meletis_m Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Στις 15/4/2018 στις 10:07 ΜΜ, mp123 είπε Δηλαδη να τα παιρνουν χωρις να διασταυρωνουν στοιχεια. Πονηροι και αυτοι. Και αν γινει κατι βγαζουν την ουρα τιυς απ'εξω. Οι σοβαρες ασφαλιστηκες ( εθνικη) σου ζητανε και διπλωμα για να σου ασφαλισουν το αυτοκινητο. Εγω ετσι τα εχω. Μου ζητανε και διπλωμα. Ακριβώς και εμένα η Ευρωπαικη πιστη μου ζητησε φωτοαντιγραφό του διπλώματος.
nikko_ Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 On 4/15/2018 at 12:02 ΜΜ, giorgos001988 said: καλησπερα ειχα βγαλει επαγγελματκο διπλωμα το 2012 που εληγε το 2017 αλλα μαζι με το επαγγελματικο εληγαν και ολες οι αλλες κατηγοριες ι.χ και μηχανης εγω δεν το ειχα παρατηρησει καθως το διπλωμα ηταν στο πορτοφολι μου δεν το ειχα βγαλει ποτε και με σταματησε η τροχαια και μου το αφαιρεσαν κι προστιμο 100 ευρω. μου λενε οδηγεις ενα χρονο σχεδον χωρις διπλωμα δεν υπαρχει περιπτωση να μην στο παρουμε τους ειπα μα δεν το ειδα και οτι ειμαι με ιχ και οχι με φορτηγο και μου ειπαν δεν εχει σχεση εδω γραφει οτι ειναι ληγμενο επρεπε να το ανανεωσεις και οτι ο πολιτης μεριμνει. Τελος παντων εγω τωρα τι κανω μπορει να μου πει καποιος το διπλωμα το ληγμενο θα σταλει στην διευθυνση συγκοινωνιων του τοπου διαμονης μου μου ειπαν και οτι μπορω να βγαλω ενα χαρτι μεχρι να ανανεωθει το διπλωμα και οτι δεν μπορω να οδηγησω τωρα και οτι αν συμβει κατι στον δρομο και ειμαι χωρις διπλωμα παω αυτοφωρο. εγω φυσικα οδηγαω κανονικα δεν με νοιαζει αλλα απο δευτερα πρεπει να μου καποιος τι να κανω ευχαριστω για τον χρονο σας Να πληρώσεις το πρόστιμο και να ανανεώσεις το δίπλωμα. Τι άλλο να κάνεις δηλαδή ;
webparts Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Στις 18/4/2018 στις 11:23 ΠΜ, Sheogorath είπε Συνεχίστε να του λέτε, "έλα μωρέ, και να σε πιάσουν θα αθωωθείς", και αν χτυπήσει άνθρωπο όχι μόνο δεν θα τον καλύψει η ασφαλιστική του και θα πληρώνει μέχρι και τα εγγόνια του θύματος, αλλά μπορεί να πάει και μέσα. Ναι, η ημιμάθειά σας είναι επικίνδυνη. Μπράβο. Εγω παρακαλω να τον συναντησω,το ειπα και παραπανω. 1
christopher0016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, webparts είπε Εγω παρακαλω να τον συναντησω,το ειπα και παραπανω. και τι θα του κανεις με 124.99cc ? ε? Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από christopher0016
Sheogorath Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, christopher0016 είπε και τι θα του κανεις με 124.99cc ? ε? Το θύμα. Και θα πάρει Viper 8124.99cc
christopher0016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 12 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Το θύμα. Και θα πάρει Viper 8124.99cc θα προτιμουσα να ειμαι ο θυτης με 3000cc++ στο ETS2 Που παιζω βγαζω αποθημενα χαχα
webparts Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 18 λεπτά πριν, christopher0016 είπε και τι θα του κανεις με 124.99cc ? ε? 134.99 παρακαλω.
nik0laus Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 134,99 ολόκληρα cc Ρε κολλητέ ... πως το τιθασεύεις τέτοιο εργαλείο ;
haris_216 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Στις 15/4/2018 στις 12:02 ΜΜ, giorgos001988 είπε καλησπερα ειχα βγαλει επαγγελματκο διπλωμα το 2012 που εληγε το 2017 αλλα μαζι με το επαγγελματικο εληγαν και ολες οι αλλες κατηγοριες ι.χ και μηχανης εγω δεν το ειχα παρατηρησει καθως το διπλωμα ηταν στο πορτοφολι μου δεν το ειχα βγαλει ποτε και με σταματησε η τροχαια και μου το αφαιρεσαν κι προστιμο 100 ευρω. μου λενε οδηγεις ενα χρονο σχεδον χωρις διπλωμα δεν υπαρχει περιπτωση να μην στο παρουμε τους ειπα μα δεν το ειδα και οτι ειμαι με ιχ και οχι με φορτηγο και μου ειπαν δεν εχει σχεση εδω γραφει οτι ειναι ληγμενο επρεπε να το ανανεωσεις και οτι ο πολιτης μεριμνει. Τελος παντων εγω τωρα τι κανω μπορει να μου πει καποιος το διπλωμα το ληγμενο θα σταλει στην διευθυνση συγκοινωνιων του τοπου διαμονης μου μου ειπαν και οτι μπορω να βγαλω ενα χαρτι μεχρι να ανανεωθει το διπλωμα και οτι δεν μπορω να οδηγησω τωρα και οτι αν συμβει κατι στον δρομο και ειμαι χωρις διπλωμα παω αυτοφωρο. εγω φυσικα οδηγαω κανονικα δεν με νοιαζει αλλα απο δευτερα πρεπει να μου καποιος τι να κανω ευχαριστω για τον χρονο σας Ααααχ μου θύμισες τα ανιψάκια μου. Τέτοιο σκεπτικό έχουν όταν θεωρούν ότι τα αδικούν (6,5 χρονών βέβαια). Συγχαρητήρια. Μπορεί να έχεις τα χίλια δίκια ως προς το ότι μαζί έληξαν και διπλώματα που ίσως (δεν γνωρίζω ακριβώς τι παίζει νομοθετικά) δεν θα έπρεπε αλλά φαντάζομαι ότι θα έχεις ακούσει ότι υπάρχουν τρόποι να χάσεις το δίκιο σου ακόμα και όταν είναι...βουνό. Ε, η αντίδρασή σου είναι ένα τέτοιος. Φαντάζομαι ότι με αυτά που είπες (υπογραμμισμένο) θα αισθάνεσαι λίγο σαν σύγχρονος επαναστάτης, ε; 1
webparts Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 10 ώρες πριν, nik0laus είπε 134,99 ολόκληρα cc Ρε κολλητέ ... πως το τιθασεύεις τέτοιο εργαλείο ; Εχω χερια ( και ποδια ) . Πολλα τ'αλογα δικε μου,θες εμπειρια.
cstefano20 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Τελικά ο φίλος Γιώργος δεν μας είπε πως ξέμπλεξε από την όλη ιστορία... Παρόμοιο πρόβλημα κι εδώ. Είμαι κάτοικος εξωτερικού, κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης νέου τύπου Β΄ κατηγορίας (ταξί) την οποία και χρησιμοποίησα ελάχιστα και η οποία έχει λήξει από το 2016 χωρίς να το πάρω χαμπάρι. Πρόσφατα αποκόμισα ένα πόντο στο σύστημα ποινών της Γερμανίας για υπερβολική ταχύτητα και περιμένω να μου έρθει ραβασάκι στο σπίτι που να μου ζητάει στοιχεία διπλώματος κτλ... Διαβάζω πως εν τω μεταξύ έχει γίνει ο διαχωρισμός στις ημερομηνίες λήξης των διαφορετικών κατηγοριών, μόνο που εάν ζητήσω να μου βγάλουν τη νέου τύπου κάρτα, ενδέχεται να μου πάρουν ολόκληρο το δίπλωμα γιατί έχει λήξει και να μείνω ένα μηνα χωρίς! Επίσης στη σελίδα του υπουργείου αναφέρεται ως προϋπόθεση, πως πρέπει να έχω τη μόνιμη κατοικία μου στην Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνες, πράγμα που στην περίπτωσή μου εδώ και 3 χρόνια δεν ισχύει. Ξέρει κανείς τί μπορώ να κάνω σ' αυτή την περίπτωση;;;
kalmik Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Noμίζω ότι πρόκειται για κακή ερμηνεία του νόμου από τη Διοίκηση (διεύθυνση Μεταφορών). Εδώ παραβιάζεται ηαρχή της ισότητας αφού τα ερασιτεχνικά δε λήγουν στην πενταετία σε καμία περίπτωση. Ήταν μια περίοδος που πράγματι τα νέγραφαν έτσι λανθασμένα όσα είχαν πολλές κατηγορίες μαζί. Βρες δικηγόρο να προσβάλεις τη διοικητική πράξη της αφαίρεσης λόγω παραβίασης αρχής ισότητας. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από kalmik
teot Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Προς ενημέρωση επειδη το αντιμετώπισα φέτος τυχαία. Διπλα απο την φωτογραφία στο 4β ειναι η ημερομηνια λήξης του εγγράφου (διπλώματος) . Αν έχει περάσει αυτή η ημερομηνία το δίπλωμα σαν έγγραφο είναι άκυρο και πρέπει να ανανεωθεί ασχετα να πίσω για συγκεκριμένη κατηγορια λέει μεταγενέστερη ημερομηνία. Και για να καταλάβετε ειχα Ε επαγγελματικό δίπλωμα που εληξε τον Γενάρη του 2018 άλλα πίσω έγραφε οτι το Β ετασιτεχνικό εληγε αρκετά χρόνια μετά ..επειδή δεν χρειαζόμουνα το επαγγελματικό δεν το ανανέωσα. Τον Νοέμβρη χρειάζονταν για κάποια υποθεσή μου να δώσω στην διευθυνση συγκοινωνιών της περιοχής μου μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα και φωτοτυπία διπλώματος. Τότε με ενημέρωσαν οτι το δίπλωμα σαν εγγραφο αφου έχει παρέλθει η ημερομηνία που γράφει στο 4β (ηταν η ημερομηνια λήξης του επαγγελματικού) έχει λήξει και πρέπει να ανανεωθεί. Η ανανέωση αφου δεν ήθελα το επαγγελματικό εγίνε χωρις ιατρικές εξετάσεις μόνο με αιτηση ανανέωσης και το παράβολο εκτύπωσης. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από teot
cstefano20 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 17 ώρες πριν, teot είπε Προς ενημέρωση επειδη το αντιμετώπισα φέτος τυχαία. Διπλα απο την φωτογραφία στο 4β ειναι η ημερομηνια λήξης του εγγράφου (διπλώματος) . Αν έχει περάσει αυτή η ημερομηνία το δίπλωμα σαν έγγραφο είναι άκυρο και πρέπει να ανανεωθεί ασχετα να πίσω για συγκεκριμένη κατηγορια λέει μεταγενέστερη ημερομηνία. Και για να καταλάβετε ειχα Ε επαγγελματικό δίπλωμα που εληξε τον Γενάρη του 2018 άλλα πίσω έγραφε οτι το Β ετασιτεχνικό εληγε αρκετά χρόνια μετά ..επειδή δεν χρειαζόμουνα το επαγγελματικό δεν το ανανέωσα. Τον Νοέμβρη χρειάζονταν για κάποια υποθεσή μου να δώσω στην διευθυνση συγκοινωνιών της περιοχής μου μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα και φωτοτυπία διπλώματος. Τότε με ενημέρωσαν οτι το δίπλωμα σαν εγγραφο αφου έχει παρέλθει η ημερομηνία που γράφει στο 4β (ηταν η ημερομηνια λήξης του επαγγελματικού) έχει λήξει και πρέπει να ανανεωθεί. Η ανανέωση αφου δεν ήθελα το επαγγελματικό εγίνε χωρις ιατρικές εξετάσεις μόνο με αιτηση ανανέωσης και το παράβολο εκτύπωσης. Αφού λέει πως στα νέα διπλώματα μετά το 2013 γίνεται διαχωρισμός στις ημερομηνίες λήξης των κατηγοριών.. Συνεχίζουν να γράφουν στο πεδίο 4β την ημερομηνία λήξης της κατηγορίας και όχι της ερασιτεχνικής άδειας; Δηλαδή αν έχεις επαγγελματικό, πρέπει να συνεχίζεις να το ανανεώνεις κάθε 5 χρόνια για έχεις και το ερασιτεχνικό; Τα επαγγελματικά β' κατηγορίας (ταξί) διάβασα πως καταργήθηκαν... Τί αναγράφεται επομένως στην νέα άδεια οδήγησης; Μόνο η ημερομηνία λήξης του ερασιτεχνικού; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος ταξιτζής να μας διαφωτίσει;
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, cstefano20 είπε Αφού λέει πως στα νέα διπλώματα μετά το 2013 γίνεται διαχωρισμός στις ημερομηνίες λήξης των κατηγοριών.. Συνεχίζουν να γράφουν στο πεδίο 4β την ημερομηνία λήξης της κατηγορίας και όχι της ερασιτεχνικής άδειας; Δηλαδή αν έχεις επαγγελματικό, πρέπει να συνεχίζεις να το ανανεώνεις κάθε 5 χρόνια για έχεις και το ερασιτεχνικό; Τα επαγγελματικά β' κατηγορίας (ταξί) διάβασα πως καταργήθηκαν... Τί αναγράφεται επομένως στην νέα άδεια οδήγησης; Μόνο η ημερομηνία λήξης του ερασιτεχνικού; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος ταξιτζής να μας διαφωτίσει; Όπως έχω γράψει ξανά σε προηγούμενο post δεν υπάρχει πλέον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό δίπλωμα, υπάρχουν μόνο κατηγορίες (Α-Β-Γ-Δ κτλ). Για να εξασκήσει κάποιος το επάγγελμα του οδηγού χρειάζεται εκτός από το δίπλωμα ΚΑΙ Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας(ΠΕΙ). Στις νέες άδειες οδήγησης κάθε κατηγορία έχει τη δική της ημερομηνία λήξης, για παράδειγμα δες εδώ: Στο συγκεκριμένο δίπλωμα οι κατηγορίες Γ και Δ έχουν ήδη λήξει από πέρσι, ενώ η κατηγορία Β έχει ισχύ ως το έτος 2.040
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα