Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, plpapadopoulos είπε

Στη γραμματική θεωρούνται δίψηφα σύμφωνα και είναι ξεχωριστή κατηγορία.

Απλά επαναφέρω τις βασικές γνώσεις του δημοτικού, που θίχτηκες κιόλας.

Καλά κοίταξε το θέμα σου που βλέπεις φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν και μετά δώσε μας τα φώτα σου.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, VChris είπε

Καλά κοίταξε το θέμα σου που βλέπεις φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν και μετά δώσε μας τα φώτα σου.

Εκτός από αγράμματος, είσαι και είρωνας. Ποστάρισα μόλις στο "θέμα μου" και στανταράκι θα μου ξαναπαντήσει. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιος λείπει από τα ποσταρίσματα ή κάνω λάθος???

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει exploit να το εκμεταλλεύεται και από την στιγμή που υπάρχει αντίδοτο με αναβάθμιση bios κανένα θέμα... και μπράβο στην λενόβο που δεν το έβγαλε παραέξω. 

Τα προβλήματα είναι ευπρόσδεκτα αρκεί να έχουν λύση ;)

2 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Νέα μόδα έγινε πλέον αυτό το πράγμα με τις ευπάθειες των επεξεργαστών.
Από ένα σημείο και μετά καταντάει επαναλαμβανόμενο και προσωπικά με βάζει σε σκέψεις πως ο ανταγωνισμός (AMD) επιτίθεται με το να βγάζει ειδήσεις για το αν έχει περίοδο η γυναίκα  ο CEO της Intel και τι μπορεί να συμβεί αν και εφόσον κλπ.

Εμένα σαν χρήστη στο τέλος της ημέρας τι με ενδιαφέρουν όλα αυτά; Καθαρά ειδήσεις για κατανάλωση...

πάντα υπήρχαν οι τρύπες... και πάντα η ιντέλ υπεύθυνα τις έκλεινε. Τώρα πολύ σωστά όπως λες οι φανατικοί amdάκηδες έχουν πέσει με τα μούτρα και διαδίδουν βλακείες... αυτό που μένει είναι ότι οι γνώστες που έχουν ιντέλ ξέρουν τι πα να πει αναβάθμιση του μηχανήματος και συντήρηση του. Απλά πράγματα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Νέα μόδα έγινε πλέον αυτό το πράγμα με τις ευπάθειες των επεξεργαστών.
Από ένα σημείο και μετά καταντάει επαναλαμβανόμενο και προσωπικά με βάζει σε σκέψεις πως ο ανταγωνισμός (AMD) επιτίθεται με το να βγάζει ειδήσεις για το αν έχει περίοδο η γυναίκα  ο CEO της Intel και τι μπορεί να συμβεί αν και εφόσον κλπ.

Εμένα σαν χρήστη στο τέλος της ημέρας τι με ενδιαφέρουν όλα αυτά; Καθαρά ειδήσεις για κατανάλωση...

Οι πώληση μετοχών με γνώση των γεγονότων είναι αδίκημα πάντως και όχι περίοδος ;)

Σαν χρήστη δεν σε ενδιαφέρει φυσικά μέχρι να πάθεις ζημιά, έχεις δίκαιο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Δεν είναι πολύ παλιά οι sandy . Οι τελευταίοι μη αποτυχημένοι επεξεργαστές της amd ήταν οι am486 ...

Το 1994 ήταν αυτό , το αναφέρω επειδή πολλοί τωρινοί ... "οπαδοί" τότε δεν είχαν εντρυφήσει στο amd vs intel ,

αλλά  ήταν στο pumpers vs baby lino .

Που να μπλεκεις με τα σκ@τα τωρα...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Damachi είπε

Πώς ένα  malware που μένει στη ραμ προσβάλει το cold boot ?

Τι εννοείς; Εφόσον κλείσεις τον Η/Υ τα δεδομένα της RAM διαγράφονται από όσο ξέρω.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, nhzt είπε

(off topic) ... και ποια η διαφορά; αλλοιώθηκε το νόημα ή δεν καταλάβαμε τι θέλει να πει ο ποιητής;

Το τελικό (ν) στο "στον" μπαίνει για να ξεχωρίσουμε το αρσενικό άρθρο "το" από το ουδέτερο, δηλ ένα αρσενικό ουσιαστικό (στον ανθρωπο) να μην το κάνουμε ουδέτερο ( στο άνθρωπο) και είναι λάθος.

Αν όμως γράψουμε "στη πλατφόρμα" αντί "στην πλατφόρμα" όπου το ουσιαστικό προσδιορίζεται πάντα ως θηλυκό, που είναι το λάθος;

Εκτός αυτού, δεν νομίζω να βρίσκομαι σε φιλολογικό site , ώστε να αξίζει η παρατήρηση για ένα (ν) ......

Φίλε, η παρατήρηση έγινε στον αρθρογράφο, όχι σε σχόλιο. Ο λόγος που έγινε, είναι ο «ίδιος ο λόγος» και συγκεκριμένα ο γραπτός που βοηθάει την εύηχη ερμηνεία του στον προφορικό.

Η γλώσσα φίλε, είναι το σημαντικότερο εργαλείο της επικοινωνίας των ανθρώπων. Η διατήρηση του πλούτου της, είναι η ανάγκη του πολιτισμού των ανθρώπων στο να βρίσκουν νόημα. Κι αυτό ισχύει στα πάντα. π.χ. στη μουσική μπορείς να παίξεις τις ίδιες νότες με πολλούς τρόπους, αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα είναι ο εμπλουτισμός των νότων στην ερμηνεία τους και η ορθή τους αναπαραγωγή. Μπορείς να ακούσεις την ίδια μελωδία από 2 ίδια όργανα που μέσω της μουσικής προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σου συναισθηματικά, όμως ο ένας, ή έχει την αφέλεια στην ερμηνεία ή την άγνοια κι ακούγεται άψυχο σε αντίθεση με τον άλλο που σου το μεταδίδει σωστά και εύηχα. Η αφαιρετική μέθοδος στη γλώσσα τον τελευταίο καιρό, προκύπτει από την τεμπελιά στη σκέψη και στη νόηση των πολιτών και προφανώς κι από την έλλειψη ελεύθερου ποιοτικού χρόνου.

Πρόφερε τα παρακάτω...
- στη παραλία ή στην παραλία. (προσωπικά στο πρώτο μου ακούγομαι σαν αλλοδαπός που μαθαίνει τώρα εντατικά ελληνικά)

- τη παρασκευή ή την παρασκευή (κι αν προσέξεις, όταν αυτές τις φράσεις τις λες γρήγορα, στην ουσία ακούγονται με μπ όχι με π. Δηλαδή... Τη μπαρασκευή. Κι αυτό γιατί βάσει της ταχύτητας στην ομιλία, το ν φύγει από το άρθρο και γίνεται μ στην επόμενη λέξη.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Manos Petrucci είπε

Φίλε, η παρατήρηση έγινε στον αρθρογράφο, όχι σε σχόλιο. Ο λόγος που έγινε, είναι ο «ίδιος ο λόγος» και συγκεκριμένα ο γραπτός που βοηθάει την εύηχη ερμηνεία του στον προφορικό.

Η γλώσσα φίλε, είναι το σημαντικότερο εργαλείο της επικοινωνίας των ανθρώπων. Η διατήρηση του πλούτου της, είναι η ανάγκη του πολιτισμού των ανθρώπων στο να βρίσκουν νόημα. Κι αυτό ισχύει στα πάντα. π.χ. στη μουσική μπορείς να παίξεις τις ίδιες νότες με πολλούς τρόπους, αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα είναι ο εμπλουτισμός των νότων στην ερμηνεία τους και η ορθή τους αναπαραγωγή. Μπορείς να ακούσεις την ίδια μελωδία από 2 ίδια όργανα που μέσω της μουσικής προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σου συναισθηματικά, όμως ο ένας, ή έχει την αφέλεια στην ερμηνεία ή την άγνοια κι ακούγεται άψυχο σε αντίθεση με τον άλλο που σου το μεταδίδει σωστά και εύηχα. Η αφαιρετική μέθοδος στη γλώσσα τον τελευταίο καιρό, προκύπτει από την τεμπελιά στη σκέψη και στη νόηση των πολιτών και προφανώς κι από την έλλειψη ελεύθερου ποιοτικού χρόνου.

Πρόφερε τα παρακάτω...
- στη παραλία ή στην παραλία. (προσωπικά στο πρώτο μου ακούγομαι σαν αλλοδαπός που μαθαίνει τώρα εντατικά ελληνικά)

- τη παρασκευή ή την παρασκευή (κι αν προσέξεις, όταν αυτές τις φράσεις τις λες γρήγορα, στην ουσία ακούγονται με μπ όχι με π. Δηλαδή... Τη μπαρασκευή. Κι αυτό γιατί βάσει της ταχύτητας στην ομιλία, το ν φύγει από το άρθρο και γίνεται μ στην επόμενη λέξη.

(off topic)

Εγώ πουθενά απ όσα έγραψα δεν έθεσα κάποιους κανόνες οσον αφορά την προσθήκη ή όχι του ν στο θηλυκό άρθρο. Δεν είπα δηλ να μην χρησιμοποιείτε το ν. Στα παραδείγματα που φέρνεις, μην ισχυρίζεσαι οτι δεν χρησιμοποιουνται απο κανένα. Πολλοί είναι αυτοί που δεν βάζουν τον ν και ιδίως σε τοπικές διαλέκτους. Εγώ προσωπικά θα έλεγα "στην παραλία" αλλά θα έλεγα και "στη πλατφόρμα" και ανάλογα με την ταχύτητα που μιλάς ώστε να ακούγεται ή όχι το ν. 

Πέραν όμως της ευηχης ομιλίας, εγω έθεσα θεμα στον κανόνα. Δηλ ενώ το ν χρησιμοποιείται για να ξεχωριζουμε το αρσενικό απο το ουδέτερο άρθρο που προσδιορίζει το ουσιαστικό (δηλ έχει μια χρησιμότητα γραμματικα), στο θηλυκό "στη" ή "στην" δεν χρειάζεται να προσδιορισουμε το ουσιαστικό που ούτως ή άλλως είναι θηλυκό.

π.χ. αν πεις "στο κήπο"  είναι λάθος γιατί ο κήπος είναι αρσενικό αρα πρέπει να πεις "στον κήπο". Ο κανόνας αυτός δεν υπάρχει στα θηλυκά περι προσδιορισμου του ουσιαστικου και έχει μονο σημασία στο αν ακούγεται καλα ή όχι. 

Δημοσ.
Στις 4/18/2018 στις 11:24 ΠΜ, amveria είπε

Χριστός Ανέστη, καλήμερα σε όλους,

Περιμένω από όλους τους υποστηρικτές της εν λόγω εταιρίας να δω πως θα διατυπώσουν την άποψή τους σε ένα τόσο σημαντικό και σοβαρό θέμα, του οποίου δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη άποψη και γνώση, όταν υπό άλλες συνθήκες αν ανακοινώνονταν κάτι αντίστοιχο για άλλο στρατόπεδο θα είχε βουίξει το Πανελλήνιο.

Καλή συνέχεια, τελικά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Nα πάρε απάντηση απο έναν Intel-ακια...

Δε μαμιεσαι ρε intel πια;Θα γυρίσουμε ολοι σε 8086! XD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...