Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Να πω καταρχας οτι ειμαι παντελως ασχετος. 

Εχω adsl OTE σε ενα δωματιο με το ρουτερ και ολα μια χαρα. Θελω να πιανει και ασυρματα 2 δωματια πιο κατω. Εκει που θελω να φτασει, υπαρχει τηλεφωνο απο την ιδια γραμμη ΟΤΕ, οποτε υποθετω οτι εχει και εκει adsl αυτη η γραμμη. Αρα

1- να παρω adsl splitter  και να βαλω απο γραμμη -> τηλεφωνο και ρουτερ?

σε αυτη τη περιπτωση τι χρειαζομαι? ρουτερ ή μια απλη adsl κεραια -αν υπαρχει κατι τετοιο? Και αν θελω ρουτερ ειναι plug-n-play η θελει ρυθμισεις για να δουλεψει?

2- να βαλω adsl repeater 

ο repeater  θελει μονο ρευμα για να δουλεψει η πρεπει να συνδεθει κ αυτος σε γραμμη? υποθετω οτι θελει ρυθμισεις για να βρει πιο σημα να πολλαπλασιαζει και μετα ειναι οκ?

Γενικα σα λυση ποια ειναι η πιο φτηνη, για οικιακη χρηση παντα? Εχετε υποψιν να μου προτεινετε καποιο hardware ?

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

@slevinkelevra

Στο σπιτι μπορείς να εχεις ΕΝΑ adsl modem router, δηλαδη θα το εχεις είτε στο τωρινό σημείο ή στο σημείο που θες να φτάσεις. Αν σε βολευει μπορείς να πάρεις το router απο το τωρινό σημείο και να το βαλεις εκει που θες να φτάσει σαν δοκιμή. Σε τετοια περιπτωση δεν χρειαζεται να πειράξεις τιποτα σε ρυθμίσεις και θα επιβεβαιώσεις οτι παιζουν ολα καλα με την voip τηλεφωνία.

Αν τώρα δεν θελεις να αλλαξεις θεση στο router εχεις 3 επιλογες:

1. Να τραβήξεις καλωδιο ethernet μεχρι στο αλλο δωμάτιο και εκει να κουμπώσεις ενα router (θελει ρυθμίσεις) για να εχεις ενσυμρατο ή ασυρματο δικτυο (με άλλο όνομα wifi)
  2. Να βάλεις ένα wifi repeater κάπου στη μέση (θελει ρυθμίσεις για να κανει αναμετάδοση). Δε χρειάζεται συνδεμένο καλώδιο
  3. Να αγοράσεις ενα ζευγαρι powerlines και να "μεταφέρεις" ιντερνετ απο το router μεχρι τα δωμάτια που θελεις μεσω ηλεκτρικου δικτύου. Είναι σχετικά ευκολο

Οι πιο καλες λύσεις σε αποτελεσμα ειναι οι 1 και 3.

Τη λιγοτερη φασαρία την εχεις με το 3

Η πιο φθηνή λύση είναι η 2.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...