Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bromiaris είπε

Φράουλες, ροδάκινα, βερίκοκα και αχλάδια είναι φουλ στα φυτοφάρμακα και πιο συγκεκριμένα σε εντομοκτόνα.

Κάθε πρωί που πηγαίνω στην εργασία μου βλέπω να τα ραντίζουν με «τουρμπίνες» τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, από την πρώτη ημέρα της ανθοφορίας και συνέχεια μέχρι το κόψιμο των καρπών.

Για να μην μιλήσω για την ευκολία του να μην χρειάζεται να μπαίνουν κάθε 3 και λίγο για καταστροφή των αγριόχορτων με καταστροφέα και ραντίζουν ολόκληρα τα κτήματα με ραουνταπ…

Βάλε και τα μήλα μέσα. Ξέρω πολλούς μηλοπαραγωγούς...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 4saken είπε

Τι γλαστρες χρησιμοποιησες?Πολυ νωριτερα απο 2 μηνες εχω την εντυπωση.

σε παρτερι εχω βαλει 3 βλεπω αναπτυξη αλλα  καθυστερουν πολυ  η μια φραουλια  εχει φραουλα που εχει αρχισει να κοκκινιζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, siracos είπε

Επίσης σημαντικό είναι να τρώμε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής , αν θέλω τομάτες τον χειμώνα  τότε δεν περιμένω να είναι και σωστές . 

Επειδή ασχολουμαι επαγγελματικα και με την καλλιεργια ντομάτας(και άλλων) μπορω να σου πω οτι εδω εισαι λαθος .

το χειμώνα όντος πολλες φόρες η ντομάτα  μπορει να μην εχει γευση και αυτο οφείλεται περισσοτερο οτι κατα περιόδους μπορει  εχουμε λιγο ήλιο με αποτέλεσμα το φυτο  να μην μπορει να τραβήξει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να δωσει γευση ,αλλα οσον αφορα πχ τα εντομοκτόνα το χειμώνα λογο κρύου δεν υπαρχουν έντομα .

Τα εντομα αρχίζουν και φουντώνουν απο την άνοιξη και μετα λογο ζέστης , οποτε απο ψεκασμους μπορω να σου πω συγκεκριμένα για την ντοματα οτι σίγουρα ειναι "καθαρότερη" το χειμώνα απο τωρα .

Επεξ/σία από Votritis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Votritis είπε

Επειδή ασχολουμαι επαγγελματικα και με την καλλιεργια ντομάτας(και άλλων) μπορω να σου πω οτι εδω εισαι λαθος .

το χειμώνα όντος πολλες φόρες η ντομάτα  μπορει να μην εχει γευση και αυτο οφείλεται περισσοτερο οτι κατα περιόδους μπορει  εχουμε λιγο ήλιο με αποτέλεσμα το φυτο  να μην μπορει να τραβήξει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να δωσει γευση ,αλλα οσον αφορα πχ τα εντομοκτόνα το χειμώνα λογο κρύου δεν υπαρχουν έντομα .

Τα εντομα αρχίζουν και φουντώνουν απο την άνοιξη και μετα λογο ζέστης , οποτε απο ψεκασμους μπορω να σου πω συγκεκριμένα για την ντοματα οτι σίγουρα ειναι "καθαρότερη" το χειμώνα απο τωρα .

Αγαπητέ τα μόνα φάρμακα που γλιτώνεις τον χειμώνα είναι για να πολεμήσεις τον νηματώδη…

Αλλά μιας και είσαι από Κρήτη μεριά τότε θα γνωρίζεις ειδικά στα θερμοκήπια, τις απολυμάνσεις που γίνονται ακόμη και σήμερα με βρωμιούχο μεθύλιο (απαγορευμένο στην ΕΕ)…

Θέλεις να συνεχίσω?

Όσον αφορά την γεύση της τομάτας που λες, ρίξε λίγο κάλιο παραπάνω…

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Αγαπητέ τα μόνα φάρμακα που γλιτώνεις τον χειμώνα είναι για να πολεμήσεις τον νηματώδη…

Αλλά μιας και είσαι από Κρήτη μεριά τότε θα γνωρίζεις ειδικά στα θερμοκήπια, τις απολυμάνσεις που γίνονται ακόμη και σήμερα με βρωμιούχο μεθύλιο (απαγορευμένο στην ΕΕ)…

Θέλεις να συνεχίσω?

Όσον αφορά την γεύση της τομάτας που λες, ρίξε λίγο κάλιο παραπάνω…

βρωμιούχο μεθύλιο εγω προσωπικά δεν το προλαβα(ευτυχώς) και νομίζω εχει καταργηθεί τουλάχιστον 15 χρονια τωρα και ουτε εχω ακουσει καποιον να το χρησιμοποιεί σημερα, 

νηματωδοκτονο χρησιμοποιηται πολυ το CONDOR(Διχλωροπροπένιο) http://flashnews.gr/post/229840/termatizetai-h-xrhsh-toy-dixlwropropenioy-stis-thermokhpiakes-kalliergeies που καθε χρονο παει για κατάργηση αλλα κυκλοφορει "ανεπίσημα" 

αλλα ευτυχώς στην καλιεργια που κανουμε εμεις στην  τοματα πολυ καλα αποτελεσματα στην απολύμανση του εδαφους εχει η ηλιοαπολυμανση https://www.ftiaxno.gr/2014/07/ilioapolimansi-edafous.html .Εγω 3 χρονια τωρα  κάνω μονο ηλιοαπολυμανση και δεν εχω  προβλημα.

Το χειμώνα δεν γλιτώνεις εντελώς τα φάρμακα αλλα την άνοιξη ειναι διπλάσια και τριπλάσια.

Επεξ/σία από Votritis
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ladakis είπε

καλιο;

Εννοεί λίπασμα συνήθως νιτρικό κάλιο αλλά δεν ισχύει αυτό , αν ήταν τόσο εύκολο τότε θα ήταν όλα νόστιμα όλο τον χρόνο .  

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα σημερινά παρασιτοκτόνα είναι πιο ήπια από αυτά του παρελθόντος.

Αν δεν ραντίζαν καθόλου, οι τιμές των φρούτων-λαχανικών θα είχαν τιμή σολωμού.

Spoiler

γι' αυτό μάλλον είναι όλοι αντιμνημονιακοί και αντιευρωπαιστές εκεί στην Κρήτη

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 hours ago, GenesisX said:

Τα σημερινά παρασιτοκτόνα είναι πιο ήπια από αυτά του παρελθόντος.

Αν δεν ραντίζαν καθόλου, οι τιμές των φρούτων-λαχανικών θα είχαν τιμή σολωμού.

Το ιδιο λεγανε και με το DDT μετα για το DNOC, και γενικοτερα η λιστα παει πολυ μακρυα.

Περιεργως παντως, οι τιμες των βιολογικων προιοντων, συμπεριλαμβανόμενης της φυσικης καλλιεργειας, και περμακουλτουρας, δεν ραντιζουν ουτε κοστιζουν οσο οι σολωμοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχαμε πάρει παλιά μια φραουλιά απο την έκθεση στην πλατεία Κοτζιά. Είχε κρατήσει κάπου 3-4 χρόνια αλλά μετά ξεράθηκε. Τις πρώτες χρονιές ειδικά έβγαζε πολλές φράουλες απλα δεν ωρίμαζαν όλες μαζί για να μαζέψεις πολλές να φας.

Απο τότε δεν ξαναφέρανε στην έκθεση και δεν βρήκα και κάπου αλλού να ξαναγοράσω.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.

Όποιος νομίζει πως στα βιολογικά προϊόντα δεν χρησιμοποιούν φάρμακα είναι βαθιά νυχτωμένος .

Source : Δούλευα σε μαγαζί με βιολογικά.

Δημοσ.
Στις 16/4/2018 στις 4:00 ΜΜ, Vasivouzoukos είπε

Όποιος νομίζει πως στα βιολογικά προϊόντα δεν χρησιμοποιούν φάρμακα είναι βαθιά νυχτωμένος.

Source : Δούλευα σε μαγαζί με βιολογικά.

Ριχνατε εσεις φαρμακα στο μαγαζι η ερχοταν ο βιολογικος παραγωγος και σου ελεγε τι ριχνει;

Δημοσ.

''E φιλε τα βιολογικα που παραγω δεν ειναι βιολογικα,κοροιδευω τον κοσμο,αλλα το λεω σε σενα που εμπιστευομαι,δεν ειναι οτι θα πας σε κανα τεχνολογικο φορουμ και θα το πεις ε?''

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H γευση παντως, δεδομενου οτι υπαρχει νορμαλ λιπανση/επαρκεια θρεπτικων, εχει να κανει με την παρουσια ηλιου καθαρα (ειναι απαραιτητος για τη συνθεση των αντιστοιχων "γευστικων" ουσιων). Γι' αυτο οι ντοματες ολλανδιας πχ ειναι σαν σολα παπουτσιου, αγευστες, και ας ειναι μαστορες μεγαλοι -οι μεγαλυτεροι ισως- οσον αφορα τις καλλιεργητικες φροντιδες (οποτε ακυρο αυτο με το Καλιο, με καθε σεβασμο παντως στον φιλο).

Θα ηθελα πολυ να μαθω τι συμβαινει στα "βιολογικα" παντως, τι απατεωνιες γινονται... Θεωρω δεδομενο οτι πολυ κοινη "απατεωνια" θα ειναι η προσθηκη συμβατικου λιπασματος, το οποιο ναι μεν -προσωπικα- δεν το θεωρω κακο ως προς τα φυτα (και δεν τα κανει στην ουσια μη-βιολογικα), αλλα απο την αλλη, ειναι αντιθετη στους νομους της Β.Γ. ! Πες καμια ιστοριουλα φιλε, να ενημερωνομαστε!

Επεξ/σία από Gregory_House
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gregory_House είπε

Θα ηθελα πολυ να μαθω τι συμβαινει στα "βιολογικα" παντως, τι απατεωνιες γινονται... Θεωρω δεδομενο οτι πολυ κοινη "απατεωνια" θα ειναι η προσθηκη συμβατικου λιπασματος, το οποιο ναι μεν -προσωπικα- δεν το θεωρω κακο ως προς τα φυτα (και δεν τα κανει στην ουσια μη-βιολογικα), αλλα απο την αλλη, ειναι αντιθετη στους νομους της Β.Γ. ! Πες καμια ιστοριουλα φιλε, να ενημερωνομαστε!

Νομιζω οτι αναφερεται οτι και στα βιολογικα, χρησιμοποιουνται φυτοπροστατευτικα σκευασματα  που ειναι βεβαια εγκεκριμενα για βιολογική καλλιεργεια κατι που πολλοί να μην ξερουν και να νομιζουν οτι τα βιολογικά παράγονται με σκετο νερο .

Επεξ/σία από Votritis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...