exarhis Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Καλησπέρα. Πειραματίζομαι με τη PHP 17 χρόνια. Πάντα πίστευα ότι ο προγραμματισμός μπορεί να είναι τόσο απλός που μπορεί να τον κάνει και μόνος του ο υπολογιστής, με λίγες οδηγίες. Μετά από πολλά χρόνια ολοκλήρωσα και έγραψα τον απλό κώδικα ενός application framework ξεχωριστό από τα άλλα. Είναι ένα URL driven application framework με το δικό του db framework. Κάθε διαφορετικό URL path έχει το δικό του service και μπορεί να υπάγετε σε κάποιο άλλο service με δικό του template για εμφάνιση, εισαγωγή και αλλαγή από τον χρήστη. π.χ. categories -> topic -> article -> comment και στο ίδιο web site μπορεί να υπάρχει το service poll δλδ categories -> topic -> poll Όλα τα URL είναι καταχωρημένα στη db και καλεί τα services που συνδέονται με αυτό το URL. Έτσι κάθε service είναι αυτόνομο όσο αναφορά την εμφάνιση, την εισαγωγή κτλ. Το θέμα μου είναι ότι έχω φτάσει σε ένα σημείο που το μόνο που χρειάζεται είναι απλές γνώσεις προγραμματισμού για να φτιάξει κάποιος μια εφαρμογή, δηλαδή χρόνος και ίσως και και χρήμα. Οπότε ψάχνω συνοδηπόρους. Αν ήταν ακόμα 2005 θα το έκανα open source να συνδράμει όποιος θέλει στο expanding αλλά το 2018 θα είναι μεγάλη βλακεία. Το ποιο πιθανό είναι να το οικειοποιηθούν 2-3 εταιρίες και να πεθάνω με παράπονο. Τι μπορώ να κάνω; Να βρω συνεργάτες ; Δεν έχω πρόβλημα να ασχοληθούμε παρέα με όποιον τον ενδιαφέρει αλλά που θα τους βρω και με ποιο σκοπό ; Χρηματοδότηση; Που μπορώ να το παρουσιάσω αλλά και πάλι ποιος θα είναι ο σκοπός το ψυχρό κέρδος; Μια σκέψη μου είναι να το κάνω open source στα Ελληνικά με την απαίτηση να μη μεταφραστεί. Το έχω στο outdb.com το interface με βασικά UI στοιχεία ακόμα. Αν δεις το source θα δεις τι επιστρέφει από τη βάση δεδομένον για το url. Είναι σχεδιασμένο να γίνει κοινωνικό δίκτυο αλλά είναι τόσο επεκτάσιμο που μπορεί να γίνει e-shop, e-commerce application, CMS οτιδήποτε υπάρχει ως τώρα στο Διαδίκτυο. Μια άλλη σκέψη μου είναι να δημιουργήσω πολλές εφαρμογές να τις πουλάω και να έχω τον πυρήνα ανοιχτό, όπως και να μπορεί οποιοσδήποτε να πουλάει apps και services. Ευχαριστώ για την ανάγνωση, κάθε συνδρομή είναι πολύτιμη.
masteripper Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Βασικως φτιάξε 1 killer site που να το παρουσιάζεις γιατι καλές χρυσές οι όποιες δυνατότητες αλλά αν δεν υπάρχει το eyecandy ..... Κάντο και το ξανά συζητάμε...
mad-proffessor Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δε μας έχεις γράψει κάποιες βασικές πληροφορίες όπως την εισοδηματική σου κατάσταση είσαι εργαζόμενος, άνεργος, εισοδηματίας, έχεις εξασφαλίσει τα προς το ζήν ή ελπίζεις σε ένα rest based project? Απο αυτά που καταλαβαίνω είσαι ένας ρομαντικός του προγραμματισμού αλλά αν δε ξέρουμε κάποια βασικά όπως τι χρόνο θα δαπανήσεις στο project και αν τελικά δε σου "κάτσει" όλο αυτό πως να προτείνουμε ;
becoming_I Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Κάνε το open source και βάλε μια License που να μην επιτρέπει την εμπορική της χρήση. Επίσης ότι είπαν και οι προηγούμενοι.
