kostakis81 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, dataking1986 είπε Συμφωνώ σε αυτό. Ειδικά στον κλάδο της πληροφορικής η δεξιότητα υπερτερεί των εγγράφων Αλλά κάποιες φορές έχω δει συνεντεύξεις που σε κόβουν λόγω μη ύπαρξης Bachelor. Αυτή την προσωπική μου "τρύπα" πάω να κλείσω γιατι μπορεί στο μέλλον να φάω κανένα τέτοιο άκυρο! αυτο θελω να πω και εγω πρεπει να εχει κατι οσο καλοσ και να εισαι αυτος που θα σε παρει θα πρεπει να λογοδοτισει στον απο πανω του και οπωσ καταλαβαινεισ πρεπει να εχεισ τα τυπικα ... βεβαια οπωσ βλεπετε στην ελλαδα αυτο ξεχειλωνει διατι ο καθε κλαδοσ εχει το συλογο του και κραταει κλειστο το επαγγελαμ του φαρμακειο πρεπει να εχεισ πτυχειο, δικηγορος πτυχιο συμβολαιογραφος πτυχιο .... στην πληροφορικη ομωσ θα πρεπει να συγκρηνεισ τον πολυτεχνιτη με το ιεκ κορελκο .... τιναφτορε ολοι περιχαρακομενοι στο επαγγελμα τουσ και εμεισ χυμα ολοι ολα... δηλαδη γιατη να μην μπορει να διαβαση καποιοσ νομικα βοβλια και να γινει καλυτεροσ δικηγορος ??? χωρισ πτυχιο!!! γιατι να μην μπορει να γινει απο μονοσ του συμβολαιογραφος ? μονο στην πληροφορικη ειναι ελευθερα ολα ??? 1
Lanike71 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, MitsosDaBest13 είπε Κι όταν λέω επώνυμο, δεν εννοώ Havard ή MIT. 😛 Εννοώ κάποιο που υπάρχει χρόνια κι έχει μεγαλύτερο κύρος. Αγγλικό Ανοιχτό.
dataking1986 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, kostakis81 είπε αυτο θελω να πω και εγω πρεπει να εχει κατι οσο καλοσ και να εισαι αυτος που θα σε παρει θα πρεπει να λογοδοτισει στον απο πανω του και οπωσ καταλαβαινεισ πρεπει να εχεισ τα τυπικα ... βεβαια οπωσ βλεπετε στην ελλαδα αυτο ξεχειλωνει διατι ο καθε κλαδοσ εχει το συλογο του και κραταει κλειστο το επαγγελαμ του φαρμακειο πρεπει να εχεισ πτυχειο, δικηγορος πτυχιο συμβολαιογραφος πτυχιο .... στην πληροφορικη ομωσ θα πρεπει να συγκρηνεισ τον πολυτεχνιτη με το ιεκ κορελκο .... τιναφτορε ολοι περιχαρακομενοι στο επαγγελμα τουσ και εμεισ χυμα ολοι ολα... δηλαδη γιατη να μην μπορει να διαβαση καποιοσ νομικα βοβλια και να γινει καλυτεροσ δικηγορος ??? χωρισ πτυχιο!!! γιατι να μην μπορει να γινει απο μονοσ του συμβολαιογραφος ? μονο στην πληροφορικη ειναι ελευθερα ολα ??? Μην υποτιμάτε τα παιδιά που τέλειωσαν ΙΕΚ, έχω συνεργαστεί και συνάντησα κάποια παιδιά με πολύ όρεξη δίψα και μυαλό και αστέρια στο Developing. Μπορεί να μην είναι η πλειοψηφία οκ, αλλά δεν λέει κάτι. Απόφοιτος λυκείου μπορεί να είναι κάποιος να έβαλε κεφάλι κάτω και να έγινε ένας σοβαρός Junior Developer.
kostakis81 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, dataking1986 είπε Μην υποτιμάτε τα παιδιά που τέλειωσαν ΙΕΚ, έχω συνεργαστεί και συνάντησα κάποια παιδιά με πολύ όρεξη δίψα και μυαλό και αστέρια στο Developing. Μπορεί να μην είναι η πλειοψηφία οκ, αλλά δεν λέει κάτι. Απόφοιτος λυκείου μπορεί να είναι κάποιος να έβαλε κεφάλι κάτω και να έγινε ένας σοβαρός Junior Developer. δεν υποτιμω κανεναν φιλε μου απλα λεω τα στραβα που συμβαινουν στο ελληνικο κρατος αφου μπορει ο αποφοιτοσ λυκειου να γινει developer να μπορει να γινει και αυτοδιδακτοσ δικηγορος συμβοιλαιογραφος φαρμακοποιος κλπ δεν μπορει να ειναι τα δικα μασ δικα μασ και τα δικα σασ δικα μας 1
dataking1986 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 14 λεπτά πριν, kostakis81 είπε δεν υποτιμω κανεναν φιλε μου απλα λεω τα στραβα που συμβαινουν στο ελληνικο κρατος αφου μπορει ο αποφοιτοσ λυκειου να γινει developer να μπορει να γινει και αυτοδιδακτοσ δικηγορος συμβοιλαιογραφος φαρμακοποιος κλπ δεν μπορει να ειναι τα δικα μασ δικα μασ και τα δικα σασ δικα μας Δεν είναι στην Ελλάδα.. Να μην σου πω οτι στην Ελλάδα τηρείται λίγο η απαίτηση πτυχίου.. Στο εξωτερικό έχοντας αναζητήσει εργασία παλιότερα, η πλειοψηφία δε ζητάει πτυχίο, σου δίνει ένα Developing Project και ένα Mind Analytic test και σου λέει βγάλε αυτά και παρέδωσέ τα μας σε δύο μέρες και ας έχεις βγάλει και γυμνάσιο (που λέει ο λόγος). Οπότε δεν είναι θέμα Ελλάδας!
kostakis81 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, dataking1986 είπε Δεν είναι στην Ελλάδα.. Να μην σου πω οτι στην Ελλάδα τηρείται λίγο η απαίτηση πτυχίου.. Στο εξωτερικό έχοντας αναζητήσει εργασία παλιότερα, η πλειοψηφία δε ζητάει πτυχίο, σου δίνει ένα Developing Project και ένα Mind Analytic test και σου λέει βγάλε αυτά και παρέδωσέ τα μας σε δύο μέρες και ας έχεις βγάλει και γυμνάσιο (που λέει ο λόγος). Οπότε δεν είναι θέμα Ελλάδας! ισχυει το ιδιο ασ πουμε αν πασ και σε δικηγορική εταιρία ??? συμβολαιογραφειο ανοίγεις με το τεστ? φαρμακείο ?
dataking1986 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, kostakis81 είπε ισχυει το ιδιο ασ πουμε αν πασ και σε δικηγορική εταιρία ??? συμβολαιογραφειο ανοίγεις με το τεστ? φαρμακείο ? Μαθαίνεις το ίδιο εύκολα PHP με το ποινικό δίκαιο και πόσα άλλα?
Napier Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 45 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Αγγλικό Ανοιχτό. πανακριβο μπροστα στο UoPeople
kostakis81 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, dataking1986 είπε Μαθαίνεις το ίδιο εύκολα PHP με το ποινικό δίκαιο και πόσα άλλα? ναι πιο ευκολο ειναι το θεωρητικο απο το πρακτηκο php ? στο 1994 ειμαστε?? σαςε πληροφορώ οτι η σύνταξη δικογράφου ειναι μεγαλο ποσοστο ιδιο με καποιο αλλο και ολα ειναι μαχητα σε ενα δικαστηριο κακωσ δεν υπαρχει λογικη 1+1 κανει 2 δηλαδι μπορεισ να πας με ολα τα στοιχεια υπερ σου και να χασεις ο φαρμακοποιοσ που πουλαει ετοιμα φαρμακα κουτια και δεν φτοιαχενει πλεον τιο διαφερει με την ταμεια του supermarket?
Napier Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, MitsosDaBest13 είπε Κι όταν λέω επώνυμο, δεν εννοώ Havard ή MIT. 😛 Εννοώ κάποιο που υπάρχει χρόνια κι έχει μεγαλύτερο κύρος. παντως το ΕΑΠ αρχισε να λειτουργει το 2000 (8 χρονια μετα την ιδρυση του με νομο) ενω το UoPeople το 2009. μονο 9 χρονια ηλικιακη διαφορα. σε ενα δυναμικα αναπτυσομενο περιβαλλον οπως η ονλαιν εκπαιδευση το κυρος δε μετριεται απο τα χρονια που ειναι στην αγορα αλλα το πως εκτοξευετε στις προτιμησεις των υποψηφιων που βλεπουν ενα συνεχως μεταβαλομενο πεδιο και πως το προσλαμβανουν οι εργοδοτες. σημερα το UoPeople εχει 32 χιλιαδες σχεδον φοιτητες και το EAΠ 45 χιλιαδες (με μονοπωλιο σε μια χωρα 11 εκατ). με το ρυθμο αυξησης του UoPeople μεχρι του χρονου θα εχει ξεπερασει τις 50 χιλιαδες φοιτητες πιστευω και ηδη εχει αποφοιτους -αυτους τους λιγους- που εργαζοντε σε κολοσους. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από Napier 1
dataking1986 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 51 λεπτά πριν, kostakis81 είπε ναι πιο ευκολο ειναι το θεωρητικο απο το πρακτηκο php ? στο 1994 ειμαστε?? σαςε πληροφορώ οτι η σύνταξη δικογράφου ειναι μεγαλο ποσοστο ιδιο με καποιο αλλο και ολα ειναι μαχητα σε ενα δικαστηριο κακωσ δεν υπαρχει λογικη 1+1 κανει 2 δηλαδι μπορεισ να πας με ολα τα στοιχεια υπερ σου και να χασεις ο φαρμακοποιοσ που πουλαει ετοιμα φαρμακα κουτια και δεν φτοιαχενει πλεον τιο διαφερει με την ταμεια του supermarket? PHP 1994???? Εμ Συγνώμη τα 3/4 του Internet μήπως είναι γραμμένα με PHP? WordPress μήπως είναι σε PHP??? 2
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Είμαι υπέρμαχος του University of the People εδώ και πολλά χρόνια. Χαίρομαι πραγματικά που βλέπω οτι έχει εξελιχτεί τόσο δυναμικά τις τελευταίες χρονιές. Νομίζω το προωθώ και το διαφημίζω όπου σταθώ και όπου βρεθώ πάνω από 3-4 χρόνια γιατί με έχει εντυπωσιάσει η φιλοσοφία του να βοηθήσει άτομα απο πολλές περιθωριοποιημένες ομάδες και τα οποία είναι effectively αποκλεισμένα από τη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πέρα από το ο,τι είμαι σίγουρος πως στο UK μόνο έχουν εγγραφεί αρκετά άτομα μετά τις δικές μου συμβουλές το αντίστοιχο έχω βοηθήσει να γίνει και στην Ελλάδα. Λόγω της εργασίας μου λοιπόν και όταν γίνομαι contracted αραιά και που να δουλέψω για κάποιο φορέα στην Ελλάδα ή όταν κάνω εθελοντικά κάτι στην Ελλάδα ασχολούμαι πολύ με διάφορα disadvantaged groups (είμαι ψυχολόγος) . Ξέρω λοιπόν πως από δικές μου παραινέσεις έχουν εγγραφεί στο UoPeople τουλάχιστον 5 φοιτητές από Ελλάδα με πολύ ιδιαίτερα κοινωνικο-οικονομικά χαρακτηριστικά και άπαντες έχουν εξασφαλίσει υποτροφίες. Το συναίσθημα του να σε ευχαριστούν άτομα, για μια διέξοδο που δεν γνώριζαν καν οτι υπάρχει προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο που είχαν χρόνια, είναι πραγματικά πολύ δυνατό. Ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα που παρακολουθώ οτι συζητάτε αναφορικά με την αγορά εργασίας, την υποδοχή του Πανεπιστημίου από τους εργοδότες, την αναγνώριση κοκ (πράγματα πολύ σημαντικά φυσικά) θέλω να σταθώ και σε αυτή την ιδιαιτερότητα που έχει το UoPeople καθώς ιδεολογικά, ως επαγγελματία και ως άνθρωπο με βρίσκει φυσικό σύμμαχο του. Όσοι λοιπόν καταφέρετε και εισαχθείτε στο Πανεπιστήμιο κρατήστε στο μυαλό σας πως θα βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον με αρκετούς συμφοιτητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα έχουν ιδιαίτερα challenging backgrounds. Ταυτόχρονα θα έχετε καθηγητές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν επιλέξει να θυσιάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους ως εθελοντές προερχόμενοι από πολύ μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι οποίοι πιστεύουν εξίσου στη φιλοσοφία ενός τέτοιου (απολύτως αναγκαίου) εγχειρήματος στην εκπαίδευση. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από Τοξοβόλος___U__K 1 3
MiKe-Dee Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 18 ώρες πριν, Napier είπε παντως το ΕΑΠ αρχισε να λειτουργει το 2000 (8 χρονια μετα την ιδρυση του με νομο) ενω το UoPeople το 2009. μονο 9 χρονια ηλικιακη διαφορα. σε ενα δυναμικα αναπτυσομενο περιβαλλον οπως η ονλαιν εκπαιδευση το κυρος δε μετριεται απο τα χρονια που ειναι στην αγορα αλλα το πως εκτοξευετε στις προτιμησεις των υποψηφιων που βλεπουν ενα συνεχως μεταβαλομενο πεδιο και πως το προσλαμβανουν οι εργοδοτες. σημερα το UoPeople εχει 32 χιλιαδες σχεδον φοιτητες και το EAΠ 45 χιλιαδες (με μονοπωλιο σε μια χωρα 11 εκατ). με το ρυθμο αυξησης του UoPeople μεχρι του χρονου θα εχει ξεπερασει τις 50 χιλιαδες φοιτητες πιστευω και ηδη εχει αποφοιτους -αυτους τους λιγους- που εργαζοντε σε κολοσους. Πάλι σε πιάνω αδιάβαστο, το ΕΑΠ δεν είναι μονοπώλειο στην Ελλάδα στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση. Κυπριακά Πανεπιστήμια έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα το University of Nicosia, Ελληνικά Πανεπιστήμια προσφέρουν εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση όπως του Αιγαίου και το Διεθνές και φυσικά υπάρχουν και τα ιδιωτικά όπως η iCon σε συνεργασία με το Heriot Watt. 1
Napier Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) συμβατικα πανεπιστημια ειναι αυτα, αποκλειστικα online ελληνικο αει ειναι μονο το ΕΑΠ. τεσπα η ουσια του παραπανω ποστ μου ειναι πως ζητημα λιγου χρονου το uopeople να ξεπερασει καθε ελληνικο πανεπιστημιο σε αριθμο εισακτεων. το μεγαλυτερο σε αριθμο φοιτητων πιο ειναι τωρα, το αριστοτελιο σωστα? βαζω στιχιμα οτι μεχρι να αποφιτησουν οσοι εγγραφοντε φετος το uopeople θα εχει ξεπερασει σε αριθμους εισακτεων και αυτο και καθε αλλο πανεπιστημιο με βαση την ελλαδα. η εκθετικη αυξηση των φοιτητων ειναι δυναμικο στιχειο αναπτυξης του καθε πανεπιστημιου. συμφωνα με το στρατηγικο πλανο του uopeople ηδη το ιδιο το πανεπιστημιο εχει πεσει εξω στις προβλεψεις του για την αυξηση φοιτητων του (ειναι περισοτεροι απο οσο προβλεπαν ). η προβλεψη του uopeople ηταν για 25 χιλιαδες φοιτητες τελη του 2019 (ενω ειχε ηδη 27 χιλιαδες τελη του 2019), 38 χιλιαδες φοιτητες τελη του 20 (ηδη εχει σχεδον 32 χιλιαδες με αυξηση 5 χιλιαδων φοιτητων μονο μεσα σε 2 μηνες) και 63 χιλιαδες φοιτητες τελη του 2021. με τον αληθινο ρυθμο αυξησης που εχει τωρα πλεον βλεπω τις 70 χιλιαδες φοιτητες να τους ξεπερναει μεχρι τελη του 2021. σιγουρα μεχρι το 2023 η ακομα και μεσα στο 2022 μπορει να εχει ξεπερασει καθε πανεπιστημιο στην ελλαδα σε αριθμο φοιτητων. ε, απο κει και περα ειναι ζητημα χρονου ποτε θα ξεπερασει και το open του UK.για μενα το πολυ σε 4 χρονια θα εχει φαει και το open καθως ηδη τα νεα οτι παει για regional accreditation στις ΗΠΑ εχει προκαλεσει μεγαλο εσωτερικο ενδιαφερον απο το φοιτητικο δυναμικο των ΗΠΑ. https://www.uopeople.edu/wp-content/uploads/2019/11/Updated-Strategic-Plan-AY2018.pdf Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από Napier
Napier Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) για να καταλαβετε ποσο τρελη αυξηση στα νουμερα φοιτητων εχει το πρωτο τερμ του 2015 (μολις ειχε παρει πιστοπιοιση απο deac) ειχε μονο 953 φοιτητες.μονο. και σημερα 5 χρονια μετα εχει σχεδον 32 χιλιαδες. ασυληπτη αυξηση στα νουμερα Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από Napier
Προτεινόμενες αναρτήσεις