth με αναλυτικες πληροφορίες.. https://imgur.com/a/ndjSmvD

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ.

Μου φαίνεται πολύ παράξενο σε Rural να μην παρέχονται πακέτα 30/4 και 50/30 Mbps, παρά μόνο τα μεγάλα (100 και 200). Επίσης το Rural για οικιακές συνδέσεις αφορά χαλκό από την καμπίνα μέχρι το σπίτι. Πριν την καμπίνα υπάρχει οπτική ίνα.

Το χωριό σου ανήκει στο Rural South του ΟΤΕ και δίνει χοντρική Bitstream VDSL, σε όποιον πάροχο ενδιαφερθεί από τον οποίο στη συνέχεια παίρνουν σύνδεση οι τελικοί χρήστες. Οι συνδέσεις οπτικών ινών σε τελικούς χρήστες αφορά μόνο εταιρείες. Αν ισχύει αυτό που αναφέρεις για οπτική ίνα στα σπίτια, είστε η εξαίρεση, για την οποία μάλιστα δεν υπάρχει καμία αναφορά στο επίσημο site αλλά και δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό της ανάθεσης (που να σημειώσω είναι ευρωπαϊκός).

Το Rural είναι έργο που έγινε με συγχρηματοδότηση ΕΕ και Ελληνικού Κράτους. Όλη η χώρα μοιράσθηκε σε 3 περιοχές, 2 από τις οποίες ανέλαβε ο ΟΤΕ και την άλλη η κοινοπραξία HOL-INTRAKAT. Αυτοί δίνουν μόνο χοντρική και όποιος πάροχος ενδιαφέρεται νοικιάζει για να δώσει στη συνέχεια στη λιανική.

Στο Rural ΔΕΝ παρέχεται και ούτε πρόκειται να δοθεί ADSL, παρά μόνον VDSL. H ελάχιστη ταχύτητα είναι 30/4Mbps και το κόστος παγίου αντίστοιχο με το κανονικό 30/3 που δίνεται εκτός Rural.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, jkoukos είπε

Μου φαίνεται πολύ παράξενο σε Rural να μην παρέχονται πακέτα 30/4 και 50/30 Mbps, παρά μόνο τα μεγάλα (100 και 200). Επίσης το Rural για οικιακές συνδέσεις αφορά χαλκό από την καμπίνα μέχρι το σπίτι. Πριν την καμπίνα υπάρχει οπτική ίνα.

Το χωριό σου ανήκει στο Rural South του ΟΤΕ και δίνει χοντρική Bitstream VDSL, σε όποιον πάροχο ενδιαφερθεί από τον οποίο στη συνέχεια παίρνουν σύνδεση οι τελικοί χρήστες. Οι συνδέσεις οπτικών ινών σε τελικούς χρήστες αφορά μόνο εταιρείες. Αν ισχύει αυτό που αναφέρεις για οπτική ίνα στα σπίτια, είστε η εξαίρεση, για την οποία μάλιστα δεν υπάρχει καμία αναφορά στο επίσημο site αλλά και δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό της ανάθεσης (που να σημειώσω είναι ευρωπαϊκός).

Το Rural είναι έργο που έγινε με συγχρηματοδότηση ΕΕ και Ελληνικού Κράτους. Όλη η χώρα μοιράσθηκε σε 3 περιοχές, 2 από τις οποίες ανέλαβε ο ΟΤΕ και την άλλη η κοινοπραξία HOL-INTRAKAT. Αυτοί δίνουν μόνο χοντρική και όποιος πάροχος ενδιαφέρεται νοικιάζει για να δώσει στη συνέχεια στη λιανική.

Στο Rural ΔΕΝ παρέχεται και ούτε πρόκειται να δοθεί ADSL, παρά μόνον VDSL. H ελάχιστη ταχύτητα είναι 30/4Mbps και το κόστος παγίου αντίστοιχο με το κανονικό 30/3 που δίνεται εκτός Rural.

Αν φερνανε κουλουρες χαλκου θα τις κλεβανε οπως την προηγουμενη φορα που το προσπαθησαν.. Να ησουν σιγουρος γι αυτο.. Εναερια συρματα ειχαμε που ουτε pstn σηκωνε και οταν επεφτε το ρευμα δεν ειχαμε και τηλεφωνο.. Καμια υποδομη οπως αναφερω.. Παρε τηλεφωνο τον ΟΤΕ του Γυθειου και παιξε οτι εισαι κατοικος της Μανης απο καποιο χωριο και θα διαπυστωσεις αυτο που λεω για 100αρι και 200αρι.. Θα εβαζα σιγουρα αλλα αν υπηρχε επιδοτηση ή ADSL.. 60 ευρω παγιο τον μηνα για εξοχικο οπως καταλαβαινεις δεν συμφερει οπως δεν συμφερει και τους ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ μονιμους κατοικους.. Αν δεν μπει ADSL (να μπορει οικονομικα ο φτωχος μονιμος και ο παραθεριστης) θα ειναι μια επενδυση που το κερδος της θα ειναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ.. Απλα πραγματα.. Ακομη και VDSL 30αρι παλι δεν συμφερει οικονομικα τους μονιμους και τους παραθεριστες γιατι σε 2 χρονια θα παει στα 40 το παγιο απο 29 που ειναι σημερα.. Με 40 ευρω ο μονιμος παιρνει τις 10αρες καρτουλες του και εχει εστω αυτο το αργο ιντερνετ απο το κινητο και τους μενουν και λεφτα στη μπαντα για το υπολοιπο του μηνα.. Υπολογισε και τα εξτρα εξοδα που χρειαζονται οι μονιμοι αλλα και οι παραθεριστες για να ξανασυνδεσουν τα σταθερα τους που τωρα πανω απο το 90% ειναι απενεργοποιημενα ή κομμενα ή απληρωτα οπως και το δικο μου.. Τωρα αυτη την στιγμη που μιλαμε στη δικη μου περιοχη που εχω γυρω γυρω 30 χωρια ζητημα ειναι να εχουν γινει 2-3 αιτησεις και αυτες οχι απο νεολαια αλλα απο συνταξιουχους με πορτοφολι που γυρισανε στα χωρια τους.. 2-3 μαγαζια που ρωτησα το Πασχα τι θα κανουνε μου ειπανε οτι δεν τους συμφερει οικονομικα.. Ετσι κι αλλιως αυτοι παιρνουν ιντερνετ με το "κολπο" απ τις κεραιες κλπ..

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ.

Στον έλεγχο διαθεσιμότητας της Cosmote, δεν δίνει τίποτα. Στη θέση σου θα έκανα σχετικό ερώτημα απευθείας στην εταιρεία για να είμαι απόλυτα βέβαιος.

Για την οπτική ίνα δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω, αλλά πρόκειται για την πρώτη και μοναδική έως τώρα αναφορά ότι στο Rural (σε όλη την χώρα) έχουν συνδεθεί με οπτική ίνα οικιακές οικοδομές, όταν δεν προβλέπεται από τον αρχικό σχεδιασμό του έργου. Αυτοί οι λίγοι που έχουν σύνδεση ποιον ακριβώς εξοπλισμό χρησιμοποιούν;

Όσον αφορά το ADSL, δεν παρέχεται πουθενά σε Rural σε όλη την Ευρώπη. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους, ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι όποιες επιχειρήσεις, να μην μείνουν με συνδέσεις από το μακρινό αστικό κέντρο αλλά να αναβαθμισθούν και αυτοί, αποφεύγοντας τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο αστικο κεντρο?? Μεχρι και πριν λιγους μηνες η πιο κοντινη περιοχη με ADSL 4αρι ηταν στα 40 χιλιομετρα μακρυα.. ADSL 24αρι και VDSL μονο η Σπαρτη ειχε σε ΟΛΟ το νομο Λακωνιας.. Ολα εγιναν απ το μηδεν.. Αποφευγοντας τον τεχνολογικο αναλφαβητισμο το εργο (στη δικια μου περιοχη) με τα τωρινα προγραμματα-παγια δεν θα εχει αποσβεση ουτε σε 1000 χρονια.. Σε 1,5 μηνα που θα κατεβω θα στειλω φωτογραφιες της εγκαταστασης του χωριου μου.. Τη φωτογραφια που ανεβασα χθες την ειδες?? Ενας που ξερω εχει το plus το καινουριο.. Μαλιστα μου ειχε τηλεφωνησει πριν κατι μερες και του εδωσα τις ιδιες οδηγιες συνδεσμολογιας που μου ειχες δωσει και συ πριν κανα μηνα για τον δικο μου εξοπλισμο.. Τωρα ομως δεν γνωριζω πως τα σπιτια θα παρουν γραμμη μιας και εναερια καλωδια δεν υπαρχουν ποια και οι κολωνες του ΟΤΕ ειναι αδειες..

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι δεν υπάρχουν κολόνες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χάλκινα καλώδια. Κάλλιστα μπορεί να τα έχουν βάλει υπόγεια όπως σε εκατοντάδες άλλες περιοχές. Το νέο Speedport Plus λειτουργεί μέσω χαλκού και όχι με οπτική ίνα. Αυτή υπάρχει από την καμπίνα και πίσω προς το αστικό κέντρο.

Για την φωτογραφία τι θέλεις να δω; Μαζί με το χωριό σου σε παρόμοια κατάσταση είναι περίπου 5500 μικροί οικισμοί που έχουν μπει στο πρόγραμμα του Rural σε όλη την χώρα.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, divo είπε

Αν ειναι οπως τα λες, βλεπω να μην παιρνουν ποτε. Ο Οτε δεν κανει επεκτασεις δυκτιου απο 1/1/18 μια και πλεον δεν ειναι καθολικος παροχος. Ρίχνει νεο δυκτιο μονο μεχρι 200 μετρα και αυτο μετα απο χρεωση.  Καθολικος παροχος πλεον ειναι η forthnet-nova. και απο οτι ξερω δινει μονο δορυφορικο. Οποτε το ξεχνας.

να εύχεσαι να υπαρχει δυκτιο και να ειναι οπως τα λεει ο jkoukos και να ειναι υπόγειο

Παιδια ερχεστε στα λογια μου.. Ενας αγροτης που εχει κομμενη γραμμη, ή καθολου γραμμη και εξυπηρετειτε εστω με το αργο 3G για ποιον λογο να μπει στη διαδικασια και στα τεραστια (για εκεινον) εξοδα να ξαναπαρει γραμμη ή να συνδεθει με το δικτυο?? Η επαρχια δεν ειναι Αθηνα.. Εκει σκεφτονται και το τελευταιο ευρω για να βγαλουν τον μηνα.. Αρα παρα την προσπαθεια των εταιριων ο τεχνολογικος αναφαλβητισμος θα παραμενει στη χωρα και θα πληθυνει κι ολας με τα εξοδα και τα παγια που ισχυουν τωρα.. Οπως ανεφερα θα ειναι ενα εργο που δεν θα δωσει αποσβεση ποτε των ποτων..

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ.

Κι επειδή δεν είναι έργο που θα αποσβεστεί, ακριβώς για τον λόγο αυτό γίνεται με χρήματα του δημοσίου, διαφορετικά καμιά ιδιωτική εταιρεία δεν θα έκανε τέτοια επένδυση. Τώρα το αν οι κάτοικοι της περιοχής το θεωρούν ακριβό και δεν θέλουν να συνδεθούν, είναι άλλο πράγμα, όμως έχουν την δυνατότητα που σε άλλη περίπτωση δεν θα την είχαν ποτέ.

Δημοσ.
Στις 5/15/2018 στις 12:01 ΜΜ, geogr13 είπε

Ποιο αστικο κεντρο?? Μεχρι και πριν λιγους μηνες η πιο κοντινη περιοχη με ADSL 4αρι ηταν στα 40 χιλιομετρα μακρυα.. 

Η Αρεόπολη και ο Γερολιμένας δεν έχει 8αρι ADSL?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, liakos356 είπε

Η Αρεόπολη και ο Γερολιμένας δεν έχει 8αρι ADSL?

Η Αρεοπολη εχει 24αρι ADSL (και VDSL πλεον σε συγκεκριμενα σημεια) αν δεν κανω σοβαρο λαθος αλλα υπαρχει ενα αστικο κεντρο για ολο το χωριο οποτε σε πολλα σημεια το ADSL θα ειναι αργο ειδικα προς νεκροταφειο, Σπηλιους, Λιμενι, Ξεπαπαδιανικα.. Αστικο κεντρο ειναι μαλλον ο παλιος ΟΤΕ απεναντι απ το ΕΣΥ.. Ο Γερολιμενας ποια ΜΟΝΟ VDSL και σε συγκεκριμενα σημεια λογικα γυρω γυρω απ τα μαγαζια.. Αν καποιος μενει προς το ιατρειο και τα Γυαλια δεν νομιζω να υπαρχει δικτυο.. To Κατωπαγκι το εσκαψαν αλλα για VDSL μονο.. Οποιος μενει στην ευθεια Σταυρι-Τροχαλακας-Παγκια-Κουνος-Ελια-Δρυ-Οχια θα μπορει να συνδεθει στο νεο δικτυο.. Το δικτυο οπτικων ινων σταματαει στον Γερολιμενα απο μας και λιγο ποιο κατω απ την Λαγια στην αλλη πλευρα.. Ο παπας εκανε χαρτια για να παει μεχρι Μαρμαρι αλλο δεν νομιζω να γινει.. Μιλαω για ΟΤΕ.. Οι αλλες εταιριες δεν γνωριζω αν δινουν στην Αρεοπολη παντως για παρακατω δεν προκειται να δωσουν συμφωνα με τα λεγομενα των παιδιων..

Επεξ/σία από geogr13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...