Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1080p 50fps τα πάει άριστα.

720p 60fps τα πάει άριστα.

Δεν παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών όμως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, hoannis είπε

Θα είμαι λίγο οφ τόπικ

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

αλλά επειδή έχω και εγώ ένα παρόμοιο μηχάνημα στο οποίο έχω έναν Ε4500 στα 2.2 και δεν μπορώ να δώ youtube 1080p 60 fps

O E8400 μέχρι τι ανάλυση και πόσα fps , μπορεί να δείξει στο youtube?

απο τη συχνοτητα και μονο χανει πολυ αυτος ο επεξεργαστης...

κανα οβερκλοκ τπτ δε γινεται ?

μονο κοιτα να εχεις καλη ψυχτρουλα σχετικα και τροφοδοτικο αν κανεις ....

αλλιως θα ελεγα κανε καμια αναβαθμισουλα ειναι πολυ φτηνοι οι επεξεργαστες αυτου του τυπου....

ισως να δοκιμασεις και σε αλλο browser μηπως τα παει καλυτερα με χρηση cpu ...

2 ώρες πριν, tsiv είπε

οχι...ο επεξεργαστης τραβαει το ζορι σε κατι τετοια...

Επεξ/σία από Ghost007
  • Like 1
Δημοσ.

συνήθως την τρώει το σύστημα (windows) το άρθρο βέβαια αναφέρεται στα 7ρια

https://support.microsoft.com/el-gr/help/978610/the-usable-memory-may-be-less-than-the-installed-memory-on-windows-7-b

μια δοκιμή με λειτουργικό linux  σ  έναν άλλο δίσκο (αν υπάρχει)  θα σας δώσει την απάντηση

Δημοσ.

Δεν γίνεται να έχεις μόνο 2.7 διαθέσιμη. Κάτι παίζει σίγουρα. Δοκίμασε να αλλάξεις θέσεις στις μνήμες ή να μπουτάρεις με μόνο μία μνήμη εναλλάξ κάθε φορά. Στο τέλος βάλε ξανά και τις δύο.

Όπως είπε και ο φίλος από πάνω δοκίμασε μια εγκατάσταση Linux αλλά και άλλα windows 7 ή 8.1.

Δημοσ.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Καταρχήν όταν σου λέει 3,12 GB usable, αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 880 MB δεν τα βλέπουν τα windows

Ευτυχώς η λύση είναι εξαιρετικά εύκολη

Απλώς κάνεις restart, μπαίνεις στο bios (συνήθως πατώντας συνεχόμενα το del) και διαλέγεις Memory Remap --> Enable

Το memory remap βρίσκεται συνήθως στο chipset configuration η και καπου αλλου αναλογα με το bios

κανεις save changes & exit

Τώρα θα δεις οτι η εγκατεστημένη Ram είναι όλη

To improve memory compatibility μην το πατήσεις, θα σου μειώσει την ταχύτητα της CPU. Επίσης δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να το πατήσεις μιας και τα modules είναι ίδια 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον εσύ πρέπει να προσέχεις τι γράφει ο άλλος. Να το ξανά γράψω λοιπόν με μεγαλύτερα γράμματα μπας και δεν βλέπεις .

Το memory remap υπάρχει σε λίγες παλιές μητρικές.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2018 στις 12:32 ΜΜ, tsiv είπε

Κατέβασε το manual της μητρικής από το site.
Στην σελίδα 30 αναφέρει τις επιλογές που έχεις για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.
Kοίτα τις ρυθμίσεις του DVMT και όρισε μία πολύ χαμηλή τιμή εκεί (π.χ. 64ΜΒ) και όχι MAX DVMT.
Ουσιαστικά του ορίζεις εσύ να καταναλώνει την μικρότερη δυνατή ποσότητα από την RAM, δεν γλυτώνεις 100% από το πρόβλημα αλλά το περιορίζεις.

Επεξ/σία από dpolal
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Μάλλον εσύ πρέπει να προσέχεις τι γράφει ο άλλος. Να το ξανά γράψω λοιπόν με μεγαλύτερα γράμματα μπας και δεν βλέπεις .

Το memory remap υπάρχει σε λίγες παλιές μητρικές.

Να σου πω κατι; Εσένα ο στόχος σου εδώ πέρα είναι να δίνες λυσεις στους χρήστες ή να τρολάρεις; Μάλλον το 2ο ε; Τη λύση την εδωσα πιο πάνω και εσύ πετάγεσαι από κάτω και γράφεις κάτι που ηδη ισχύει για το συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν βοηθάει απολυτως σε τίποτα. Λοιπόν τις ειρωνίες και τις τρολιές στους φίλους σου. Και πολύ ασχοληθηκα μαζί σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειρήνη ημίν παιδιά!

Λοιπόν... έβγαλα τα dimm και τα έβαλα ένα-ένα δουλεύουν κανονικά. Τα έκανα και τράμπα... τα ίδια.

Memory Remap δεν υπάρχει και έχω "σκαλίσει" ότι υπάρχει στο chipset configuration χωρίς αποτέλεσμα.

Το DVMT το έχω στα 64ΜΒ, (πιό κάτω δεν έχει) και μου βλέπει 3.12GB ram.

Aν το πάω 128ΜΒ ή MAX DVMT τότε μου τρώει κι' άλλο και μου βλέπει 2.7GB ram

3.12GB ram είναι ταβάνι γι' αυτή τη μητρική όπως λένε και τα Specification και αναφέρθηκε παραπάνω:

- Max. capacity of system memory: 4GB*
*Due to the chipset limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® XP, Windows® XP 64-bit, Windows® Vista™ and Windows® Vista™ 64-bit.

Επεξ/σία από tsiv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο που το 2.7 είναι πολύ πιο κάτω από το "less than 4GB" και το οποίο δεν είναι φυσιολογικό. 

Άλλα windows και linux εγκατέστησες?

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

3.12 μου αφήνει και όχι 2.7

Έβαλα Win7 και είμαι στα ίδια... 3.12

Linux δεν εγκατέστησα

Δημοσ.
Στις 29/4/2018 στις 12:30 ΜΜ, eksw8esmikos_parakentros είπε

Να σου πω κατι; Εσένα ο στόχος σου εδώ πέρα είναι να δίνες λυσεις στους χρήστες ή να τρολάρεις; Μάλλον το 2ο ε; Τη λύση την εδωσα πιο πάνω και εσύ πετάγεσαι από κάτω και γράφεις κάτι που ηδη ισχύει για το συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν βοηθάει απολυτως σε τίποτα. Λοιπόν τις ειρωνίες και τις τρολιές στους φίλους σου. Και πολύ ασχοληθηκα μαζί σου

καταρχάς χαλάρωσε λίγο μην είσαι τόσο επιθετικός και αγενής . επειδή είχα και εγώ αυτή την μητρική αυτό που λες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ όπως σου είπε και ο @BlueBlood7 δεν υπάρχει σε αυτή την συγκεκριμένη,  για αυτό και σου γράφει υπάρχει σε λίγες παλιές μητρικές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...