Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω την ομαδα.

Ηρθε στα χερια μου ενα μηχανιματακι με την γραφικων του τιτλου πανω σε foxconn μητρικη με cpu E5200 και 2gb ram. (Ειμαι εξω και δε θυμαμαι ακριβως μοντελα). Os win 7 64.

Το θεμα ειναι οτι ολα φαινονται αλλοιωμενα. Σπασμενα χρωματα, οι πανω μπαρες σε ολα τα παραθυρα ειναι μαυρες κλπ. 

Αρχικα ειδα οτι δεν ειχε drivers η καρτα. Εβαλα τους τελευταιους και δεν αλλαξε κατι. Στο hardware monitor λεει για error 43. Γενικα δε μοιαζει να εχει περασει ο driver. 

Στις επιλογες για resolution αναφερει οτι δεν υπαρχει καρτα, παρολα αυτα το HM τη δειχνει με προβλημα (43) και το speccy τη βλεπει κανονικα με νορμαλ θερμοκρασιες κιολας. 

Αν καποιος εχει υποψην καποια προταση για λυση ειναι καλοδεχουμενη. Επισης αν ξερουμε καποιον stable driver πιο παλιους γτ υπαρχει οσο ειδα και ενα γενικο προβλημα σε παλιες καρτες με τους καινουριους drivers. ( τα ιδια ειχα σε μια gtx 460 και ισιωσε με παλιο driver. Για την 8400 εχω θεματα ασυμβατοτητας ).

Thx και sorry για το σεντονι

Δημοσ.

Με μια γρήγορη αναζήτηση φαίνεται οτι το error 43 είναι αρκετά σύνηθες σε Nvidia gpus με παλιά αρχιτεκτονική. Με ποιούς drivers σου παρουσιάζεται? απο το site της Nvidia φαίνεται οτι τελευταίος είναι ο 342.01..

Προσωπικά, θα δοκίμαζα uninstall (πάντα με DDU) όποιου gpu driver υπάρχει στο σύστημα και εγκατάσταση απο τον τελευταίο και προς τα πίσω μέχρι να βρώ κάποιον σταθερό. Πριν απο αυτό, σιγούρεψε οτι η onboard είναι απενεργοποιημένη απο το bios καθώς και αυτό φαίνεται να είναι μια πιθανή αιτία.

υγ τυπικά και μόνο μια διόρθωση, το GTX 8400GS δεν υφίσταται, καθώς η μόνη gpu της οικογένειας 8xxx που ήταν GTX ήταν το τέρας 8800

• Like 2
Δημοσ.

Thx για την απαντηση. Και εγω για drivers πιστευω οτι πρεπει να ψαχτω. Δε προλαβα να ασχοληθω σημερα. 

Εχεις δικιο στο ps. Συνηθεια

Δημοσ.

Update,

Πήγα να δοκιμάσω να ανοιξω το pc με άλλη κάρτα για να σιγουρεψω οτι είναι θέμα της κάρτας και όχι slot η οτιδηποτε άλλο και άρχισα να έχω θέματα με μαύρη οθόνη στο boot up κλπ.

Για κάποιο λόγο βγάζοντας μια παλιά κάρτα δικτύου (άχρηστη πλέον) το pc άνοιξε κανονικά και bootαρε. Με την 8400 έχω ακόμα πρόβλημα αλλά αυτο που είδα είναι οτι δείχνει περιέργα ακόμα και το πρώτο logo (με τις επιλογες να μπεις bios) στο άνοιγμα. Με την δοκιμαστική κάρτα (6600) όλα δείχνουν κανονικά απο την αρχή.

Θεωρώ οτι πρόκειται λπν για πρόβλημα στην κάρτα σε επίπεδο hardware. Ηταν σχεδόν καλυμμένη απο σκόνη που είχε γίνει σαν πάστα παντού ίσως απο τη θερμοκρασία που ανέβαζε συνέχεια να δημιούργησε πρόβλημα αλλά δεν τα έπαιξε τελείως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...