Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Το σπίτι μου είναι αρκετά μεγάλο και έχω ένα router στο κέντρο του σπιτιού περίπου! Ωστόσο στον χώρο του σπιτιού μου που έχω το γραφείο μου πιάνω μόλις μία γραμμή WiFi, καθώς είναι στην γωνία του σπιτιού και παρεμβάλλονται και αρκετοί τοίχοι (νομίζω ότι παίζει ρόλο)! Στο γραφείο μου ωστόσο έχω και άλλη γραμμή τηλεφώνου και το ερώτημα είναι το εξής: 

1) Είναι καλύτερα στο γραφείο μου να συνδέσω ένα δεύτερο modem? Θα υπάρχει θέμα έχοντας δυο router στο ίδιο σπίτι που τα σήματα τους θα συνυπάρχουν? 

2) Ή είναι καλύτερα κάπου ενδιάμεσα από το υφιστάμενο router (στο κέντρο του σπιτιού)  και το γραφείο μου να συνδέσω στην πρίζα μία επέκταση σήματος? 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.

Είσαι ίδια περιπτωση με αυτό που απαντησε σε αλλο συνφορουμίτη

https://www.insomnia.gr/forums/topic/673905-επεκταση-wireless-adsl-μεσα-στο-σπιτι/?do=findComment&comment=56408089

Δευτερο modem δεν παιζει στην ιδια γραμμή. Αν εχεις 2 modem κάθε φορα θα εχεις ενα συνδεμένο στο τηλεφωνικό δικτυο.

Το αν θα επιλεξεις repeater/extender ή αν θα βαλεις powerlines εξαρτάται απο το budget σου και τις αναγκες σου σε internet

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, isay είπε

Είσαι ίδια περιπτωση με αυτό που απαντησε σε αλλο συνφορουμίτη

https://www.insomnia.gr/forums/topic/673905-επεκταση-wireless-adsl-μεσα-στο-σπιτι/?do=findComment&comment=56408089

Δευτερο modem δεν παιζει στην ιδια γραμμή. Αν εχεις 2 modem κάθε φορα θα εχεις ενα συνδεμένο στο τηλεφωνικό δικτυο.

Το αν θα επιλεξεις repeater/extender ή αν θα βαλεις powerlines εξαρτάται απο το budget σου και τις αναγκες σου σε internet

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ, ήσουνα υπερ-αναλυτικός! 

Δύο πραγματάκια να ρωτήσω ακόμη: 

Στην 1) περίπτωση: Για να βάλω δύο router δηλαδή θα πρέπει να συνδέσω το ένα με το άλλο με καλώδιο ethernet και όχι με την γραμμή τηλεφώνου σωστά? 

Στην 2) περίπτωση: Επειδή θέλω να έχω μέγιστη απόδοση στο γραφείο μου, καλύτερα είναι φαντάζομαι να μεταφέρω το μόντεμ εκεί και να τοποθετήσω ένα repeater για το υπόλοιπο σπίτι! Ωστόσο έχουμε και ένα σταθερό τηλέφωνο, το οποίο νομίζω εάν το αφήσω στο κέντρο του σπιτιού χωρίς splitter θα μ κόβει το ιντερνετ σωστά? Να το μεταφέρω ακόμη στο γραφείο μου λίγο δύσκολο γιατί δεν πολύ βολεύει ?! Τι άλλο μπορώ να κάνω? 

Για την 3) περίπτωση δεν έχω ιδέα τι παίζει και μου φαίνεται λίγο παράξενο γιατί δεν θέλω να περνάνε και πολλά καλώδια !? 

Υ.Γ: Δεύτερο μόντεμ έχω ήδη οπότε στην 1η περίπτωση δεν θα έχω κάποια επιπλέον επιβάρυνση φαντάζομαι! 

Επεξ/σία από Teo9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειπες 2 αλλα ρώτησες παραπάνω :P

1. Σωστά, γιατί το ενα θα λειτουργεί σαν modem-router και το άλλο (αυτό που συνδεσεις με καλωδιο ethernet) σαν απλό ρουτερ (τεχνικά λέγεται access point). Αν δεν εχεις χωροταξικο προβλημα να τραβήξεις καλώδιο ethernet ειναι η καλύτερη και φθηνότερη λύση (*)

2. Ναι το modem μπορεις να το βαλεις στην τηλεφωνική πριζα του σπιτιου σου (**) αλλά το τηλεφωνο μπορεις να το αφήσεις στην πριζα του σαλονιου με ενα φιλτρο (**). Άλλη λύση ειναι να αγοράσεις ένα ασύρματο τηλεφωνο, οπου η βάση να ειναι μαζί με το μοντεμ. Επισης μπορεις να εχεις και δυο τηλεφωνα στο σπιτι (**)

3) Δες το βιντεο παρακάτω στο αλλο topic (εκει που σε εστειλα) που περιγράφει τι ειναι και πως δουλευει το powerline, σε ενσύρματη ή σε ασύρματη έκδοση. Βασικα αυτή η λύση εχει τα λιγοτερα μακρινά καλώδια και μεταφέρεις "ποιοτικό" ιντερνετ μακρια, χωρίς να χρειαζεσαι repeater. Πάνε ζευγαρια, οπου το ενα το βαζεις σε πριζα διπλα στο modem και το συνδεεις μαζι του με ενα κοντο καλωδιο ethernet. Μετα πας στο μακρινο δωμάτιο, βαζεις το αλλο κομμάτι σε πριζα διπλα στον υπολογιστη και συνδεεις τον υπολογιστη με ενα μικρο ethernet. H διαφορα δηλαδη ειναι οτι αντι για μεγαλο ενδιαμεσο ethernet, χρησιμοποιεις το ηλεκτρικό σου δίκτυο. Αν πάρεις την εκδοση με wifi, τοτε το κομματι κοντα στον υπολογιστη σου εχει ΚΑΙ ethernet αλλά και wifi για να συνδεεις ασυρματα αλλαες συσκευες. Μειονέκτημα το κόστος τους.

(*) + ΥΓ : Το 90% των modem router που κυκλοφορουν στην αγορά μπορουν να παιξουν ως access point αν μπεις στις ρυθμίσεις τους, απενεργοποιήσεις το DHCP και φροντίσεις να μην εχουν τα router το ιδιο gateway (π.χ. 192.168.1.1). Αρα αν εχεις καβάτζα, το ρυθμίζεις και το δοκιμαζεις.

(**) Αν ΔΕΝ εχεις voip τηλεφωνια, η υποπαραγραφος αυτή ειναι αχρηστη. Το voip φέρνει κάποιος επριορισμους στη συνδεσμολογία, οποτε βρίσκεις να παιζει με δοκιμες ή φέρνεις ενα ηλεκτρολόγο και σου κανει τις αναγκαιες αλλαγες στα κουτια καλωδιων να παιζει.

Επεξ/σία από isay
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, isay είπε

Ειπες 2 αλλα ρώτησες παραπάνω :P

1. Σωστά, γιατί το ενα θα λειτουργεί σαν modem-router και το άλλο (αυτό που συνδεσεις με καλωδιο ethernet) σαν απλό ρουτερ (τεχνικά λέγεται access point). Αν δεν εχεις χωροταξικο προβλημα να τραβήξεις καλώδιο ethernet ειναι η καλύτερη και φθηνότερη λύση (*)

2. Ναι το modem μπορεις να το βαλεις στην τηλεφωνική πριζα του σπιτιου σου (**) αλλά το τηλεφωνο μπορεις να το αφήσεις στην πριζα του σαλονιου με ενα φιλτρο (**). Άλλη λύση ειναι να αγοράσεις ένα ασύρματο τηλεφωνο, οπου η βάση να ειναι μαζί με το μοντεμ. Επισης μπορεις να εχεις και δυο τηλεφωνα στο σπιτι (**)

3) Δες το βιντεο παρακάτω στο αλλο topic (εκει που σε εστειλα) που περιγράφει τι ειναι και πως δουλευει το powerline, σε ενσύρματη ή σε ασύρματη έκδοση. Βασικα αυτή η λύση εχει τα λιγοτερα μακρινά καλώδια και μεταφέρεις "ποιοτικό" ιντερνετ μακρια, χωρίς να χρειαζεσαι repeater. Πάνε ζευγαρια, οπου το ενα το βαζεις σε πριζα διπλα στο modem και το συνδεεις μαζι του με ενα κοντο καλωδιο ethernet. Μετα πας στο μακρινο δωμάτιο, βαζεις το αλλο κομμάτι σε πριζα διπλα στον υπολογιστη και συνδεεις τον υπολογιστη με ενα μικρο ethernet. H διαφορα δηλαδη ειναι οτι αντι για μεγαλο ενδιαμεσο ethernet, χρησιμοποιεις το ηλεκτρικό σου δίκτυο. Αν πάρεις την εκδοση με wifi, τοτε το κομματι κοντα στον υπολογιστη σου εχει ΚΑΙ ethernet αλλά και wifi για να συνδεεις ασυρματα αλλαες συσκευες. Μειονέκτημα το κόστος τους.

(*) + ΥΓ : Το 90% των modem router που κυκλοφορουν στην αγορά μπορουν να παιξουν ως access point αν μπεις στις ρυθμίσεις τους, απενεργοποιήσεις το DHCP και φροντίσεις να μην εχουν τα router το ιδιο gateway (π.χ. 192.168.1.1). Αρα αν εχεις καβάτζα, το ρυθμίζεις και το δοκιμαζεις.

(**) Αν ΔΕΝ εχεις voip τηλεφωνια, η υποπαραγραφος αυτή ειναι αχρηστη. Το voip φέρνει κάποιος επριορισμους στη συνδεσμολογία, οποτε βρίσκεις να παιζει με δοκιμες ή φέρνεις ενα ηλεκτρολόγο και σου κανει τις αναγκαιες αλλαγες στα κουτια καλωδιων να παιζει.

Φιλέ πρέπει να τα γουστάρεις παρά πολύ αυτά! Δεν έχω λόγια αλήθεια! Keep up the good work! 

Κάτι last επομένως! Με την παρακάτω συνδεσμολογία είμαι κομπλέ δηλαδή: 

1) Βάζω το μόντεμ σου σαλονιού στο γραφείο μου

2) Αφήνω το σταθερό στο σαλόνι (ασύρματο έχουμε απλώς δεν θέλω να είναι η βάση μέσα στο γραφείο μου και να μπαινοβγαίνουν όλοι) απλώς του τοποθετώ ένα φίλτρο το οποίο είναι κάπως σαν το splitter αν δεν κάνω λάθος ε? 

3) Και κάπου ενδιάμεσα βάζω ένα repeater για να έχει WiFi όλο το σπίτι! 

?!??! 

• Like 1
Δημοσ.

Αν σε βολευει αυτή η διαρρύθμιση, ετσι κάνε. Πριν αγοράσεις repeater κάνε καλες δοκιμές με τις μεταφορες και τα τηλεφωνα. Αν εχεις voip μπορει να σκαλώσουν διαφορα πραγματακια.

• Like 1
Δημοσ.

γιατι δεν χρησιμοποιεις το δευτερο ρουτερ ως wifi extender του πρωτου  το οποιο ειναι συνδεμενο στο internet.

ετσι το εχω και εγω στο δικο μου σπιτι επειδη εχο προβλημα στη ληψη του σηματος λογω των τοιχων. οποτε τωρα συνδεομαι αυτοματα σε ενα απο τα δυο wifi spots αναλογα σε ποιο σημειο του σπιτιου ειμαι.

• Like 1
Δημοσ.

repeater-Παιρνει ασυρματα δινει ασυρματα.χανει σε ταχυτητα

powerline δινει ενσυρματα ή και ασυρματα μεσα απο το δικτυο του ρευματος.καλη λυση αρκει να παιξει

access point.Παιρνει με ethernet Δινει ασυρματα.η καλυτερη λυση.σαν access point μπορει να μπει ενα παλιο adsl router με τις καταλληλες ρυθμισεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2018 στις 3:30 ΜΜ, isay είπε

Αν σε βολευει αυτή η διαρρύθμιση, ετσι κάνε. Πριν αγοράσεις repeater κάνε καλες δοκιμές με τις μεταφορες και τα τηλεφωνα. Αν εχεις voip μπορει να σκαλώσουν διαφορα πραγματακια.

6 ώρες πριν, poulinos είπε

repeater-Παιρνει ασυρματα δινει ασυρματα.χανει σε ταχυτητα

powerline δινει ενσυρματα ή και ασυρματα μεσα απο το δικτυο του ρευματος.καλη λυση αρκει να παιξει

access point.Παιρνει με ethernet Δινει ασυρματα.η καλυτερη λυση.σαν access point μπορει να μπει ενα παλιο adsl router με τις καταλληλες ρυθμισεις.

Υπάρχει κάποια τελευταία αλλαγή στα δεδομένα το οποίο νομίζω με οδηγεί στην λύση με τα powerlines! 

Στην ίδια πολυκατοικία είναι 2 σπίτια, το ένα είναι στον 1ο Όροφο και το άλλο είναι στον 4ο Όροφο! Η σύνδεση του ρεύματος είναι κοινή και για τα δύο! Οπότε προχωράω στην σύνδεση με τα powerlines σαν μονόδρομος σωστά? Είναι με αυτά τα δεδομένα κάποια άλλη λύση εφικτή (αφού θέλω να πληρώνω μία μόνο σύνδεση Ίντερνετ) 

Οπότε:

1) Modem στο γραφείο μου και σύνδεση σε powerline 

2)Powerline στο κάτω σπίτι με δυνατότητα wifi για να έχω και ασύρματο ίντερνετ

3)Σταθερό τηλέφωνο με φίλτρο στο σαλόνι 

4)Στο σαλόνι τώρα βάζω άλλο ένα powerline ή μπορώ και repeater? 

Υ.Γ.: Αυτό με το voip τι φάση? Είδα λίγο τι παίζει απλώς σε τι με επηρεάζει πρακτικά? Το γεγονός ότι η πολυκατοικία είναι 8 χρόνων περίπου σημαίνει ότι οι γραμμές θα το υποστηρίζουν ή δεν παίζει ρόλο? (Ιδέα δεν έχω από ότι βλέπετε) 

Επεξ/σία από Teo9
Δημοσ.

Για τη μεταφορά απο τον 1ο στον 4ο σε κοινό ρολοι δεη, πρακτικά οι μονες λύσεις ειναι

• καλώδιο ethernet
  • powerlines

με καλύτερες πιθανοτητες καλου αποτελεσματος το καλώδιο γιατί οσο "απομακρύνονται" τα powerlines πεφτει η αποδοσή τους και ίσως και να μην εχει καν συνδεση. Εχω μεταφέρει ιντερνετ 4 οροφους κάτω αλλά σερνονταν και σε αλλη περιπτωση προσπάθησα αναμεσα 2 ορόφους αντιδιαμετρικές θέσεις (βοράς-νοτος) και δεν είχα καν συνδεση. Με δυο λογια θελει δοκιμή.

Τα powerlines δεν ειναι αναγκαίο να ειναι ζευγαρα, δηλαδη 2-4-6, κλπ. Θες τουλάχιστον 2, αν μπορεις μετα να τα κανεις οσα θες με βαση τις αναγκες σου. Ενα (τον πομπό) το θες δίπλα στο router και μετα βάζεις όσα θες, οπου θες. Θες αλλα 2; Θες αλλα 3; Τα κανεις pair και είσαι οκ.

Επισης με το καλώδιο εχεις και αλλα οφέλη. Αν πχ μπορεις να περάσεις δυο καλώδια, μπορεις να ανεβαδεις και τηλεφωνο επάνω.

Καλύτερα να τα δεις βηματικά ενα ενα παρα με τον ιδανικό αχταρμα. Λυνε ενα ενα και προχώρα. Στο λεω πάλι, κανε πρωτα δοκιμες με τον εξοπλισμο που εχεις τωρα. Βάλε το router στο δωμάτιο του υπολογιστη και ασε το τηλεφωνο εκει που ειναι. Κάνε τη συνδεσμολογία που προτείνει ο ΟΤΕ, εν αναγκη καλεσε τους να σε βοηθήσουν. ΠΑΙΖΟΥΝ; Αν ναι σκέφτεσαι μετα αν θες extender ή powerlines. Παιζουν; Αν ναι, μπορεις μετα να δοκιμάσεις powerline για τον 4 ή αν σε βολευει να ρίξεις καλωδιο. Βήμα-βήμα.

Αυτό με το 8 ετπων δεν μου λεει τιποτα. Δεν ειναι η δουλειά μου, οπως πχ του poulinos, αλλά σε διαμέρισμα 2 ετών που ολα δουλευαν χάλια, ανοιξα κουτιά και τραβαγα τα μαλλιά μου με τη δουλειά του ηλεκτρολόγου.

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, isay said:

Αυτό με το 8 ετπων δεν μου λεει τιποτα. Δεν ειναι η δουλειά μου, οπως πχ του poulinos, αλλά σε διαμέρισμα 2 ετών που ολα δουλευαν χάλια, ανοιξα κουτιά και τραβαγα τα μαλλιά μου με τη δουλειά του ηλεκτρολόγου.

ουτε εγω ειμαι ηλεκτρολογος ασχετα που απειρες φορες εχω αναγκαστει να φτιαξω τηλεφωνικα πριζακια και την καλωδιωση αφου οι ηλεκτρολογοι τα εχουν κανει μανταρα και δεν ξερουν να τα φτιαξουν αφου ειναι ηλεκτρολογοι και δεν εχουν σχεση με internet και τετοια.

12 hours ago, Teo9 said:

Υπάρχει κάποια τελευταία αλλαγή στα δεδομένα το οποίο νομίζω με οδηγεί στην λύση με τα powerlines! 

Στην ίδια πολυκατοικία είναι 2 σπίτια, το ένα είναι στον 1ο Όροφο και το άλλο είναι στον 4ο Όροφο! Η σύνδεση του ρεύματος είναι κοινή και για τα δύο! Οπότε προχωράω στην σύνδεση με τα powerlines σαν μονόδρομος σωστά? Είναι με αυτά τα δεδομένα κάποια άλλη λύση εφικτή (αφού θέλω να πληρώνω μία μόνο σύνδεση Ίντερνετ) 

Οπότε:

1) Modem στο γραφείο μου και σύνδεση σε powerline 

2)Powerline στο κάτω σπίτι με δυνατότητα wifi για να έχω και ασύρματο ίντερνετ

3)Σταθερό τηλέφωνο με φίλτρο στο σαλόνι 

4)Στο σαλόνι τώρα βάζω άλλο ένα powerline ή μπορώ και repeater? 

Υ.Γ.: Αυτό με το voip τι φάση? Είδα λίγο τι παίζει απλώς σε τι με επηρεάζει πρακτικά? Το γεγονός ότι η πολυκατοικία είναι 8 χρόνων περίπου σημαίνει ότι οι γραμμές θα το υποστηρίζουν ή δεν παίζει ρόλο? (Ιδέα δεν έχω από ότι βλέπετε) 

πρεπει να δεις αν θα παιξουν σε 4 οροφους τα Powerlines.κανεις δεν μπορει να στο εγγυηθει.ειναι αρκετη διαφορα οροφων.μετα πας μονο καλωδιο εκτος εκτος εκτος αν πισω απο τον τοιχο αντι για  ραζιμ καλωδια (μπλε κοκκινο) εχουν περασει Utp .εκει ναι μπορεις να κανεις πατεντα για να κατεβασεις ιντερνετ και ενδεχομενως και τηλεφωνο κατω. η Powerline με wifi η powerline με καποιο παλιο adsl router για το ασυρματο αν παμε στην λυση Powerline. τα Powerline θελουν minimum δυο.ενα στην μια πλευρα ενα στην αλλη που θα καταληξει.το repeater ειναι ασχετο με το powerline και εγραψα πιο πανω τι κανει το καθενα.αν το ασυρματο τηλεφωνο λειτουργει απο τον 4ο οροφο στον 1ο οροφο απλα πηγαινε παρε ενα ασυρματο με διπλη βαση ωστε η δευτερη βαση να ειναι μονο για φορτιση και να μην χρειαζεται να συνδεθει με τον τοιχο.αν περασεις καλωδιο η αν εεις Utp πισω απο τον τοιχο ισως να μπορεσεις να περασεις και την τηλεφωνια ειτε ειναι voip ειτε ειναι κανονικη.αν ειναι κανονικη βεβαια μπορεις να την περασεις πολυ πιο ευκολα απο το voip γιατι η αλλαγη θα γινει στον κατανεμητη/χωνευτη.αν εχεις vdsl βεβαια θα σε επηρεασει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...