Προς το περιεχόμενο

PowerLine Devolo 8117 dLAN 1000 Duo 59.90€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση.

Τα συγκεκριμένα power plug ὄπως και κάποια της TP link  έχουν 2 Ethernet.

Όταν έχεις cosmote Tv από IP συνδέεις τον αποκωδικοποιητή στην θύρα 4 του ρούτερ. Οπότε αν συνδέσεις στο ένα power plug την θύρα STB του ρούτερ και στο άλλο τον αποκωδικοποιητή η άλλη θύρα ethernet αν την συνδέσεις με PC δεν παίζει. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος αν συνδέσεις στην δεύτερη θύρα Ethernet μια από τις άλλες θύρες LAN του Ρούτερ να παίξει στην 2η θύρα του 2ου power plug το PC;

Δηλαδή να παίξουν 2 ανεξάρτητα δίκτυα στα 2 ζευγάρια Ethernet του power plug ;

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, greekmm είπε

Ερώτηση.

Τα συγκεκριμένα power plug ὄπως και κάποια της TP link  έχουν 2 Ethernet.

Όταν έχεις cosmote Tv από IP συνδέεις τον αποκωδικοποιητή στην θύρα 4 του ρούτερ. Οπότε αν συνδέσεις στο ένα power plug την θύρα STB του ρούτερ και στο άλλο τον αποκωδικοποιητή η άλλη θύρα ethernet αν την συνδέσεις με PC δεν παίζει. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος αν συνδέσεις στην δεύτερη θύρα Ethernet μια από τις άλλες θύρες LAN του Ρούτερ να παίξει στην 2η θύρα του 2ου power plug το PC;

Δηλαδή να παίξουν 2 ανεξάρτητα δίκτυα στα 2 ζευγάρια Ethernet του power plug ;

Αν εννοεις να "παντρεψεις" τις μισες θυρες και τις αλλες μισες εγω δεν νομιζω πως γινεται αυτο (η εστω δεν το εχω κανει ποτε).

Δημοσ.

να ρωτήσω, το ότι είναι απο cosmodata δεν σας "φοβίζει"?

νομίζω οτι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είναι και οτι καλύτερο.

• Like 2
Δημοσ.

παιδες μια ερωτηση. Σε plc γνωστου μου (διαμερισμα πολυκατοικιας) ειχε συμβει το εξης κουλο. Ο γειτονας του (διπλανο διαμερισμα ιδιου οροφου) με επισης δικα του plc μπορουσε και επαιρνε internet απο τον γνωστο μου. Τι παιζει σε αυτες τις περιπτωσεις; Ειχε σεταριστει λαθος το plc του γνωστου μου; Υπαρχει δυνατοτητα ενα plc να "κλειδωσει" με ενα αλλο και μονο για λογους ασφαλειας;

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, CptBill είπε

παιδες μια ερωτηση. Σε plc γνωστου μου (διαμερισμα πολυκατοικιας) ειχε συμβει το εξης κουλο. Ο γειτονας του (διπλανο διαμερισμα ιδιου οροφου) με επισης δικα του plc μπορουσε και επαιρνε internet απο τον γνωστο μου. Τι παιζει σε αυτες τις περιπτωσεις; Ειχε σεταριστει λαθος το plc του γνωστου μου; Υπαρχει δυνατοτητα ενα plc να "κλειδωσει" με ενα αλλο και μονο για λογους ασφαλειας;

Δεν εχει το καθε διαμερισμα δικο του Δικτυο ρευματος; Αν οχι λογικο ειναι να συνδεονται μεταξυ τους.

Καποια powerline οπως της AVM (Fritz) εχουν επιλογη να βαλεις καποιο password προκειμενου να επικοινωνουν μονο μεταξυ τους. Αυτο δεν γνωριζω αν ισχυει σε ολα ομως τα powerline στην αγορα.

Δημοσ.
1 minute ago, Salvation81 said:

Δεν εχει το καθε διαμερισμα δικο του Δικτυο ρευματος; Αν οχι λογικο ειναι να συνδεονται μεταξυ τους.

συνήθως φτάνει να μοιράζονται τον ίδιο ουδέτερο, κάτι συνηθισμένο σε πολυκατοικίες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, xristakits είπε

συνήθως φτάνει να μοιράζονται τον ίδιο ουδέτερο, κάτι συνηθισμένο σε πολυκατοικίες

Ναι αλλα αν ισχυε αυτο δεν θα ηταν "σταθερη" η συνδεση. Θα επεφτε αρκετα εως πολυ συχνα (και ΑΝ δουλευε βεβαια - δεν την παλευουν ολα τα powerline).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
1 ώρα πριν, drdedus είπε

να ρωτήσω, το ότι είναι απο cosmodata δεν σας "φοβίζει"?

νομίζω οτι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είναι και οτι καλύτερο.

παρήγγειλα μόλις , παρότι είχα πιο παλιά κακή εμπειρία after sales για ένα περιφεριακό καλώδιο , αλλά μικρότερης αξίας αγορά, οπότε έδωσα δεύτερη ευκαιρία.Οπότε αν πάει κάτι στραβά δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CptBill είπε

παιδες μια ερωτηση. Σε plc γνωστου μου (διαμερισμα πολυκατοικιας) ειχε συμβει το εξης κουλο. Ο γειτονας του (διπλανο διαμερισμα ιδιου οροφου) με επισης δικα του plc μπορουσε και επαιρνε internet απο τον γνωστο μου. Τι παιζει σε αυτες τις περιπτωσεις

Κάποτε στο πατρικό μου είχα βάλει set ενδοεπικοινωνίας μέσω ρεύματος, μια συσκευή στο ισόγειο και μια στο 2ο, σε διαφορετικούς μετρητές. Λειτουργούσαν κανονικότατα.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Καποια powerline οπως της AVM (Fritz) εχουν επιλογη να βαλεις καποιο password προκειμενου να επικοινωνουν μονο μεταξυ τους. Αυτο δεν γνωριζω αν ισχυει σε ολα ομως τα powerline στην αγορα.

ξεχωριστο δικτυο, ξεχωριστο ρολοι. Οπως ειπε και ενας συνφορουμιτης, εχει να κανει με τον ουδετερο λογικα. 

Το ζητημα ειναι πως κανουμε pairing 2 plc μεταξυ τους περιοριζοντας τη πιθανοτητα ξενο plc να μας "κλεβει" bandwidth

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, CptBill είπε

Δεν έχουν αλλάξει κωδικό ασφαλείας τότε (αν χρησιμοποιούν devolo )καθώς χρησιμοποιούν και οι δύο τον εργοστασιακό.οδηγίες με το πρόγραμμα της devolo cockpit  εδώ. Συγνώμη αν είναι off topic.

Επεξ/σία από pas2
διόρθωση
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, CptBill είπε

ξεχωριστο δικτυο, ξεχωριστο ρολοι. Οπως ειπε και ενας συνφορουμιτης, εχει να κανει με τον ουδετερο λογικα. 

Το ζητημα ειναι πως κανουμε pairing 2 plc μεταξυ τους περιοριζοντας τη πιθανοτητα ξενο plc να μας "κλεβει" bandwidth

Οπως αναφερα και πριν καποιες επιτρεπουν αλλαγη κωδικου (εγω αναφερα AVM, ο φιλος απο κατω αναφερε τις Devolo) οποτε τον αλλαζετε και στις 2 και ολα καλα.

Παντως μονο με τον ουδετερο να κλεβει ιντερνετ και να "δουλευει" σωστα μου κανει εντυπωση.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

δεν χρησιμοποιεί μόνο τον ουδέτερο αλλά και τις φάσεις που είναι κοινές ανά τρεις σε όλα τα διαμερίσματα αλλά και κοινές μεταξύ τους στις συχνότητες που χρησιμοποιούν οι συσκευές

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TMantzas είπε

τελικα αξιζει να το παρουμε ή με λιγα λεφτα να προτιμησουμε αλλο??

Όχι,δεν αξίζει.Αν είναι να πάρεις 1000ρια plc βρες ενα σετ που να έχει gigabit ethernet.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...