Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Heybro said:

Κοιτα και 5.2 να βαλω με 1.40voltage στα παιχνιδια που τρεχω καθημερινα δεν εχω κανενα θεμα με θερμοκρασιες. Max 70 75 σε silence mode η ψυκτρα. Τωρα επειδη ανεβαζει σε 2 3 benchmark 85 λιγο με νοιαζει. Περισσοτερο για stability τα τρεχω. Αυτη τη στιγμη παιζω το wildlands στα 5ghz silence η ψυκτρα και ειμαι στους 45 με 55 βαθμους. Στο far cry 5 origins payback παει μεχρι 65 70. 1.32voltage. Tjmax 105 ετσι το ξανα λεω. Και πανω απο 89 δεν εχω δει σε κανενα benchmark μεχρι στιγμης. Απολαυσε τον 8700k και μην το ψηριζεις και πολυ. Σε 2 3 χρονια για τον 8700k θα μιλαμε που θα εχουμε οι περισσοτεροι ενω για τον 1700x 1600x θα ειναι σαν τους fx που κανεις δεν εμεινε ευχαριστημενος. 

Οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες στους 2 επεξεργαστες που εβαλα πριν. Και μιλαμε για 4ghz ο 2500k σκεψου στα 4.7 που παει ανετα ποσο πισω θα μεινει ο fx.

Ναι χαιρω πολυ, στο gaming δεν ζεσταινεται. Ουτε στη πασιεντζα και στην τριλιζα. Δεν ειπα εγω το αντιθετο...

Στο video που μου βαζεις ο ενας ειναι overclocked και ο αλλος underclocked. Τι συμπερασμα να βγαλεις? Επισης μιλαγες για 1060 και τωρα πας και μου βαζεις 2x780ti, οι οποιες ουσιαστικα ειναι σαν 2 1060...

Επισης 1600 δεν βγηκε με τους coffeelake αλλα με τους kabylake. Aν πιστευεις οτι σε 2-3 χρονια ολοι θα παραμιλανε για τον 7500-7600 (αυτοι ηταν οι ανταγωνιστες του 1600) και ο 1600 θα σερνεται στα games...σε περιμενει εκπληξη ;) 

Επεξ/σία από strawman
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Κοιτα και 5.2 να βαλω με 1.40voltage στα παιχνιδια που τρεχω καθημερινα δεν εχω κανενα θεμα με θερμοκρασιες. Max 70 75 σε silence mode η ψυκτρα. Τωρα επειδη ανεβαζει σε 2 3 benchmark 85 λιγο με νοιαζει. Περισσοτερο για stability τα τρεχω. Αυτη τη στιγμη παιζω το wildlands στα 5ghz silence η ψυκτρα και ειμαι στους 45 με 55 βαθμους. Στο far cry 5 origins payback παει μεχρι 65 70. 1.32voltage. Tjmax 105 ετσι το ξανα λεω. Και πανω απο 89 δεν εχω δει σε κανενα benchmark μεχρι στιγμης. Απολαυσε τον 8700k και μην το ψηριζεις και πολυ. Σε 2 3 χρονια για τον 8700k θα μιλαμε που θα εχουμε οι περισσοτεροι ενω για τον 1700x 1600x θα ειναι σαν τους fx που κανεις δεν εμεινε ευχαριστημενος. 

Οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες στους 2 επεξεργαστες που εβαλα πριν. Και μιλαμε για 4ghz ο 2500k σκεψου στα 4.7 που παει ανετα ποσο πισω θα μεινει ο fx.

O 2500k βγηκε αρχες του 2011

https://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-6M-Cache-up-to-3_70-GHz

Και ο 8350 τελος 2012.

https://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/processors/amd-fx-8350-1110369/review

2 χρονια διαφορα και ειναι πολυ καλυτερος ο 2500k. Οποτε ναι προτιμω 6 πυρηνες τουμπανους παρα 8 ψοφιους. Σε 3 χρονια με τις νεες καρτες θα φανει το bottleneck ακομα και σε 2k οπως γινεται τωρα στα 1080p με 1070 και πανω.

Το ότι προτιμάς εσύ λιγότερους πυρήνες δυνατούς και όχι περισσότερους "ψοφιους" επειδή παίζεις παιχνίδια ( και καλά κάνεις ) δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστοι οι άλλοι CPU. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, strawman είπε

Ναι χαιρω πολυ, στο gaming δεν ζεσταινεται. Ουτε στη πασιεντζα και στην τριλιζα. Δεν ειπα εγω το αντιθετο...

Στο video που μου βαζεις ο ενας ειναι overclocked και ο αλλος underclocked. Τι συμπερασμα να βγαλεις?

Επισης 1600 δεν βγηκε με τους coffeelake αλλα με τους kabylake. Aν πιστευεις οτι σε 2-3 χρονια ολοι θα παραμιλανε για τον 7500-7600 (αυτοι ηταν οι ανταγωνιστες του 1600) και ο 1600 θα σερνεται στα games...σε περιμενει εκπληξη ;) 

Στο βιντεο που εβαλα ειναι στα 4 και οι 2. Ο 8350 κλοκαρετε μεχρι 4.2 με 1.4+ volt και ο 2500k 4.7 και πανω. Το βιντεο υπερ του 8350 ειναι και παλι ειναι πολυ πισω. Βαλε 2700x με 8700k σε 3 χρονια και βλεπουμε. Η 8600k με 2600x που ειναι στα ιδια.

3 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Το ότι προτιμάς εσύ λιγότερους πυρήνες δυνατούς και όχι περισσότερους "ψοφιους" επειδή παίζεις παιχνίδια ( και καλά κάνεις ) δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστοι οι άλλοι CPU. 

Αχρηστοι δεν ειναι αλλα ενας επαγγελματιας που οντως θα χρησιμοποιησει πυρηνες θα παει σε hedt δεν χρειαζεται εναν 8πυρηνο στα 250 ευρω. Ενας ερασιτεχνης θα κανει αψογα τη δουλεια του και με 6/12. 

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ.
Just now, Heybro said:

Στο βιντεο που εβαλα ειναι στα 4 και οι 2. Ο 8350 κλοκαρετε μεχρι 4.2 με 1.4+ volt και ο 2500k 4.7 και πανω. Τ

Παμε παλι, ο ενας ειναι overclocked και ο αλλος underclocked. Ο 8350 σε stock με 1.25 volt παιζει 4.2 all core turbo, o 2500k παιζει 3.5? 

Τωρα αν νομιζεις οτι ο 8350 παει μεχρι 4.2 προφανως δεν εχεις ιδεα και τζαμπα συζηταμε...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, strawman είπε

Στο video που μου βαζεις ο ενας ειναι overclocked και ο αλλος underclocked. Τι συμπερασμα να βγαλεις?

Ζεσταινεται μονο στα benchmarks. Πουθενα αλλου. 

Δημοσ.
Just now, Heybro said:

Ζεσταινεται μονο στα benchmarks. Πουθενα αλλου. 

Tι εννοεις πουθενα αλλου? ΤΙ βαρυ κανεις στο PC και ΔΕΝ ζεσταινεται? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Παμε παλι, ο ενας ειναι overclocked και ο αλλος underclocked. Ο 8350 σε stock με 1.25 volt παιζει 4.2 all core turbo, o 2500k παιζει 3.5? 

Τωρα αν νομιζεις οτι ο 8350 παει μεχρι 4.2 προφανως δεν εχεις ιδεα και τζαμπα συζηταμε...

Eλα

Μηδεν διαφορα βλεπω. Ειπαμε ψοφιοι πυρηνες.

Μόλις τώρα, strawman είπε

Tι εννοεις πουθενα αλλου? ΤΙ βαρυ κανεις στο PC και ΔΕΝ ζεσταινεται? 

Rendering κτλ δεν κανω. Μπορει να εχω 100 bookmarks στο chrome να τρεχω και mining σε cpu και να παιζω και καποιο βαρυ παιχνιδι. Εφοσον ειναι επαρκη το voltage ολα γινονται χωρις κολληματα κτλ. Τωρα επειδη σε ενα ibt πιανω 85 το θεωρω μη ρεαλιστικο σεναριο που και παλι ειναι 20 βαθμους μακρια απο τα 105 που δινει η εταιρια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Heybro said:

Eλα

Μηδεν διαφορα βλεπω. Ειπαμε ψοφιοι πυρηνες.

Απτο "δεν παει πανω απο 4.2" το γυρισαμε στο "παει πανω απο 4.2 αλλα δεν εχει διαφορα". Προφανως αμα ειναι gpu bottlenecked δεν θα εχει διαφορα. Το "ψοφιοι" πυρηνες δειχνει ποσα ξερεις. Οσο ψοφιοι και να ειναι οι πυρηνες, και 8 φορες χειροτεροι να ηταν απο οτι ειναι, η διαφορα στην συχνοτητα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ δινει αυξηση επιδοσεων. Εκτος προφανως αν εισαι gpu bound. Οποτε εν ολιγοις, γραφεις μπαρμπουτσαλα. 

Εδω το ξανατρεχει με καλυτερη καρτα. 0δενικη διαφορα, ψοφιοι πυρηνες κλπα....

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Αχρηστοι δεν ειναι αλλα ενας επαγγελματιας που οντως θα χρησιμοποιησει πυρηνες θα παει σε hedt δεν χρειαζεται εναν 8πυρηνο στα 250 ευρω. Ενας ερασιτεχνης θα κανει αψογα τη δουλεια του και με 6/12. 

Δηλαδή την εποχή που βγήκαν οι πρώτοι ραιζεν ο αντίπαλος στους 8 πυρήνες ήταν ο 6900κ με 2.5 φορές τιμή πάνω και επιδόσεις κατώτερες του 1700χ σε εφαρμογές που απαιτούσε περισσότερους πυρήνες αλλά ο επαγγελματίας θα προτιμούσε να δώσει τόσα λεφτά παραπάνω επειδή ειναι HEDT? Δεν την καταλαβαίνω την λογική αυτή. 

Εδώ τα νούμερα μιλάνε, είναι καλύτεροι σε επιδόσεις για εφαρμογές multicore οι ραιζεν και οι threadripper στο ίδιο price range ναι ή όχι? 

Δημοσ.

Κοίτα @ STR η βλακεία είναι ότι υποστηρίζετε AMD και μετά αγοράζετε Intel ούτε τον ανταγωνισμό δεν αφήνετε να λειτουργήσει υπέρ μας..  (και δεν είσαι ο μόνος)  :lol::lol::lol:

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ZahosDoganos είπε

Δηλαδή την εποχή που βγήκαν οι πρώτοι ραιζεν ο αντίπαλος στους 8 πυρήνες ήταν ο 6900κ με 2.5 φορές τιμή πάνω και επιδόσεις κατώτερες του 1700χ σε εφαρμογές που απαιτούσε περισσότερους πυρήνες αλλά ο επαγγελματίας θα προτιμούσε να δώσει τόσα λεφτά παραπάνω επειδή ειναι HEDT? Δεν την καταλαβαίνω την λογική αυτή. 

Εδώ τα νούμερα μιλάνε, είναι καλύτεροι σε επιδόσεις για εφαρμογές multicore οι ραιζεν και οι threadripper στο ίδιο price range ναι ή όχι? 

Υπαρχει και αυτος αν θες 8 πυρηνες δε και καλα

https://www.skroutz.gr/s/11931858/Intel-Core-i7-7820X-Box.html

Η amd ειναι εταιρια και θελει κερδος. Το οτι απο 500 ο 1800x πχ κατω απο 300 πολυ γρηγορα λεει πολλα. Κανεις δεν σου κανει χαρη. Αν μπορουσε η amd θα πουλαγε τους 8core 500 600 ευρω. Δεν το κανει ομως γιατι ξερει τι περιθωριο εχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, MoviemakerGr said:

Κοίτα @ STR η βλακεία είναι ότι υποστηρίζετε AMD και μετά αγοράζετε Intel ούτε τον ανταγωνισμό δεν αφήνετε να λειτουργήσει υπέρ μας..  (και δεν είσαι ο μόνος)  :lol::lol::lol:

Κανεναν δεν υποστηριζω, λεω τα καλα και κα τα κακα και απτις 2 πλευρες. Απλα επειδη εδω ειναι μαζεμενοι πολλοι intel biased αναγκαζομαι συνηθως και υπερασπιζομαι την AMD, μια και οι Intelakides ειναι που πετανε φωτοβολιδες :) :) :)

Παντως και συ υποστηριζεις Intel και αγοραζεις AMD. 1700 δεν ειχες παρει? Δεν αφηνεις και τον ανταγωνισμο να λειτουργησει υπερ μας :P:P:P

Αλλαξε τωρα το επιχειρημα για να σου βγουν τα κουκια...σε 3,2,1 αναμενω πιρουετα.

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, strawman είπε

Απτο "δεν παει πανω απο 4.2" το γυρισαμε στο "παει πανω απο 4.2 αλλα δεν εχει διαφορα". Προφανως αμα ειναι gpu bottlenecked δεν θα εχει διαφορα. Το "ψοφιοι" πυρηνες δειχνει ποσα ξερεις. Οσο ψοφιοι και να ειναι οι πυρηνες, και 8 φορες χειροτεροι να ηταν απο οτι ειναι, η διαφορα στην συχνοτητα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ δινει αυξηση επιδοσεων. Εκτος προφανως αν εισαι gpu bound. Οποτε εν ολιγοις, γραφεις μπαρμπουτσαλα. 

