Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , κατοχος της Sony KDL-42W706B  αγορασα και μια soundbar JVC TH-WL515 Bluetooth  για να την συνδεσω πανω της .
Η TV εχει στο HDMI 2 την ενδειξη ARC .
Απο εκει συνδεσα το καλωδιο hdmi στην ηχομπαρα , αλλα δεν επαιξε ( ετσι λεει και το Manual της ηχομπαρας ) .
Δοκιμασα και αλλο καλωδιο hdmi που ειχα αλλα και με αυτο δεν επαιξε .
Η ρυθμιση Bravia Sync ειναι enabled .
Τωρα δεν εχω οπτικο καλωδιο για αλλη δοκιμη .
Το εχω συνδεδεμενο με το καλωδιο στερεοφωνικου ηχου 3,5-->3,5 στην υποδοχη του soundbar Line In και στην εξοδο των ακουστικων στην TV.

Καποια ιδεα βοηθεια ?

ΥΓ παραγγειλα και 2 καλωδια hdmi arc απο ebay μπας και θελει ειδικο καλωδιο.....

Δημοσ.

Πρέπει να έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Εγώ την ίδια μπάρα σε lg TV από τις ρυθμίσεις (όχι τις σύντομες) επέλεξα την επιλογή arc.. Το Bravia sync μήπως είναι για ασύρματη σύνδεση με Sony? 

Γενικά παίξε με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης σου και θα το βρεις... 

Δημοσ.

1. Το hdmi καλώδιο που χρησιμοποιείς στη σύνδεση γράφει πανω high speed with ethernet; Αν όχι, αγόρασε τέτοιο καλώδιο (ή γενικά καλώδια που αναφέρουν στις προδιαγραφές τους ότι έχουν κανάλι επιστροφής ήχου) καθόσον μόνο αυτά έχουν αυτο το κανάλι που είναι απαραίτητο για να περάσει ο ήχος από την τηλεόραση στην ηχομπαρα.

2. Πάνω στην τηλεόραση είναι συνδεδεμένη και άλλη συσκευή πχ tv box, παιχνιδομηχανή, dvd player, σε άλλη θύρα hdmi; Αν ναι αποσύνδεσε τα όλα, σύνδεσε με σβηστή την τηλεόραση, μόνο την ηχομπαρα με το παραπάνω καλώδιο φυσικά στη θύρα hdmi arc της τηλεόρασης και ακολούθως άνοιξε την τηλεόραση. Εφόσον ήδη έχεις ενεργοποιήσει και τη ρύθμιση bravia sync, λογικά θα παίξει.

Δημοσ.

Έχω κι εγώ Sony Bravia και πήρα την ηχόμπαρα. 

Το καλώδιο αν το έχεις πάρει μετά το 2009 σου κάνει. Μην τρελαίνεσαι με αυτά που διαβάζεις σαν κι εμένα που πέταξα το 15€ χωρίς λόγο. Μια χαρά λειτουργεί το ARC και χωρίς "ειδικό" καλώδιο. 

Επίσης, έχω συνδέσει επάνω στην τηλεόραση Nova και PS4 Pro.

Το Bravia Sync είναι από default ενεργοποιημένο. 

Οπότε πάμε να ψάξουμε κάποιο άλλο πρόβλημα. 

Ένα tricky σημείο ήταν πως έπρεπε να συνδέσεις πρώτα την ηχόμπαρα με την τηλεόραση και μετά με το ρεύμα. Το γράφει στις οδηγίες. Εγώ το έκανα έτσι και δούλεψε. Για δοκίμασε το. 

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι το CEC να σου κάνει τη ζημιά όπως και σε μένα με την συγκεκριμένη.

Οπως πολύ σωστά λέει ο xxaris (και τον ευχαριστώ για την βοήθεια) πρέπει να συνδέσεις πρώτα μόνο την μπάρα στην HDMI Arc θύρα της τιβι σου χωρίς άλλη συσκευή πάνω της. Κάπου στις ρυθμίσεις της τιβι θα σου δίνει επιλογή για CEC και ενεργοποίηση Arc. Ενεργοποίησε τα και δοκίμασε. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, xxaris είπε

1. Το hdmi καλώδιο που χρησιμοποιείς στη σύνδεση γράφει πανω high speed with ethernet; Αν όχι, αγόρασε τέτοιο καλώδιο (ή γενικά καλώδια που αναφέρουν στις προδιαγραφές τους ότι έχουν κανάλι επιστροφής ήχου) καθόσον μόνο αυτά έχουν αυτο το κανάλι που είναι απαραίτητο για να περάσει ο ήχος από την τηλεόραση στην ηχομπαρα.

2. Πάνω στην τηλεόραση είναι συνδεδεμένη και άλλη συσκευή πχ tv box, παιχνιδομηχανή, dvd player, σε άλλη θύρα hdmi; Αν ναι αποσύνδεσε τα όλα, σύνδεσε με σβηστή την τηλεόραση, μόνο την ηχομπαρα με το παραπάνω καλώδιο φυσικά στη θύρα hdmi arc της τηλεόρασης και ακολούθως άνοιξε την τηλεόραση. Εφόσον ήδη έχεις ενεργοποιήσει και τη ρύθμιση bravia sync, λογικά θα παίξει.

1. Οχι δεν γραφουν κατι τετοιο γιαυτο και παραγγειλα 2 απο αυτα  1.2m HDMI 1.4 High Speed Cable for 3D TV with Ethernet & ARC          

2. Οχι δεν ειναι ( μονο tvbox εχω και αυτο το εχω βγαλει ) , καθως και ετσι το κανω με σβηστη την Tv συνδεω και μετα αναβω !.

Λογικα ειναιτ ο καλωδιο οποτε αναμονη να παραλαβω!!!

7 ώρες πριν, fytotech είπε

Ένα tricky σημείο ήταν πως έπρεπε να συνδέσεις πρώτα την ηχόμπαρα με την τηλεόραση και μετά με το ρεύμα. Το γράφει στις οδηγίες. Εγώ το έκανα έτσι και δούλεψε. Για δοκίμασε το. 

Και τα 2 εκτος ρευματος ? συνδεση και μετα η Tv και η μπαρα στο ρευμα ? με ποια σειρα ?

Η ρυθμιση του Brabia Sync ειναι :

WZsIu4g.jpg

Δημοσ.

λοιπες ρυθμισεις :

IMG_20180415_150251.jpg

IMG_20180415_150314.jpg

Εχω δοκιμασει ολους τους συνδιασμους αλλα τιποτα

και η ρυθμιση hdmi θυρων

IMG_20180415_150410.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι δοκιμές που κάνεις είναι με καλώδιο που στις προδιαγραφές του αναφέρει ότι έχει κανάλι επιστροφής ήχου; Γράφει πάνω δηλαδή ότι είναι high speed with ethernet; Αναφέρθηκε παραπάνω ότι όλα τα hdmi καλώδια από το 2009 και μετά έχουν κανάλι επιστροφής ήχου. ΛΑΘΟΣ!!!!

Όλα τα νεότερα hdmi καλώδια υποστηρίζουν την λειτουργία CEC, όχι όμως την λειτουργία ARC (Audio Return Channel). Για την λειτουργία ARC τα hdmi καλώδια εχουν ένα παραπάνω πινακι που αυτό είναι "υπεύθυνο" για να παίζει ο ήχος της τηλεόρασης από την ηχομπαρα ή το home cinema. Και στις τηλεοράσεις, οι κατασκευαστές βάζουν αυτήν την παραπάνω έξοδο μόνο σε μια θύρα hdmi αυτή που γράφει ARC και σου "λένε" ότι μόνο εκεί θα συνδέσεις την ηχομπαρα ή το home cinema φυσικά με το κατάλληλο καλωδιο για να περάσει ο ήχος.

Διάβασε αυτό το θέμα https://www.insomnia.gr/forums/topic/494152-λύση-προβλήματος-επιστροφής-ήχου-απο-hdmi-arc-και-cec/ θα σου λυθούν τυχόν απορίες σχετικά με τα παραπάνω και επισης κατω χαμηλά διάβασε τι αντιμετώπισα εγώ με τη δική μου ηχομπαρα (η οποία μάλλον "κόλλησε" αρχικα γιατί δεν δούλευε ούτε και σε άλλες 2 τηλεοράσεις που τη δοκιμαζα τότε) και τη λύση.

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω και παίξεις και με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, λογικά θα βρεις λύση! Αν όχι, τότε πάρε την ηχομπαρα μαζί με το hdmi καλώδιο και πήγαινε σε ένα κατάστημα του Κωτσόβολου που έχει τεχνικό τμήμα και ζήτα να σου συνδέσουν την ηχομπαρα σε κάποια τηλεόραση εκεί. Αν και τότε δεν παίξει, τότε σίγουρα θα έχει πρόβλημα η υποδοχή hdmi της μπάρας οπότε ζήτα αντικατάσταση ή τα λεφτά σου πίσω.

ΥΓ: Για τη σύνδεση της δικιάς μου Bravia με την ηχομπαρα αγόρασα αυτό το καλώδιο: https://www.e-shop.gr/hama-122104-high-speed-hdmi-cable-plug-plug-ethernet-gold-plated-15m-p-PER.756098 (αν διαβάσεις στις προδιαγραφές αναφέρει Audio Return Channel (ARC): Ναι) και δεν έχω κανένα θέμα πλέον! Και ο ήχος παίζει κανονικά από την ηχομπαρα και με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης μπορώ να αυξομοιωνω τον ήχο και το mute στην ηχομπαρα και όταν ανοίγω ή σβήνω την τηλεόραση, αντίστοιχα ανοίγει και σβήνει η ηχομπαρα!

Επεξ/σία από xxaris
Προσθήκη σχολίου
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, xxaris είπε

Οι δοκιμές που κάνεις είναι με καλώδιο που στις προδιαγραφές του αναφέρει ότι έχει κανάλι επιστροφής ήχου;

οχι απλα δοκιμασα τα 2 που ειχα σπιτι απο τα Tvboxes μου και γιαυτο και

Στις 14/4/2018 στις 9:32 ΜΜ, villasg είπε

ΥΓ παραγγειλα και 2 καλωδια hdmi arc απο ebay μπας και θελει ειδικο καλωδιο.....

και ειδικα αυτα εδω :  1.2m HDMI 1.4 High Speed Cable for 3D TV with Ethernet & ARC

Αμα ερθουν λογικα θα ειμαι ΟΚ , ειδωμεν

Δημοσ.

Στα καναλια της τηλεορασης(και οχι μονο, αλλα και ταινίες) το woofer σας παιζει καλα?

Ειναι πολυ ευαισθητο και πιανει τις χαμηλες, με αποτέλεσμα να "χτυπαει" συνέχεια

Ειναι ενοχλητικό. 

Αναγκαζομαι να το βγαζω απ την πριζα οταν παρακολουθω τηλεοραση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2018 στις 11:21 ΜΜ, xxaris είπε

ΥΓ: Για τη σύνδεση της δικιάς μου Bravia με την ηχομπαρα αγόρασα αυτό το καλώδιο: https://www.e-shop.gr/hama-122104-high-speed-hdmi-cable-plug-plug-ethernet-gold-plated-15m-p-PER.756098 (αν διαβάσεις στις προδιαγραφές αναφέρει Audio Return Channel (ARC): Ναι) και δεν έχω κανένα θέμα πλέον!

@xxaris  Δεν περιμενα τελικα το πηρα απο το κιτρονομαγαζο και χωρις καμμια ρυθμιση ειναι ολα ΟΚ πλεον !!!!!
Thanks

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
4 ώρες πριν, villasg είπε

@xxaris  Δεν περιμενα τελικα το πηρα απο το κιτρονομαγαζο και χωρις καμμια ρυθμιση ειναι ολα ΟΚ πλεον !!!!!
Thanks

Αυτό που σου έλεγα από την αρχή, ή το καλώδιο ή οι λοιπές συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω στην τηλεόραση.

Όλα καλά λοιπόν, να την ευχαριστηθείς!

Δημοσ.

Τωρα που το τσεκάρω , βλέπω οτι έχει ενα μεγάλο μείον η μπαρα .
Σε αναπαραγωγη απο TV το SUB "χτυπαει" ακαιρα/ασχημα ......
Δεν υπαρχει επιλογη να το κατεβασεις κλπ ......
Στηην "φτηνη" Sony HTCT80 " που πηρα για το αλλο σπιτι στα 65€ εχει ρυθμηση μεσω remote .......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...