Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, MoviemakerGr said:

Έξαλλου πρέπει να τονώσω τον ανταγωνισμό αφου εσείς οι οπαδοί της AMD οπως έγραψα αγοραζετε τελικά Intel.. χαχαχα

Kαι γω πρεπει να τονωσω τον ανταγωνισμο αφου εσεις οι οπαδοι  της Intel οπως εγραψα αγοραζετε τελικα AMD. Right back at you χαχααχαχ

Μαρεσει παντως που συνεχιζεις και χρησιμοποιεις το ιδιο επιχειρημα που σε βγαζει λαθος :P 

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Heybro είπε

Υπαρχει και αυτος αν θες 8 πυρηνες δε και καλα

https://www.skroutz.gr/s/11931858/Intel-Core-i7-7820X-Box.html

Η amd ειναι εταιρια και θελει κερδος. Το οτι απο 500 ο 1800x πχ κατω απο 300 πολυ γρηγορα λεει πολλα. Κανεις δεν σου κανει χαρη. Αν μπορουσε η amd θα πουλαγε τους 8core 500 600 ευρω. Δεν το κανει ομως γιατι ξερει τι περιθωριο εχει.

Πάλι σε αυτή τη περίπτωση τον 2700χ θα προτιμήσω που είναι στα ιδια από αυτόν που είναι και HEDT.

Προσεχώς που θα πάω σε HEDT υπάρχει ο ωραιότατος 1950χ με 16 πυρήνες στα 1000 ευρώ και όχι 10 (ι7 9700) στην ίδια τιμή. 

Αλλά το θέμα ήταν οι ψοψιοι πυρήνες των ραιζεν σε σχέση με τον 8700κ που αυτοί οι ψοψιοι πυρήνες μου κάνουν την δουλειά πιο γρήγορα από τον 8700κ με θερμοκρασίες κάτω των 47 βαθμών για 15 ώρες σερί render. 

Μην κολλάτε ρε παιδιά σε μια μάρκα έλεος. Είναι καλύτερος ο 8700κ σε games? Go for it μαζί σου 

Άλλος, όπως εγώ, έχει άλλες ανάγκες και του κάνει ο ραιζεν. Από αυτό βγάζω το ψωμί μου και μια χαρά τα κατάφερε ο 1700χ που δεν είναι και HEDT και μου έβγαλε και λεφτά να πάω μέσα σε ένα χρόνο σε 1950χ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, strawman είπε

???? Ειναι αυτη ερωτηση που χριζει απαντησης? Σοβαρα τωρα? Που κολλαει αυτο με αυτα που ελεγες τοση ωρα? Εγραψες 3 πραματα που ειναι λαθος, σε εβγαλα λαθος, παραδεξου το και παμε παρακατω. Τι μου πηδας απτο ενα θεμα στο αλλο καθε φορα που βγαινεις λαθος?

Ναι, μακροπροθεμα ο 7500 / 7600 που ηταν ο ανταγωνιστης του 1600 θα αντεψει πολυ καλυτερα. Prepare for impact. 

Mας και σε ενδιαφερει το mining και κανεις και πολλες ωρες, ο 1600 μου τον κατουραει τον 8700k μου σε  mining..

400 με 460 hash ο 1600 (3.2 με 3.8 ghz) 300 ο 8700k στα 4.8 ghz. Tι να την κανεις την συχνοτητα αμα ειναι ψοφιοι οι πυρηνες ;)

Βασικα σε ολα δικιο εχω και φανηκε απο τα βιντεο οπως και οτι ακομα μιλαμε για τον εξαιρετικο 2500k σε αντιθεση με τους τοτε amd. Στο video ειναι στα 4 και οι 2 και ο πρωτος ειναι πολυ ανωτερος. Το ιδιο θα γινεται και οταν εχουν 4.7 και οι 2. Για το mining σε zoin παω 1100 που αυτο με νοιαζει. Το οτι σε cryptonight ειναι πιο optimized οι amd σε zoin ειναι οι intel. Μπερδεψες αλγοριθμους τωρα. 

3 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Πάλι σε αυτή τη περίπτωση τον 2700χ θα προτιμήσω που είναι στα ιδια από αυτόν που είναι και HEDT.

Προσεχώς που θα πάω σε HEDT υπάρχει ο ωραιότατος 1950χ με 16 πυρήνες στα 1000 ευρώ και όχι 10 (ι7 9700) στην ίδια τιμή. 

Αλλά το θέμα ήταν οι ψοψιοι πυρήνες των ραιζεν σε σχέση με τον 8700κ που αυτοί οι ψοψιοι πυρήνες μου κάνουν την δουλειά πιο γρήγορα από τον 8700κ με θερμοκρασίες κάτω των 47 βαθμών για 15 ώρες σερί render. 

Μην κολλάτε ρε παιδιά σε μια μάρκα έλεος. Είναι καλύτερος ο 8700κ σε games? Go for it μαζί σου 

Άλλος, όπως εγώ, έχει άλλες ανάγκες και του κάνει ο ραιζεν. Από αυτό βγάζω το ψωμί μου και μια χαρά τα κατάφερε ο 1700χ που δεν είναι και HEDT και μου έβγαλε και λεφτά να πάω μέσα σε ένα χρόνο σε 1950χ.

Τι προγραμμα δουλευεις και εχεις 47 βαθμους σε full load 16threads μετα απο 15 ωρες? Πουθενα δεν κολλαμε απλα ποτε κανεις δεν θα σου χαρισει κατι. Οι ryzen ειναι φθηνοι για καποιο λογο οχι απο την καλη καρδια της amd. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Heybro είπε

Υπαρχει και αυτος αν θες 8 πυρηνες δε και καλα

https://www.skroutz.gr/s/11931858/Intel-Core-i7-7820X-Box.html

Η amd ειναι εταιρια και θελει κερδος. Το οτι απο 500 ο 1800x πχ κατω απο 300 πολυ γρηγορα λεει πολλα. Κανεις δεν σου κανει χαρη. Αν μπορουσε η amd θα πουλαγε τους 8core 500 600 ευρω. Δεν το κανει ομως γιατι ξερει τι περιθωριο εχει.

Ο 1800x εχασε την τιμη του γιατι σχεδον ολοι 1700 με -150 ευρω τιμη εφταναν τα ρολογια του. Πραγμα που τον εκανε μη συμφερουσα αγορα εναντι του 1700.

Δημοσ.
Just now, Heybro said:

Βασικα σε ολα δικιο εχω και φανηκε απο τα βιντεο οπως και οτι ακομα μιλαμε για τον εξαιρετικο 2500k σε αντιθεση με τους τοτε amd. Στο video ειναι στα 4 και οι 2 και ο πρωτος ειναι πολυ ανωτερος. Το ιδιο θα γινεται και οταν εχουν 4.7 και οι 2. Για το mining σε zoin παω 1100 που αυτο με νοιαζει. Το οτι σε cryptonight ειναι πιο optimized οι amd σε zoin ειναι οι intel. Μπερδεψες αλγοριθμους τωρα. 

Βασικα σε ολα αδικο εχεις. Παμε να δουμε τι ειπες ενα ενα

1) Οτι ο fx δεν παει πανω απο 4.2. WRONG

2) Οτι και να τον κλοκαρις δεν εχει διαφορα απο stock. WRONG

3) Στο video ο ενας ειναι underclocked και ο αλλος overclocked και την λαμβανεις σοβαρα υποψιν. WRONG

4) Eιπες οτι ο 2500k τα παει πολυ καλυτερα με 1060 και δεν την bottleneckari σε αντιθεση με τον fx. WRONG. 

Αμα ο 2500k ειναι στα 4.7 τοτε και ο  αλλος θα πρεπει να παει 5.2. Για MAX oc δεν μιλαμε? Τι μου τους τρεχεις στα ιδια clocks?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Heybro είπε

Τι προγραμμα δουλευεις και εχεις 47 βαθμους σε full load 16threads μετα απο 15 ωρες? Πουθενα δεν κολλαμε απλα ποτε κανεις δεν θα σου χαρισει κατι. Οι ryzen ειναι φθηνοι για καποιο λογο οχι απο την καλη καρδια της amd. 

Και ποιος ειναι αυτος ο λογος που τους κανει πιο φθηνους? 

Δημοσ.
Just now, akoinonitos said:

Ο 1800x εχασε την τιμη του γιατι σχεδον ολοι 1700 με -150 ευρω τιμη εφταναν τα ρολογια του. Πραγμα που τον εκανε μη συμφερουσα αγορα εναντι του 1700.

Και να μην ξεχασουμε τα τερατα της Intel που οπως ελεγε ο εξωγηινος moviemaker κρατανε τιμες που πεσανε στα μισα μεσα σε 2-3 μηνες :P  Προφανως αν ο 1800x ανταγωνιζετια τους 6800 / 6850 / 5930 κλπα, και αυτοι πεσουν στα ΜΙΣΑ της τιμης τους θα ακολουθησει και ο αλλος. Αλλα εκει δεν σχολιαζει κανεις την μειωση τιμων, μονο στην AMD κανουν focus. Πιο biased πεθαινεις, και περιμενουν να τους παρει κανεις στα σοβαρα...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Και να μην ξεχασουμε τα τερατα της Intel που οπως ελεγε ο εξωγηινος moviemaker κρατανε τιμες που πεσανε στα μισα μεσα σε 2-3 μηνες :P  Προφανως αν ο 1800x ανταγωνιζετια τους 6800 / 6850 / 5930 κλπα, και αυτοι πεσουν στα ΜΙΣΑ της τιμης τους θα ακολουθησει και ο αλλος. Αλλα εκει δεν σχολιαζει κανεις την μειωση τιμων, μονο στην AMD κανουν focus. Πιο biased πεθαινεις, και περιμενουν να τους παρει κανεις στα σοβαρα...

Αμα εχεις τελειωσει σχολη pirmen ετσι ειναι....

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Heybro είπε

3ds max με Corona renderer. Dark rock 3 για ψύξη 

Το ότι είναι πιο φθηνοι δεν σημαίνει ότι εναι χειρότεροι, πολλά τα παραδείγματα που μπορούν να αναφερθούν και για άλλα προϊόντα 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Την ιδια τιμη εχασε και ο 1700 ομως νομιζω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, strawman είπε

Βασικα σε ολα αδικο εχεις. Παμε να δουμε τι ειπες ενα ενα

1) Οτι ο fx δεν παει πανω απο 4.2. WRONG

2) Οτι και να τον κλοκαρις δεν εχει διαφορα απο stock. WRONG

3) Στο video ο ενας ειναι underclocked και ο αλλος overclocked και την λαμβανεις σοβαρα υποψιν. WRONG

4) Eιπες οτι ο 2500k τα παει πολυ καλυτερα με 1060 και δεν την bottleneckari σε αντιθεση με τον fx. WRONG. 

Αμα ο 2500k ειναι στα 4.7 τοτε και ο  αλλος θα πρεπει να παει 5.2. Για MAX oc δεν μιλαμε? Τι μου τους τρεχεις στα ιδια clocks?

Δεν εγραψα για 1060 πουθενα. Για το πρωτο ειδα αλλο cpu πριν και εγραφε 1.45 για 4.2 8350 ηταν και αυτος. 

Το αποτελεσμα ειναι οτι στα 4.7 και οι 2 ο 2500k ειναι πολυ ανωτερος ενω επεξεργαστη με διπλασια threads που ειναι 2 χρονια νεωτερος σε gaming με 1070 και πανω? Ενα ναι η οχι απαντα μονο.

8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Και ποιος ειναι αυτος ο λογος που τους κανει πιο φθηνους? 

Οταν ηταν να παρω υπολογιστη παντου διαβαζα προβληματα για τους ryzen. Μια δεν κλοκαραν τις μνημες μια χαλουσαν τις rgb μνημες λογω spd read(υπαρχει αναλυτικο βιντεο στο youtube) και παλι καλα που δεν πηγα σε 1700. Στα δε παιχνιδια που εκει με ενοιαζε απο την αρχη οι διαφορες ηταν και ειναι τεραστιες. Ειναι φθηνοι γιατι η amd ξερει κυκλοφορησε μια πλατφορμα που ακομα δεν εχει οριμασει απολυτα. Τον intel τον πετας πανω στη μητρικη και τελος. Επειδη εμεις εδω ασχολουμαστε με overclock κτλ δεν σημαινει οτι ολοι αυτο κανουν. 

11 λεπτά πριν, strawman είπε

Εδω η πτωση τιμης σε επεξεργαστες που κυκλοφορησαν μαζι σχεδον. 4core vs 8 cores

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Heybro είπε

Την ιδια τιμη εχασε και ο 1700 ομως νομιζω.

Ουτε καν... 1700 εχω οποτε προβληματα θεωρω οτι ξερω λιγο καλυτερα αν υπαρχουν η οχι. Και θεωρω το  εαυτο μου αρκετα αντικειμενικο ,παντα θα προτεινω σε καποιον το καταληλο για την χρηση που θελει ανεξαρτησως του τι εχω.Το μονο προβλημα ειναι οτι οι hynix δςν παιζουν 3200. Κατι αλλο δεν υπαρχει.Την εποχη που βγηκαν οι πρωτοι ryzen η τιμη μεταξυ hynix και bdies ηταν το πολυ 20 ευρω. Το προβλημα με τα rgb ηταν προβλημα της asus και οχι της amd ,τα ιδια προβληματα ειχε και στις z μητρικες. Οι z370 strix για παραδειγμα ειχαν θεματα ουαν κυκλοφορησαν αλλα δεν ειπε κανενας ωπ η intel πλατφορμα εχει θεματα .Το παραδειγμα σου ομως ειναι αυτο που διχνει οτι στην περιπτωση του ιντελ συστηματος φταιει η asus ,στην περιπτωση του amd συστηματος ειναι ελατωματικη η amd πλατφορμα αυτο δεν εχετε καταλαβει ορισμενοι.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Ουτε καν...

Εβαλα παραπανω ποσο εχασε ο 1700

O 1800x οντως ειχε ξεκινησει με εξωπραγματικη τιμη και εχει χασει 300 ευρω εναντι 150.

Screenshot_3.png

Δημοσ.
1 minute ago, Heybro said:

Δεν εγραψα για 1060 πουθενα. Για το πρωτο ειδα αλλο cpu πριν και εγραφε 1.45 για 4.2 8350 ηταν και αυτος. 

Το αποτελεσμα ειναι οτι στα 4.7 και οι 2 ο 2500k ειναι πολυ ανωτερος ενω επεξεργαστη με διπλασια threads που ειναι 2 χρονια νεωτερος σε gaming με 1070 και πανω? Ενα ναι η οχι απαντα μονο.

Καταρχας δεν εχει νοημα να απαντησω ενα ναι η ενα οχι σε μια χαζη ερωητηση. Σταματησες να χτυπας την γυναικα σου, απαντα με ενα ναι η με ενα οχι..καταλαβαινεις τι θελω να πω ε? Το ποτε βγηκε γιατι εχει σημασια? Εστω οτι ο 2500k βγηκε το 1980 και ειναι 30 χρονια παλαιοτερος. So what? Απτην στιγμη που την ιδια χρονικη στιγμη κοστιζει τα ιδια χρηματα αυτο ειναι το μοναδικο που εχει σημασια. Ξερεις κανενα metric να ονομαζεται performance / age ? Ποιο το νοημα?

Και το βασικοτερο ερωτημα ειναι, γιατι να τους εχεις στα ιδια clocks αφου ο Fx παει πιο πανω? Εδω ο δικος μου που ηταν η απολυτη μπανανα επεζε στα 4.8 με "entry level" αεροψυκτρα. Μηπως και τον 8700k τον τρεχεις στα ιδια clock με τους Ryzen? Εκει γιατι 2 μετρα και 2 σταθμα? Δηλαδη οταν οι Intel clockaroyn πιο πανω τους συγκρινουμε σε max clocks, αλλα οταν οι AMD κλοκαρουν πιο πανω τους παμε clock for clock? Το bias διαχεεται απο ολες τις τρυπες ρε αδερφε...

Τωρα προφανως ο 2500k ειναι καλυτερος στα games, αλλα δεν ηταν αυτο το επιχειρημα σου. Εσυ εγραφες οτι ο fx πλεον δεν παιζει τιποτα, πραμα που ειναι προφανως εντελως λαθος.Παιζει το 99.5% των games που παιζει και ο 2500k πανω απο 60 frames. Μονο που η συγκριση με το σημερα ειναι αστεια, ο 2500k παρεμεινε relevant γιατι ειχαμε 4c στην mainstream πλατφορμα για μια δεκαετια. Τωρα που ξεφυγαμε κατι σαπιλες τυπου 7400 / 7500 / 7600 θα φανε χωμα απο τον 1600 που ηταν ο ανταγωνιστης τους.

Eδω βλεπεις τον λογο που εχασε τιμη ο 1800x. Δεν ειδα κανεναν απο τους γνωστους αγνωστους να ανεβαζει τα price drops της Intel που ειναι 3ις χειροτερα απο την AMD. Μα γιατι αραγες....

6850k.thumb.png.c398177b6b3024cff83490903509916e.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...