Προς το περιεχόμενο

Win10 - pagefile me 8gb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας

εχω win10 64bit , 8 gb  RAMμε 2 σκληρους, ο ενας SSD 120GB οπου εχω και το λειτουργικο και ο δευτερος 1ΤΒ HDD

ειχα θεματα τωρα τελευταια με σπασιματα και περιεργα κρασαρισματα και εψαξα να δω τι παιζει σχετικα με το pagefile, παρολα αυτα πιο πολυ μπερδευτηκα .. εχω 2 ερωτησεις

αυτη την στιγμη εχω ενεργοποιησει το pagefile ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 σκληρους  ΑΛΛΑ  διαβασα πριν λιγο οτι καλο ειναι να μην εχουμε ενεργοποιημενο το pagefile στους SSD ( αλλοι λεγαν ΑΥΤΟ ΚΑΙ αλλοι τα αντιθετο ) ξερει κανεις να μου πει εαν τελικα ειναι καλο να ειναι ενεργοποιημενο to pagefile στον SSD ? τι να κανω να το αφησω και στους 2? σε καποιον συγκεκριμενο μονο?

αυτη την στιγμη εχω επιλεξει το pagefile σε Προσαρμογη μεγεθους απο εμενα και εχω βαλει τις τιμες αυτες , ιδιες και στους 2

mahr8p.jpg

εχω την εντυπωση οτι κατι δεν εχω κανει σωστα. εξακολουθω να εχω κολληματα περιεργα κατα την διαρκεια παιχνιδιων η παρακολουθηση βιντεο YouTube . παραδειγμα ανοιγω τον υπολογιστη, ανοιγω φιρεφοξ με 2 ταμπς, ανοιγω το Heroes of the storm και απλα η μνημη παει στο 100% memory usage ..τι φαση παλιοτερα δεν ειχα τετοια θεματα , ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΑ system managed.  ?

εχω μπερδευτει απειρα

Επαναλαμβανω οτι ειμαι με 8gb Ram

Επεξ/σία από nipoa
Δημοσ.

Κι εγώ είμαι με Win10 και 8GB RAM. Έχω έναν SSD και 2 HDD και έχω ενεργοποιήσει το pagefile στον SSD, με μέγεθος αρχικό 200MB και μέγιστο 1000MB (τρέχον μέγεθος: 200MB). Στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ, δεν έχω παρατηρήσει, εδώ και πολύν καιρό, καθυστερήσεις και κολλήματα. Και δεν νομίζω ότι επιβαρύνει τόσο τον SSD ώστε να συντελεί δραματικά στη φθορά του. Επίσης γιατί το έχεις ενεργοποιημένο σε δύο δίσκους; Νομίζω ότι αρκεί μόνο σε έναν, χωρίς να είμαι σίγουρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ουτε εγω ειμαι σιγουρος. διαβαζω απο εδω λενε βαλτε το και στους 2, διαβαζω απο εκει λενε βαλτε το εκει που ειναι το λειτουργικο. δε ξερω πια τι γινεται.

οσο για τις τιμες. διαβαζω σε σιτε εξειδικευμενα και καλα, εμεις που εχουμε 8 να βαζουμε στο Αρχικο τιμη 2 φορες τη μνημη μας 8*2=16 (16000) και στο μεγιστο 2 gb παραπανω δλδ 18000

ετσι τα εβαλα μολις τωρα ..

εσυ τις τιμες που εβαλες, πως τις εβγαλες?

Επεξ/σία από nipoa
Δημοσ.

Τα νούμερα που γράφεις είναι σίγουρα υπερβολικά. Όπως κι αυτά που βλέπω στο screenshot (εξωπραγματικά θα τα έλεγα). Δες τα δικά μου: αρχικό 200ΜΒ, τελικό 1000ΜΒ, τρέχουσα χρήση 200ΜΒ. Μια χαρά δηλαδή. Δεν δοκιμάζεις κι εσύ με αυτές τις ρυθμίσεις, και με τον SSD μόνο; Αλλιώς, αν δεις ότι έχεις πρόβλημα, βάλε το στην αυτόματη διαχείριση.

Δημοσ.

χρησιμοποιω γραφιστικα προγραμματα, οι τιμες που εχεις βαλει ειναι πολυ μικρες, δεν μπορω να καταλαβω πως τις εβγαλες. ετσι στην τυχη δοκιμαζωντας?

στα σιτε / φορουμς λενε την αυτοματη διαχειριση να την βαζουμε οταν εχουμε πανω 16gb κα πανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είχα "μελετήσει" παλιότερα το θέμα, όταν πρόσθεσα επιπλέον μνήμη στο σύστημά μου φτάνοντας τα 8GB, και βρήκα αυτές τις ρυθμίσεις, τις δοκίμασα και δεν είχα κανένα πρόβλημα έκτοτε. Βέβαια δεν χρησιμοποιώ πολύ βαριά και μνημοβόρα προγράμματα ή πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, ώστε να τερματίσει η φυσική μνήμη.

Να προσθέσω επίσης ότι σύμφωνα με ό,τι διαβάζω εδώ, αν χρησιμοποιούμε Windows 10 και SSD, το pagefile πρέπει να το ρυθμίσουμε στην αυτόματη διαχείριση ώστε να μειώσουμε τη φθορά του SSD. Να και κάτι που δεν ήξερα!

Επεξ/σία από accipio
Δημοσ.

Ας περιμένουμε και κάποια άλλη γνώμη. Πάντως η πρότασή μου είναι το βάλεις στην αυτόματη διαχείριση και στον SSD μόνο.

Δημοσ.

24 gb page file?  μονο του σου λεει οτι προτεινει ~2.

αμα δεν σε φτανει και εχεις θεματα βαλε ram οχι pagefile.

1-2 giga αμα ειναι σε συγχρονο ssd κανενα θεμα wear

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βαλτο στο αυτοματο και στον ssd απο μενα.

ετσι οπως το χεις τωρα απλα χανεις 25 gb χωρου.

το λειτουργικο σου λεει προτεινεται 2 gb

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι με 2 gb στον ssd πιστευω θα σαι κομπλε. μη βαζεις σε μηχανικους. 10 gb (8 ram + 2 vm) συνολικα μου φαινονται αρκετα.  ακομα και 1 πιθανως να επαρκει. αυτο εξαρταται απο τον καθε χρηστη δεν υπαρχουν κανονες.

------------------------------------------------------------

και για το wear.

χοντρικα φυσικα-- δεν υπαρχουν νουμερα.

θα γραφει λιγα gb τη μερα.

ενας ssd που θα σε παει 10 χρονια πχ, αν του βαλεις τη vm πανω μπορει να ζησει 9 η 8.

απο κει και περα για μενα δεν μετραει τοσο η μακροζωια και αν ειναι να παρω 8 χρονια σωστων επιδοσεων και να χασω 1 η 2 χρονια το προτιμω. τοτε θα υπαρχουν πολυ μεγαλυτεροι και καλυτεροι δισκοι ουτως η αλλως

τα νουμερα ειναι υποθετικα, ωστοσο αμφιβαλλω οτι καποιος συγχρονος ssd δεν βγαζει ανετα 80tb εγγραφων, και δεν νομιζω η vm να γραφει πανω απο 1-2 tb το χρονο.

Επεξ/σία από rofl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...