kostkisded Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Καλησπερα ειμαι καινουργιος στο forum, πριν λιγο καιρο πηρα ενα μηχανακη απο εναν συγγενη τυπου glx 50, στο μηχανακι εχει γινει μετατροπη στο μοτερ σε 125λιφαν, μολις πηγα να κανω την μεταβιβαση δεν μου το εγγρινε η τροχαια με αποτελεσμα να μου κρατησουν την αδεια, πως ειναι πιθανο να κανω την μεταβιβαση???, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
NikosKallithea Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 12 λεπτά πριν, kostkisded είπε Καλησπερα ειμαι καινουργιος στο forum, πριν λιγο καιρο πηρα ενα μηχανακη απο εναν συγγενη τυπου glx 50, στο μηχανακι εχει γινει μετατροπη στο μοτερ σε 125λιφαν, μολις πηγα να κανω την μεταβιβαση δεν μου το εγγρινε η τροχαια με αποτελεσμα να μου κρατησουν την αδεια, πως ειναι πιθανο να κανω την μεταβιβαση???, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Δεν νομιζω να υπαρχει τροπος να βγαλει αδεια, εκτος αν βαλεις πισω τον μαμα κινητηρα 1
kostkisded Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Δεν νομιζω να υπαρχει τροπος να βγαλει αδεια, εκτος αν βαλεις πισω τον μαμα κινητηρα το προβλημα ειναι οτι δεν τον εχω
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Να δηλώσει ο προηγούμενος την άλλη η στην άδεια κυκλοφορίας δεν γίνεται; Αν κατάλαβα καλά. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2018 από Γιάννης Platano
NikosKallithea Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Το μηχανάκι ειναι 50cc και του εβαλαν 125cc, δηλαδη ειναι τελειως εκτος προδιαγραφών, πρεπει να περάσει τεχνικο ελεγχο, απο το υπουργείο, να υπαρχου ολα τα παραστατικά αγορας του κινητήρα και αν το κανουν αποδεκτό Για μενα ειναι χαμενη υποθεση και λογο κόστους, αυτο δεν πωλείται ετσι οπως ειναι ούτε ενα 500αρικο 1
teddy71 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Ετσι ακριβως, νομιμος τροπος κυκλοφοριας δεν υπαρχει, η μονη λυση ειναι να το δωσεις πισω στο συγγενη σου και να παρεις πισω τα χρηματα σου για να αγοράσεις αλλο καθαρο. Ο συγγενης σου δεν το ηξερε οτι υπαρχει θεμα με τη μετατροπη που εκανε? ή ειπε να κανει την κοροιδα??
mp123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με συγγενη φαε πιες αλλα δουλειες μην κανεις. Τουλαχιστον παρε τα λεφτα πισω. Δαγκωσε καλα ο συγγενης. Πως ειδανε στην μεταβιβαση οτι εχει αλλαξει κινητηρα; Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από mp123 2
webparts Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα νουμερα αναγνωρισης του κινητηρα ειχαν αλλαχθει; Μηπως απλα εβαλαν επανω το νεο μοτερ,χωρις νουμερα; Πως ειδε η τροχαια οτι εχει αλλο κινητηρα το παπι; Κανονικα εαν το μοτερ ειναι αντιγραφη του astrea 97cc τοτε το καπακι με τα νουμερα του κινητηρα απο το μοτερ του glx ( οχι του απλου super cab ) μπαινει κανονικα. Μηπως απλα φαινοταν ο κυβισμος πανω στον κυλινδρο και το ειδαν απο εκει; Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από webparts 1
cobain_7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Αν εχεις το τιμολογιο απο την αγορα του κινητηρα του Lifan 125 τοτε το δηλωνεις κανονικα, ΑΛΛΑ πλεον δεν θα υπαγεσαι στην τροχαια (που απλα θα ανανεωνες την αδεια του μοτοποδηλατου καθε χρονο), και θα βγει νεα αδεια κυκλοφοριας και νεες πινακιδες απο το μηχανολογικο της περιοχης σου, που πλεον θα κατατασει το glx ως μοτοσυκλετα 125 κυβικων. Οπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω, καλυτερα μην ασχοληθεις γιατι δεν αξιζει τον κοπο (και το κοστος) ολη αυτη η φασαρια.
webparts Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 12 ώρες πριν, cobain_7 είπε Αν εχεις το τιμολογιο απο την αγορα του κινητηρα του Lifan 125 τοτε το δηλωνεις κανονικα, ΑΛΛΑ πλεον δεν θα υπαγεσαι στην τροχαια (που απλα θα ανανεωνες την αδεια του μοτοποδηλατου καθε χρονο), και θα βγει νεα αδεια κυκλοφοριας και νεες πινακιδες απο το μηχανολογικο της περιοχης σου, που πλεον θα κατατασει το glx ως μοτοσυκλετα 125 κυβικων. Οπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω, καλυτερα μην ασχοληθεις γιατι δεν αξιζει τον κοπο (και το κοστος) ολη αυτη η φασαρια. Συν οτι μπορει να μην εχει καν διπλωμα για μηχανη. Θυμαμαι στα glx τοοοοτε βαζαμε μοτερ astrea που κουμπωνε ακριβως το καπακι και ουτε γατα ουτε ζημια,δουλευε και η μιζα ! Μας σκιζαν βεβαια για ολα τα υπολοιπα,αλλα για υπερκυβισμο δε μας επιασαν ποτε
tranos007 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 τελικα γινεται να δηλωθει μοτερ 125 η και περισσοτερο σε 50αρι? διοτι κατεβαινει ο αστυνομικος να ελεγξει αριθμους μοτερ πριν τη μεταβιβαση. εχω ενα hobby 50 και θελω να του βαλω μοτερ 150 επανω ομως θελω και να το μεταβιβασω μετα χωρις το μαμα μοτερ. γινεται να δηλωθουν τα νουμερα του 150 στην αδεια και αν ναι ποια ειναι η διαδικασια ακριβως?
SaFiS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Νομιμοποίηση, δεν γίνεται. Δεν υπάρχει σχετική διαδικασία και δεν επιτρέπεται από τον νόμο. Το 50άρι είναι 50άρι και τέλος. Αν υπήρχε διαδικασία, θα έπρεπε να πάει ΚΤΕΟ Ελληνικού, αφού έχει γίνει σχετική έκθεση από μηχανολόγο, να πέσει αρκετό χρήμα για να γίνει νόμιμο. Συνήθως το κόστος είναι 1000€ και πάνω, οπότε και δεν αξίζει, αφού σίγουρα θα ξεπερνάει την εμπορική του αξία. Ο Τ/S σίγουρα έχει μπλέξει (η τουλάχιστον ο ιδιοκτήτης) και το GLX πιθανότατα θα πάει για κατάσχεση / καταστροφή αν δεν μπει ο "μαμά" κινητήρας πάλι πάνω... 1
kage Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) μηχανικο δεν εχεις?να σ πει τι μπορεις να κανεις? τα μοτερ λιφαν πουλιουνται για να μην κανεις rebuild σε παλια honda μοτερ με 150-250ε Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από kage
tranos007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Παραπάνω γράφει σε σχόλιο ο φίλος ότι με τιμολόγιο αγοράς μπορώ να βγάλω νέα άδεια κυκλοφορίας κ νεες πινακίδες που δεν υπάγονται στην τροχαία. Το μηχανάκι παύει να θεωρείται μοτοποδήλατο κ πλεον είναι μοτοσυκλέτα.Αυτό εν τέλει γίνεται η όχι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα