Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω πολύ κακό σήμα WiFi στο δωμάτιο σε βαθμό που χρησιμοποιώ τα δεδομένα του κινητού μου. Θέλω να βρω κάποιο οικονομικό τρόπο να αποκτήσω το καλύτερο δυνατό σήμα που μπορώ. Το δίκτυο στο σπίτι έχει ως εξής:

Στο σαλόνι είναι το modem/router του ΟΤΕ (Speedport W 724V) το οποίο συνδέεται σε ένα σετ powerline (TP-LINK TL-PA4010PKIT v2) που οδηγεί στο δωμάτιο και συνδέεται απευθείας στον υπολογιστή (desktop).

Οι λύσεις που έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

1) Ένα Repeater στο διάδρομο μεταξύ σαλονιού και δωματίου (οικονομικό αλλά όχι πολύ καλό σήμα)

2) Ένα Access Point στο δωμάτιο μεταξύ powerline και υπολογιστή

3) Ένα Router (όχι modem) στο δωμάτιο μεταξύ powerline και υπολογιστή (δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά έχω διαβάσει ότι μπορείς να συνδέσεις εξτρά router εκτός του κύριου modem/router)

Δεν θέλω να δώσω πάνω από 40 ευρώ (και αυτά πολλά είναι) και επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάω για dual band μιας και το κινητό υποστηρίζει 5Ghz. Τι θα προτείνατε εσείς?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

αν σου έχει μείνει κανένα παλιό ρουτερ πάροχου μπορείς μια χαρά να κάνεις την δουλειά σου χωρίς να ξοδέψεις τίποτα , σύνδεση μεταξύ powerline - pc με κάποιες απλές ρυθμίσεις παίζει σαν access point - switch.

Δημοσ.

Αν θες dual band θα βαλεις χερι στην τσέπη. Την καλυτερη λύση στην εδωσε ο chios. Το 90% των modem router της αγορας παιζουν άνετα σαν acces point αν φροντισεις να εχουν διαφορετικό gateway απο αυτό του router (πχ να μην εχουν και τα 2 192.168.1.1) και απενεργοποιηση του dhcp. Και τα δυο τα κάνεις στις ρυθμίσεις του router

εναλλακτικά και αν το pc εχει wifi, κάνεις share τη συνδεση ethernet μεσω wifi. Δεν ειναι οτι πιο βολικό γιατί για να εχεις wifi πρπει το pc να εινια ανοιχτο.

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από ότι κατάλαβα και οι δύο θεωρείτε το router σαν καλύτερη λύση από τις 3. Δυστυχώς δεν πρέπει να έχω κάποιο παλιό να χρησιμοποιήσω, οπότε μάλλον θα χρειαστεί να αγοράσω ένα. Τα παρακάτω πως σας φαίνονται?

Single Band:

https://www.skroutz.gr/s/10264849/Xiaomi-Mi-WiFi-Router-3.html

Dual Band:

https://www.skroutz.gr/s/4913830/TP-LINK-Archer-C2-v1.html

Να σημειώσω ότι έχω 50αρα σύνδεση στον ΟΤΕ. Επίσης δεν θα υπάρξει πρόβλημα που θα παίρνει ίντερνετ μέσω του powerline σωστά?

Δημοσ.

Μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος , το xiaomi σαφώς και είναι dual band και είναι πολύ ανώτερο από το tplink.

επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις στο σαλόνι δίπλα στου οτε και να δεις αν έχεις καλύτερο σήμα, και να κλείσεις το wifi του speedport.,

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, chios είπε

Μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος , το xiaomi σαφώς και είναι dual band και είναι πολύ ανώτερο από το tplink.

επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις στο σαλόνι δίπλα στου οτε και να δεις αν έχεις καλύτερο σήμα, και να κλείσεις το wifi του speedport.,

Έχεις δίκιο για το Xiaomi. Είναι όντως dual band. Από ποια άποψη είναι ανώτερο από το TP-Link? Σε θέμα ασύρματης ταχύτητας?

Δημοσ.
On 14/4/2018 at 9:52 ΜΜ, superKots said:

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από ότι κατάλαβα και οι δύο θεωρείτε το router σαν καλύτερη λύση από τις 3. Δυστυχώς δεν πρέπει να έχω κάποιο παλιό να χρησιμοποιήσω, οπότε μάλλον θα χρειαστεί να αγοράσω ένα. Τα παρακάτω πως σας φαίνονται?

Single Band:

https://www.skroutz.gr/s/10264849/Xiaomi-Mi-WiFi-Router-3.html

Dual Band:

https://www.skroutz.gr/s/4913830/TP-LINK-Archer-C2-v1.html

Να σημειώσω ότι έχω 50αρα σύνδεση στον ΟΤΕ. Επίσης δεν θα υπάρξει πρόβλημα που θα παίρνει ίντερνετ μέσω του powerline σωστά?

οχι δεν εχεις θεμα να παιξει διαμεσο powerline.επισης δεν υπαρχει λογος να παιξει καν σαν ρουτερ αλλα σαν access point εκτος αν θες να παιξεις για καποιο λογο Pppoe passthrough ωστε να περνας ολη την κινηση απο το ρουτερ και οχι να ειναι απλα ενα access point.

επισης με ενα παλιο adsl router μπορεις με απλα βηματα να το κανεις access point και να μην πληρωσεις τιποτα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

οχι δεν εχεις θεμα να παιξει διαμεσο powerline.επισης δεν υπαρχει λογος να παιξει καν σαν ρουτερ αλλα σαν access point εκτος αν θες να παιξεις για καποιο λογο Pppoe passthrough ωστε να περνας ολη την κινηση απο το ρουτερ και οχι να ειναι απλα ενα access point.

επισης με ενα παλιο adsl router μπορεις με απλα βηματα να το κανεις access point και να μην πληρωσεις τιποτα.

Δυστυχώς δεν είχα κάποιο παλιό router να χρησιμοποιήσω και τελικά πήρα το Mi Router 3. Το σύνδεσα σήμερα μέσω PPPoE μεταξύ powerline και υπολογιστή και ναι μεν λειτουργεί, με την μισή ταχύτητα δε. Έχω 50αρα σύνδεση και στο speedtest.net μου βγάζει download 18-20mbps. Τι μπορεί να φταίει? Αν το γυρίσω καθαρά σε access point θα είναι καλύτερα?

Δημοσ.

Δοκίμασα να βγάλω το mi router από την εξίσωση και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Οπότε κάποιο θέμα είχε δημιουργηθεί είτε στα powerline είτε στο router του ΟΤΕ. Τα έκανα όλα reset και η ταχύτητα επανήλθε. Μετά έκανα reset το mi router, το σύνδεσα πάλι μεταξύ powerline και υπολογιστή, και αυτή τη φορά το έκανα set up σαν wired repeater όπως μου πρότεινες. Μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν κανονικά και οι ταχύτητες download παίζουν στα 47mbps (ethernet) και 42mbps (wifi).

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και την βοήθεια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 17/4/2018 at 17:44, superKots said:

Δοκίμασα να βγάλω το mi router από την εξίσωση και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Οπότε κάποιο θέμα είχε δημιουργηθεί είτε στα powerline είτε στο router του ΟΤΕ. Τα έκανα όλα reset και η ταχύτητα επανήλθε. Μετά έκανα reset το mi router, το σύνδεσα πάλι μεταξύ powerline και υπολογιστή, και αυτή τη φορά το έκανα set up σαν wired repeater όπως μου πρότεινες. Μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν κανονικά και οι ταχύτητες download παίζουν στα 47mbps (ethernet) και 42mbps (wifi).

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και την βοήθεια.

ειδες βημα βημα βγαινει ακρη.αν εμπαινες με καλωδιο πανω στο router και ησουν οκ θα ηξερες οτι ειναι τα Powerline.αμα δεν ησουν οκ θα ηξερες οτι ειναι το ρουτερ για να μην τα κανεις ολα hard reset.μαλλον wired repeater εννοουν το access point.με wan συνδεθηκε η πανω σε Lan?λογικα και με τους 2 τροπους μπορεις.απλα στην μια παιζει να ειναι τελειως dummy εκτος αν την wan την κανει χωρις Nat σαν Lan. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

ειδες βημα βημα βγαινει ακρη.αν εμπαινες με καλωδιο πανω στο router και ησουν οκ θα ηξερες οτι ειναι τα Powerline.αμα δεν ησουν οκ θα ηξερες οτι ειναι το ρουτερ για να μην τα κανεις ολα hard reset.μαλλον wired repeater εννοουν το access point.με wan συνδεθηκε η πανω σε Lan?λογικα και με τους 2 τροπους μπορεις.απλα στην μια παιζει να ειναι τελειως dummy εκτος αν την wan την κανει χωρις Nat σαν Lan. 

Ειχε δυο επιλογες, wireless repeater και wired repeater. Επελεξα την δευτερη μιας και το ειχα συνδεσει με ethernet απο το powerline στην θυρα WAN του και μετα απο την LAN στον υπολογιστη. Φανταζομαι το wireless θα ειναι για να παιρνει σημα μεσω WiFi και μετα να το μεταδιδει.

Δημοσ.

wired repeater μαλλον εννοουν αυτο που ολος ο κοσμος ξερει σαν access point.και λογικα την wan πρεπει να την κανει σαν Lan για να μην υπαρχει Nat.ναι το wireless repeater ειναι να παιρνει ασυρματα και να δινει ασυρματα.σε πολλες συσκευες μπορει να δωσει ταυτοχρονα και με καλωδιο ethernet(σαν wlan bridge)

On 27/4/2018 at 21:49, superKots said:

Ειχε δυο επιλογες, wireless repeater και wired repeater. Επελεξα την δευτερη μιας και το ειχα συνδεσει με ethernet απο το powerline στην θυρα WAN του και μετα απο την LAN στον υπολογιστη. Φανταζομαι το wireless θα ειναι για να παιρνει σημα μεσω WiFi και μετα να το μεταδιδει.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...