Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mp123 είπε

Υ. Γ. Ασφαλεια αυτοκινητου εχει; 

Αν ναι πως του κανουν ασφαλεια ενω εχει ληξει το διπλωμα ; Αλλα θα μου πεις ελλαδα ειμαστε. Καμμια διασταυρωση στοιχειων οπως και τα ανασφαλιστα οχηματα. Οτι να ναι. 

Οι on line ασφαλιστικες τιποτα δεν ζητανε.Αν ομως εχεις δηλωσει κατι ψευδως και συμβει κατι ...την εκατσες.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Οι on line ασφαλιστικες τιποτα δεν ζητανε.Αν ομως εχεις δηλωσει κατι ψευδως και συμβει κατι ...την εκατσες.

Δηλαδη να τα παιρνουν χωρις να διασταυρωνουν στοιχεια. Πονηροι και αυτοι. Και αν γινει κατι βγαζουν την ουρα τιυς απ'εξω. 

Οι σοβαρες ασφαλιστηκες ( εθνικη) σου ζητανε και διπλωμα για να σου ασφαλισουν το αυτοκινητο. Εγω ετσι τα εχω. Μου ζητανε και διπλωμα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mp123 είπε

Δηλαδη να τα παιρνουν χωρις να διασταυρωνουν στοιχεια. Πονηροι και αυτοι. Και αν γινει κατι βγαζουν την ουρα τιυς απ'εξω. 

Οι σοβαρες ασφαλιστηκες ( εθνικη) σου ζητανε και διπλωμα για να σου ασφαλισουν το αυτοκινητο. Εγω ετσι τα εχω. Μου ζητανε και διπλωμα. 

Αν αυτά που δηλώνεις είναι αλήθεια γιατί να έχεις πρόβλημα αν χρειαστεί; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mp123 είπε

Ο μόνος λόγος που το ζητάνε είναι για να δουν αν μπορούν να χρεώσουν επασφάλιστρο νέου οδηγού.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν αυτά που δηλώνεις είναι αλήθεια γιατί να έχεις πρόβλημα αν χρειαστεί; 

Ελλαδα ειμαστε............ποιος τα δηλωνει σωστα ολα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Ελλαδα ειμαστε............ποιος τα δηλωνει σωστα ολα. 

Για αυτο θα ειμαστε μια ζωη μες στα μνημονια.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2018 στις 4:16 ΜΜ, japetus είπε

Επειδή βλέπω δεν γνωρίζεις, τουλάχιστον από τη στιγμή που έβγαλες επαγγελματικό γνωρίζεις ότι πλέον το επιτρεπόμενο ποσοστό αλκοόλ είναι τώρα στο 0 ακόμα και αν οδηγείς ΙΧ; Ή θα σε σταματήσουν καμιά φορά για αλκοτέστ και για μια μπύρα θα σου πάρουν το δίπλωμα πάλι και θα λες δεν το ήξερα; 

Εσύ που γνωρίζεις για πες μας που ακριβώς το λέει ο ΚΟΚ αυτό; Μη γράφεις ανοησίες χωρίς να γνωρίζεις και να το παίζεις ότι γνωρίζεις. 

Στις 15/4/2018 στις 1:53 ΜΜ, Putman είπε

Τα επαγγελματικά διπλώματα έχουν ημερομηνία λήξης και για αυτό θα πρέπει να ανανεώνονται με συνέπεια. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται σε ατυχήματα με ταξί, φορτηγά, λεωφορεία. Όμως η ερασιτεχνική άδεια και η επαγγελματική είναι συνδεδεμένες και η λήξη της μιας σημαίνει την αυτόματη λήξη και της άλλης.

http://allaccidents.gr/gr/9-news/118-troxaio-diploma-elixe

Κατάλαβες; 

Εσύ μπορείς να καταλάβεις τον παραλογισμό του συστήματος; Σου λέει πως αν έχεις ερασιτεχνικό οφείλεις στα 65  να ανανεώσεις σε συνδυασμό με ιατρικές εξετάσεις ώστε να κριθεί αν μπορείς να συνεχίσεις να οδηγείς ΙΧ. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνεις στα 5 χρόνια αν οδηγείς ΦΙΧ ή ΦΔΧ. Τώρα αν στην πενταετία δεν το κάνεις αυτο προφανώς δε μπορείς να οδηγείς φορτηγό γιατί μπορεί να είσαι ακατάλληλος για κάποιο λόγο ωστόσο είναι δυνατόν να μη μπορείς να οδηγείς ΙΧ για το οποίο θα έλεγχαν την καταλληλοτητα σου κάποιες δεκαετίες μετά; Προφανώς και όχι γι αυτό πλέον υπάρχει διαχωρισμός ημερομηνιών στα καινούρια διπλώματα. 

Αν δε μπορούμε να κρίνουμε ότι το θέμα από κάπου μπάζει και απλά το αποδεχόμαστε γιατί το λέει ο νόμος δεν είναι κακό, απλά θα ήταν καλό να μην πηγαίνουμε να ψηφίσουμε κιόλας μιας και μας λείπει η κριτική ικανότητα ... 

Από την άλλη μπορούμε να εθελοτυφλουμε και απλά πίσω από ένα πληκτρολόγιο να προσπαθούμε να το παίξουμε οι γαματοι και οι σωστοί. 

Σαφώς ο TS είναι εκτεθειμένος στο νόμο και σε περίπτωση ατυχήματος αν δεν είναι τυχερός σίγουρα θα έχει μπλεξίματα αλλά δε θέτει κανέναν σε κίνδυνο. 

Όλοι εσείς που τον κατακρινατε με μένος σκεφτείτε αν υπερβαινετε τα όρια ταχύτητας,  σταματατε ακριβώς στη νοητή γραμμή του στοπ, έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό(φαρμακείο, πυροσβεστηρας κλπ) και γενικά είστε προβλεπε απέναντι στον ΚΟΚ. 

Θέλω να πιστεύω ότι κανένας κατακριτης εδώ μέσα δεν έχει λαδωσει γιατί ότι χαρακτηρισμός και να γραφτεί θα είναι πολύ λίγος. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Εσύ που γνωρίζεις για πες μας που ακριβώς το λέει ο ΚΟΚ αυτό; Μη γράφεις ανοησίες χωρίς να γνωρίζεις και να το παίζεις ότι γνωρίζεις. 

Εσύ μπορείς να καταλάβεις τον παραλογισμό του συστήματος; Σου λέει πως αν έχεις ερασιτεχνικό οφείλεις στα 65  να ανανεώσεις σε συνδυασμό με ιατρικές εξετάσεις ώστε να κριθεί αν μπορείς να συνεχίσεις να οδηγείς ΙΧ. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνεις στα 5 χρόνια αν οδηγείς ΦΙΧ ή ΦΔΧ. Τώρα αν στην πενταετία δεν το κάνεις αυτο προφανώς δε μπορείς να οδηγείς φορτηγό γιατί μπορεί να είσαι ακατάλληλος για κάποιο λόγο ωστόσο είναι δυνατόν να μη μπορείς να οδηγείς ΙΧ για το οποίο θα έλεγχαν την καταλληλοτητα σου κάποιες δεκαετίες μετά; Προφανώς και όχι γι αυτό πλέον υπάρχει διαχωρισμός ημερομηνιών στα καινούρια διπλώματα. 

Αν δε μπορούμε να κρίνουμε ότι το θέμα από κάπου μπάζει και απλά το αποδεχόμαστε γιατί το λέει ο νόμος δεν είναι κακό, απλά θα ήταν καλό να μην πηγαίνουμε να ψηφίσουμε κιόλας μιας και μας λείπει η κριτική ικανότητα ... 

Από την άλλη μπορούμε να εθελοτυφλουμε και απλά πίσω από ένα πληκτρολόγιο να προσπαθούμε να το παίξουμε οι γαματοι και οι σωστοί. 

Σαφώς ο TS είναι εκτεθειμένος στο νόμο και σε περίπτωση ατυχήματος αν δεν είναι τυχερός σίγουρα θα έχει μπλεξίματα αλλά δε θέτει κανέναν σε κίνδυνο. 

Όλοι εσείς που τον κατακρινατε με μένος σκεφτείτε αν υπερβαινετε τα όρια ταχύτητας,  σταματατε ακριβώς στη νοητή γραμμή του στοπ, έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό(φαρμακείο, πυροσβεστηρας κλπ) και γενικά είστε προβλεπε απέναντι στον ΚΟΚ. 

Θέλω να πιστεύω ότι κανένας κατακριτης εδώ μέσα δεν έχει λαδωσει γιατί ότι χαρακτηρισμός και να γραφτεί θα είναι πολύ λίγος. 

Απολύτως.

Πάμε παρακάτω.

Αν ζεις σε μια χώρα, πρέπει να σέβεσαι τους νόμους, παράλογοι ή όχι. Αυτοί είναι. Αλλιώς φεύγεις, ή ψηφίζεις εξυπνότερα κάθε 4 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Σύμφωνοι, εγώ πιο πολύ εναντιονομαι με τον και καλά καθώςπρεπισμο μερικών. Ουσιαστικά είναι παράνομος γιατί είχε τον παλιό τύπο διπλώματος ενώ κάποιος με τον καινούργιο απλά δεν είναι σε αντίστοιχη περίπτωση :P

Σε ένα δικαστήριο σίγουρα μπορούν να τον δικασουν αλλά άλλο τόσο σίγουρα μπορεί και να τον αθωωσουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εμενα ετσι ηταν...εληγαν ολα μαζι πλεον αλλαξε!Μπορεις να το κανεις ερασιτεχνικο και το επαγγελματικο να κανεις οποτε εχεις λεφτα!εγω ανανεωσα πριν λιγο καιρο το δικο και πλεον λυγει σε 5 χρονια μονο το επαγγελματικο και οχι το ερασιτεχνικο προφανως και ετσι θα πρεπει να ειναι χρονια!μην κοιτας που τα προηγουμενα λαμογια του πασακ νδ ηθελαν να στα τρωνε καθε 5 χρονια με το ετσι θελω 

υγ δεν ειμαι αριστερος,δεξιος,ευθεια κτλ

3 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Σύμφωνοι, εγώ πιο πολύ εναντιονομαι με τον και καλά καθώςπρεπισμο μερικών. Ουσιαστικά είναι παράνομος γιατί είχε τον παλιό τύπο διπλώματος ενώ κάποιος με τον καινούργιο απλά δεν είναι σε αντίστοιχη περίπτωση :P

Σε ένα δικαστήριο σίγουρα μπορούν να τον δικασουν αλλά άλλο τόσο σίγουρα μπορεί και να τον αθωωσουν. 

από όσο ξέρω αθωώνεσαι...αλλά γτ να μπεις στην διαδικασία αφού με 30 ευρώ (Κάρτα) + φώτο το κάνεις απλό?και έχεις καβατζα να το ξανά κάνεις επαγγελματικο  εάν θες?

Επεξ/σία από kinderas
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kinderas είπε

από όσο ξέρω αθωώνεσαι...αλλά γτ να μπεις στην διαδικασία αφού με 30 ευρώ (Κάρτα) + φώτο το κάνεις απλό?και έχεις καβατζα να το ξανά κάνεις ερασιτεχνικό εάν θες?

True... 

Απλά ο TS δεν έδωσε σημασία για το πότε λήγει και πέσαν όλοι να τον φάνε σαν καθόλα νομοταγεις πολίτες μη χεσω...φουλ στην ημιμάθεια. 

Έχει γίνει ο διαχωρισμός οπότε απλά έχει ένα παλιό χαρτί με μια παλιά νομοθεσία. Μέχρι και το όργανο θα μπορούσε να του τη χαρίσει αλλά κατ εμέ καλά έκανε και του το πήρε γιατί μακροπροθεσμα μπορεί και να του βγει σε καλό. Επειδή κατά πως φαίνεται ο TS είναι λίγο στα @@του του σε ένα ατύχημα με ευθύνη του άλλου ίσως του κάνε νούμερα η ασφαλιστική και έμπλεκε με δικαστήρια. Ενώ τώρα του δίνει ένα πάτημα να πάρει το καινούργιο και να είναι νόμιμος. Τώρα αν δε θέλει είναι άλλο θέμα... 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

μπορεί και να του βγει σε καλό

Οχι και θα σου πω γιατι.

2 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Επειδή κατά πως φαίνεται ο TS είναι λίγο στα @@του

Για αυτο. :P
Eδω βγαινει και το παιζω μαω,δε με νοιαζει οδηγαω χωρις κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/17/2018 στις 12:11 ΠΜ, 1988panos2171 είπε

True... 

Απλά ο TS δεν έδωσε σημασία για το πότε λήγει και πέσαν όλοι να τον φάνε σαν καθόλα νομοταγεις πολίτες μη χεσω...φουλ στην ημιμάθεια. 

Έχει γίνει ο διαχωρισμός οπότε απλά έχει ένα παλιό χαρτί με μια παλιά νομοθεσία. Μέχρι και το όργανο θα μπορούσε να του τη χαρίσει αλλά κατ εμέ καλά έκανε και του το πήρε γιατί μακροπροθεσμα μπορεί και να του βγει σε καλό. Επειδή κατά πως φαίνεται ο TS είναι λίγο στα @@του του σε ένα ατύχημα με ευθύνη του άλλου ίσως του κάνε νούμερα η ασφαλιστική και έμπλεκε με δικαστήρια. Ενώ τώρα του δίνει ένα πάτημα να πάρει το καινούργιο και να είναι νόμιμος. Τώρα αν δε θέλει είναι άλλο θέμα... 

Συνεχίστε να του λέτε, "έλα μωρέ, και να σε πιάσουν θα αθωωθείς", και αν χτυπήσει άνθρωπο όχι μόνο δεν θα τον καλύψει η ασφαλιστική του και θα πληρώνει μέχρι και τα εγγόνια του θύματος, αλλά μπορεί να πάει και μέσα.

Ναι, η ημιμάθειά  σας είναι επικίνδυνη. Μπράβο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...