Acmilangr2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Καλησπέρα. Εδώ και καιρό έχω κατεβάσει τι AI SUITE 3 της Asus και με το fan expert 4 υποπρογραμμα που έχει έχω ρυθμίσει τους ανεμιστήρες να δουλεύουν ανάλογα τις θερμοκρασίες της cpu και gpu. Έλα όμως που σήμερα προσεξα ότι διαβάζει εντελώς λάθος την θερμοκρασία της cpu... Μιλάμε για 15 βαθμούς κάτω από την πραγματικότητα... Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα και άλλες αναφορές με τι πρόβλημα αλλά καμία λύση... Έχει κανείς καμιά ιδέα; Υπάρχει κανένα άλλο πρόγραμμα εξίσου καλό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Ποια μητρική έχεις; και ποιον επεξεργαστή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, glazos είπε Ποια μητρική έχεις; και ποιον επεξεργαστή; ASUS Z370 Prime-A και intel i5-8600K Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Εγώ λέω να το κάνεις uninstall το aisuite. Έχει γραφτεί πολλές φορές και εδώ μέσα,πως περισσότερο προβλήματα δημιουργεί από όσο χρησιμεύει. Και εμέ είναι άχρηστο. Στο bios θα βρεις υπεραρκετες ρυθμίσεις για τα fans σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 23 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Εγώ λέω να το κάνεις uninstall το aisuite. Έχει γραφτεί πολλές φορές και εδώ μέσα,πως περισσότερο προβλήματα δημιουργεί από όσο χρησιμεύει. Και εμέ είναι άχρηστο. Στο bios θα βρεις υπεραρκετες ρυθμίσεις για τα fans σου. Το έκανα ήδη Uninstall. Δεν γίνεται να παίζω με τα FAN.... Το αρνητικό με του bios είναι ότι δεν μπορείς να του πείς να κάνει Monitoring την gpu. Δηλαδή να ανεβαίνουν τα fan όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία της cpu αλλά και της gpu. Επειδή σε 4k που παίζω o CPU "κοιμάται" συνήθως θέλω να ξεκινάνε βάση της GPU κυρίως Το μόνο που σκέφτομαι να κάνω είναι να δουλεύουν οι ανεμιστήρες του κουτιού στο φούλ μόλις ο cpu ανεβάσει έστω και λίγη θερμοκρασία. Δεν ειναι και ότι πιο σωστό πάντως 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Έχεις δίκιο. Και εμένα με προβλημάτισε αρκετά αυτό. Ειδικά σε παιχνίδια που ο επεξεργαστής "κοιμάται. Τα έχω στις 500 στροφές και ανεβάζουν με το φόρτο του cpu μέχρι 800-900. Ίσως χάνω μερικούς βαθμούς στην gpu αλλά οκ. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις thermistol cable της asus ,βέβαια δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω. ΥΓ.Ενας λόγος που γούσταρα πολύ τις προηγούμενες gpu μου (asus strix) είναι γιατί έβγαζαν 2x 4pin για pwm fans ,που συγχρονίζουν με την gpu (fan stop κλπ) Έπρεπε να είναι στανταρακι σε όλες τις custom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Διάβασα σε ενα forum οτι το AISUITE διαβάζει την θερμοκρασία όχι απο την cpu αλλά απο ένα thermistor που είναι στην μητρική κάτω απο τον cpu...tragic Βλέπω ότι η asus μου έχει όντως έξοδο για fan! όμως και πάλι.να τα συνδέσω όλα εκεί; μετά θα έχω το αντίθετο αποτέλεσμα...θα είναι σταματημένοι όταν θα κοιμάται η gpu.... Αν ειναι να το κάνω έτσι κρατάω και το AI SUITE και κάνω Monitor Μόνο την gpu. Οπότε problem NOT solved! Επεξ/σία 17 Απριλίου 2018 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Και γιατί δεν συνδέεις ένα στην gpu? Αυτό που νομίζεις ότι την βοηθάει πιο άμεσα. Έτσι είχα κάνει στο προηγούμενο setup. Problem solved? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε Και γιατί δεν συνδέεις ένα στην gpu? Αυτό που νομίζεις ότι την βοηθάει πιο άμεσα. Έτσι είχα κάνει στο προηγούμενο setup. Problem solved? εναν μόνο; θα το δοκιμάσω... (ειμαι λίγο νευρικός όταν δεν γίνεται κάτι 100% όπως το θέλω) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα