_chris_ Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Ανοίγω αυτό το light θέμα επειδή είμαι λάτρης των φραουλών. ειδικά σε κρέπα σοκολάτα-φράουλα, δε παίζονται. αν ψάξετε στο νετ θα δείτε ότι είναι στα τοπ των μολυσμένων με φυτοφαρμάκων φρούτων-λαχανικών διαβάστε και αυτό τελευταία φορά που είχα ρίξει μια ματιά να αγοράσω φράουλες, το μέγεθος τους ξεπερνούσαν τα μήλα. φαντάζομαι τι χημικό έχει πέσει για να γίνουν τόσο μεγάλες. δε θέλει και πολύ μυαλό κάτι φράουλες που είχα βάλει εγώ στον κήπο μου (τελευταία φορά που έφαγα φράουλες) ήταν μικρές, το 1/3 από αυτές που πουλάνε έξω. μην πω το 1/4. οπότε έκοψα τελείως τις φράουλες. εσείς τρώτε. 1
Getta Robo Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Οι συμβατικες φραουλες πραγματι ειναι απο τα φρουτα που δεχονται τους περισσοτερους και σκληροτερους ψεκασμους. Σε λαικη και τυχαιους παγκους, ειναι ενα βημα πριν φας το φυτοφαρμακο σκετο.. Οποιος θελει να φαει φραουλες, και δεν μπορει να τις μεγαλωσει ο ιδιος, η να αγορασει βιολογικες, ας κοιταξει σε σοβαρο σουπερ μαρκετ που τουλαχιστον ειναι προελευσης ΟΓΠ. Οι αλλες εδω και χρονια ειναι σχεδον αυτοκτονια. 4
NikosKallithea Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Ολα τα προϊόντα πλεον ειναι μεσα στο φαρμακα, αλλα τι να κανουμε αυτο απαιτεί η καλλιέργεια χωρίς φύρα και χωρίς προβλήματα Υπάρχουν και οι ας πούμε (βιολογικές) καλλιέργειες ψωνίστε από κει φράουλες, όπως και να χει έχουν λιγότερα φυτοφάρμακα. 1
lek88 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Είναι θέμα marketing. Αν δεν τις ψεκασουν με φάρμακα δεν γίνονται μεγάλες και δεν τις αγοράζει ο κόσμος. Δυστυχώς....
_chris_ Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, lek88 είπε Είναι θέμα marketing. Αν δεν τις ψεκασουν με φάρμακα δεν γίνονται μεγάλες και δεν τις αγοράζει ο κόσμος. Δυστυχώς.... για μένα ισχύει το αντίθετο. μόλις τις είδα άφησα κάτω και κεσεδάκι κι έφυγα. παντού βάζουν φυτοφάρμακα, δεν αντιλέγω. αλλά πολλές φορές δε περνάει καν από το νου μας, όμως όταν βλέπεις τέτοια τεράστια φρούτα δε σου κόβει ότι κάτι δε πάει καλά. σε μένα δρα αρνητικά στο να τα αγοράσω 1
lek88 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, _chris_ είπε για μένα ισχύει το αντίθετο. μόλις τις είδα άφησα κάτω και κεσεδάκι κι έφυγα. παντού βάζουν φυτοφάρμακα, δεν αντιλέγω. αλλά πολλές φορές δε περνάει καν από το νου μας, όμως όταν βλέπεις τέτοια τεράστια φρούτα δε σου κόβει ότι κάτι δε πάει καλά. σε μένα δρα αρνητικά στο να τα αγοράσω Σε εσένα!!!!! Ο άλλος αν τις δει μικρές ή δεν έχουν το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους δεν τις αγοράζει
ougxar Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, lek88 είπε Ο άλλος αν τις δει μικρές δεν τις αγοράζει ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tsioulak Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Που βρήκες φράουλες μεγαλύτερες από μήλα; Εγω δεν εχω πετύχει τέτοιες. 2
Getta Robo Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 13 minutes ago, NikosKallithea said: Ολα τα προϊόντα πλεον ειναι μεσα στο φαρμακα, αλλα τι να κανουμε αυτο απαιτεί η καλλιέργεια χωρίς φύρα και χωρίς προβλήματα Υπάρχουν και οι ας πούμε (βιολογικές) καλλιέργειες ψωνίστε από κει φράουλες, όπως και να χει έχουν λιγότερα φυτοφάρμακα. Δεν ισχυει αυτο. Η φραουλα σε μονοκαλλιεργια ειναι παρα πολυ δυσκολη, αλλα οι πιστοποιημενες βιολογικες εχουν μηδεν ψεκασμους με συμβατικα φυτοφαρμακα. Αυτες σε Ορθης Γεωργικης Πρακτικης υποτιθεται πως εχουν τους λιγοτερους συμβατικους ψεκασμους. Οι συμβατικες εχουν το μεγαλυτερο μεγεθος, αλλα υστερουν σε ολα τα υπολοιπα. Γευση, αρωμα και βιταμινες.
_chris_ Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, tsioulak είπε Που βρήκες φράουλες μεγαλύτερες από μήλα; Εγω δεν εχω πετύχει τέτοιες. οκ, υπάρχει μια δόση υπερβολής. αλλά μιλάμε για πολύ μεγάλες σε σχέση με τις στανταρ που ξέρουμε. δε θυμάμαι σε ποιο μαρκετ τις είχα δει.
siracos Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το μέγεθος δεν έχει να κάνει με τα φυτοφάρμακα , είναι θέμα ποικιλίας και λίπανσης , που και η υπερβολική λίπανση είναι πρόβλημα . Σε όλα τα φρούτα- λαχανικά( αν δεν μπορείτε βιολογικά ) κοιτάξτε να έχουν ταμπελάκι με την ταυτότητα του παραγωγού για την ιχνηλασημότητα του προϊόντος . Πρέπει να υπάρχει πάνω στην ταμπέλα κωδικός παραγωγού του τύπου GR034****B00000720 . Ο συγκεκριμένος είναι για κολοκυθάκια και φαίνεται στα τελευταία ψηφία , το 720 , οι φράουλες δεν θυμάμαι τώρα τη κωδικό έχουν . 'Όποιος παραγωγός έχει τον κωδικό του πάνω δεν κάνει μαλακίες με υπερβολικά ή μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα , γιατί εύκολα (έχει συμβεί πολλές φορές ) τον πιάνουν και δεν έχει μικρό πρόβλημα μετά . Πρόβλημα υπάρχει όταν έχει μόνο κωδικό εμπόρου ή δεν έχει καθόλου , οπότε ποτέ δεν ξέρεις από που είναι το προϊόν , και πως έχει παραχθεί . Επίσης σημαντικό είναι να τρώμε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής , αν θέλω τομάτες τον χειμώνα τότε δεν περιμένω να είναι και σωστές . Επεξ/σία 15 Απριλίου 2018 από siracos 7
bromiaris Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Φράουλες, ροδάκινα, βερίκοκα και αχλάδια είναι φουλ στα φυτοφάρμακα και πιο συγκεκριμένα σε εντομοκτόνα. Κάθε πρωί που πηγαίνω στην εργασία μου βλέπω να τα ραντίζουν με «τουρμπίνες» τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, από την πρώτη ημέρα της ανθοφορίας και συνέχεια μέχρι το κόψιμο των καρπών. Για να μην μιλήσω για την ευκολία του να μην χρειάζεται να μπαίνουν κάθε 3 και λίγο για καταστροφή των αγριόχορτων με καταστροφέα και ραντίζουν ολόκληρα τα κτήματα με ραουνταπ…
antbyron Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Και 'γω τρελαινομαι για τις φράουλες, τρώω κάνα κεσεδάκι κάθε μέρα. Τις παίρνω από ΑΒ, ελπίζω να είναι καλές. Είναι κάπως μεγάλες όμως. Δεν γνωρίζω καθόλου από γεωργικά, κάπου διάβασα ότι έχει να κάνει και με την ποικιλία το μέγεθος. Δεν πιστεύω όμως ότι δεν θα έχουν φάρμακα.
4saken Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Σταματησα να τρωω φραουλες για δυο λογους λογω Μανωλαδας και των αρθρων σχετικα με τα φυτοφαρμακα.Ακομα και οπτικα φαινεται οτι ειναι ντοπε! Περσυ φυτεψα στον κηπο μερικες φραουλες, αν και ταλαιπωρηθηκαν απο τις ζεστες την επαφη με το χωμα και το νερο φαγαμε αρκετες και ηταν γλυκισμα. Φετος θα δοκιμασω σε γλαστρες στο μπαλκονι, οσοι εχετε λιγο χωρο δοκιμαστε το αξιζει! 1 1
christopher0016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 57 λεπτά πριν, 4saken είπε Σταματησα να τρωω φραουλες για δυο λογους λογω Μανωλαδας και των αρθρων σχετικα με τα φυτοφαρμακα.Ακομα και οπτικα φαινεται οτι ειναι ντοπε! Περσυ φυτεψα στον κηπο μερικες φραουλες, αν και ταλαιπωρηθηκαν απο τις ζεστες την επαφη με το χωμα και το νερο φαγαμε αρκετες και ηταν γλυκισμα. Φετος θα δοκιμασω σε γλαστρες στο μπαλκονι, οσοι εχετε λιγο χωρο δοκιμαστε το αξιζει! φετος εβαλα και εγω φραουλες ειμαι στην αναμονη σε κανα 1,5 2 μηνες πιστευω θα ειναι ετοιμες για κοψιμο δεν εχω ριξει τιποτα ουτε εντομοκτονο ελπιζω να πανε ολα καλα και να απολαυσω φραουλες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα