Προς το περιεχόμενο

Επιλογή πολυμηχανήματος LED


dghnews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Χριστός Ανέστη.

Θέλω να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα (fax, scanner, εκτύπωση διπλής όψης, αυτόματο τροφοδότη adf, ethernet, Wi-Fi) για έγχρωμες εκτυπώσεις και έχω καταλήξει σε εκτύπωση τύπου LED, αλλά δεν γνωρίζω εάν βγάζουν προβλήματα, επειδή είναι μια σχετικά καινούργια τεχνολογία εκτύπωσης.

Επίσης δεν μπορώ να βρώ κάποια αναφορά σχετικά με την ποιότητα των εκτυπώσεων, π.χ. είναι έντονα τα χρώματα όπως των Laser ; Η ανάλυση (έγχρωμης) εκτύπωσης στους LED είναι 2400x600 dpi ενώ στους Laser συνήθως είναι 600x600 dpi.

Εχω καταλήξει σε πολυμηχανήματα της Brother https://www.skroutz.gr/c/1700/Fototypiko/f/538935_538939_538940_538947_538952_761526/egchromo-ektyposi-diplis-opsis-aytomatos-trofodotis-adf-Ethernet-Wi-Fi-LED.html?order_by=pricevat&order_dir=asc τα οποία έχουν τέσσερα (4) toner ανεξάρτητα και υπάρχουν φθηνά συμβατά toner αξίας περίπου 15 € το καθένα.

Μπορείτε να με βοηθήσετε; Εχετε κάποια εμπειρία από εκτυπωτές-πολυμηχανήματα LED;

Επεξ/σία από dghnews
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα (fax, scanner, εκτύπωση διπλής όψης, αυτόματο τροφοδότη adf, ethernet, Wi-F

Στις 4/13/2018 στις 10:11 ΜΜ, dghnews είπε

Θέλω να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα (fax, scanner, εκτύπωση διπλής όψης, αυτόματο τροφοδότη adf, ethernet, Wi-Fi) για έγχρωμες εκτυπώσεις και έχω καταλήξει σε εκτύπωση τύπου LED, αλλά δεν γνωρίζω εάν βγάζουν προβλήματα, επειδή είναι μια σχετικά καινούργια τεχνολογία εκτύπωσης.

Οι led δεν είναι καινούρια τεχνολογία, υπάρχει τουλάχιστον από το 2004 και δεν ξέρω πόσο πριν. Το κυριώτερο είναι πως δεν έχει ουσιαστική διαφροά (σε ποιότητα, αντοχή, κλπ) από αυτούς που χρησιμοποιούν ακτίνα laser. Τους λέμε όλους laser γιατί στα υπόλοιπα είναι ίδιοι. Στα γράφω αυτά σαν γνώστης των εκτυπωτών, είναι στη δουλειά μου.


> Εχω καταλήξει σε πολυμηχανήματα της Brother

Άσχετο, και οι Oki χρησμοποιούν τεχνολογία led.
 

> τα οποία έχουν τέσσερα (4) toner ανεξάρτητα και υπάρχουν φθηνά συμβατά toner αξίας περίπου 15 € το καθένα.

Γενικά θα πρότεινα να αποφεύγεις τα φθηνότερα toner, και ειδικά από σκρούτζ. Βέβαια υπάρχει ένα πλεονέκτημα στους Brother, ότι και με κακής ποιότητας toner δεν θα χαλάσει ο εκτυπωτής.
 

> Η ανάλυση (έγχρωμης) εκτύπωσης στους LED είναι 2400x600 dpi ενώ στους Laser συνήθως είναι 600x600 dpi.

Μην κοιτάς τα χαρακτηριστικά, ουσιαστικά είναι "παραπλανητικά" και δεν λένε τίποτα για κάποιον που δεν ξέρει. Π.χ. τα πολύ μεγάλα φωτοτυπικά αξίας 40.000 ευρώ έχουν σκάνερ των 600x600 dpi, ενώ τα περισσότερα φθηνά μικρά πολυμηχανήματα σκάνερ των 2.400x2.400 dpi. Π.χ. αυτό που κυμαίνεται στις 30-40.000 ευρώ (όπως και τα περισσότερα μεγάλα φωτοτυπικά) έχει σκάνερ των 600 dpi. Τα 2.400 dpi χρειάζονται μόνο για πολύ εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αναλύσεις εκτύπωσης.
Φτιάχνουν αυτά που ζητάει ο κόσμος και για να πείσουν τον πελάτη, ο ανταγωνισμός τους κάνει να τα φτιάχνουν έτσι που να δίνουν τις καλύτερες "τιμές" χαρακτηριστικών. Ενώ στα consumer βασίζονται στα χαρακτηριστικά, στα επαγγελματικά βασίζονται στην πραγματική ποιότητα.

Η σωστή λύση είναι να ρωτήσεις κάποιον που γνωρίζει και είναι ειλικρινής. Μπορείς να ρωτήσεις σε κάποιο μαγαζί που πουλάει συμβατά, σε κάποιο μαγαζί που γεμίζει τόνερ, κλπ στην περιοχή που μένεις. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις εμένα με pm. Εγώ γενικά θα σου πρότεινα τον Oki MC363. Βέβαια εξαρτάται και από τη χρήση που τον θες, δηλαδή πόσο θα τυπώνεις, κλπ. Και οι Brother που κοιτάς γενικά φαίνονται καλοί (δεν τους ξέρω όμως).
Αν σε ενδιαφέρει πουλάω αυτόν, είναι σε σχετικά καλή τιμή.

 

Επεξ/σία από John31
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...