Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φορουμ.

Θέλω να κάμω κάθετη τοποθέτηση της κάρτας γραφικών μου.Γνωρίζει κάποιος τί πρέπει να κάνω ή τι πρέπει να αγοράσω απο εξαρτήματα για να γίνει το έργο όπως το θέλω;

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Ευλογητός είπε

Καλησπέρα στο φορουμ.

Θέλω να κάμω κάθετη τοποθέτηση της κάρτας γραφικών μου.Γνωρίζει κάποιος τί πρέπει να κάνω ή τι πρέπει να αγοράσω απο εξαρτήματα για να γίνει το έργο όπως το θέλω;

αν και δε το εχω ψαξει και τοσο καταρχας θες κουτι που να εχει θεση για vertical και πιθανων αναλογως το κουτι περνεις και bracket γιατι συνηθως δεν περιλαμβανετε στο κουτι...

το θεμα ειναι γενικως δεν ειναι οτι καλυτερο ..οκ καλο το εφε αλλα παραπανω θερμοκρασιες και θορυβος ....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ευλογητός είπε

Απο κουτι ειμαι ενταξει.bracket χρειαζεται οπωσδηποτε; Αν την βιδωσω απλα δεν καθεται; Θα χρειαστω καποιο riser

οπως ειπα δε το εχω ψαξει και τοσο δες και στο utube εχει βιντεακια σχετικα...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή η ανωμαλία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν είναι τόσο το πρόβλημα η μόστρα, αλλά στον βωμό να έχουμε όλα τα καγκούρικα features ταυτόχρονα TG,rgb,vertical mount,closed front panels κλπ πάει περίπατο η μελέτη του κουτιού και επιβαρύνεται η χρηστικότητα (εν προκειμένω το airflow). Το οποίο airflow στις σύγχρονες κάρτες που κλοκάρουν αυτόματα είναι απαραίτητο γιατί αλλιώς μειώνονται δραστικά οι επιδόσεις. Το 99.9% των κουτιών με vertical mount είναι κατάλληλα μόνο για blower ή watercooled κάρτες έτσι όπως είναι κατασκευασμένα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλό είναι ότι έχεις blower κάρτα (πάλι βέβαια υπάρχει επιβάρυνση). Παρατήρησε πόσο λίγο απέχει το fan από το tempered glass. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζει την ροή του αέρα προς την gpu (και είναι καταδικαστικό για open air κάρτες με 2-3 fans). Σε ελάχιστα κουτιά έχω δει δυστυχώς vertical mounts σε σωστή απόσταση από το side panel. Ένα από αυτά είναι και αυτό:

btw η coolermaster σταμάτησε να στέλνει δείγματα στον steve μετά την κριτική του για το κουτί σου:P

//το vid έχει αποκτήσει meme status

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ilos είπε

Το καλό είναι ότι έχεις blower κάρτα (πάλι βέβαια υπάρχει επιβάρυνση). Παρατήρησε πόσο λίγο απέχει το fan από το tempered glass. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζει την ροή του αέρα προς την gpu (και είναι καταδικαστικό για open air κάρτες με 2-3 fans). Σε ελάχιστα κουτιά έχω δει δυστυχώς vertical mounts σε σωστή απόσταση από το side panel. Ένα από αυτά είναι και αυτό:

btw η coolermaster σταμάτησε να στέλνει δείγματα στον steve μετά την κριτική του για το κουτί σου:P

//το vid έχει αποκτήσει meme status

Δεν εχω αυτη την καρτα.Η φωτογραφία ειναι τυχαία.Η κάρτα μου ειναι asus strix 1070.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 13/4/2018 στις 1:29 ΠΜ, Ευλογητός είπε

Καλησπέρα στο φορουμ.

Υπάρχουν 2 τρόποι. Ο custom και ο πιο "Normal".

1) Custom: Απλά κάνεις τα κατάλληλα κοψίματα στην "σίτα" δίπλα απο το i/o panel και κρεμάς την κάρτα. Θα χρειαστείς ένα Pci riser μόνο extra και θα σου βγεί οικονομικά.

Ωστόσο θα έχεις σίγουρα αύξηση στην θερμοκρασία της κάρτας και ώς επακόλουθο, μικρή η μεγαλύτερη απώλεια επιδόσεων.

Ένα σχετικό βίντεο θα δείς παρακάτω.

2) Ο πιο "Normal" τρόπος.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να αγοράσεις το bracket της CoolerMaster.

Το τοποθετείς στο case σου και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα...σχεδόν, μιας και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών αφού η κάρτα τοποθετείται αρκετά πιο "βαθιά" στο case και αναπνέει κανονικά.

Απλά πρόσεξε την συμβατότητα με το case σου. Αν θυμάμαι καλά, απαιτεί 7 pci slots, οι οποίες πρέπει να κοπούν, πράγμα που σημαίνει ότι στην μεταπώληση του case θα δυσκολευτείς.

Αν επιλέξεις αυτή την εναλλακτική, μπορείς να δείς έναν οδηγό στο παρακάτω video:

Στις 15/4/2018 στις 12:13 ΜΜ, ilos είπε

Αυτή η ανωμαλία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν είναι τόσο το πρόβλημα η μόστρα, αλλά στον βωμό να έχουμε όλα τα καγκούρικα features ταυτόχρονα TG,rgb,vertical mount,closed front panels κλπ πάει περίπατο η μελέτη του κουτιού και επιβαρύνεται η χρηστικότητα (εν προκειμένω το airflow). Το οποίο airflow στις σύγχρονες κάρτες που κλοκάρουν αυτόματα είναι απαραίτητο γιατί αλλιώς μειώνονται δραστικά οι επιδόσεις. Το 99.9% των κουτιών με vertical mount είναι κατάλληλα μόνο για blower ή watercooled κάρτες έτσι όπως είναι κατασκευασμένα.

12 ώρες πριν, ilos είπε

Είναι έγκλημα να τη βάλεις verrtical τότε. Κατευθείαν 10 βαθμούς πάνω και ανάλογο loss από τα boost clocks.

Κάθε άλλο παρα έγκλημα είναι. Έγκλημα είναι να χαρακτηρίζεις ανώμαλο εκατομμύρια κόσμου επειδή δεν ταιριάζουν στα προσωπικά σου ιδεώδη.

Όπως εσύ θεωρείς ανώμαλα και καγκούρικα τα features αναφέρεις στο πρώτο σου post, θα σου απαντήσω λέγοντας ότι το παραμύθι που έχουμε φάει τα τελευταία χρόνια με το θέμα airflow (positive/negative pressure, static/airflow fans και πολλά άλλα) είναι πιο κουτό και απο την Χιονάτη με τους 7 κλέφτες του Αλί μπαμπά.

Δεν ακυρώνω τελείως τα πάντα γύρω απο το airflow, φυσικά έχει νόημα μέχρι ενός σημείου αλλά είναι αντίστοιχα ανώμαλο όλο αυτό που μας έχουν ταίσει και σαν καλοί καταναλωτές τρώμε και το έχουμε κάνει ολόκληρη επιστήμη. Ορίστε και ένα βίντεο για να καταλάβεις τι εννοώ:

Spoiler

Όσο για το θέμα των θερμοκρασιών, ναι μεν τα βίντεο που παρέθεσες έχουν αρνητικά συμπεράσματα αλλα και πάλι δεν είναι ο κανόνας. Το πρόβλημα είναι όπως κι εσύ αναφέρεις, η απόσταση απο το Side panel.

Η δεύτερη μέθοδος που έχω παραθέσει παραπάνω, με το bracket της CoolerMaster, δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ επίδραση στις θερμοκρασίες της Gpu και τις επιδόσεις της κατ'επέκταση. Έχω κάνει κι ένα σχετικό βίντεο (χιουμοριστικό περισσότερο παρά εγκυκλοπαιδικό), στο οποίο δείχνω την τοποθέτηση του και το αναφέρω για να επιβεβαιώσω ότι μιλάω απο προσωπική εμπειρία, μετά απο δοκιμή με 3 κάρτες γραφικών.

Παρακάτω παραθέτω το βίντεο στο οποίο τοποθετώ το bracket της CoolerMaster στο Phanteks Enthoo Pro.

Πρόκειται για δικό μου βίντεο, στο κανάλι μου στο Youtube οπότε αν κάποιος δεν θέλει να μου χαρίσει το κλικ του, απλά ας μην το πατήσει. Δεν το παραθέτω για Self promo αλλα λόγω της κουβέντας που προηγήθηκε.

Spoiler

Επεξ/σία από teoChnologist
Διόρθωση Link
Δημοσ.

Chnologist δε καταλαβαίνω την ανάγκη σου για να το παίξεις white knights των vertical mounts :). Μάλλον δε κατάλαβες τι γράφω και εννοώ ακριβώς.

Το 99.9% των κουτιών με vertical mount είναι κατάλληλα μόνο για blower ή watercooled κάρτες έτσι όπως είναι κατασκευασμένα.

Τώρα το νέο LIAN LI που πόσταρα vid παραπάνω είναι μια χαρά και η εξαίρεση στον κανόνα. Όμως αν αγοράσεις το CM bracket. ή περιποιηθείς με το dremel  το side panel και καταλήξει αυτό σουρωτήρι, απλά εμμέσως λίγο πολύ παραδέχεσαι αυτό που γράφω σε bold. Ο φίλος έχει το h500p και βλέπεις πόσο κοντά είναι η κάρτα στο TG, ενώ ήδη έχει κάνει η CM και αρκετά foul στο τομέα του airflow με το κλειστό front panel σε μικρή απόσταση από τα fans (και για αυτό προς τιμήν της έβγαλε στην συνέχεια το h500m). Μακάρι να βγαίναν όλα τα κουτιά πιο μελετημένα όπως το LIAN LI αυτό είναι το ζητούμενο.

Το να πει κάποιος και τι έγινε μωρέ πάλι σιγά 5-10 βαθμούς πάνω στη κάρτα γραφικών δε χάθηκε ο κόσμος, δυστυχώς αυτά ίσχυαν στις παλιές γενιές. Οι καινούριες nvidia με το gpu boost 3 κλοκάρουν αυτόματα όσο πάει και χαμηλώνουν σιγά σιγά τα κλόκια όσο ανεβάζουν θερμοκρασίες (65,70,75 κ.ο.κ.). Άρα χάνεις performance όσο benchάρεις/παίζεις games.

Και για να ευθυμήσουμε λίγο και εγώ διπλά  "ανώμαλος" πρέπει να είμαι αν δεις την υπογραφή μου αφού τελικά κράζω όλα τα "καγκούρικα" features και έχω pc με s340 elite TG side panel και μητρική που είναι τίγκα στα leds με ασορτί fans:wub:. Δε προσφέρουν ;όμως τίποτα άλλο εκτός από μόστρα, και η μόστρα είναι στη τελική απαραίτητη ή δρα και ανασταλτικά πολλές φορές σε εργασιακό περιβάλλον? Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο καθένας μόνος του.

Όπως και να έχει επειδή είσαι από τους ελάχιστους Έλληνες hardware youtubers που γνωρίζω (αν και μόνο τους gramers και unboxholics έχω ακουστά) καλή συνέχεια και εύχομαι ακόμα περισσότερα views. Πολύ καλό κανάλι και +1 subscriber από μένα στα γρήγορα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2018 στις 12:13 ΜΜ, ilos είπε

Έτσι είναι. 

Έχουν καταντήσει τα κουτιά λατέρνες, Τα βάζουν πάνω στο γραφείο για να βλέπουν τα λεντακια. Οι μητρικες πλέον είναι σπαρτιατικες σε υποδοχείς και επιλογές αλλά όλα και όλα έχουν rgb LED's. Στο βωμό της γκαγκουριας η ουσία πάει περίπατο. 

Το βίντεο του Teo τα σπάει και λύθηκα στα γέλια σε πολλά σημεία. 

Όπως λέει και ο ίδιος όμως είναι απλά ποζεριλικι. 

Επεξ/σία από panoskatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...