exarhis Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mad-proffessor είπε Δε μας έχεις γράψει κάποιες βασικές πληροφορίες όπως την εισοδηματική σου κατάσταση είσαι εργαζόμενος, άνεργος, εισοδηματίας, έχεις εξασφαλίσει τα προς το ζήν ή ελπίζεις σε ένα rest based project? Απο αυτά που καταλαβαίνω είσαι ένας ρομαντικός του προγραμματισμού αλλά αν δε ξέρουμε κάποια βασικά όπως τι χρόνο θα δαπανήσεις στο project και αν τελικά δε σου "κάτσει" όλο αυτό πως να προτείνουμε ; Έχω εργασία σε άλλο αντικείμενο, πολύ θα ήθελα να βγάζω κάτι παραπάνω και να ασχοληθώ μόνο με τον προγραμματισμό. Ναι είμαι ρομαντικός μιας και θέλω μέσω του outdb να αλλάξω την αντίληψη σε πολλούς για τον προγραμματισμό αλλά ταυτόχρονα και να κερδίζω χρήματα. Όλο τον ελεύθερο χρόνο μου τον δαπανώ σε αυτό ούτος ή άλλος. 1 ώρα πριν, becoming_I είπε Κάνε το open source και βάλε μια License που να μην επιτρέπει την εμπορική της χρήση. Επίσης ότι είπαν και οι προηγούμενοι. Πως θα διεκδικήσω δικαιώματα από μια Αμερικάνικη εταιρία που θα το κάνει εκμεταλλευθεί χωρίς την συγκατάθεση μου ; Είναι αδύνατων. Αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα για συζήτηση. 1 ώρα πριν, masteripper είπε Βασικως φτιάξε 1 killer site που να το παρουσιάζεις γιατι καλές χρυσές οι όποιες δυνατότητες αλλά αν δεν υπάρχει το eyecandy ..... Κάντο και το ξανά συζητάμε... Αυτό το έχω σχεδιασμένο να το κάνω. Και όσο περνάει ο καιρός φτιάχνω το site που θα το παρουσιάζει. Όποιος-α έχει χρόνο και μπορεί να ασχοληθεί μπορεί να μου στείλει ένα μήνυμα να συνεργαστούμε. Ευχαριστω Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από exarhis
becoming_I Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 53 λεπτά πριν, exarhis είπε Πως θα διεκδικήσω δικαιώματα από μια Αμερικάνικη εταιρία που θα το κάνει εκμεταλλευθεί χωρίς την συγκατάθεση μου ; Είναι αδύνατων. Αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα για συζήτηση. Ε αυτό κάνουν τα Licenses, αν θες διάβασε εδώ να καταλάβεις πως λειτουργούν. Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι το Facebook προσπάθησε να τροποποιήσει την άδεια του React Js κάτι που όμως δε συνέβη. Μιλάμε για εταιρεία δισεκατομμυρίων. Δεν μπορούν απλά να σου κλέψουν τον κώδικα. 1
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 show me the goods. Εφόσον δεν έχεις showcases online δεν έχεις τίποτα. Πάρε ένα domain φτιάξε showcases και demos και τράβα trafic ώστε να μην πετάς under the radar. Και μετά βλέπεις και κάνεις.... 1
exarhis Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Το έγραψα το πρόγραμμα το outdb. Είναι διαθέσιμο under GPLv3 Licence στο outdb.com . Είναι λίγο νωρίς να ασχοληθώ μόνο με αυτό επαγγελματικά. Βασίζετε σε db που δεν κάνει διαχείριση των δεδομένων με βάση το #id αλλά το url. Οπότε κάθε τι που καταχωρείτε στη βάση δεδομένων έχει permalink. Αυτό κάνει τη ζωή πολύ εύκολη γιατί με ένα query εμφανίζεις και επεξεργάζεσαι χωρίς να χάνετε στα id. Επόμενη καινοτομία είναι η db framework . Παραδείγματα. $input = array('id'=2,'name'='trikas','tel'='210423423'); insert("pelates",$input); // etsi ginete i eisagogi $table = db("SELECT `pelates`"); $row = db("SELECT * FROM `pelates` WHERE `id` = 1 LIMIT 1;"); $field = db("SELECT `name` FROM `pelates` WHERE `id` = 1 LIMIT 1;"); // etsi epilegei table (array) $table[]['id'] / row (array) $row['id']/ field $field. // Me to LIMIT 1; otan thelei na epilexei 1 Επίσης είναι χωρισμένο σε apps και services. Μπορεί στο ίδιο site να υπάρχουν πολλά apps εφαρμογές πάνω στην ίδια βάση δεδομένων. Όπως και τα services, μεμονωμένα κομμάτια με UI του τρόπου εμφάνισης του και UI εισαγωγής στη βάση δεδομένων. Καλή μελέτη. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από exarhis
exarhis Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στη βάση : Το outdb table περιέχει όλα τα url καταγράφει τι service είναι το url και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Το services table περιέχει τα services. Κάθε service έχει σίγουρα ένα αρχείο στο /app/$iste/kati.php που το εκτελεί. Μπορεί να έχει και ένα πίνακα που θα αποθηκεύονται οι πληροφορίες. Επίσης μπορεί να έχει και Service Father δηλαδή στο παράδειγμα του outdb Το service topic δεν έχει father service αλλά το article service έχει father service το topic. Τα υπόλοιπα table είναι από τα services. Μεταβλητές. με το πρώτο url που θα χτυπήσει ο χρήστης το οutdb θα βρει όλα τα σχετικά που σχετίζονται με το συγκεκριμένο url. Από το father service στο επόμενο και έτσι συλλέγει όλες τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων. Επίσης παίρνει τα services που συνδέονται με while οπότε μπορεί να υπάρχει βάθος στο συσχετισμό των δεδομένων σε οποιαδήποτε έκταση. Έτσι αν δεις το $outdb με την print_r θα δεις φορτωμένα όλα τα table της db που έχουν σχέση με το url. Από service σε service. filesystem Στην ουσία το outdb είναι στο φάκελο outdb, που έχει το db framework και την function outdb για την ανάκτηση δεδομένων από τη βάση. Επομένως αν θέλω να βάλω ένα άρθρο στο kati.gr/neo_arthro βάζω url neo_arthro και service article. Έτσι σε αυτό το url θα ανοίγει το αρχείο /app/site/arthro/index.php με την μεταβλητή $outdb να περιέχει όλες τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων που σχετίζονται με το άρθρο neo_arthro Αυτό είναι το outdb. Το folder app περιέχει το application που ορίζεται στο config.php άρα και την εφαρμογή. Εφαρμογές Για κοινωνικό δίκτυο το έφτιαξα, αλλά μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Το ποιο απίστευτο που διαπίστωσα είναι ότι ανοίγει το δρόμο για την δημιουργία εφαρμογών που δεν υπάρχουν μιας και άρει τον περιορισμό στα επίπεδα και στη σύνδεση μεταξύ των tables της βάσεις. Σε πρώιμη μορφή βρίσκεται στο koinoniko.gr Ο προγραμματιστής για να δουλέψει ένα site μπαίνει στο admin και βάζει τα services. διαμορφώνει τα tables για να έχει ότι θέλει στη βάση του. Και στην συνέχεια φτιάχνει το app με το $outdb και κάποια tempalte εισαγωγείς διαγραφείς και αλλαγής της db. Είναι τόσο εύκολο να φτιάξει κάποιος μια εφαρμογή που το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξει την εμφάνιση της εφαρμογής του. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από exarhis
Predatorkill Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Το Κοινωνικό το χρησιμοποιούμε για να βάλουμε σε τάξη το χάος των απόψεων μας. Μαλλον βαζεις τις αποψεις σου στο χαος. Με μπερδεψε πολυ το πως λειτουργει. Not user friendly at all. Αλλαξε γραμματοσειρα ταχιστα. Χθες. Προχθες. Στο 2018 ειμαστε οχι στο 1999 Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από Predatorkill 1
paparovic Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μου αρέσει το "A I" στον τίτλο Επεξ/σία 21 Απριλίου 2018 από paparovic
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Έντιμη προσπάθεια αλλά λάθος τεχνολογία για αυτό που κάνεις στο koinoniko.gr.
exarhis Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε Έντιμη προσπάθεια αλλά λάθος τεχνολογία για αυτό που κάνεις στο koinoniko.gr. Ευχαριστώ. Τι εννοείς ; Λάθος τεχνολογία δλδ;
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα σου πω αλλά πρώτα πάνε στο https://validator.w3.org/ και διόρθωσε τα λάθη στην σελίδα. Σου το βγάζει Stray Document Type διότι ο πρώτος χαρακτήρας που στέλνει το server σου, πριν από το doctype, είναι: unicode feff Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από ajaxmonkey4hire 1
exarhis Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Στις 4/21/2018 στις 9:26 ΜΜ, paparovic είπε Μου αρέσει το "A I" στον τίτλο Αυτό το κάνει η while που βάζει σε array οτιδήποτε έχει σχέση με το url που βρίσκετε ο χρηστης. Στις 4/22/2018 στις 12:09 ΠΜ, ajaxmonkey4hire είπε Θα σου πω αλλά πρώτα πάνε στο https://validator.w3.org/ και διόρθωσε τα λάθη στην σελίδα. Σου το βγάζει Stray Document Type διότι ο πρώτος χαρακτήρας που στέλνει το server σου, πριν από το doctype, είναι: unicode feff Δεν έχω χρόνο συνάδελφε. Για js framework γράφεις αλλά δεν μου αρέσει ο client side κώδικας και δεν τον χρησιμοποιώ αν και γνωρίζω Angular
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα