teot Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όπως έχω γράψει ξανά σε προηγούμενο post δεν υπάρχει πλέον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό δίπλωμα, υπάρχουν μόνο κατηγορίες (Α-Β-Γ-Δ κτλ). Για να εξασκήσει κάποιος το επάγγελμα του οδηγού χρειάζεται εκτός από το δίπλωμα ΚΑΙ Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας(ΠΕΙ). Στις νέες άδειες οδήγησης κάθε κατηγορία έχει τη δική της ημερομηνία λήξης, για παράδειγμα δες εδώ: Στο συγκεκριμένο δίπλωμα οι κατηγορίες Γ και Δ έχουν ήδη λήξει από πέρσι, ενώ η κατηγορία Β έχει ισχύ ως το έτος 2.040 Στο πεδίο 4β τι ημερομηνία γράφει; Αν αυτή η ημερομηνία έχει παρέλθει το δίπλωμα σαν έγγραφο είναι άκυρο υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθεί. Αν η αντικατάσταση γίνει χωρίς να ανανεώσεις τις κατηγορίες που έληξαν δεν χρειαζόμαστε ιατρικές εξετάσεις αλλά μόνο αίτηση και το σχετικό παράβολο εκτύπωσης και στο 4β θα γραφει σαν ημερομηνία λήξης το 2040.
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, teot είπε Στο πεδίο 4β τι ημερομηνία γράφει; Και που θες να ξέρω τι γράφει στο 4β? Τυχαία φωτό από το ίντερνετ είναι. 22 λεπτά πριν, teot είπε Αν αυτή η ημερομηνία έχει παρέλθει το δίπλωμα σαν έγγραφο είναι άκυρο υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθεί. Για την ακρίβεια όχι μόνο το έγγραφο είναι άκυρο, είναι σαν να μην έχεις καθόλου δίπλωμα. 22 λεπτά πριν, teot είπε Αν η αντικατάσταση γίνει χωρίς να ανανεώσεις τις κατηγορίες που έληξαν δεν χρειαζόμαστε ιατρικές εξετάσεις αλλά μόνο αίτηση και το σχετικό παράβολο εκτύπωσης και στο 4β θα γραφει σαν ημερομηνία λήξης το 2040. Αυτό στα bold δεν ισχύει, οι άδειες οδήγησης πλέον έχουν max 15ετή διοικητική ισχύ, και σήμερα να ανανεώσεις το αργότερο που μπορεί να γράφει στο 4β είναι 2034. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από Joshua21
teot Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και που θες να ξέρω τι γράφει στο 4β? Τυχαία φωτό από το ίντερνετ είναι. Για την ακρίβεια όχι μόνο το έγγραφο είναι άκυρο, είναι σαν να μην έχεις καθόλου δίπλωμα. Σωστο... αυτο μου ειπαν και εμενα Αυτό στα bold δεν ισχύει, οι άδειες οδήγησης πλέον έχουν max 15ετή διοικητική ισχύ, και σήμερα να ανανεώσεις το αργότερο που θα γράφει στο 4β είναι 2034. Σωστό... οταν γινει αντικατασταση ισχυει η 15ετια 1
cstefano20 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Ωραία...Τα καινούργια λοιπόν βγαίνουν με διαφορετικές ημερομηνίες. Άρα μένει μόνο να γίνει η αίτηση αντικατάστασης με νέου τύπου + το ΠΕΙ αν θέλω να κρατήσω την επαγγελματική ιδιότητα. Για να πάρω το ΠΕΙ, θα πρέπει να περάσω από γιατρούς ή να δώσω έξτρα εξετάσεις; Τι γίνεται αν η μόνιμη κατοικία μου είναι στο εξωτερικό;
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, cstefano20 είπε Ωραία...Τα καινούργια λοιπόν βγαίνουν με διαφορετικές ημερομηνίες. Άρα μένει μόνο να γίνει η αίτηση αντικατάστασης με νέου τύπου + το ΠΕΙ αν θέλω να κρατήσω την επαγγελματική ιδιότητα. Για να πάρω το ΠΕΙ, θα πρέπει να περάσω από γιατρούς ή να δώσω έξτρα εξετάσεις; Τι γίνεται αν η μόνιμη κατοικία μου είναι στο εξωτερικό; Γιατί να βγάλεις ΠΕΙ? Δουλεύεις ή έχεις σκοπό να δουλέψεις οδηγός σε φορτηγό ή λεωφορείο? Υπόψιν η ισχύς του είναι πενταετής και για να βγει δίνεις έξτρα εξετάσεις, γιατρούς περνάς στην ανανέωση του διπλώματος ανά πενταετία. Όσο για το τελευταίο που ρωτάς, όπως είπες και εσύ σε προηγούμενο post δεν μπορείς να το ανανεώσεις επειδή δεν ζεις εδώ, φαντάζομαι ότι πρέπει να βγάλεις νέο στη χώρα που είναι η μόνιμη κατοικία σου.
cstefano20 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 30/5/2019 στις 10:51 ΠΜ, Joshua21 είπε Γιατί να βγάλεις ΠΕΙ? Δουλεύεις ή έχεις σκοπό να δουλέψεις οδηγός σε φορτηγό ή λεωφορείο? Υπόψιν η ισχύς του είναι πενταετής και για να βγει δίνεις έξτρα εξετάσεις, γιατρούς περνάς στην ανανέωση του διπλώματος ανά πενταετία. Όσο για το τελευταίο που ρωτάς, όπως είπες και εσύ σε προηγούμενο post δεν μπορείς να το ανανεώσεις επειδή δεν ζεις εδώ, φαντάζομαι ότι πρέπει να βγάλεις νέο στη χώρα που είναι η μόνιμη κατοικία σου. Ο λόγος που είχα βγάλει εξαρχής επαγγελματικό ήταν για να μπορέσει να μου μεταβιβάσει ο πατέρας μου την άδεια ταξί του όταν βγει στη σύνταξη...Ο νόμος από ότι διάβασα υποχρεώνει να είσαι κάτοχος είτε επαγγελματικού διπλώματος, είτε ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου είτε να είσαι εταιρία που δραστηριοποιείται σ' αυτόν τον τομέα. Ξέρει κανείς τι ισχύει πλέον; Πρέπει όσοι θέλουν να αγοράσουν άδεια ΤΑΞΙ να έχουν πάρει πρώτα ΠΕΙ; Με τις ειδικές άδειες οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου τί γίνεται; Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από cstefano20
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 53 λεπτά πριν, cstefano20 είπε Ο λόγος που είχα βγάλει εξαρχής επαγγελματικό ήταν για να μπορέσει να μου μεταβιβάσει ο πατέρας μου την άδεια ταξί του όταν βγει στη σύνταξη...Ο νόμος από ότι διάβασα υποχρεώνει να είσαι κάτοχος είτε επαγγελματικού διπλώματος, είτε ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου είτε να είσαι εταιρία που δραστηριοποιείται σ' αυτόν τον τομέα. Ξέρει κανείς τι ισχύει πλέον; Πρέπει όσοι θέλουν να αγοράσουν άδεια ΤΑΞΙ να έχουν πάρει πρώτα ΠΕΙ; Με τις ειδικές άδειες οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου τί γίνεται; Sorry δεν γνωρίζω, το ΠΕΙ πάντως σίγουρα δεν αφορά την κατηγορία Β, αφορά Γ Δ και Ε.
christopher0016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, cstefano20 είπε Ο λόγος που είχα βγάλει εξαρχής επαγγελματικό ήταν για να μπορέσει να μου μεταβιβάσει ο πατέρας μου την άδεια ταξί του όταν βγει στη σύνταξη...Ο νόμος από ότι διάβασα υποχρεώνει να είσαι κάτοχος είτε επαγγελματικού διπλώματος, είτε ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου είτε να είσαι εταιρία που δραστηριοποιείται σ' αυτόν τον τομέα. Ξέρει κανείς τι ισχύει πλέον; Πρέπει όσοι θέλουν να αγοράσουν άδεια ΤΑΞΙ να έχουν πάρει πρώτα ΠΕΙ; Με τις ειδικές άδειες οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου τί γίνεται; Καμία σχέση δεν έχει το ΠΕΙ με την οδήγηση ταξί. Για να μπορείς να οδηγήσεις ταξί χρειάζεσαι δίπλωμα αυτοκινήτου Β κατηγορίας και ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ αυτοκινήτου Κοστίζει γύρω στα 150 με 200 ευρώ Δίνεις εξετάσεις για μηχανολογικά πρώτες βοήθειες κανονισμούς και δρόμους.
cstefano20 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Στις 2/6/2019 στις 12:19 ΠΜ, Joshua21 είπε Sorry δεν γνωρίζω, το ΠΕΙ πάντως σίγουρα δεν αφορά την κατηγορία Β, αφορά Γ Δ και Ε. Στις 2/6/2019 στις 12:58 ΠΜ, christopher0016 είπε Καμία σχέση δεν έχει το ΠΕΙ με την οδήγηση ταξί. Για να μπορείς να οδηγήσεις ταξί χρειάζεσαι δίπλωμα αυτοκινήτου Β κατηγορίας και ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ αυτοκινήτου Κοστίζει γύρω στα 150 με 200 ευρώ Δίνεις εξετάσεις για μηχανολογικά πρώτες βοήθειες κανονισμούς και δρόμους. Τελικά ξεκίνησα διαδικασία αλλαγής του ελληνικού σε γερμανικό δίπλωμα νέου τύπου. Την Ε.Δ.Χ. άδεια θα την ανανεώσω τότε όταν τη ξαναχρειαστώ… Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα