Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, ~mxls~ είπε

Για τις εκδόσεις Windows μιλάμε ;

Χθες Nuc με 7ης γενιας i5 κόλλησε σε σημείο εγκατάστασης, χρειάστηκε manual restart.

Σήμερα HP 250 G6 δεν δεχόταν με καμια δύναμη αναβάθμιση την 1709.

Του κουτιού μηχανήματα με 10αρια. Συνηθισμένα πράγματα.

Οκ, θέλεις να δοκιμάσεις ακριβώς τα ίδια με κάποια έκδοση linux να δούμε τί θα γίνει, αν θα γίνει?

Ασυμβατότητες πάντα θα υπάρχουν, γιαυτό υπάρχουν και οι κατασκευαστές hardware που βγάζουν καινούριους drivers και bios update, για να μειόνονται τα προβλήματα αυτά. 

Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει ποτέ περίπτωση κάποιο λειτουργικό να παίζει 100% απροβλημάτιστα παντού, αλλά αν ένα λειτουργικό πλησιάζει σε αυτό, αυτό σίγουρα είναι τα 10άρια. 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μην παραπονιέστε. Πλέον τα δεκάρια έχουν πιάσει σε αξιοπιστία και επιδόσεις τα 7 που είναι η προ-προηγούμενη έκδοση. :lol::lol:

Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα στον desktop, αλλά σε ένα Pavilion της σειράς είχα βαρεθεί να ψάχνω τους κωδικούς των BSOD. Με μια κάμερα στο χέρι ήμουν να προλάβω το σφάλμα :unsure:

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GregSabbath είπε

Καταλαβαίνω και δυστυχως με τα windows για δουλειές γραφείου παίζεις ρώσικη ρουλέτα. Εγώ όταν θελω να κάνω κατι σοβαρό μπαίνω απο  linux mint. Όχι οτι εκεί δε μπορεί να συμβεί kernel panic και να πάθεις τα ίδια, αλλά τουλάχιστον απο το 2013 που τα χρησιμοποιώ παράλληλα με τα windows, τα linux μου έχουν πεταξει kernel panic για κατι που εφταιγε ενα στικάκι ram, και όχι για software κλπ που θα δεις στα windows.

το mint με επιπεδο αναβαθμισεων 2 δεν σπαει που να χτυπας κωλο κατω ,μην λεμε οτι θελουμε 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, GregSabbath είπε

Καταλαβαίνω και δυστυχως με τα windows για δουλειές γραφείου παίζεις ρώσικη ρουλέτα. Εγώ όταν θελω να κάνω κατι σοβαρό μπαίνω απο  linux mint. Όχι οτι εκεί δε μπορεί να συμβεί kernel panic και να πάθεις τα ίδια, αλλά τουλάχιστον απο το 2013 που τα χρησιμοποιώ παράλληλα με τα windows, τα linux μου έχουν πεταξει kernel panic για κατι που εφταιγε ενα στικάκι ram, και όχι για software κλπ που θα δεις στα windows.

φιλε μου δουλευω λογιστικα προγραμματα κλπ που δεν μπορω να καθομαι να παιδευομαι με ασυμβατοτητες ουτε να ψαχνω drivers για εκτυπωτες, φωτοτυπικα κλπ.

Θελω να δουλευουν ολα out of the box. τωρα το οτι στα 5 χρονια που εχω το γραφειο μου, εκανε το 1ο bluescreen, δε μου λεει κατι, ειναι το ιδιο με το να κανει τσαφ το τροφοδοτικο ή οτιδηποτε αλλο..

Η ανεση του να δουλευεις σε windows για μενα δεν ξεπληρωνεται με την οποια σταθεροτητα παραπανω προσφερει το Linux..απλα το ανεφερα επειδη ειδα οτι βγηκαν ολοι να πουν οτι δεν εχουν θεμα...

ΕΞαλλου και εγω δεν εχω σε ολα τα Pc.

• Like 1
Δημοσ.

BSOD έχω να δω πάνω από 5-6 χρόνια, τόσο στα desktop όσο και τα laptop που έχουμε στην οικογένεια, παλιά και καινούργια.

Από bugs όμως δόξα το θεό δεν έχω παράπονο.

Ειδικά μετά την φθινοπωρινή αναβάθμιση, 3 στα 4 PC ζητούσαν συνεχώς επανεκκινήσεις παρ'όλες τις διορθωτικές ενέργειες σχετικά με το ιστορικό των updates, διορθώσεις στη registry και γενικά ότι προτεινόταν από τη μικρομαλακή ως λύση στο πρόβλημα.

Τελικά το ένα desktop πέρασε την 1803 και σταμάτησε να έχει πρόβλημα, ενώ τα άλλα δύο λάπτοπ συνήλθαν με soft format. Σχεδόν δλδ, αφού στο ένα, το bluetooth πλέον αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με τα ακουστικά μου.

Άλλο τώρα: 

ενώ αρχικά τα 10άρια, μου φαίνονταν πιο γρήγορα από τα 7άρια (στο ίδιο PC), τον τελευταίο χρόνο περίπου, δεν τα βλέπω και τόσο σπιρτόζικα όσο πριν. Ακόμα και σε καινούργιο PC με 1400 Ryzen, 8άρα RAM, 1060κάρτα γραφ., και HD με 7500RPM  είναι κομματάκι ράθυμα σε browsing αλλά και άνοιγμα-σώσιμο-ανάκτηση εγγράφων office ή pdf καθώς και διαφόρων προγραμμάτων. 

Το αναφέρω γιατί είναι κάτι που βλέπω και άλλους γνωστούς μου να παραπονιούνται, άρα μάλλον δεν είναι ιδέα μου.

Δημοσ.

Τελευταία φορά που είδα bsod ήταν εκείνη η ροζ που είχαν τα Vista. Άλλα εκνευριστικά θέματα υπάρχουν, και μπόλικα, αλλά τουλάχιστον δεν τραβάει restart στα καλά καθούμενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...