Εδω το ξανατρεχει με καλυτερη καρτα. 0δενικη διαφορα, ψοφιοι πυρηνες κλπα....

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

O 8350 ειναι αυτος σωστα?

https://www.skroutz.gr/s/2524848/AMD-FX-8350-Box.html

Αρα αφου εχει 8 πυρηνες ειναι ανωτερος του 8600k με τα 6threads? Οπως ειπα μην περνετε πυρηνες απλα για να παρετε και να κοιμαται ο επεξεργαστης και εκει που θελει δυναμη να κλατερνει λογω των χαμηλων clocks. Μακροπροθεσμα ενας intel θα αντεξει πολυ καλυτερα λογω ipc υψηλου clock κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Heybro said:

O 8350 ειναι αυτος σωστα?

https://www.skroutz.gr/s/2524848/AMD-FX-8350-Box.html

Αρα αφου εχει 8 πυρηνες ειναι ανωτερος του 8600k με τα 6threads? Οπως ειπα μην περνετε πυρηνες απλα για να παρετε και να κοιμαται ο επεξεργαστης και εκει που θελει δυναμη να κλατερνει λογω των χαμηλων clocks. Μακροπροθεσμα ενας intel θα αντεξει πολυ καλυτερα λογω ipc υψηλου clock κτλ.

???? Ειναι αυτη ερωτηση που χριζει απαντησης? Σοβαρα τωρα? Που κολλαει αυτο με αυτα που ελεγες τοση ωρα? Εγραψες 3 πραματα που ειναι λαθος, σε εβγαλα λαθος, παραδεξου το και παμε παρακατω. Τι μου πηδας απτο ενα θεμα στο αλλο καθε φορα που βγαινεις λαθος?

Ναι, μακροπροθεμα ο 7500 / 7600 που ηταν ο ανταγωνιστης του 1600 θα αντεψει πολυ καλυτερα. Prepare for impact. 

22 minutes ago, Heybro said:

Rendering κτλ δεν κανω. Μπορει να εχω 100 bookmarks στο chrome να τρεχω και mining σε cpu και να παιζω και καποιο βαρυ παιχνιδι. Εφοσον ειναι επαρκη το voltage ολα γινονται χωρις κολληματα κτλ. Τωρα επειδη σε ενα ibt πιανω 85 το θεωρω μη ρεαλιστικο σεναριο που και παλι ειναι 20 βαθμους μακρια απο τα 105 που δινει η εταιρια. 

Mας και σε ενδιαφερει το mining και κανεις και πολλες ωρες, ο 1600 μου τον κατουραει τον 8700k μου σε  mining..

400 με 460 hash ο 1600 (3.2 με 3.8 ghz) 300 ο 8700k στα 4.8 ghz. Tι να την κανεις την συχνοτητα αμα ειναι ψοφιοι οι πυρηνες ;)

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, strawman είπε

Κανεναν δεν υποστηριζω, λεω τα καλα και κα τα κακα και απτις 2 πλευρες. Απλα επειδη εδω ειναι μαζεμενοι πολλοι intel biased αναγκαζομαι συνηθως και υπερασπιζομαι την AMD, μια και οι Intelakides ειναι που πετανε φωτοβολιδες :) :) :)

Παντως και συ υποστηριζεις Intel και αγοραζεις AMD. 1700 δεν ειχες παρει? Δεν αφηνεις και τον ανταγωνισμο να λειτουργησει υπερ μας :P:P:P

Αλλαξε τωρα το επιχειρημα για να σου βγουν τα κουκια...σε 3,2,1 αναμενω πιρουετα.

Εγω το εχω δηλώσει πολλακις αλλα είσαι ένας απών..

Επενδύω σε οτι μου βγάζει χρήματα, και με την ιδια ευκολία πετάω οτι είναι άχρηστο όπως ο 1700 που προανέφερες.

Έξαλλου πρέπει να τονώσω τον ανταγωνισμό αφου εσείς οι οπαδοί της AMD οπως έγραψα αγοραζετε τελικά Intel.. χαχαχα

αλλο φανταζόσουνα ε ? αυτο είναι το τρωτό σημείο πάντα άλλα φαντάζεσαι..

Επίσης η AMD ξερει να τα απαξιώνει μονη της δεν χρειάζεται βοήθεια.. 3 μήνες να βγάλει AGESA π.χ κλπ..

Όποιος πηρε Threadripper να δεις τι έχει πάθει με τα AGESA..

Any Way.. η αγορά τελικά κατατάσσει τον καθένα εκει που ανήκει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...