Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτος ο επεξεργαστης https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/epexergastes/epexergastis-(cpu)-intel-pentium-g5400-(lga1151,-3 ειναι συμβατος με αυτη https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/mitrikes-kartes?zmobo_socket=13 τη γενια μητρικων? Το ρωταω αυτο διοτι ο Pentium G4560 της Intel ενω ειναι Generation 7 CPU ειναι συμβατος με τις LGA 1151 socket τα οποια ειναι gen 6 αν δεν κανω λαθος?...
Για να μην πολυλογω. Ο Pentium G5400 με ποιες μητρικες ειναι συμβατος? εγω εχω μπερδευτη λιγο... 

---
EDIT:

Οκ, εδω https://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_Lake λεει οτι ειναι συμβατα με LGA τα 1151 socket. φανταζομαι με ολα τα LGA 1151 socket.....

Επεξ/σία από doubtful
Δημοσ.

B360 H370 H310 Z370

Αυτες κοιτας για τους coffelake ασχετως chipset. 

Υ.Γ

Δεν παιρνεις απο λογια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, radiohead είπε

Αυτες κοιτας για τους coffelake ασχετως chipset socket.

@doubtful

Όπως σου είπε και ο radiohead, για τον G5400 κοιτάς για Β360, Η370, Η310, Ζ370. Το socket 1151 έχει γίνει μύλος! Υπάρχουν μητρικές και επεξεργαστές σε αυτό που δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.

Δημοσ.
Στις 17/4/2018 στις 8:20 ΜΜ, radiohead είπε

B360 H370 H310 Z370

Αυτες κοιτας για τους coffelake ασχετως chipset. 

Υ.Γ

Δεν παιρνεις απο λογια.

:/ sorry, λαθος διαβασα... *Although desktop Coffee Lake processors use the same physical LGA 1151 socket as Skylake and Kaby Lake, the pinout is electrically incompatible with these older processors and motherboards*

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, doubtful είπε

:/ sorry, λαθος διαβασα... *Although desktop Coffee Lake processors use the same physical LGA 1151 socket as Skylake and Kaby Lake, the pinout is electrically incompatible with these older processors and motherboards*

Δεν πειράζει, αυτό λογικό είναι με τις μλκς της intel. Το δεν παίρνεις από λόγια πάει στο ότι ανοίγεις θέματα ενώ πήρες ωραιότατες προτάσεις στο budget σου και τις προσπερασες ανοίγοντας εκ νέου. Αν θυμάμαι καλά σου είχα βάλει μέχρι και οθόνη. Οι pentium  δεν φτουρανε συγκριτικά με τους Ryzen apu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, radiohead είπε

Δεν πειράζει, αυτό λογικό είναι με τις μλκς της intel. Το δεν παίρνεις από λόγια πάει στο ότι ανοίγεις θέματα ενώ πήρες ωραιότατες προτάσεις στο budget σου και τις προσπερασες ανοίγοντας εκ νέου. Αν θυμάμαι καλά σου είχα βάλει μέχρι και οθόνη. Οι pentium  δεν φτουρανε συγκριτικά με τους Ryzen apu.

Ειμαι λιγο ξεροκεφαλος και οπως λεει και το ονομα, doubtful....:rolleyes: Συνηθιζω ψαχνω μονος και να θελω να καταλαβαινω τα πραγματα αντι να κανω απλος αυτο που μου προτεινουν  οι αλλοι (κανω και τη δικη μου ζωη πιο δυσκολη.....).

Ο λογος που αποφευγω την Ryzen 3 2200 ως APU ειναι οτι σκεφτομαι οτι θα ζεσταινετε ευκολα (επειδη ειναι δυο σε ενα).
Απο οτι ξερω πανω σε αυτο το θεμα δεν εχει reviews, αλλα ετσι ειναι συνηθως οι hype-driven καταστασεις..... (απλα μια δικια μου υποθεση). 

----

Επισης, δες αυτο ....

Οποτε σκεφτομαι.

Pentium G4560 (55 ευρω) + μια μητρικη (50 ευρω) + ενα GT 1030 (90 με 100 ευρω) = 190-200 ευρω με καλυτερο performance απο Ryzen 3 2200 (εκτος και αν η ryzen στο video δεν ειναι overclocked?)
OR
Ryzen 3 2200 (105 ευρω) + Motherboard (85 ευρω) = 185-190 ευρω.

Πες μου σε παρακαλω αν μου ξεφευγει κατι...

Επεξ/σία από doubtful
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά σου ξεφεύγουν. Ο 2200g έχει όσο κοστίζει η 1030.

Εχει καλύτερη ψύκτρα και λιγότερο θόρυβο από stock intel.

Είναι πολύ καλύτερος επεξεργαστής 4/4 

Ειναι σε πλήρως αναβαθμισιμη πλατφόρμα.

Στο δια ταύτα πες θέλω Ιντελ γιατί είμαι κολλημένος από την αρχή να μη σε κουράζω και κουράζεσαι κι εσυ. Οσο για το ζέσταμα και τα υπόλοιπα χαζά, μην τα αναφέρεις κάν είναι μπούρδες.

Επισης στο άλλο θέμα έγραφες απλή χρήση και παλιά games δλδ όλα όσα υπερκαλύπτονται από τον apu, να την κανεις την 1030 τι; Και μάλιστα σε μόνιτορ 1366 x 768; Όπως κατάλαβες εμένα δεν μου ξεφεύγουν και καλά κανείς που είσαι επιφυλακτικός. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μηλα με πορτοκαλια...

ryzen 4 cores 4 threads

g4560 2 cores 4threads

και οχι δεν ζεσταινεται τιποτα

και ο 4560 εχει καρτα γραφικων βεβαια ειναι σαπια,εκει δε σε βλεπω να φοβασαι μη ζεσταθει το φαγητο ε...

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 1
Δημοσ.

Εκτός από τα σωστά λεγόμενα των δυο παραπάνω (radiohead, 3DJIN). Αν μπορεί ο G4560 να μπει σε μητρική των 50€, μπορεί και ο 2200G να μπει σε μητρική των 65€ με δυνατότητες overclock ή και σε μητρική Α320 των 50€ χωρίς overclock! Σου το λέω μπας και είναι το budget το πρόβλημά σου.

Αν θες να ψάξεις κι άλλο δες και με R5 2400G που είναι περίπου στα 140-145€.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, TopCLR είπε

Εκτός από τα σωστά λεγόμενα των δυο παραπάνω (radiohead, 3DJIN). Αν μπορεί ο G4560 να μπει σε μητρική των 50€, μπορεί και ο 2200G να μπει σε μητρική των 65€ με δυνατότητες overclock ή και σε μητρική Α320 των 50€ χωρίς overclock! Σου το λέω μπας και είναι το budget το πρόβλημά σου.

Αν θες να ψάξεις κι άλλο δες και με R5 2400G που είναι περίπου στα 140-145€.

Ολες οι μητρικες Α320 δεν παρεχουν δυνατοτητα overclock για Ryzen 2200 η υπαρχουν και εξαιρεσεις?

Επεξ/σία από doubtful
Δημοσ.

Από την AMD που έβγαλε τα Α320 δεν δίνεται δυνατότητα για overclock. Δεν ξέρω αν κάποιος κατασκευαστής μητρικής (Asus, Asrock, MSI κλπ.) έχει κάνει κάτι για να δώσει overclock σε κάποιο μοντέλο με Α320 (και να έχει γίνει κάτι τέτοιο το πιο πιθανό είναι να υπάρχει στα ίδια λεφτά μητρική με Β350 που μπορεί από "μαμά"). Αν θέλεις overclock να προτιμήσεις μητρική με B350 (και με το Χ370 κάνει αλλά είναι πιο ακριβές οι μητρικές) και καλύτερα να έχει κάποια ψύκτρα στα VRM (οι πολύ φθηνές δεν έχουν).

• Like 1
Δημοσ.

Επισημα overclock μονο στις ram.

B350 με λιγα παραπανω αν θες.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, radiohead είπε

Πολλά σου ξεφεύγουν. Ο 2200g έχει όσο κοστίζει η 1030.

Εχει καλύτερη ψύκτρα και λιγότερο θόρυβο από stock intel.

Είναι πολύ καλύτερος επεξεργαστής 4/4 

Ειναι σε πλήρως αναβαθμισιμη πλατφόρμα.

Στο δια ταύτα πες θέλω Ιντελ γιατί είμαι κολλημένος από την αρχή να μη σε κουράζω και κουράζεσαι κι εσυ. Οσο για το ζέσταμα και τα υπόλοιπα χαζά, μην τα αναφέρεις κάν είναι μπούρδες.

Επισης στο άλλο θέμα έγραφες απλή χρήση και παλιά games δλδ όλα όσα υπερκαλύπτονται από τον apu, να την κανεις την 1030 τι; Και μάλιστα σε μόνιτορ 1366 x 768; Όπως κατάλαβες εμένα δεν μου ξεφεύγουν και καλά κανείς που είσαι επιφυλακτικός. 

Ναι, δεν θελω να αλλαξω οθονη γιατι αυτη που εχω θα καθεται και αυτο δεν μου αρεσει καθολου...

Yup, το θελω για καθημερινη χρηση + παλια παιχνιδια.

------

OK παλικαρια πειρα την τελικη μου αποφαση. Σας ευχαριστω.

Τωρα μου εμεινε να δω βιδεακια στο youtube για το πως ακριβως θα κανω την συνδεση των καλωδιων στο 12χρονο κουτι που εχω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...