kostasmls Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Καλησπέρα στο Forum, πρόσφατα έφτιαξα ένα νέο σύστημα με τα εξής CPU: Ryzen 1200 Mobo: Gigabyte ab350m gaming Ram: Corsair Vengeance LPX 8GB 3200MHz Gpu: Gtx 1050 ti Os: windows 10 Απ' οσο κοίταξα όλα δουλεούν μια χαρά, οι θερμοκρασίες φαίνονται εντάξει γύρω στους 35 βαθμόυς. Οι μνήμες δουλεύαν στα 2100, αλλα με την ενεργοποίηση του XMP profile ανέβηκαν στα 3200. Το μονο που με απασχολει ειναι: 1) Χρειάζεται να κάνω κάποιο BIOS UPDATE εφόσον όλα φαίνονται εντάξει; Και αν ναι ύπαρχει κάποιος οδηγός; Γιατί δίαβασα σε πολλούς παρουσιάστηκαν προβλήματα είτε κατα τη διάρκεια είτε μετά. 2) Παρατήρησα να μου πετάει ένα σφάλμα δύο φόρες CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT. Υπάρχει πιθανότητα να ειναι πρόβλημα των windows 10 και να λυθεί στην αναβάθμιση, καθώς δεν έχω κάνει ακομα καμία μιας και τώρα εγκαταστάθηκαν. Η είναι κάτι πιο σοβαρό; Σας ευχαριστώ.
Ghost007 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 για το clock κλπ επειδη εψαχνα κατι προσφατα το βρηκα μπροστα μου σε πολλα φορουμ στο google αμα βαλεις εχει αρκετα πιθανον θα υπαρχει και λυση...
cpc464 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Έτρεξες Corsair Vengeance LPX 8GB 3200MHz που είναι hynix στα 3200!!!, πως τα κατάφερες ρε θηρίο απο την στιγμή που ούτε ο 1700 που έχω εγώ δέν τα καταφέρνει?, απο ότι είδα ηcpu σηκώνει μέχρι 2666, πήγαινε εκεί την συχνότητα να δείς άν σου βγάζει το error.
ilos Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 12 ώρες πριν, kostasmls είπε 2) Παρατήρησα να μου πετάει ένα σφάλμα δύο φόρες CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT. Υπάρχει πιθανότητα να ειναι πρόβλημα των windows 10 και να λυθεί στην αναβάθμιση, καθώς δεν έχω κάνει ακομα καμία μιας και τώρα εγκαταστάθηκαν. Η είναι κάτι πιο σοβαρό; Σας ευχαριστώ. 2 ώρες πριν, cpc464 είπε Έτρεξες Corsair Vengeance LPX 8GB 3200MHz που είναι hynix στα 3200!!!, πως τα κατάφερες ρε θηρίο Δε τα κατάφερε . Αυτό είναι κλασικό blue screen αν η μνήμη δεν είναι stable, παθών και μαθών από τα διάφορα πειράματά μου και μένα με τις hynix περιπέτειες. Το να μπάίνεις στα windows ή ακόμα και να περνά cinebench κλπ δε λέει κάτι. Θες memtest για ώρες με 0 errors για να είσαι σίγουρος. 3200 stable τρέχουν κάποια hynix AFR και αυτά τις πιο πολλές φορές σε single channel ή πολύ σκάλισμα/loose timings + 1.39V DDR Voltage... Καλύτερα 2933/3066 και πιο tight timings imo. 2933 τρέχουν όλα σε agesa 1.0.0.6 και νεότερα. καλό διάβασμα . 2
kostasmls Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Κατάλαβα.. Το θέμα όμως είναι ότι μου είχε παγώσει η οθόνη και πριν πειράξω την μνήμη. Το blue screen δεν το πετάει πάντα, μερικές φορές απλά παγωνει. Και τώρα που γύρισα τις ρυθμίσεις στο default από το BIOS και είναι ξανά στα 2133 το κάνει πάλι ανά δεκάλεπτο στο περίπου. Κάποια άλλη λύση ;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Καλημέρα. Γράψε κωδικό σφάλματος. Drivers chipset, κάρτας γραφικων κλπ έχεις περασει;
kostasmls Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Καλημερα, το μόνο που γράφει είναι αυτό CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT Drivers έχω περάσει τα πάντα από το cd που έδινε η μητρική
ilos Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, kostasmls είπε Κατάλαβα.. Το θέμα όμως είναι ότι μου είχε παγώσει η οθόνη και πριν πειράξω την μνήμη. Το blue screen δεν το πετάει πάντα, μερικές φορές απλά παγωνει. Και τώρα που γύρισα τις ρυθμίσεις στο default από το BIOS και είναι ξανά στα 2133 το κάνει πάλι ανά δεκάλεπτο στο περίπου. Κάποια άλλη λύση ; Με αυτή τη σειρά κάνε αυτά τα βήματα 1) LOAD optimize defaults στο BIOS 2) Format και clean install τα windows 10 3) Ξαναπέρασμα τους drivers. Πρώτα τους amd chipset drivers, μετά της nvidia και μετά τους υπόλοιπους. Συνεχίζεις να τρως freezes? Αν δε φταίει κάτι στο hardware, μπορείς να δοκιμάσεις bios update (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ STABLE) μήπως και διορθωθεί. Από το code που έγραψες είναι γενικό θέμα stability και συνήθως οι μνήμες είναι η ν. 1 αιτία χωρίς να αποκλείονται drivers ή ακόμα και προβληματικά firmware συσκευών. Πχ εγώ κάποτε είχα θέμα με το firmware του SSD γιατί τα win και το bitlocker τον σκάλιζαν και γέμιζε με errors το event viewer.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δοκίμασε με ένα στικ ram για λίγες ώρες και μετά με το άλλο. Επίσης κάνε memtest αρκετή ώρα. Αν όλα είναι κομπλέ σημαίνει ότι δεν είναι θέμα hardware όποτε δοκιμάζεις τα παραπάνω που εγραψε ο ilos
UsualSuspect__ Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, cpc464 said: Έτρεξες Corsair Vengeance LPX 8GB 3200MHz που είναι hynix στα 3200!!!, πως τα κατάφερες ρε θηρίο απο την στιγμή που ούτε ο 1700 που έχω εγώ δέν τα καταφέρνει?, απο ότι είδα ηcpu σηκώνει μέχρι 2666, πήγαινε εκεί την συχνότητα να δείς άν σου βγάζει το error. Τι εννοείς; Τρέχω μνήμη (της υπογραφής μου) που είναι hynix 3000MHz, στα 3200 εδώ και μήνες χωρίς σφάλματα και αηδίες Αυτή συγκεκριμένα. https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html Επεξ/σία 15 Απριλίου 2018 από UsualSuspect__
ilos Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 29 λεπτά πριν, UsualSuspect__ είπε Τι εννοείς; Τρέχω μνήμη (της υπογραφής μου) που είναι hynix 3000MHz, στα 3200 εδώ και μήνες χωρίς σφάλματα και αηδίες Αυτή συγκεκριμένα. https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html Τις ίδιες έχω και είναι Hynix MFR SR (ότι χειρότερo για ryzen). Single ή dual channel? Default ή the Stilt timings? Γιατί σε μένα μέχρι 3066 πάει με normal volt (1.37v) dual channel και the Stilt timings.
johnychliaras Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Ποια windows εχεις βαλει εσυ με το CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT οι ραιζεν θελουν την 1607 και μετεπειτα για να μην σου βγαλει αυτο το ερορ 1
UsualSuspect__ Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 22 minutes ago, ilos said: Τις ίδιες έχω και είναι Hynix MFR SR (ότι χειρότερo για ryzen). Single ή dual channel? Default ή the Stilt timings? Γιατί σε μένα μέχρι 3066 πάει με normal volt (1.37v) dual channel και the Stilt timings. Δοκίμασε να αλλάξεις ohm settings απ το bios της μητρικής. Δεν ξέρω καν που μπορεί να βρίσκεται στην δικιά σου Βάλτο 50κάτι όπως εγώ. (Δεν θυμάμαι ακριβώς και βαριέμαι να μπω να δω) Αφού παίζουν σε AB350 mobo τόσους μήνες απροβλημάτιστα, θα παίξουν και σε σένα.
cpc464 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, UsualSuspect__ είπε Τι εννοείς; Τρέχω μνήμη (της υπογραφής μου) που είναι hynix 3000MHz, στα 3200 εδώ και μήνες χωρίς σφάλματα και αηδίες Ενοώ πως όλο το forum έχει θέμα με τις hynix, 3066 max τις έχουν πάει όλοι, τόσο τις έχω πάει και εγώ αλλα καμιά φορά κάνει training τις μνήμες και είναι εκνευριστικό,γιαυτο τις ξαναγύρισα σε 2933,και είχα περάσει και τα 50 ohm και 1,36v τις είχα, σε μητρική msi gaming plus χ370.
kostasmls Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρχικά ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Πριν δοκιμάσω όσα μου είπατε έκανα μια ενημέρωση τα windows (γίατι διάβασα οτι σε μερικούς λύθηκε έτσι) και τώρα κάνω και άλλη μια που ήρθε πρίν λίγο. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάτι, δουλέυει περίπου για 45 λεπτά, οπότε ελπίζω να είναι αυτό. Διαφορετικά θα δοκιμάσω ένα-ένα όσα αναφέρατε, και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2018 από kostasmls
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα