Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα, ειμαι σε αναζητηση αξιοπιστου ασυρματου συναγερμου και σε αναζητησεις επεσα πανω στον Ajax που φαινεται να υποστηριζει μερικα πολυ καλα συστηματα κωδικοποιησης λχ grade 2. Το θεμα ειναι οτι προκειται για ουκρανικη εταιρεια την οποια δεν γνωριζω. Εχει κανεις ιδεα ή εντυπωσεις απο τον εν λογω?

https://ajax.systems/products/

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχει ασχοληθεί κανείς με συναγερμους ajax? Θέτω κάποια ερωτήματα. 

Πόσο καιρό κρατάνε οι μπαταριες στα περιφερειακά? 

Μπορείς να κάνεις μόνος σου εγκατάσταση ή πρέπει να έχεις πρόγραμμα επαγγελματία εγκαταστατη? 

Σε γενικές γραμμές δουλεύει μια χαρά μέσω app ή υπάρχουν κ περίοδοι που έχει απόσυνδέσεις? 

Υπάρχουν τρόποι να αγοραστούν πιο φθηνά? Πχ από εταιρείες security που τους πουλάνε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Έχει ασχοληθεί κανείς με συναγερμους ajax? Θέτω κάποια ερωτήματα. 

Πόσο καιρό κρατάνε οι μπαταριες στα περιφερειακά? 

Μπορείς να κάνεις μόνος σου εγκατάσταση ή πρέπει να έχεις πρόγραμμα επαγγελματία εγκαταστατη? 

Σε γενικές γραμμές δουλεύει μια χαρά μέσω app ή υπάρχουν κ περίοδοι που έχει απόσυνδέσεις? 

Υπάρχουν τρόποι να αγοραστούν πιο φθηνά? Πχ από εταιρείες security που τους πουλάνε? 

Εχω συναγερμό Ajax και εγκατέστησα αρκετούς τα τελευταία 4 χρόνια.

1: Οι μπαταρίες ανάλογα με την χρήση και κάποιους άλλους όρους διαρκούν πάνω κάτω 3 χρόνια ( απο κει και πέρα εξαρτάται πόσο κάλο σήμα έχει επικοινωνία συσκευής με hub(panel)κλπ..

2. Η εγκατάσταση την κάνεις και μόνος σου είναι εύκολη.πιο δύσκολο να το εγκαταστήσεις στον τοίχο.:D Δεν χρειάζεται κάποιο app εγκαταστάτη ( εξαιρούνται τα ajax superior,και fibra που πάς σε grade 3 και εκει ανάγκαστηκα θες εγκατάστατη 

3. Για το θέμα αγοράς δεν έχω γνώμη καθώς μένω στην Κύπρο. 

Γενικά το Ajax είναι οτι καλύτερο σε θέμα wireless συναγερμού. Καθώς είναι παιχνίδι απο άποψη χρήσης  αξιοπιστίας και γενικά τον θεωρώ πολύ υποσχόμενο για το μέλλον. Εγω εχω και το nvr  μάζι με 8 κάμερες ολά σε μια εφαρμογή. Αν θέλεις κάτι ποιο οικονομικό μπορείς να κοιτάξεις και τον dahua απλά θά στον πρότεινα για μικρές αποστάσεις πχ διαμέρισμα .  Καθώς οι παγίδες τον πορτοπαράθυρων  είναι λίγο αδύναμες στο σήμα. 

Επεξ/σία από zaelizomai3
Δημοσ.

έχω πάρει 2 συναγερμούς Ajax για το σπίτι των γονιών μου και το εξοχικό. Για το σπίτι μου έχω πάρει τον HikVision AX PRO. Και οι 2 ασυρματοι με πάρα πολλές επιλογές σε παγίδες κλπ. Η γνώμη που έχω σχηματίσει είναι ότι ο HikVision είναι καλύτερο σύνολο απο τον Ajax. Είναι πιο φθηνός, έχει καλυτερες παγίδες (όχι πιο όμορφες) και για εμένα κερδίζει στις λεπτομέριες. Το καλύτερο που έχει για εμένα ο Ajax είναι το app που είναι πιο ωραίο απο του HikVision.

Και οι 2 δουλεύουν αξιόπιστα. Έχω βάλει και gsm κάρτες μέσα και δεν τον χάνεις ποτέ.

Το μόνο δύσκολο με τον HikVision είναι οτι δεν θα βρεις εύκολα τιμές Online στην Ελλάδα (και καλά δεν είναι να τον βάλεις μόνος σου??) αλλά με ένα email στο κατάστημα όλα λύνονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ήδη δουλέψει χρόνια τους Chuango. Έχω βάλει και τους δουλεύω χρόνια σε 3 σπίτια. Κάθε λίγα χρόνια, αλλάζω την κεντρική μονάδα και είμαι UpDated. Κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους Ajax και είναι απείρως φθηνότερη, ειδικά πλέον που έχουν πέσει οι τιμές. πχ αισθητήρες πορτών 10€ vs 40€. Σειρήνα εξωτερική 50 € vs 130€. Γενικά ο Ajax είναι στο +150% σε όλα. 

Διαφορές που βλέπω υπέρ του Ajax είναι

• απόσταση επικοινωνίας με αισθητήρες
  • αμφίδρομη επικοινωνία αισθητήρων / μονάδας πχ σου λέει πότε τελειώνει μια μπαταρία
  • έχει lan και όχι μόνο wifi
  • backup μέσω SIM

Στους Chuango όμως έχω τα ακόλουθα:

• Δεν μπαίνω στις διαδικασία να αλλάζω επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που έχουν ένα κάρο λεφτά κάθε τόσο πχ Ajax Battery 30€
  • Απείρως φθηνές επιλογές και εύκολες αναβαθμίσεις με λίγα χρήματα
  • Μπορείς να συνδέσεις άπειρες smart συσκευές και σενάρια

Για να κάνω την αλλαγή θα ήθελα 12 αισθητήρες πορτών, κεντρική μονάδα, 2 κίνησης, εσωτερική / εξωτερική σειρήνα και προφανώς βγαίνει μεγάλο κόστος σε σχέση με το στημένο και λειτουργικό Chuango και σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω αυτά τα 900€+

Αν τα έβαζα εξ αρχής χωρίς να έχω ήδη σύστημα, θα έβαζα μια και καλή Ajax υποθέτοντας ότι ειναι καλύτερο. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

με βαση αυτα που γραφεις δεν συμπεραινει κανεις οτι ειναι καλυτεροι οι ajax.

σου εχουν βγαλει ποτε καποιο προβλημα οι chuango ;

Γενικα οι συναγερμοι ειναι ευαισθητοι;

ειχαμε στην παλια δουλεια μου συναγερμο εγκατεστημενο απο επαγγελματια υποτιθεται ... και τον κλεισαμε τελικα, χτυπουσε συνεχως χωρις λογο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, The_Judas είπε

ειχαμε στην παλια δουλεια μου συναγερμο εγκατεστημενο απο επαγγελματια υποτιθεται ... και τον κλεισαμε τελικα, χτυπουσε συνεχως χωρις λογο.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι όντως καλύτεροι οι ajax ~ που λογικά είναι. Τα 3 μεγάλα θετικά είναι ότι έχει αμφίδρομη επικοινωνία με τους αισθητήρες, ένδειξη μπαταρίας στο app και τεράστια Εμβέλεια. 

Ψευδή χτυπήματα δεν είχα απολύτως ποτέ και με την τελευταία μονάδα δουλεύει απολύτως αξιοπρεπεστατα. 

Μου λείπει κυρίως όμως η Εμβέλεια. Ο chuango πάει μέχρι 20μ περίπου.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, The_Judas είπε

σαν να ψαχνεις ποιο αμαξι ειναι καλυτερο .Ο Ajax χει τα καλυτερα specs απο αυτους που αναφερθηκαν.H τιμή του λιγο τσιμπημενη οντως γιατι ειναι mercedes.Οι chaungo δεν τους ξερω,προφανως καποια κινεζια θα ειναι..φτηνοί οσο δουλευουν.Η εγκατασταση παιζει σημαντικο ρολο σε ενα συστημα.Σε εσωτερική εγκατασταση δεν πρεπει να υπαρχουν ψευδεις συναγερμοι . Σε εξωτερική εξαρταται τον χώρο.Ο τυπος που σας εβαλε τον συναγερμο προφανως αδικαιολογητος..επαγγελματιας.

Τον ajax mporei na τον βαλει καποιος που ξερει καλη χρηση υπολογιστη/κινητου και να κανει 10 τρυπες.

• Like 1
Δημοσ.

chuango και όλοι οι σχετικοί είναι πιο πολύ smart home hubs και σε δεύτερη φάση έχουν κ έναν "συναγερμο". Και εγώ πριν τον HikVision είχα το smart hub της XIAOMI. Σειρήνα σοβαρή δεν είχε και τα περιφεριακά ήταν της πλάκας. Κατα καιρούς έπιαναν και μύγες. 

Η διαφορά με τον ajax, HikVision, κλπ είναι οτι οι δεύτεροι είναι σοβαροί συναγερμοί με PIR παγίδες, καλή εμβέλεια, αξιοπιστία κ.α.. Επίσης μπορείς να τα συνδέσεις κ με κέντρο λήψης για σιγουριά. 

Για εμένα αν θες σοβαρό συναγερμο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι δεν θα έχεις false alarms πας σε λύσεις είτε ενσύρματου, είτε HikVision είτε Ajax (με αυτή την σειρά) 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/8/2024 στις 10:14 ΠΜ, sphinxgr είπε

Έχω ήδη δουλέψει χρόνια τους Chuango. Έχω βάλει και τους δουλεύω χρόνια σε 3 σπίτια. Κάθε λίγα χρόνια, αλλάζω την κεντρική μονάδα και είμαι UpDated. Κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους Ajax και είναι απείρως φθηνότερη, ειδικά πλέον που έχουν πέσει οι τιμές. πχ αισθητήρες πορτών 10€ vs 40€. Σειρήνα εξωτερική 50 € vs 130€. Γενικά ο Ajax είναι στο +150% σε όλα. 

Διαφορές που βλέπω υπέρ του Ajax είναι

• απόσταση επικοινωνίας με αισθητήρες
  • αμφίδρομη επικοινωνία αισθητήρων / μονάδας πχ σου λέει πότε τελειώνει μια μπαταρία
  • έχει lan και όχι μόνο wifi
  • backup μέσω SIM

Στους Chuango όμως έχω τα ακόλουθα:

• Δεν μπαίνω στις διαδικασία να αλλάζω επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που έχουν ένα κάρο λεφτά κάθε τόσο πχ Ajax Battery 30€
  • Απείρως φθηνές επιλογές και εύκολες αναβαθμίσεις με λίγα χρήματα
  • Μπορείς να συνδέσεις άπειρες smart συσκευές και σενάρια

Για να κάνω την αλλαγή θα ήθελα 12 αισθητήρες πορτών, κεντρική μονάδα, 2 κίνησης, εσωτερική / εξωτερική σειρήνα και προφανώς βγαίνει μεγάλο κόστος σε σχέση με το στημένο και λειτουργικό Chuango και σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω αυτά τα 900€+

Αν τα έβαζα εξ αρχής χωρίς να έχω ήδη σύστημα, θα έβαζα μια και καλή Ajax υποθέτοντας ότι ειναι καλύτερο. 

Επειδή έτυχε να έχω χρησιμοποιήσει chuango (τον οποίο τελικά επέστρεψα):

Ναί είναι φθηνός

Ναί είναι ωραίος στο μάτι και με εύχρηστο app.

Ναί έχει παρόμοιο στυλ με ajax αλλά…

Το οτί δεν έχει αμφίδρομη επικοινωνία στις παγίδες τον κάνει επισφαλή, δεν είναι θέμα μόνο να σου δείχνει τη μπαταρία αλλά να μπορεί να εντοπίσει παρεμβολή σε κάποια παγίδα, κάτι το οποίο ο chuango δεν μπορεί να κάνει (δοκιμασμένο).

Επίσης υπάρχει και μοντέλο με backup sim αλλά και πάλι έχει το πρόβλημα που προανέφερα.

Γενικά είναι ένα απλό smart alarm (τύπου xiaomi hub ή παρόμοια) που δεν θα το πρότεινα σε απαιτητικές εγκαταστάσεις και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί σε αξιοπιστία με ajax και hikvision pro που έχουν πιστοποίηση grade 2 (ασχέτως αν οι τιμές τους είναι λογικές ή όχι).

ΥΓ. Υπάρχει και σχετικό θέμα συναγερμών εδώ:  

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...