Προς το περιεχόμενο

Χτυπησε ο σκληρος

giokspy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Εχω ενα wd green περιπου 10 χρονια που ειχα τα πιο σημαντικα αρχεια και φωτος.  Μεχρι.πριν λιγο καιρο εδειχνε σταθερα 97%health και περισσοτερες απο 1000 μερες ζωης. εβγαζε βεβαια θεματα επικοινωνιας. Τελευταια αρχισε να μη τον βλεπει καθολου το hd sentinel και δεν εδειχνε SMART. Ασε που αρχισε να ακουγονται καποια ηπια χτυπηματα. Το θεμα ειναι οτι.πλεον δε μπορει να.μπουταρει το pc αν ειναι συνδεμενος. δοκιμασα με 3 καλωδια αλλα.το ιδιο. 

Υπαρχει καποιος τροπος.να επαναφερθουν; Υπαρχει κανενας τεχνικος που κανει αυτη τη δουλεια σε λογικο κοστος;

Ευχαριστω

Επεξ/σία από giokspy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πεις ότι δεν σου έδειξε σημάδια κατάρρευσης. Τώρα πρέπει να πληρώσεις ακριβά. Λογικά κόστη σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν.

• Like 1

Ευτυχως τον εβαλα σε δευτερο υπολογιστη και δουλεψε. Το HDSentinel δειχνει 90% health αλλα δεν το εμπιστευομαι οποτε προλαβα και μετεφερα τα βασικα γιατι δεν τον βλεπω να δουλευει για πολυ. Ετσι με αφησε και ο πρωτος green αλλα και παλι προλαβα να περισωσω τα βασικα. Τελικα το Hd sentinel οπως και ολα τα διαγνωστικα δε σου εξασφαλιζουν τιποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εννοειται οτι παρε οτι θελεις απο μεσα, και μην τον κλεισεις προτου παρεις τα δεδομενα. 

μηχανικος και στο 99% οταν πεφτει δεν αφηνουμε κρισιμα δεδομενα πανω του. κατω απο 100% ειναι δεικτης οτι καποιο προβλημα υπαρχει με το δισκο.

Επεξ/σία από rofl

38 λεπτά πριν, rofl είπε

εννοειται οτι παρε οτι θελεις απο μεσα, και μην τον κλεισεις προτου παρεις τα δεδομενα. 

μηχανικος και στο 99% οταν πεφτει δεν αφηνουμε κρισιμα δεδομενα πανω του. κατω απο 100% ειναι δεικτης οτι καποιο προβλημα υπαρχει με το δισκο.

Όχι είσαι λάθος. Ο δίσκος μπορεί να μείνει π.χ. στο 97% ή και πολύ μικρότερο για πολύ καιρό. Η μείωση του health μπορεί να οφείλεται και σε κάποια διακοπή ρεύματος. δεν σημαίνει ότι ο δίσκος έχει πρόβλημα. Εξάλλου το HD Sentinel δεν επαναφέρει τιμή στο 100% παρόλο που ο δίσκος δεν έχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να γράφει και να ξεγράφει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσωπικα δεν εχω δει ποτε μειωση του health κατω απο 100% σε λειτουργικο σκληρο χωρις bad sectors/ προβληματα στη λειτουργια. βεβαια δεν ειμαι μεγαλο δειγμα. :P αλλα σιγουρα το κατω απο τα 100% ειναι καμπανακι τουλαχιστον για ελεγχο.

ασχετο μιας και λυθηκε το θεμα του op.

ενας νεος σκληρος  wd gold που φαινεται ολα καλα (health smart επιδοσεις checkdisk κτλ) αλλα στο 5μηνο μου εχει βγαλει 2 φορες not initialized ( και φτιαχνει με reboot) να τον φοβαμαι η οχι?

με διαφορετικο καλωδιο και μαλλον και σε διαφορετικη sata την καθεμια απο τις 2 φορες. η δευτερη φορα χθες η πρωτη πριν κανα 5μηνο.

Επεξ/σία από rofl

Όταν αλλάζεις καλώδια να αλλάζεις και τα δύο. Και data και power δηλ.

Αν κάνεις συνεχώς backup του δίσκου δεν έχεις τίποτε να φοβάσαι. Μπορεί αν φταίνε και άλλα όπως μητρική ή sata θύρες. Το παρακολουθείς και βλέπεις. Μπορεί τα health, smart να φαίνονται εντάξει τώρα αλλά ανά πάσα στιγμή να δείξουν πρόβλημα.

• Like 2

Στις 4/20/2018 στις 12:23 ΠΜ, BlueBlood7 είπε

Όχι είσαι λάθος. Ο δίσκος μπορεί να μείνει π.χ. στο 97% ή και πολύ μικρότερο για πολύ καιρό. Η μείωση του health μπορεί να οφείλεται και σε κάποια διακοπή ρεύματος. δεν σημαίνει ότι ο δίσκος έχει πρόβλημα. Εξάλλου το HD Sentinel δεν επαναφέρει τιμή στο 100% παρόλο που ο δίσκος δεν έχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να γράφει και να ξεγράφει.

Κι όμως, το sentinel μπορεί να επαναφέρει το health στο 100% αν περάσει επιτυχώς full test. Μου το έκανε σε έναν εξωτερικό Seagate που έχω. Είχε πέσει το health λόγω διακοπών ρεύματος και μόλις το πέρασα, μου το ξαναανέβασε στο 100%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...