mistr4l Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Φίλτατοι καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος αν είναι δυνατό να γίνει time machine backup με προορισμό sd card? Παλαιότερα δεν γινόταν να bootάρει SD card. Πλέον διαβάζω πως γίνεται αλλά δεν έχω βρει κάποιο σαφές άρθρο / video / διευκρίνηση που να το αναφέρει. Σημείωση: Δεν θέλω το time machine να περιλαμβάνει ΚΑΙ την sd card, αλλά θέλω το time machine να έχει προορισμό μία sd card αντί σκληρού. Το αποσαφηνίζω γιατί στο ίνετ αναφέρεται αρκετά το πρώτο θέμα. Κοινώς, να γίνει το backup σε sd card. Ο λόγος είναι απλός. Θέλω να έχω το time machine παντού μαζί μου καθαρά για θέμα ασφάλειας (φυσικά θα υπάρχει και σε HDD στο σπίτι). Ευχαριστώ προκαταβολικά
mistr4l Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε Ναι γίνεται μια χαρα Ευχαριστώ πολύ Dr. Fuzzy! Να είσαι καλά! 1
mistr4l Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Επαναφέρω το θέμα απλά για ενημέρωση. Το αμέλησα λίγο, αλλά το θυμήθηκα πάλι προχθές. Ευτυχώς για εμένα έπεσαν και οι τιμές, οπότε αγόρασα μία samsung evo sd card 256Gb (96Ε). Όλα τέλεια. Έκανα time machine στην sd card. Η συγκεκρκριμένη γράφει όντως με 90mb/sec. Έκανα τα κλασσικά tests πριν την χρησιμοποιήσω για time machine, γράψε - σβήσε. Αλλά και το time machine (240Gb) το ολοκλήρωσε σχετικά γρήγορα. Εν κατακλείδι, έχω ένα time machine σε sd card για δεύτερο backup (έχω κι ένα ακόμα σε σκληρό εξωτερικό) ώστε να το έχω πάντα μαζί μου ή έστω κάπου καταχωνιασμένο για δική μου ασφάλεια. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Πολύ καλή επιλογή. Έχω αρκετές γρήγορες sd και θα κανω το ίδιο. Ερώτηση: μπορείς να επιλέξεις πχ στο hdd να στέλνει αρχεία βίντεο μουσική φωτογραφίες και το Os μονάχα στην Sd;
mistr4l Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, Agraf είπε Ερώτηση: μπορείς να επιλέξεις πχ στο hdd να στέλνει αρχεία βίντεο μουσική φωτογραφίες και το Os μονάχα στην Sd; Χωρίς να είμαι σίγουρος, υποθέτω πως όχι καθώς ο σκοπός του time machine είναι ολικό backup (image) κι όχι απλά μουσική / photos. Αλλά ούτως ή άλλως, δεν θα κερδίσεις κάτι αφού το os δεν καταλαμβάνει και ιδιαίτερο χώρο. Μετά όμως έχεις τη δυνατότητα να επαναφέρεις μόνο photos / movies / music κλπ χωρίς να κάνεις επαναφορά όλο το os. Οπότε κάνε ένα time machine στην sd και είσαι οκ.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Έχει επιλογή να αποκλείσεις κάποια folders που δε θες να γίνονται backup (πχ, εγώ έχω βάλει το Dropbox, κα) 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δηλαδή ουσιαστικά σου κάνει backup και restore όλα το σύστημα εκτως από φακέλους της επιλογής σου αν θες να εξαιρέσεις αυτό που είπες. Είναι πιο γρήγορο από απλό copy/paste; Εγώ για το πρώτο μου mac παω 2018, κυρίως όμως τα media files μου θα βρίσκονται σε εξωτερικό δίσκο είτε για import είτε για export. Και δεν ξέρω αν κι αυτό είναι αποτελεσματικό. Άλλο θέμα : )
Dr.Fuzzy Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δεν έχει σχέση με copy-paste αλλά περισσότερο με rsync αν γνωρίζεις από Unix. Επιπλέον κρατάει incremental backups, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν startup restore, κλπ, κλπ. Κοντολογίς χρησιμοποίησε το είναι παρά πολύ καλό. Μακάρι να το είχαμε σε αυτή του τη μορφή τόσο καλά φτιαγμένο και στο Linux. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα