Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά ,,,,, λοιπόν έχω ένα Pc που έχει ,

Asus b85 gamer 

i5 4460

gtx 660 

2x 4 gb Corsair vegence 1600 ( black module ) 

2x 4 gb Corsair vegence 1600 low profile ( blue module ) 

Έχω Windows 10 x64 , τις διαβάζει κανονικά 16 gb ,,, αλλά στα 1333 ,,,,ξέρω ότι υπάρχει ρύθμιση στα bios X.M.P. Για να τις τρέξει στα 1600 ,,,,

το ερώτημα είναι το εξής , ΑΞΙΖΕΙ ;;; Υπάρχει περίπτωση να πάθουν τίποτα αν τρέχουν 1600 ,,,,, με το pubg που παίζω κομπλέ είναι και στα 1333 που είναι ,,,,, τι λέτε ; 

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και αξίζει,εάν είναι rated για 1600 δές αν έχουν ίδια timings, εάν όχι μην ενεργοποιήσεις xmp,κάνε το χειροκίνητα και βάζεις τα χαλαρότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα δεις καμία διαφορά στο μάτι. Εγώ απο DDR3 1600 σε DDR4 2400 είδα μια πολύ μικρή διαφορά. Όλα αυτά περί χρονισμών κτλ είναι μάρκετινγκ για να σε κάνουν να αγοράζεις πράγματα που δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά.  Η μεγάλη αλλαγή ήταν όταν έβαλα SSD M2 με pci express δίαυλο και όχι sata.

• Like 2
Δημοσ.

Οι μνήμες σου, εφόσον είναι αυτές που γράφεις, είναι πιστοποιημένες να τρέχουν στα 1600MHz. Οι διαφορές είναι μικρές σε σχέση με τα 1333MHz, στην ουσία ανεπαίσθητες αλλα δεν υπάρχει λόγος να μην το εκμεταλλευτείς.

Ενεργοποίησε το XMP ώστε να τρέχουν στα 1600MHz, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να πάθουν κάτι απο αυτό.

• Like 4
Δημοσ.

Ενεργοποιησε το αν θες εγω όμως από προσωπικη εμπειρια με ιδιο CPU και παρομοιες μνημες το καλοκαιρι ειχα προβλήματα με μπλε οθονες που φταιγαν οι ραμ. Απενεργοποιησα XMP και εφτιαξε ως εκ θαυματος...Διαφορα δεν ειδα που από 1600 επέστρεψαν στα 1333. Και κατά την γνωμη μου είναι τσαμπα κοπος και χρονος ακομα και για 3 κλικ.

• Like 1
Δημοσ.

3 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ενεργοποιησε το αν θες εγω όμως από προσωπικη εμπειρια με ιδιο CPU και παρομοιες μνημες το καλοκαιρι ειχα προβλήματα με μπλε οθονες που φταιγαν οι ραμ. Απενεργοποιησα XMP και εφτιαξε ως εκ θαυματος...Διαφορα δεν ειδα που από 1600 επέστρεψαν στα 1333. Και κατά την γνωμη μου είναι τσαμπα κοπος και χρονος ακομα και για 3 κλικ.

Χωρίς καμία πρόθεση για αντιπαράθεση, θέλω απλά να πω ότι η προσωπική εμπειρία η δική σου, η δική μου και οποιουδήποτε άλλου, με "παρόμοιες" μνήμες και (πιθανότατα) διαφορετικό hardware, δεν αποτελούν κανόνα.

Ειδικά για το "XMP" που πρόκειται για κάτι αποδεδειγμένα αξιόπιστο και λειτουργικό. Σε πολλούς μας έχουν τύχει τέτοια μικροπροβλήματα στο παρελθόν παρόλα αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις ανάμεσα σε εκατομύρια κόσμου που λειτουργούν τις μνήμες τους στην ταχύτητα για την οποία τις πληρώσαν εξαρχής.

• Like 1
Δημοσ.

Όποτε καταλήγω να μην κάνω τίποτα ,,,, πάντως όπως είπε ο φίλος hunter2000 ,,, σκέφτομαι καιρό να πάρω pci ssd ,,,,, μάλλον αυτό θα κάνω ,,,, ευχαριστώ guys για τη βοήθεια 

Δημοσ.
16 hours ago, Plig88 said:

Όποτε καταλήγω να μην κάνω τίποτα ,,,, πάντως όπως είπε ο φίλος hunter2000 ,,, σκέφτομαι καιρό να πάρω pci ssd ,,,,, μάλλον αυτό θα κάνω ,,,, ευχαριστώ guys για τη βοήθεια 

Είναι βλακεία οι, μνήμες να υποστηρίζουν xmp προφίλ και να μην το χρησιμοποιείς. 

Μην ξαφνοιαστεις εαν τα ελάχιστα fps του pubg αυξηθούν. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Plig88 είπε

Ο μόνος τρόπος να καταλήξεις στο να μην κάνεις τίποτα, είναι ένα μακρύ σχετικά καλώδιο με το οποίο μας γείωσες :D

Βάλε το XMP στις μνήμες σου, είναι δωρεάν και θα δουλέψουν οι μνήμες σου στην ταχύτητα την οποία πλήρωσες να δουλεύουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το χρησιμοποιήσεις.

Δημοσ.

Το σημαντικότερο που δεν αναφέρθηκε είναι αν σου τρέχουν σε dual channel. Αν τρέχουν σε single, τότε χάνεις επιδόσεις γιατί παίζεις στο μισό bandwidth. Δες το.

Αν έχουν ίδιους χρονισμούς και voltage είναι καλές οι περιπτώσεις να τρέχουν και σε XMP, παρ'ότι δεν είναι το ίδιο σετάκι. Μνήμες που πωλούνται σε σετ (πχ 4χ4 gb) είναι πιστοποιημένες ότι τρέχουν στην διαφιμοζόμενη ταχύτητα.

Διαφορά δεν πρόκειται να δεις όπως αναφέρθηκε. Βάλ'τες σε manual και ρύθμισέ τις για 1600. Αν δεν τρέχουν σε 1600, μπορείς να τις τρέξεις σε 1333 και να κατεβάσεις σταδιακά τα timings. Εγώ χρησιμοποιώ το bootable memtest86 για να τεστάρω μνήμες. Στην περίπτωσή σου βέβαια δεν αξίζει καν να ασχοληθείς γιατί δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.

Για να τις τρέξει στα 1600   αν εχει προβλήματα με μπλε οθονες πρεπει να χαλαρωσει timings manual . Και να βαλει 2T

Δημοσ.
12 ώρες πριν, seithan είπε

Είναι βλακεία οι, μνήμες να υποστηρίζουν xmp προφίλ και να μην το χρησιμοποιείς. 

Μην ξαφνοιαστεις εαν τα ελάχιστα fps του pubg αυξηθούν. 

Κοιτά έτσι και αλλοιώς έχω βάλει cap Στα 70 FPS ,, γιατί το monitor αν και 1 ms είναι 75hz ,,,,, όποτε και να αυξηθούν , θα έχω tearing ,,,,,

Δημοσ.

Έχεις πληρώσει οθόνη 75Hz και την τρέχεις στα 70. Και επιπλέον έχεις πληρώσει 1600MHz μνήμες και τις τρέχεις στα 1333MHz.

Είναι σαν να έχεις αγοράσει 4πορτο αυτοκίνητο και να μην χρησιμοποιείς την μία πόρτα. Καμία λογική, κανένα κέρδος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...