Προς το περιεχόμενο

Απορια για εξωτερικό σκληρο δισκο

Vasilis T 92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.Υπάρχει περίπτωση το ρεύμα που περνει ένας  εξωτερικός σκληρος δίσκος μεγάλης χωρητικότητας που είναι  συνδεδεμένος με  εναν αποκωδικοποιητή mpeg4 για να δουλέψει για να κάνει εγγραφή προγραμμάτων στη τηλεοραση να επιρεαζει το σημα του αποδικοποιητη να το γονατίζει???.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν είμαι ειδικός στον τομέα, δεν νομίζω να λειτουργεί έτσι. Αν έχεις θέμα με το σήμα σου, προτείνω να τσεκαρεις το καλώδιο με το οποίο συνδέεις τον αποκωδικοποιητή με την κεραία η να τσεκαρεις το καλώδιο με το οποίο συνδέεις τον αποκωδικοποιητή βκαι την τηλεόραση. Αν όμως όντως δεις ότι όταν αποσυνδέσεις τον σκληρό όλα λειτουργούν καλά, δεν γνωρίζω τι μπορεί να φταίει. Μη έχοντας εμπειρία στον τομέα, εικάζω πως ένας πιο γρήγορος σκληρός δίσκος μπορεί να λύσει το θέμα σου (χωρίς να θέλω να σε ωθησω στην αγορά νέου σκληρού.) Αν κάποιος μπορεί με σιγουριά να απαντήσει στο τι μπορεί να φταίει, πείτε μου και εμένα να το μάθω 0:). ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ, μήπως θες να μας πεις το μοντέλο του αποκωδικοποιητή και του σκληρού? Μπορεί και να βοηθήσει..

To μοντελο του σκληρου δισκου  ειναι αυτο

https://www.cnet.com/products/fujitsu-mobile-mhv2100bh-hard-drive-100-gb-sata-150-series/specs/

Και του  αποκωδικοποιητη αυτο 

https://www.skroutz.gr/s/6929847/IQ-DVB-T758HD.html

7 ώρες πριν, Vasilis T 92 είπε

Κανεις?

Εγώ ότι μπορώ να πω στο είπα, δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα παραπάνω στον τομέα, μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό.

• Like 1

Ο αποκωδικοποιητής τι τροφοδοτικό έχει; Πόσα βόλτ πόσα αμπέρ; Έχεις κάποιο τροφοδοτικό με το ίδιο βύσμα στα ίδια βόλτ αλλά με περισσότερα αμπέρ να δοκιμάσεις;

Όταν βάζεις τον δίσκο δηλαδή τι γίνεται; Χάνει το σήμα τελείως; Τι θήκη έχεις επι της ευκαιρίας;

Δοκίμασες να βάλεις καλώδιο που να παίρνει ρεύμα απο άλλη πηγή; (πχ ένα τέτοιο και να δώσεις ρεύμα απο κανένα φορτιστή κινητού που να βγάζει κανένα δυο αμπέρ). Αν έχεις δίσκο σε κουτί που να έχει δικό του τροφοδοτικό δοκίμασε τον και αυτόν να δεις τι κάνει. Φλασάκι δεν κάνει τα ίδια ε;

Λογικά αν τραβούσε πολύ ρεύμα πάντως ο δίσκος και δεν φτάνει αυτό που μπορεί να δώσει ο αποκωδικοποιητής τότε δεν θα ήταν μόνο το σήμα το θέμα σου, κανένας δεν μπορεί να ξέρει βέβαια στα σίγουρα, μπερδεμένη υπόθεση το μέτρημα αυτό.

Πρέπει να έχει μια επιλογή μέσα ο αποκωδικοποιητής που δίνει ρεύμα απο την είσοδο για τον ενισχυτή στην κεραία, δοκίμασε να το γυρίσεις στο off και δοκίμασε πάλι μπας και...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O Αποκωδικοποιητης εχει σταθερο τροφοδοτικο

Δεν ξερωω απλα εχω προσεξει οτι οταν βαζω το δισκο ακουγετε ενα βουιτο κ μολις προχοραω στο μενου EPG αργει να μου φορτοσει τα προγγραματα και πανω δεξια σε ενα μικρο παραθυρακι που εχει το συμβολο της εταιριας και διαφορες πληροφοριες  μολις προχωραω πολυ μου βγαζει δεν υπαρχει σημα για ενα δευτερολεπτο και μετα φευγει κ μερικες φορες μου σβηνει μονος του ο αποδικοποιητης και ξανα ανοιγει  και παταω στο info να δω το σημα και ειναι 100% με 95 της εκατο με ενυσχυτη σηματος μεσα στο σπιτι πισω απο την τηλεοραση  και μια φορα που το εκανα αυτο χωρις των δισκο συνδεδεμενο στον αποδικοποιητη δεν μου το εκανε μου πηγαινε παρακατο στο προγγραμα χωρις να μου βγαλει δεν υπαρχει σημα αλλα χθες που πατησα το μενου μου εκανε παλι το ιδιο χωρις να εχω δισκο πανω αρα μαλλον ηταν τυχαιο γεγονος κ κατι γινετε με το σημα μου η με των ιδιο των αποδικοποιητη τεσπα  κ μερικες φορες εχω προσεξει να μου κανει σκαμπανευασματα το σημα και εχω προβλημα με της εγγραφες  μου κανουν παγοματα ιδικα απο το καναλι μεγκα συνεχεια μολις  της ενωνο  δεν παιζει καλα το βιντεο κολλαει......     δεν ξερω τη θηκη εχει γτ ειναι παλια και ειναι ξεθοριασμενες η πληροφοριες του κουτιου ετσι μου των δωσανε το δισκο

Οχι δεν δοκιμασα καλωδιο που να παιρνει ρευμα απο αλλη πηγη πως γινετε αυτο???? δοκιμασα να βαλω ενα στικακι αλλα ηταν μικρης χωριτηκοτητας 4 gb  κ εγγραψα στο καναλι μεγκα κ μετα μολις ενοσα της εγγραφες δεν μ παροσιαστηκε καποιο προβλημα κ το βιντεο δεν κολαγε καθολου.....βεβαια δεν ξερω αν ηταν τυχαιο γεγονος  και δεν μπορω να το τσεκαρω για περισσοτερη σιγουρια γιατι δεν εχω αυτη την στιγμη καποιο αλλο στικακι μεγαλητερης χωρητικότητας διαθεσιμο

αυτο το τελευταιο που λες στο τελος  που το βρισκω να το κανω ????

Επεξ/σία από Vasilis T 92

Το θέμα λοιπόν φαντάζομαι βρίσκεται στον δίσκο. Δοκίμασε να αδειάσεις το στικάκι σε έναν υπολογιστή και να ξαναδοκιμάσει 2 η 3 φορές, και αν δεν σου βγάλει κανένα πρόβλημα δοκίμασε πάλι με τον δίσκο. Αν με το στικάκι όλα οκ αλλά με τον δίσκο πάλι το ίδιο θέμα, πάρε κάποιον άλλο δίσκο και ξαναδοκιμασε...

Αν θες το καλώδιο γρήγορα δες απο Ελλάδα στο παραπάνω λίνκ, αλλιώς δες σε κανένα ebay (πχ). Ξαναλέω, να έχει να δώσει ο φορτιστής που θα βάλεις, μην βάλεις κανέναν 500mA...

Το μενού του αποκωδικοποιητή σου δεν το ξέρω, αν βγάλεις φωτογραφίες ή βρεις κανένα μάνουαλ που να έχει τις επιλογές που σου δίνει κάτι μπορεί να γίνει, αλλιώς ψάξε για επιλογές power/τροφοδοσία κεραίας κτλπ και δοκίμασε να τα γυρίσεις off.

Ποιο λινκ????  Και πως λειτουργει αυτο το καλωδιο και που το βαζω για να δουλεψει δεν καταλαβαινω!! ????  δεν ξερω απο ebay .....

Το μενου του ειναι αυτο......

http://www.mediafire.com/file/gq5uqpe8gc6bi83/20180420_161454.mp4

http://www.mediafire.com/file/x7guzr2vjtd9216/20180420_162018.mp4

To antenna power ήταν αυτό που έλεγα αλλά είναι off ήδη άρα δεν έχεις απο εκεί κάτι να αλλάξεις.

Μετά το καλώδιο απο εδώ Ελλάδα είναι αυτό: link.

Δοκίμασε μπας και είναι απο τροφοδοσία και αν συνεχίσει αρχίζεις τα φορμάτ του δίσκου (αν είναι ntfs τον κάνεις fat32, exfat etc και το ανάποδο).

Το καλώδιο έχει μια άκρη για να βάλεις στον αποκωδικοποιητή (αυτήν με το χοντρό καλώδιο), μια άκρη για να δώσεις ρεύμα απέξω απο κάποιον φορτιστή (αυτή με το λεπτό καλώδιο) και σου δίνει θηλυκό για να συνδέσεις το καλώδιο του δίσκου εκεί μετά. Έτσι δίνεις ρεύμα στον δίσκο απο έξω και δεν επιβαρύνεις τον αποκωδικοποιητή, αν ήταν δηλαδή θέμα τροφοδοσίας θα σταματήσει τα νούμερα έτσι. 

Μου ακουγετε πολυ πολυπλοκη αυτη η λυση ασε που δεν ξερω ουτε απο σκρουτζ και εγω μενω αθηνα και αυτο το καταστημα που λεει οτι το  εχει στο σκρουτζ  ειναι στη θεσσαλονικη δεν ξερω.....

Το φορματ του δισκου ειναι ntfs.

Αν του αλλαζα απλα κουτι αν ειναι θεμα τροφοδοσιας οπως ειπες υπαρχει περιπτωση να σταματουσαν τα νουμερα που μου κανει αν ηταν απο αυτο???

και κατι αλλο τι επιπτωσης μπορει να προκαλεση αυτο αν ειναι θεμα τροφοδοσιας για να καταλαβω.. δλδ υπαρχει περιπτωση να επιρεαστη η επιδοση  και το σημα πoυ ερχετε στον  αποδικοποιητη δλδ να αργει καποια  δευτερολεπτα να ερθει λιγο ?? και της επιδοσης του δισκου στο πως διαβαζει και γραφει  της εγγραφες για αυτο μου βγαινουν ετσι μου κανουν  παγοματα και κολλανε σε καποια σημεια του βιντεο παρολο που εχω ενισχυτη σηματος και οταν παρατηρω το σημα του αποδικοποιητη μου δειχνει οτι ειναι φουλλ και αλλες φορες μου κανει σκαμπανεβασματα το σημα ??? και επισης εχω προσεξει σα να ζοριζετε λιγο σα να ερχετε πιο αργα η εικονα σα να αργη να ερθει το σημα σε αυτον των αποδικοποιητη απο οτι στον αλλον που εχω και στο σημα της τηλεορασης.

Επισης ξεχασα να αναφερω οτι μολις κουναω λιγο το δισκο μου ακουγετε απο μεσα τουκ τουκ και νιοθω λες και κατι χοροπηδαει απο μεσα δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο.... αυτο γτ ακουγετε ετσι????

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα προσεξα τυχαια επειδη ειχα δυνατα τι φωνη της τηλεορασης οτι μολις πατησα το ρεκ κοπηκε η φωνη του αποκωδικοποιητή για ενα δευτερολεπτο και μετα επανυλθε αρα καταπασα πιθανοτητα κατι γινετε με το δισκο και μου τα κανει ολα αυτα τα προβληματα με της εγγραφες τα παγοματα κ τα κολληματα των εγγραφων μου.

EDIT: Τωρα το ξαναπατησα το rec και δεν μου το εκανε αυτο αλλα μολις πατησα το κοκκινο κουμπι για να ανοιξει ο αποκωδικοποιητής ακουστηκε ενα στιγμιεο τουββ που ξεχασα να αναφερω πως το κανει αυτο αλλα δεν νομιζω πως σχετιζετε με το πως μου βγαινουν ετσι τα βιντεο των εγγραφων και δεν ξερω γιατι μου το κανει και αυτο

Επεξ/σία από Vasilis T 92

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...