Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Πρόσφατα έστησα ένα budget ''gaming'' pc, το οποίο ευελπιστώ μελλοντικά να έχει μια κάποια προοπτική αναβάθμισης (π.χ. dGPU, M.2 κλπ). Δεν θα έλεγα ότι είμαι gamer, απλά μου αρέσουν ορισμένα παιχνιδάκια σε casual επίπεδο. Παρακάτω θα δείτε τις ram και ορισμένοι θα αναρωτηθούν, τι budget, μας δουλεύεις; Σας λέω από τώρα ότι ήταν η μοναδική σπατάλη που έκανα, διότι διάβασα ότι ο συγκεκριμένος cpu δουλεύει καλύτερα σε υψηλές συχνότητες ram, αλλά από την άλλη όπως θα δείτε δεν έχω βάλει καθόλου κάρτα γραφικών, και η υδρόψυξη ήταν δώρο.

Το σύστημά μου είναι το εξής: 

• CPU: AMD Ryzen 3 2200G
  • CPU Cooler: Coolermaster Master Liquid ML120L
  • Case: Coolermaster Masterbox Lite 3.1
  • Motherboard: Gigabyte AB 350N Gaming Wifi rev 1.0
  • Memory: G Skill Tridentz 8GB (2 X 4) DDR4 3000MHz
  • Power Supply: Corsair CX 550M
  • Monitor: Dell SE2717H
  • Mouse, Keyboard: Logitech wireless combo MK220

Πριν φτάσω να αναλύσω το πρόβλημα μου να αναφέρω και τα εξής:

1. Το BIOS είναι αναβαθμισμένο στην πιο καινούργια έκδοση, την F22.
  2. Οι drivers είναι όλοι αναβαθμισμένη στην τελευταία τους έκδοση.
  3. Τα Windows είναι ενεργοποιημένα, έχουν γίνει όλες οι αναβαθμίσεις και το σύστημα τρέχει χωρίς εξτρά antivirus. 
  4. Έχουν γίνει CMOS clear και αφαίρεση μπαταρίας.
  5. Το hardware μέρος δεν έχει καμία φυσική φθορά.
  6. Έχουν δοκιμασθεί καλώδια HDMI 1.4 και 2.0, περιμένω να δοκιμάσω και με DP.
  7. Το σύστημα παρακολουθείται με το AIDA 64 και έχει καλές ενδείξεις. 
  8. Τα games που έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής είναι το AoE 2 HD Edition και το AoE: Definitive Edition, και παίζουν αρκετά καλά και τα δυο. 
  9. Η ανάλυση οθόνης έχει ρυθμιστεί στην native (1920 x 1080 , 60Hz).
  10. Έχει γίνει factory reset από το on screen menu της οθόνης.

Το πρόβλημα είναι το εξής (αναλυτικά):

• Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, δεν έχω πρόσβαση στο BIOS. Όχι, τα κουμπιά δεν ανταποκρίνονται. 
  • Το μήνυμα που μου εμφανίζεται κατά την εκκίνηση το έχω επισυνάψει. Μετά από αυτό, με παραπέμπει κατευθείαν στην login screen των Windows.
  • Καμιά φορά, με το μηχάνημα εν λειτουργία, εάν αναβοσβήσω την οθόνη όλα παίρνουν μια απαλή μπλε απόχρωση. Επίσης το ίδιο συμβαίνει εάν βγάλω και ξαναβάλω τα 2.1 logitech ηχεία, σχετικά παλιά, που έχω, ή σβήνει και ανάβει η οθόνη από μόνη της. 

Τι έκανα μετά; Πάλι αναλυτικά. 

1. Επικοινώνησα με την AMD, η οποία μου είπε πως είναι θέμα μητρικής.
  2. Επικοινώνησα με την Gigabyte, η οποία μου είπε ότι είναι θέμα οθόνης.
  3. Επικοινώνησα με την Dell, η οποία μου είπε ότι υπάρχουν κι άλλες τέτοιες αναφορές προβλημάτων με Ryzen APU's, και ότι η θα βγάλουν το προϊόν τους DOA, η θα ψάξουν να με βοηθήσουν (πολύ εξυπηρετικός ο κύριος της ελληνικής αντιπροσωπείας).

Επίλογος

Όσοι αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, θα σας κρατάω ενήμερους. Όσοι μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση, μετά χαράς. Όσοι γενικά όπως και εγώ ασχολούμαι σπάνια με pc και games, αλλά μου αρέσει να είναι όλα ΟΚ, για πέστε καμιά γνώμη!

Ευχαριστώ :rolleyes:

30706949_10214000059330592_3531496361889366016_n.jpg

IMG_1159.JPG

• Like 2
Δημοσ.

Λογικά μεταξύ μητρικής και οθονης ειναι το πρόβλημα με πιθανότερο τη μητρική. Δοκιμασε το dp για να αποκλεισεις ότι φταίει η έξοδος hdmi. Ρίξε και μια ματια στο bios μήπως έχει καμια περιεργή ρυθμιση που να εχει σχέση, αν και δεν το νομίζω.

Ρωτα και την dell μήπως και υπαρχει κανα firmware update για την οθονη αλλα και παλι δύσκολο

Aπο κει και περα θεωρώ οτι πιο ευκολα θα ξεμπερδέψεις με dell, σε μένα  για ενα καμμένο πιξελ , ήρθαν μου φερανε καινουρια και μου πήρανε την παλια χωρις αναμονες κλπ (οκ διαφορετικο προβλημα αλλα γενικα θα ξεμπερδέψεις πιο γρήγορα) και αν δεις οτι στο κανει και στην καινουρια, όλο το βάρος πέφτει στη μητρική. Μην το αφήσεις παντως καιρο καθως το DOA συνήθως ισχυει  για κανα μηνα απο την ημερομηνία αγοράς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ιδιο προβλημα ειχα με ενα atom pcακι

reset defaults το bios κ αν συνεχισει η ιδια συμπεριφορα ,δοκιμη με αλλαγες καλωδιων που δεν νομιζω οτι φταινε

εγω το ελυσα παρεμβαλλοντας ενα τετοιο 

https://www.google.gr/search?q=1080P+3D+Mini+2+Port+HDMI+Splitter+Switcher+HDMI+Distributor+Splitter&rlz=1C1GGRV_enGR748GR748&oq=1080P+3D+Mini+2+Port+HDMI+Splitter+Switcher+HDMI+Distributor+Splitter&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Επεξ/σία από what_if
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Με dp καλώδιο είχα τα ίδια αποτελέσματα. 

Επίσης, το BIOS είναι ρυθμισμένο να διαβάζει τα γραφικά από iGPU και όχι από PCIE.

Θα το ψάξω και με το splitter και θα σας ενημερώσω! :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Φαίνεται ότι δεν ασχολείσαι με τα pc γιατί μόνο ένας της φιλόλογος ή δικηγόρος θα έκανε τόσο αναλυτική περιγραφή ;)

Από τη στιγμή που τα ηχεία δημιουργούν πρόβλημα αυτόματα βγάζουμε απέξω την οθόνη.

Αν μπορείς να βρεις από κάποιον γνωστό σου να δοκιμάσεις τροφοδοτικό και μια κάρτα γραφικών. Αν δεν είναι κάτι από αυτά τα δύο για μητρική το κόβω. Δεν αποκλείω και τον apu.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Φαίνεται ότι δεν ασχολείσαι με τα pc γιατί μόνο ένας της φιλόλογος ή δικηγόρος θα έκανε τόσο αναλυτική περιγραφή ;)

Από τη στιγμή που τα ηχεία δημιουργούν πρόβλημα αυτόματα βγάζουμε απέξω την οθόνη.

Αν μπορείς να βρεις από κάποιον γνωστό σου να δοκιμάσεις τροφοδοτικό και μια κάρτα γραφικών. Αν δεν είναι κάτι από αυτά τα δύο για μητρική το κόβω. Δεν αποκλείω και τον apu.

Φαίνεται ότι ασχολείσαι με τα PC γιατί μόνο ένας πληροφορικάριος ή τεχνικός θα παρέθετε μια φιλοσοφική ρήση κάτω από τους σχολιασμούς του :rolleyes: 

Καταρχήν σε ευχαριστώ για το feedback! Λοιπόν το ίδιο συμβαίνει είτε με είτε χωρίς τα ηχεία, είτε κουμπωμένα στην μητρική είτε στο μπροστινό hub. 

Κάρτα δοκίμασα, όλα τρέχουν ρολόι. Όσο για το τροφοδοτικό, δεν το καταλαβαίνω πως μπορεί να συνδέεται αλλά θα ψάξω!

• Like 1
Δημοσ.

Καλό θα ήταν την κάρτα να την δοκιμάσεις για κανα 2 μέρες και αν δουλεύουν ρολόι τότε μάλλον η cpu έχει το πρόβλημα.

Το τροφοδοτικό συνδέεται για απλά συνδέει τα πάντα. Τροφοδοτεί τα πάντα με ρεύμα και αν δεν τροφοδοτεί σωστά, τότε έχουμε θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

1 Βαλε μονο τον driver των windows 10 της gpu

2 Update σε 1709 εκδοση των windows 10

3 Ξαναβαλε τον driver της gpu

4 reset bios και boot

5 εγω το εχψ δοκιμασει και με hdmi & dp αψογα ολα μεχρι ομψς να κανω τα παραπανω

6 Αν συνεχισει τα μπλε χρωματα κοιταξε μηπως βραχυκυκλωνει η μητρικη με καμια ξεχασμενη βιδα ή το τροφοδοτικο σου αν βγαζει σωστα ρευματα. Κατι εχει διαροη οπως τα λες. Αν δεν ειναι driver

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...