Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, 

Χρειαζομαι απεγνωσμενα βοήθεια.

Εχω ενα dvdr recorder 3480 philips προσπαθώ εδω και 3 μερες να αντιγραψω μια σειρα που ειναι σε αρχειο .avi και δεν την αναγνωρίζει το μηχάνημα. 

Πριν αρχιζω να καιω τα dvd , χρησιμοποίησα ενα usb stick να δω αν παιζουν τα αρχεια κ τα επαιζε μια χαρα. με το nero 2016 εφτιαξα το 1 dvd δεδομένων. με πολύ ζορι το διάβασε 

αλλα μετα δεν το ξαναδιαβασε ποτε δείχνει οτι ειναι κενο. το μετετρεψα με το freemake video coverter σε dvd αλλα τα ίδια. το γυρισα σε μορφη mpeg4 τιποτα . Βρηκα ενα αλλο προγραμμα convertXto DVD παλι κενο. τα γύρισα σε VIDEO TS οι προσπάθειες στο κενο. Πηρα DVD lens cleaner μηπως φταίει αυτο αλλα ματαια. Τα DVD απο περιοδικα κ εφημερίδες τα παιζει μια χαρα και παλαιότερα δωδ δεδομένων που είχα γραφει τα παίζει Να ενημε΄ρωσω επειδη άλλαξα τον H/Y εχω windows 10 δεν ξερω ανα φταίει αυτο. Να το πάω για καθάρισμα κεφαλής μηπως εχει θέμα αλλα παίζει τα dvd. 

Μπορεί να με βοηθησετε εχω κάψει πανω απο 20dvd 

Ευχαριστω

Δημοσ.

Μήπως έχεις αλλάξει μάρκα/μοντέλο δίσκων εγγραφής (καινούριο πακέτο άδειων εγγράψιμων DVD); Μου έχει τύχει (πολύ παλιότερα) μια συγκεκριμένη μάρκα άδειων DVD (τα πήρα πρώτη φορά) που έγραφα ταινίες στο pc, να μην τα διαβάζει το DVD player στην τηλεόραση (σε άλλες συσκευές ήταν εντάξει). Με το που άλλαξα τα άδεια DVD που χρησιμοποιούσα, όλα λειτουργούσαν στο DVD player.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι ιδια μαρκα με τα παλιοτερα. αλλα παντα επερνα οτι dvd εβρισκα δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα . Θα το δοκιμάσω όμως να δω. Υπάρχει περιπτωση επειδη το nero είναι ενα καινουργιο προγραμμα οι εγγραφες που κανει να μην αναγνωρίζονται απο το dvd ??

Σε ευχαριστω πολυ 

Επεξ/σία από lminakos
Δημοσ.

Αυτά που παρατήρησα τον καιρό που έγραφα δικάκια (CD, DVD).

α) Η μάρκα/μοντέλο των εγγράψιμων δίσκων. Εκτός του παραπάνω που σου ανέφερα (μη ανάγνωσης από το DVD player), μου έτυχε καινούρια μάρκα (= δεν την είχα ξαναχρησιμοποιήσει) να μην τα βλέπει το DVD recorder του pc με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τα γράψω. Τα έδωσα σε ξάδερφο (μιας και μου ήταν άχρηστα) που τα έγραψε/χρησιμοποίησε κανονικά.

β)Το DVD recorder του pc μετά από πολλή χρήση (πάνω από ένα χρόνο με πολλές εγγραφές δίσκων) όταν έγραφε δισκάκια με μέγιστη ταχύτητα να βγαίνουν δυσανάγνωστα (η λύση ήταν να γίνονται οι εγγραφές με μισή ταχύτητα).

γ) Η μοναδική περίπτωση με πρόβλημα software ήταν όταν κατα την διάρκεια της εγγραφής να μην γίνεται σωστή τροφοδοσία των δεδομένων με αποτέλεσμα να αδειάζει το buffer και να σταματάει η εγγραφή (και να βγαίνει άχρηστο το δισκάκι). Μιλάω όμως για την εποχή που ζούσαν οι δεινόσαυροι! Κι εγώ είχα έναν Pentium πρώτης γενιάς και Windows 95!

Στην περίπτωσή σου όμως (που υποψιάζεσε το Nero) αν τα δισκάκια που γράφεις λειτουργούν κανονικά σε άλλες συσκευές τότε δεν είναι το Nero το πρόβλημα, μάλλον τα δισκάκια που όπως λες δεν είναι τα ίδια.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημερα Φίλε μου ,

Καταρχας  σε ευχαριστώ για την βοήθεια ενα θελω να ρωτησω στην   περίπτσω 3 πως μπορώ να την ελέγξώ . Μπορώ να κάνω κατι εγω στο buffer που λές ώστε να φτιάξει.??

Το dvd του υπολόγιστή είναι καινούργιο , γενικά ο Η/Υ είναι καινούργιος, είναι η πρώτες εγγραφές που κάνει. Θα αλλάξω δισκάκια να δω μήπωσ κάνω δουλειά.

Δεν ξέρω αν το είχα αναφέρει πιο πάνω ότι  τα δισκάκια κάνει πολύ ώρα να τα διαβάσει οταν τα διαβάσει μου γράφει οτι είναι dvd- ανοιγοντας τα φαίνονται  αδεια., αν είχαν θέμα δεν θα εγγραφε error disk ή δεν έχει καμία σσημασία αυτο.

2η ερώτηση : Αν βάλω τα αρχεία σε  usb stick τα διαβάζει , σε dvd δεδομένων τα αναγνώρισε μια φορά κ τα επαιξε,  αρα δεν φταίει το format των αρχειών , έτσι δεν είναι ?? 

Επισης σκεφτόμουν να πάω το dvd για καθαρισμό κεφαλης αλλά αφου παίζει τα αλλα dvd.

Επιπλέον δεν είμαι πολύ σχετική με h/Y όμως προσπαθώ για αυτο αν μου πείς να κάνω κατι πές το λίγο αναλυτικά.

Ευχαριστώ πολυ.

Δημοσ.

Φιλε μου !!!

Το προβλημα λυθηκε !!

Αλλαξα την μάρκα των dvd και όλα μια χαρα !! 

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ετοιμαζόμουν να σου γράψω να δοκιμάσεις πρώτα με άλλα δισκάκια μιας και ο υπολογιστής (και το DVD drive) είναι καινούριος.

Edit: Καλή σκέψη είναι να έχεις ένα δίσκο καθαρισμού (είπες οτι έχεις πάρει DVD lens cleaner, αυτό εννοώ) και να τον βάζεις πότε-πότε στο  Philips DVD recorder.

Επεξ/σία από TopCLR
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φιλε TopCRL,

Αφου ξεκίνησα ολη αυτη την ιστορία, μηπωσ ξέρεις τι πρέπει να κανω ώστε να μπορώ να γραψω αοτ τα κανάλια τησ τηλεορασης ??

Επειδή τα κανάλια ειναι ψηφιακά δεν τα βρίσκει το dvd recorder. H τηλεόραση μου είναι smart TV samsung έχει ενσωματωμένο αποδικωποιητή.

Τι πρέπει να αγοράσω ώστε να φτιάξει το dvd recorder ??

Δημοσ.

Συνήθως οι τηλεοράσεις που έχουν USB και λειτουργία PVR μπορούν να κάνουν εγγραφή κατευθείαν σε στικάκια USB. Αν θέλεις ψάξε την τηλεόρασή σου.

Τα αρχεία που θα γράψεις μπορείς αν τα θέλεις σε DVD, να τα μετατρέψεις με το ConvertX στον υπολογιστή.

Αν θέλεις να κάνεις εγγραφή με το Philips κοίταξε το manual (σελίδες 71-73 για συνδέσεις, 80-85 εγγραφή).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...