pavloa Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Σήμερα η κοπέλα μου, ανοιξε το pc και δεν εμφάνιζε τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, πάτησε να κάνει τερματισμό και κόλλησε, εμφάνιζε μόνο το φόντο.. Πάτησε απο κάτω το κουμπί για επανεκκίνηση αλλά τίποτα.. Μετά απο 15 λεπτά έκλεισε μόνο του.. Τωρα είναι μια χαρά. Πως μπορώ να ελέγξω γιατί έγινε αυτό?
GiorgosPP Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 δεν ειναι τπτ απλα κανε ενα back up καλου κακου και εχε προχειρα κανα φλασακι με τα w10 και τους κοδικους και το driver της καρτας lan για να σε ετοιμος
micos000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Ξεκίνα με έλεγχο δίσκου με το hd sentinel. Η υγεία πρέπει να είναι 100%. Μετά καλά είναι να τρέξεις σε γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή την εντολή sfc /scannow (έχει κενό μετά το sfc). Τέλος, κατεβάζεις το hirens boot cd, το καις σε δισκάκι και μπουτάρεις από αυτό. Τρέψεις το memtest για κανά 2-3 κύκλους (θέλει αρκετή ώρα). Από εκεί και πέρα παρατηρείς αν το ξανακάνει.
pavloa Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Backup πάντα κρατάω. Windows 7 έχω. Λοιπόν η υγεία του δίσκου είναι 100% Εκτέλεσα την εντολή sfc /scannow και μου έβγαλε αυτό: C:\Windows\system32>sfc /scannow Ξεκινά η σάρωση του συστήματος. Αυτή η διεργασία θα διαρκέσει λίγη ώρα. Εκκίνηση της φάσης επιβεβαίωσης της σάρωσης συστήματος. Ολοκληρώθηκε η επιβεβαίωση 100%. Η Προστασία πόρων των Windows δεν βρήκε παραβιάσεις ακεραιότητας. ΜΕ αυτή την εντολή τι ελέγχω? Επεξ/σία 17 Απριλίου 2018 από pavloa
micos000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, pavloa είπε ΜΕ αυτή την εντολή τι ελέγχω? Το sfc σημαίνει system file checker και ελέγχει την ακεραιότητα των αρχείων του λειτουργικού μήπως και κάποια dll ή αρχεία έχουν πρόβλημα. Αν έβγαλε ότι είναι εντάξει και η υγεία του δίσκου είναι 100%, αν θέλεις κάνε και τον έλεγχο με το memtest για να σιγουρευτείς ότι οι μνήμες είναι οκ και απόεκεί και πέρα το παρακολουθείς αν το ξανακάνει.
pavloa Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, micos000 είπε Το sfc σημαίνει system file checker και ελέγχει την ακεραιότητα των αρχείων του λειτουργικού μήπως και κάποια dll ή αρχεία έχουν πρόβλημα. Αν έβγαλε ότι είναι εντάξει και η υγεία του δίσκου είναι 100%, αν θέλεις κάνε και τον έλεγχο με το memtest για να σιγουρευτείς ότι οι μνήμες είναι οκ και απόεκεί και πέρα το παρακολουθείς αν το ξανακάνει. Οκ ευχαριστώ. θα το κάνω σε λιγη ώρα το memtest, ξέρεις πόσο κρατάει το τεστ?
GiorgosPP Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 τιποτα δεν προκιτε να βρεις με αυτα τα check αν ειχες hardware προβλιμα 8α στο κανε σινεχεια αν ηταν στα αρχεια windows οταν θα ανοιγες μετα θα στο εβγαζε . σινηθως τετοια ειναι ειτε conflict σπανια , η εχει να κανει με τα μητρωα των windows αν πειραχτικε κατι που απο πολυ σπανια εως κανενα check δεν το βρισκει ή απο καποιο driver εκατσε καλα η τελος παντων δεν δουλευει σωστα για διαφορους λογους . Κυριως ομος εξαρτατε τη χρηση κανεις ειδικα στο ιντερνετ , τι περασες των τελευτεο καιρο απο ενημερωσεις , προγραμματα ολα . τα w 7 ειναι σπασμενα ποσο καιρο εχουν επανω ? spec μηχανηματος ? και τι οθονη με τι καλοδιο ?
pavloa Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Τελευταία ενημέρωση έκανε στις 12 Απριλίου. Δεν έχω περάσει κάποιο πρόγραμμα. Η χρύση του ιντερντ είναι απλή.. Youtube facebook τράπεζες αυτά. Τα windows είναι σπασμένα και τα έχω χρόνια πάνω στο pc .. Τελευταίο φορματ είχα κάνει στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017. Μητρική: Asus M5A78L-M LX Επεξεργαστής: AMD athlon II X2 250 Processor 3.00GHz Ram: 4gb Σκληρός δίσκος: 1ΤB western digital Οθόνη Philips 22'' με Vga. Κάρτα γραφικών δεν έχω μου κάηκε και ψάχνω για καινούρια.
micos000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, pavloa είπε Οκ ευχαριστώ. θα το κάνω σε λιγη ώρα το memtest, ξέρεις πόσο κρατάει το τεστ? Για έναν κύκλο κανά μισάωρο με μία ώρα, εξαρτάται.
pavloa Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 11 ώρες πριν, micos000 είπε Για έναν κύκλο κανά μισάωρο με μία ώρα, εξαρτάται. Οκ. Το απόγευμα θα το βαλω να κάνει το τεστ.
GiorgosPP Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 1ον Με σπασμενα 7αρια κανεις ενημερωσεις κανονικα ??? ισως δεν εκατσε καλα η ενημερωση παντα ολα κλειστα και επαννεκινιση μετα απο ενημερωσεις παντος δεν ειναι και πολυ ασφαλες τα 7αρια και σπασμενα ειδικα αν μπαινεις και τραπεζες . μονο τα 10αρια περνουν φουλ ενημερωσεις πλεον αλλα θες καινουργιο συστημα οποσδιποτε θα εχεις προβληματα με driver σιγουρακι athlon x2 την παλευει ακομα το θηριο δεν ειναι 100% σινεχεια? ο μηχανικος ειναι 7+ χρονον σωστα φανταζομαι θελει και πολυ ωρα να ανοιξει το pc . οταν θα κανεις ξανα φορματ παρε ενα μικρο ssd αν αντεχει η τσεπι σου 240 gb(κοιτα για samsung evo) αν οχι και ενας 128 τα χοραει τα windows αλλα θα εισε πολι οριακα απο χορο . στα check μπορει ο σκληρος να δειχνει οκ αλλα ο σκληρος ταλαιποριτε και δεν ειναι πλακετα οπωσ οι ssd αλλα δισκος που περιστρεφετε σαν dvd και τα windows σινεχεια των τρεχουν οι ssd thn ακουν στο γραψιμο οχι στο διαβασμα και κρατα τον 2ο μηχανικο για τα αλλα που θα τρεχει μονο γι οτι εχεις σε αυτον θα δεις αρκετη διαφορα . ασε που θα ανοιγει γρηγορα και θα εχεις μπαμ εκτος αν ειναι 100% ο επεξεργαστης οποτε θα σε φρεναρει κοιτα ειναι αρκετα παλιο το μηχανημα οποτε μπορει και να μην εχεις καποιο προβλημα μηχανηματα 5+ χρονων με αρκετες ωρες τα κανουν αυτα καμια φορα δοκιμασες ctrl + alt + delete οταν κολλισε και τωρα κοιτα αυτα που βρισκονται συνηθως ? αν στο ξανακανει να το κανεις κοιτα χρηση επεξεργαστη και σκληρου και ραμ που βρισκετε αν αυτα ειναι 100% και τα 2 τοτε μην περιμενεις και πολλα αν τελικα παρεις ssd τον 240 χαμενος δεν παει των βαζεις και σε νεο μηχανημα . κοιτα στις διεργασιες την χρηση τη τραβαει για την επιφανεια εργασιας μπαρα εναρξη κτλπ ειναι η taskmgr.exe καπος παρομοια λεγετε και στα 7αρια βρες ακριβος πως γραφετε αν φταει αυτη οταν στο ξανακανει πατας ctrl +alt +del λογικα θα εχει υψηλη χρηση ενω πρεπει να ειναι σχεδον 0 την τερματιζεις αν υπαρχει και την εκτελεις ξανα. γραφικα τι ειχες που καηκε ? οποτε τρεχεις με της μητρικης υποθετο που oi driver ειναι αρκετα υποδιεστεροι σε σχεση με nvidia πχ . Ειναι γενικες οι πληροφοριες που δινεις και δεν βοηθανε και πολυ.
ss13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, micos000 είπε Για έναν κύκλο κανά μισάωρο με μία ώρα, εξαρτάται. Έχω διαβάσει πως θέλει κανένα 6 - 8 ώρες το Memtest86 για να κάνει πλήρη έλεγχο , επίσης το Test 7 είναι σημαντικό http://www.gskill.us/forum/forum/product-discussion/ddr3/7038-failed-memtest86-test-7 δεν ισχύει κάτι τέτοιο ( ερώτηση άπειρου σε πιο έμπειρο ) ; Αν μπορείς βρες ένα άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις , μπορεί να μην δίνει σωστά ρεύματα , πόσα χρόνια το έχεις το τροφοδοτικό ; Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από ss13
pavloa Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, GiorgosPP είπε 1ον Με σπασμενα 7αρια κανεις ενημερωσεις κανονικα ??? ισως δεν εκατσε καλα η ενημερωση παντα ολα κλειστα και επαννεκινιση μετα απο ενημερωσεις παντος δεν ειναι και πολυ ασφαλες τα 7αρια και σπασμενα ειδικα αν μπαινεις και τραπεζες . μονο τα 10αρια περνουν φουλ ενημερωσεις πλεον αλλα θες καινουργιο συστημα οποσδιποτε θα εχεις προβληματα με driver σιγουρακι athlon x2 την παλευει ακομα το θηριο δεν ειναι 100% σινεχεια? ο μηχανικος ειναι 7+ χρονον σωστα φανταζομαι θελει και πολυ ωρα να ανοιξει το pc . οταν θα κανεις ξανα φορματ παρε ενα μικρο ssd αν αντεχει η τσεπι σου 240 gb(κοιτα για samsung evo) αν οχι και ενας 128 τα χοραει τα windows αλλα θα εισε πολι οριακα απο χορο . στα check μπορει ο σκληρος να δειχνει οκ αλλα ο σκληρος ταλαιποριτε και δεν ειναι πλακετα οπωσ οι ssd αλλα δισκος που περιστρεφετε σαν dvd και τα windows σινεχεια των τρεχουν οι ssd thn ακουν στο γραψιμο οχι στο διαβασμα και κρατα τον 2ο μηχανικο για τα αλλα που θα τρεχει μονο γι οτι εχεις σε αυτον θα δεις αρκετη διαφορα . ασε που θα ανοιγει γρηγορα και θα εχεις μπαμ εκτος αν ειναι 100% ο επεξεργαστης οποτε θα σε φρεναρει κοιτα ειναι αρκετα παλιο το μηχανημα οποτε μπορει και να μην εχεις καποιο προβλημα μηχανηματα 5+ χρονων με αρκετες ωρες τα κανουν αυτα καμια φορα δοκιμασες ctrl + alt + delete οταν κολλισε και τωρα κοιτα αυτα που βρισκονται συνηθως ? αν στο ξανακανει να το κανεις κοιτα χρηση επεξεργαστη και σκληρου και ραμ που βρισκετε αν αυτα ειναι 100% και τα 2 τοτε μην περιμενεις και πολλα αν τελικα παρεις ssd τον 240 χαμενος δεν παει των βαζεις και σε νεο μηχανημα . κοιτα στις διεργασιες την χρηση τη τραβαει για την επιφανεια εργασιας μπαρα εναρξη κτλπ ειναι η taskmgr.exe καπος παρομοια λεγετε και στα 7αρια βρες ακριβος πως γραφετε αν φταει αυτη οταν στο ξανακανει πατας ctrl +alt +del λογικα θα εχει υψηλη χρηση ενω πρεπει να ειναι σχεδον 0 την τερματιζεις αν υπαρχει και την εκτελεις ξανα. γραφικα τι ειχες που καηκε ? οποτε τρεχεις με της μητρικης υποθετο που oi driver ειναι αρκετα υποδιεστεροι σε σχεση με nvidia πχ . Ειναι γενικες οι πληροφοριες που δινεις και δεν βοηθανε και πολυ. Ναι παίρνει κανονικά ενημερώσεις.. Το ξέρω οτι δεν είναι ασφαλές τα σπασμένα αλλά δεν μπορώ να βρω αυθεντικά. Μόνο τα 10 βρίσκω που δεν τα χώνεψα καθόλου. Μπα κάτω 40% δουλεύει για την χρήση που το κάνω. Και φαντάσου κάθε μέρα έχω ανοιχτό το προγραμμα για να βλέπω απομακρυσμένα τις κάμερες του μαγαζιού μου, τότε ανεβαίνει λίγο. Αν για παράδειγμα βάλω να σκανάρει με malwarebyte τότε χτυπάει 100αρια. Ο υπολογιστής ανοίγει κατα τις 5-6 το απόγευμα και κλείνει το πρωί κατα τις 7-8 .. οπότε ε΄χει πολλές ώρες πάνω του. Ναι σίγουρα είναι 7 χρόνών ο δίσκος.. Μπλε είναι. Θα το σκεφτώ για ssd γιατί αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πάρω. Η κοπέλα μου ήταν στο pc και μου το είπε όταν γύρισα, οπότε δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα.. Θα κοιτάξω τις διεργασίες μόλις πάω σπίτι. Τώρα θα γελάσεις. Κάρτα γραφικών είχα μια Geforce 8600 Και τώρα την οθόνη την έχω συνδέσει στην μητρική αναγκαστικά. Τώρα σκέφτομαι να κάνω ένα καινούριο pc, μόλις μαζέψω τα λεφτά. Mobo: MSI B250M PRO-VD CPU: Intel Pentium G4560 RAM: Crucial 8GB DDR4 2133 MHz PSU: Corsair VS350 ATX 350W Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από pavloa
Acrobatis7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 PC ειναι ντε. Κατι πηγε στραβα. Σημβαινουν τετοια συνεχεια στα PCια... Αφου δουλευει σωστα πλεον, μη δινεις σημασια.
GiorgosPP Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) κοιτα με τον ssd εφοσον δεν φουλαρεις απ επεξεργαστει μπορει και να λυσεις το προβλημα η παρομοια προβληματα και να δοση αρκετη σπιρταδα στο μηχανημα εχο και γω ενα μπλε οι οποιοι ειναι συνηθος μονου πλατω σε σχεσει με τους μαυρους αντιστιχους μηχανικους ειναι καλοι και εχουν αρκετη ταχυτητα που ισος περνανε και τους μαυρους ομος για ενα πραγμα την φορα εξου και το μονο πλατω αν τραβαει για 2 η παραπανο βουτανε πολυ και ανεβαζουν πολλα ms κακος τους βαζουν σε μηχανακια για λειτουτουργικα αλλα ασοψετε το κοστος- πιο φτηνοι απο τους αλλους λογο μονου πλατο . κοιτα αυτη την στιγμη και γω με της μητρικης ειμαι γτ ειναι η 3η φορα που χρησιμοποιω εγγυηση μεσα σε 1 χρονο για 1080 τι ... αν δεν χρειαζεσε ισχει σε επεξεργαστει γραφικον οποιαδιποτε ανεξερτητη καρτα με ενεργη ψυξη κατα προτιμισι ddr5 μνημες η ταχυτερες και ανεξαρτητη μνημη και οχι share απο την ραμ με driver τακτικα οπως nvidia πχ . ειναι οτι χρειαζεσε δεν υπαρχει λογος για ακριβι καρτα αναπολο την gtx 1070 gaming x . θερμοκρασιες , αθοριβη καλη αποδοση ελαφρια μικρη παραγωγη θερμοτητας μεσα στο κουτι αστερη τρελο . πηγα για διπλη δυναμη και με εχει βρει μπελας χωρια το 1000+αρικο που εσκασα για αγορα μονο η αποδοση αξιζει ολα τα αλλα μειον αν δεν την εχεις με νερο ειναι θερμαστρα . τροφοδοτικο μπορεις να κρατησεις και αυτο που εχεις αν βγαζει εστω ενα 6+2 πιν η εστω ενα 6 πιν για καρτα γραφικων εισαι μια χαρα για την χρηση που θες . το pc βλεπω ειναι budget κοιτα κρατα κουτι τροφοδοτικο απο το παλιο ο επεξεργαστης αυτος ειναι 2core /4 tread και ειναι κριμα για 2018 να παρεις παλι διπιρινο και 2 γενιες πριν αν θες ιντελ για μενα δοσε κατι ακομα και πηγαινε εδω αλλα εδω θες οποσδηποτε w10 https://www.skroutz.gr/s/12979209/Intel-Core-i3-8100-Box.html vga kai hdmi υπαρχουν και αλλες μαρκες σε msi vga kai hdmi https://www.skroutz.gr/s/14672368/MSI-B360M-Pro-VH.html ή εδω φουλ ατχ με 4 θεσεις ραμ dvi-d kai hdmi https://www.skroutz.gr/s/14638549/MSI-B360-A-PRO.html και οι δυο πλακετες υποστηριζουν x1 nvme m2 sata οπως τον samsung 960 χανοντας συνηθως 2 απο τις 6χ sata 3 αν για καποιο λογο χρειαστεις 2 x 4 gb για dual channel 15 cas g skill πολυ αξιοπιστες https://www.skroutz.gr/s/7407060/G-Skill-RipjawsV-8GB-DDR4-2133MHz-F4-2133C15D-8GVR.html oi crusial εχουν μεγαλυτερο cas αρα πιο αργες και δεν την εμπιστευομε τοσο . καρτα δεν θα χρειαστεις αμεσα και με την ενσοματομενη θα εισαι οκ εγω με hd 530 με τον τελευτεο driver ( 23.20.16.4901 ) μου δουλευει 1440p στα 144hrz αλλα θελει display port καλοδιο και εξοδο απο μητρικη . Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από GiorgosPP
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα