Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω ενα acer aspire 5732z και ενω δουλευε κανονικα, ξαφνικα δεν ανοιγει.

Τραβηξα ενα βιντεακι για να καταλαβετε τι εννοω.

Ξαφνικα μετα απο 2 λεπτα περιπου πεταει στιγμιαία  μια μπλε οθονη και κανει επανεκκίνηση.

Τι να έγινε?

https://www.youtube.com/watch?v=4Vjf7vC-O4c

Δειτε στο 1:55 περιπου.

ΥΓ Πατησα και επιδιορθωση αλλά κολλάει σε μια μπλε εικονα των windows χωρις να κανει τιποτα.

Προσπαθησα να bootαρω απο linux αλλά πάλι τιποτα.

Καμια ιδέα? 

Δημοσ.

Ξανατραβηξε ενα βιντεακι, φτασε στην μπλε οθονη, παιξτο το βιντεο, φτασε στην μπλε οθονη και παγωσε το ωστε να μπορεις να διαβασεις τι λεει.

Ειναι πολυ πιθανο να εχεις προβλημα hardware, μνημης ή δισκου, αλλα με την μπλε οθονη θα καταλαβεις τι συμβαινει.

Δημοσ.

0x00000ED. Για σκληρό δίσκο το κόβω και από το μήνυμα και από τον τρόπο που αναβοσβήνει το λαμπάκι.

Δημοσ.

Δεν ειναι απαραιτητο να χτυπησε ο δισκος. Απο οτι διαβαζω εχει καταστραφει η εκκινηση των windows. Oποτε ειτε εισαγεις το recovery disk, οπως συστηνουν οι κατασκευαστες, ειτε δοκιμαζεις νεα καθαρη εγκατασταση των windows με format φυσικα. Εαν το προβλημα διορθωθει, δεν θα φταει ι δισκος αλλα κατι χτυπησε το λειτουργικο, ακομα και ιος.

Εαν παλι εχεις αρχεια που χρειαζεσαι, πριν κανεις οτιδηποτε, βγαζεις τον σκληρο, το βαζεις σε μια εξωτερικη θηκη και κουμπωνοντας τον σε ενα αλλο μηχανημα, παιρνεις τα αρχεια που θελεις. Μετα τον ξανατοποθετεις και συνεχιζεις με τα παραπανω.

Δημοσ.

Ο σωστότερος τρόπος θα ήταν να βγάλει τον δίσκο και να τον τσεκάρει με κανά Hard Disk Sentinel σε άλλο μηχάνημα. Αν ο δίσκος έχει πετάξει 2-3 κατεστραμμένους τομείς και δεν τους έχει μαρκάρει το S.M.A.R.T. σαν κακούς, αν κάνει επενεγκατάσταση κατά πάσα πιθανότητα θα την καταφέρει να γίνει αλλά κάποια στιγμή που θα γραφούν πάλι δεδομένα σε αυτούς θα έχουμε πάλι τα ίδια με freezes ή BSOD αν είναι αρχεία συστήματος. Σε κάθε περίπτωση αν έχει αρχίσει να πέφτει η υγεία του δίσκου λόγω κατεστραμμένων (ή και αδύναμων τομέων) δεν θα τον εμπιστευόμουν πολύ για τα αρχεία μου.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια επανερχομαι μετα απο πολύ καιρο.

Δυστηχως λύση δεν εχει βρεθει ακομη.

Εβγαλα τον δισκο και τον εβαλα με ενα εξωτερικο κιτ σε εναν αλλο υπολογιστη και μου τον διαβαζει ως κενο.Δλδ λεει για να τον χρησιμοποιησω να του κανω διαμορφωση.

Δοκιμασα με το hdsentinel και την μια κολλαει το προγραμμα οταν εχω πανω τον δισκο, την αλλη μου εβγαλε υγεια 77% χωρις να αναφερει κατεστραμενους τομεις κλπ.

Δεν ξερω τι να πω.Το θεμα ειναι οτι εχω καποια αρχεια σημαντικα μεσα.Αλλιως θα του ειχα κανει ηδη φορματ μηπως και.
Εδω μια φωτογραφια που ψιλοκαταφερα να παγωσω και να βγαλω μιας και η μπλε οθονη που πεταει ειναι για κλασματα του δευτερολεπτου στην κυριολεξια.

Καμια γνωμη?

1.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giannis2429 είπε

....μου τον διαβαζει ως κενο.Δλδ λεει για να τον χρησιμοποιησω να του κανω διαμορφωση.

Δοκιμασα με το hdsentinel και την μια κολλαει το προγραμμα οταν εχω πανω τον δισκο, την αλλη μου εβγαλε υγεια 77% χωρις να αναφερει κατεστραμενους τομεις κλπ.

Πας για νέο δίσκο, προτίμησε SSD.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, dpolal είπε

Πας για νέο δίσκο, προτίμησε SSD.

Σώζεται τίποτα; Δεν με νοιάζει ο δίσκος αλλά κάποια αρχεία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giannis2429 είπε

Σώζεται τίποτα; Δεν με νοιάζει ο δίσκος αλλά κάποια αρχεία.

Φυσικά και σώζεται, βγάζεις το δίσκο από το λάπτοπ, το βάζεις σε ένα άλλο pc και τρέχεις το Easeus data recovery και παίρνεις μετά από πολύ υπομονή ότι αρχεία θεωρείς σημαντικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...