Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλουμε για φροντιστήριο μια λύση για Online learning. θα γίνονται κάποια μαθήματα όπου θα τα παρακολουθούν εξ αποστάσεως καθώς και διάφορα σεμινάρια, τα οποία θέλουμε να καταγράφονται ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι αργότερα. εννοείται ότι δε θέλουμε μια λύση τύπου skype. αλλά κάτι οργανωμένο.

επίσης δε θα γίνονται μόνο Live διαλέξεις αλλά θα υπάρχει και υλικό από μαθήματα (αρχεία pdf, videos, ασκήσεις). ασύγχρονη τηλεκατάρτιση δηλαδή

έχουν προταθεί διάφορες λύσεις αλλά δε ξέρουμε ποια θα ήταν η καλύτερη.

πχ moodle +openmeettings/bbb , zoom , gotowebinar

εκτός των άλλων είναι και το κόστος μέσα. δε ξέρω πόσο θα συνέφερε οικονομικά μια λύση τύπου Moodle +op/bbb όπου πρέπει να πληρώνεις και τον server. βέβαια εκεί έχεις τον πλήρη έλεγχο. αλλά μήπως οι άλλες λύσεις είναι περισσότερο αξιόπιστες;

ρωτάω εδώ για γνώμες διότι ο καθένας προτείνει αυτό από το οποίο θα έχει όφελος.

φαντάζομαι ότι για το κομμάτι της ασύγχρονης το moodle είναι μονόδρομος. ποια η γνώμη σας εδώ;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε, ρίξε μια ματιά όμως στο https://www.learnworlds.com μήπως σας εξυπηρετήσει. Νομίζω έχει trial period, οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, shine είπε

εκτός των άλλων είναι και το κόστος μέσα. δε ξέρω πόσο θα συνέφερε οικονομικά μια λύση τύπου Moodle +op/bbb όπου πρέπει να πληρώνεις και τον server. βέβαια εκεί έχεις τον πλήρη έλεγχο. αλλά μήπως οι άλλες λύσεις είναι περισσότερο αξιόπιστες;

ρωτάω εδώ για γνώμες διότι ο καθένας προτείνει αυτό από το οποίο θα έχει όφελος.

φαντάζομαι ότι για το κομμάτι της ασύγχρονης το moodle είναι μονόδρομος. ποια η γνώμη σας εδώ;

Όποια λύση και αν επιλέξεις ο server και η διαχείριση του απο κάποιον που γνωρίζει είναι απαραίτητα, οπότε μη πάει ο νους σου ότι θέλουν να σου φάνε τα λεφτά.

Εκτός και αν βρίσκεσαι σε περιοχή όπου υπάρχει σοβαρή υπηρεσία με μεγάλο bandwidth απο isp οπότε φιλοξενείς τη πλατφόρμα απο το χώρο σου (και πάλι υπάρχει κόστος όμως αφού χρειάζεται αρκετή υπολογιστική ισχύς).

Επεξ/σία από mad-proffessor
Δημοσ.

Αν θέλεις συμμετοχή στο μάθημα με live video χωρίς το κόστος για streaming server θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι σε webrtc. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις περισσότερους από 10-12 μαθητές σε κάθε τάξη.

Δημοσ.

επανέρχομαι για διευκρινήσεις. καταρχήν να πω πως δεν είμαι άσχετος με το θέμα. έχω παρακολουθήσει live μάθημα σε moodle και για ένα διάστημα διαχειριζόμουν μια τέτοια πλατφόρμα όπου γινόταν και Live μαθήματα. βοηθός διαχειριστή βασικά και τεχνική υποστήριξη. οπότε αυτό το κομμάτι το ξέρω. Ξέρω τι παρέχει, τι δυνατότητες υπάρχουν και τι γίνεται από θέμα κόστους-συντήρησης.

το πρόβλημα είναι όμως ότι δεν έχω ιδέα τι γίνεται στην άλλη πλευρά. τα διάφορα sites δηλαδή όπως το zoom, το gotowebinar, το learnworlds που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, (το οποίο δε το ήξερα) καθώς και άλλα τόσα που βρίσκω με μια αναζήτηση και άλλα που δε ξέρω ότι υπάρχουν.

αναλυτικότερα.

το moodle όπως το ξέρω είναι αυτό που χρειαζόμαστε (απλά ψάχνουμε για κάτι καλύτερο, αν υπάρχει). μπορούμε να διαχειριστούμε τους μαθητές, να ανεβάσουμε υλικό-σημειώσεις για τα μαθήματα (τα videos πολύ πιθανόν να είναι στο youtube -δε μας απασχολεί τόσο αυτό) και μπορούν να γίνονται live μαθήματα πχ openmeetings.

(για να έχουμε μια άνεση θεωρούμε ότι θα έχουμε μέγιστο 30 μαθητών σε live)

το θέμα είναι να κινηθούμε σε αυτό το κομμάτι που το ξέρω ή μήπως θα βρίσκαμε κάτι καλύτερο; μια λύση είναι να γραφτώ σε όσα περισσότερα sites αυτού του είδους βρίσκω και να κάνω δοκιμές αλλά δε ξέρω πότε θα τελειώσω. θα κάνω μια αρχή πάντως

δεν είναι ότι κάποιος θέλει να φάει λεφτά αλλά ξέρετε τι γίνεται αρκετές φορές. ο καθένας προσπαθεί να προωθήσει αυτό που πουλάει, ενώ ίσως θα μπορούσε να γίνει δουλειά με κάτι άλλο. και οικονομικότερα.

δε τσιγκουνευόμαστε τα χρήματα αρκεί να γίνει σωστή δουλειά. μπερδεύομαι λίγο με το κόστος πάντως. χρεώνουν με το μήνα αλλά πόσα τμήματα- μαθητές μπορώ να έχω. με το moodle ξέρω πόσο θα κοστίσει.

όπως καταλάβατε η ερώτηση μου θα μπορούσε να ήταν: moodle Vs κάτι άλλο.

21 ώρες πριν, vadou είπε

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε, ρίξε μια ματιά όμως στο https://www.learnworlds.com μήπως σας εξυπηρετήσει. Νομίζω έχει trial period, οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς κόστος.

δεν υποστηρίζει live ή δε βλέπω μπροστά μου; είναι για να ανεβάζουμε μόνο έτοιμο υλικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Αν θέλεις συμμετοχή στο μάθημα με live video χωρίς το κόστος για streaming server θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι σε webrtc. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις περισσότερους από 10-12 μαθητές σε κάθε τάξη.

Και το webrtc μπορει να εχει κοστος, αναλογα τι σερβερ θα χρησιμοποιησεις δηλαδη αν χρειαζεται turn/stun αλλα και τι signaling scaling θα χρειαστει. 

Καλο το webrtc αλλα σε μαγαλη κλιμακα κοστιζει, γι αυτο υπηρεσιες τυπου pusher, pubnub, vsee, opentok κτλ κοστιζουν πολυ.

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, shine είπε

δεν υποστηρίζει live ή δε βλέπω μπροστά μου; είναι για να ανεβάζουμε μόνο έτοιμο υλικό;

Δεν είμαι σίγουρος. Αν δε βρίσκεις κάτι, μπορείς να τους στείλεις ένα email να τους ρωτήσεις.

Πάντως, εφόσον σου δίνουν (όσες τελοσπάντων δίνουν) trial period, νομίζω το καλύτερο είναι όντως να δοκιμάσεις διάφορες, ώστε να βρεις αυτή την πλατφόρμα που σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Επεξ/σία από vadou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Και το webrtc μπορει να εχει κοστος, αναλογα τι σερβερ θα χρησιμοποιησεις δηλαδη αν χρειαζεται turn/stun αλλα και τι signaling scaling θα χρειαστει. 

Καλο το webrtc αλλα σε μαγαλη κλιμακα κοστιζει, γι αυτο υπηρεσιες τυπου pusher, pubnub, vsee, opentok κτλ κοστιζουν πολυ.

η δικιά μου εμπειρία είναι ότι το 95% τον συνδέσεων λειτουργεί και χωρίς TURN και μιας και είναι και το ποιο ακριβό κομμάτι στο πακέτο μπορείς κάλλιστα να το αφήσεις από έξω. Αυτή είναι η προσωπική μου προσέγγιση βέβαια για άλλους το 5%  miss μπορεί να είναι απαγορευτικό. Όσο για το STUN, δεν απαιτεί πολλά resources και μπορείς να το τρέξεις στο signaling server για <50 concurrent sessions.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...