Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα,

Πριν λίγες ημέρες έστησα ένα υπολογιστή. Διαπιστώνω όμως ότι κατά τη λειτουργία του παρατηρώ καθυστερήσεις. Πολύ συντομες, κλάσματα του δευτερολέπτου, αλλά συνέχεια. Το διαπίστωσα και στο GTA 5. Υπάρχει τρόπος να δω που μπορεί να οφείλεται;

Το σύστημα αποτελείται από 

I5 2500

GIGABYTE RX 460 4GB

8GB RAM KINGSTON

CORSAIR RM 550X

ADATA SSD 256 GB

W10

Δεν θυμάμαι τη μητρική και τις μνήμες. 

Επεξ/σία από dusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βαλε αυτο να βλεπεις γενικα θερμοκρασιες συχνοτητες κλπ δες αν ολα ειναι οκ ...

και δες και σε τι συχνοτητα δουλευεις στο idle....

https://www.hwinfo.com/download.php

μετα για να μη σε μπλεξω με βιος κλπ πηγαινε στα power options απο το control panel και βαλτο στο high performance...

αν δεις να υπαρχει βελτιωση καλως αλλιως βλεπουμε...

βαλε και αυτο και δες και τον δισκο αν ειναι οκ καλου κακου..

https://www.hdsentinel.com/

ασε οτι πληροφοριες μπορεις εδω και θα τα δω το απογευμα που θα μπω...

τσεκαρε μηπως στα κανει με την αλλαγη συχνοτητας αν ειναι πολυ χαμηλη στο idle ...

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dusty είπε

Πεσ μου αν θες και στο bios τι να κάνω.

δεν ειμαι σιγουρος ακομα γιαυτο σου ειπα δες καταρχας συχνοτητες θερμοκρασιες ετσι αλλιως να δουμε..

λεω μηπως ξερω εγω στα κανει απο την αλλαγη συχνοτητας βολτ απο τα save modes του επεξεργαστη...

αν τα εχεις ολα default δλδ ...αμα θες δοκιμασε να βαλεις high performance που σου ειπα και μπες βιος και κλεισε τα c states ολα δλδ c3 c6 κλπ και eist - c1e ...

Δημοσ.

ο cpu ειναι στα 1.6 ghz με 45 βαθμους σε idle.

hdd 100% καινουργιος ηταν

πετυχα τον επεξεργαστη να ανεβαινει στους 90 βαθμους στιγμιαια.

εκλεισα και τα c.

με το core temp ειδα οτι παιζοντας λιγο gta vανεβασε στους 98. θα αλλαξω παστα και κουλερ και θα ξαναποσταρω

εκτος και αν δεν εχει κουμπωσει καλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυ ανεβαζει τσεκαρε και τα βολτ αν εχεις ιδικα ανοιχτο το turbo boost μπορει να ανεβαινουν πολυ γιαυτο και τοσο θερμοκρασια...

γιατι πιθανων απο οτι καταλαβα τα εχεις ολα στο auto...

γιαυτο σου ειπα να βαλεις τα high performance κλπ για να δουλευει μονιμα στο μαξ στα 3.3 η στα 3.7 με το μπουστ για να δεις σε τι βολτ δουλευει και θερμοκρασιες κλπ..

και καλο ειναι να κλεισεις το boost για τωρα μεχρι να τα δεις ολα αυτα μην ανεβαζει τοσο πολυ...

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ.

Λοιπόν, αγόρασα το cooker master 212x. 

Το εγκατέστησα και τώρα δεν προσφέρει. Ανάβουν τα ανεμιστήρακια και κλείνουν. Συνέχεια αυτό.

Δημοσ.

αλλαξα θεσεις στις ραμ και λυθηκε το προβλημα. δεν μου εχει ξανατυχει. τωρα φαινεται να ειναι πιο ομαλη η εμπειρια. η θερμοκρασια κυμαινεται 42 βαθμους περιπου.

Δημοσ.

στιγμαιες μικροκαθυστερησεις συνεχιζουν να υπαρχουν..οχι τοσο εντονες, αλλα υπαρχουν. ακομα και στο ori and the blind forest  τα συναντησα. τι αλλο μπορω να κανω?

Δημοσ.

καλα στα παιχνιδια δε λεει τπτ μπορει να ειναι θεμα fps ...βαλε κανα fraps να βλεπεις σε τι fps παιζεις μηπως θελει να χαμηλωσεις κανα γραφικο..

μπορεις να βαλεις και στην καρτα high performance δεν ειμαι σιγουρος πως ειναι στην ατι ...

η να δοκιμασεις να κλεισεις το vsync και να βαλεις bordeless..

δλδ τωρα εισαι οκ απο θερμοκρασιες κλπ ? 

42 βαθμους που στο idle ?  η μεσα στο παιχνιδι σε χρηση.. ?

γενικως δωσε παραπανω πληροφοριες ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με το fraps μου εδειχνε 60 στο gta v. και ειχα χαμηλωσει τις ρυθμισεις. στο ori εδειχνε πανω απο 100.

απο θερμοκρασιες στο 50 ηταν περιπου στο παιχνδι. γενικα πολυ χαμηλες.σε idle 33.

δεν ξερω πως να το εξηγησω, ενω δειχνει πολυ ομαλο απο φρειμς, σαν να κανει λαγκ για να σου σπασει τα νευρα.

Επεξ/σία από dusty
Δημοσ.

τι να σου πω..λογικα αν εχεις βαλει ολα high performance η συχνοτητες πρεπει να ειναι στο μαξ διαρκως και του επεξεργαστη

και της καρτας γραφικων...τσεκαρετο...αν ειναι οκ αυτα δοκιμασε να βαλεις bordeless χωρις vsync οπως σου ειπα...

και τριτον δες μηπως ο επεξεργαστης βαραει τπτ 100αρια χρηση και στα κανει εκει...

δε βλεπω τι αλλο μπορει να παιζει αφου λες και ο δισκος ειναι οκ...

δοκιμασε να αλλαξεις ντραιβερς με την σωστη διαδικασια -->

μετα θα ελεγα φορματ και φτου και απο την αρχη μηπως κατι παιζει θεμα με το λειτουργικο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...