petran91 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Χαίρετε. Καμιά εβδομάδα πριν τις γιορτές ήρθα σε επικοινωνία μέσω chat με την Cosmote για να ρωτήσω αν στην περιοχή μου είναι διαθέσιμο το VDSL και αν υπάρχει εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας κτλ. Η εκπρόσωπος με διαβεβαίωσε ότι μέχρι και 100mbps είναι διαθέσιμα για την υπάρχουσα γραμμή μου, την οποία ήθελα να αναβαθμίσω από ADSL σε VDSL. Κάνω νέα αίτηση αναβάθμισης από το hub στο cosmote.gr. Μας καλούν για επιβεβαίωση, όλα καλά, σε από 1 έως 12 εργάσιμες θα έχουμε vdsl. Σήμερα μετά από καμιά βδομάδα αναμονής έστειλα πάλι στο τσατ απλά για να δω σε τι φάση βρισκόμαστε, από περιέργεια πιο πολύ καθώς μεσολαβούσε και Πάσχα και δεν είχαμε υπερβεί το χρονοδιάγραμμα. Βγαίνει η Πολυξένη και μου λέει ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στο σύστημα της δεν είναι διαθέσιμη η τεχνολογία FIBERSPEED (έτσι με κεφαλαία), οπότε η αναβάθμιση δεν θα ολοκληρωθεί. Και ερωτώ εγώ. Αλλον έλεγχο κάνουν πριν την αίτηση, και άλλον έλεγχο κάνουν μετά; "Επιθυμείτε να ακυρωθεί η αίτηση" με ρώτησε. Όχι δεν επιθυμώ, αντιθέτως θέλω να δω αν θα φιλοτιμηθούν να πάρουν και τηλέφωνο να ενημερώσουν, που αν δεν ρωτούσα εγώ σήμερα ποιος ξέρει πόσο καιρό θα περίμενα για ενημέρωση για τον έλεγχο του super duper FIBERSPEED.
skiabox Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Πρώτα ελέγχουμε αν ανήκουμε σε VDSL καφάο που ηλεκτροδοτείται και μετά μπαίνουμε στον wizard του παρόχου.
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 23 hours ago, petran91 said: Χαίρετε. Καμιά εβδομάδα πριν τις γιορτές ήρθα σε επικοινωνία μέσω chat με την Cosmote για να ρωτήσω αν στην περιοχή μου είναι διαθέσιμο το VDSL και αν υπάρχει εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας κτλ. Η εκπρόσωπος με διαβεβαίωσε ότι μέχρι και 100mbps είναι διαθέσιμα για την υπάρχουσα γραμμή μου, την οποία ήθελα να αναβαθμίσω από ADSL σε VDSL. Κάνω νέα αίτηση αναβάθμισης από το hub στο cosmote.gr. Μας καλούν για επιβεβαίωση, όλα καλά, σε από 1 έως 12 εργάσιμες θα έχουμε vdsl. Σήμερα μετά από καμιά βδομάδα αναμονής έστειλα πάλι στο τσατ απλά για να δω σε τι φάση βρισκόμαστε, από περιέργεια πιο πολύ καθώς μεσολαβούσε και Πάσχα και δεν είχαμε υπερβεί το χρονοδιάγραμμα. Βγαίνει η Πολυξένη και μου λέει ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στο σύστημα της δεν είναι διαθέσιμη η τεχνολογία FIBERSPEED (έτσι με κεφαλαία), οπότε η αναβάθμιση δεν θα ολοκληρωθεί. Και ερωτώ εγώ. Αλλον έλεγχο κάνουν πριν την αίτηση, και άλλον έλεγχο κάνουν μετά; "Επιθυμείτε να ακυρωθεί η αίτηση" με ρώτησε. Όχι δεν επιθυμώ, αντιθέτως θέλω να δω αν θα φιλοτιμηθούν να πάρουν και τηλέφωνο να ενημερώσουν, που αν δεν ρωτούσα εγώ σήμερα ποιος ξέρει πόσο καιρό θα περίμενα για ενημέρωση για τον έλεγχο του super duper FIBERSPEED. εχεις δει νεα kv?εχεις δει αν εχει αλλαξει το δικο σου καφαο?μηπως δινουν 50 αρι αλλα οχι 100αρι?
petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, poulinos είπε εχεις δει νεα kv?εχεις δει αν εχει αλλαξει το δικο σου καφαο?μηπως δινουν 50 αρι αλλα οχι 100αρι? Εγώ 30άρι ζήτησα έτσι κι αλλιώς. Τι να πω. Έχει γεμίσει η περιοχή νέα KV εδώ και χρόνια, όχι τώρα τελευταία. Φεύγοντας από το σπίτι σε λίγο θα δω μήπως το συγκεκριμένο τετράγωνο που μένω δεν έχει. 29 λεπτά πριν, skiabox είπε Πρώτα ελέγχουμε αν ανήκουμε σε VDSL καφάο που ηλεκτροδοτείται και μετά μπαίνουμε στον wizard του παρόχου. Πώς το ελέγχουμε αυτό? Ο μέσος καταναλωτής δεν πρέπει να έχει ούτε τις βασικές γνώσεις τεχνικού κατά την άποψη μου. Ας μου έλεγαν ότι υπάρχει και πιθανότητα να μην μπορούν να μου δώσουν, όχι να μου το τάξουν και μετά να μου πουν ότι δεν γίνεται και όλο αυτό κατόπιν δικής μου ερώτησης. Γι αυτό κάνω το θέμα, γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση από μεριάς τους και έχουμε μείνει στην αναμονή. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από petran91
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 αν ζητησες 30 αρι τοτε μαλλον δεν μπορουν να δωσουν ακομα.θα συμφωνησω οτι ο πελατης το μονο που εχει ειναι το wizard και μετα οτι του πουν απο το τηλεφωνο.δεν μπορει να καθεται να στηνει αυτη να δει αν δουλευουν τα Fan στο dslam και αν πηρε ρευμα.γιατι και ρευμα να πηρε δεν σημαινει οτι ειναι ετοιμο.κατα τα αλλα επειδη γενικως υπαρχει ενα μικρο μπαχαλο με την διαθεσιμοτητα αλλα το κακο ειναι θα μπορουσαν να ενημερωσουν.λαθη γινονται αλλα ριξτε μια ενημερωση να ξερουμε τουλαχιστον.οποτε αναμονη υποχρεωτικα.νομιζω οτι μετα απο χ φορες η αιτηση ακυρωνεται αυτοματα οπως γινεται και σε περιπτωσεις που υπαρχει ελλειψη δικτυου 12 minutes ago, petran91 said: Εγώ 30άρι ζήτησα έτσι κι αλλιώς. Τι να πω. Έχει γεμίσει η περιοχή νέα KV εδώ και χρόνια, όχι τώρα τελευταία. Φεύγοντας από το σπίτι σε λίγο θα δω μήπως το συγκεκριμένο τετράγωνο που μένω δεν έχει. Πώς το ελέγχουμε αυτό? Ο μέσος καταναλωτής δεν πρέπει να έχει ούτε τις βασικές γνώσεις τεχνικού κατά την άποψη μου. Ας μου έλεγαν ότι υπάρχει και πιθανότητα να μην μπορούν να μου δώσουν, όχι να μου το τάξουν και μετά να μου πουν ότι δεν γίνεται και όλο αυτό κατόπιν δικής μου ερώτησης. Γι αυτό κάνω το θέμα, γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση από μεριάς τους και έχουμε μείνει στην αναμονή. 1
petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 14 λεπτά πριν, poulinos είπε αν ζητησες 30 αρι τοτε μαλλον δεν μπορουν να δωσουν ακομα. Δηλαδή για 50άρι είναι διαφορετικά και αν ζητήσω ίσως μπορέσουν να δώσουν;
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 4 minutes ago, petran91 said: Δηλαδή για 50άρι είναι διαφορετικά και αν ζητήσω ίσως μπορέσουν να δώσουν; οχι το ιδιο ειναι.απλα ειπα οτι το προβλημα δεν ειναι οτι δεν μπορουν να σου δωσουν 50 αρι η 100 αρι που σε μερικες περιοχες δεν το δινουν αλλα οτι δεν μπορουν να σου δωσουν καθολου. 1
skiabox Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Η καλύτερη σειρά είναι αυτή που προανέφερα. Πρώτα χρησιμοποιούμε τα μάτια και τα πόδια για να βρούμε σε ποιο καφάο ανήκουμε. Και μετά πάμε στον wizard. Υπάρχει περίπτωση στα camping του Παντελαιήμονα στον Πλαταμώνα που ενώ έβγαζε διαθεσιμότητα vdsl ο wizard του οτε από πέρυσι, η οπτική ίνα δεν έχει κατέβει από το κάστρο του Πλαταμόνα προς τα camping. Οπότε πρώτα εμπιστευόμαστε αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας και μετά πάμε στο επόμενο βήμα.
petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μάλιστα. Άρα απλά αφήνω ενεργή την αίτηση μήπως αλλάξει κάτι ή μήπως η κυρία στο chat δεν με ενημέρωσε σωστά. Και από περιέργεια θα κάνω μια βόλτα να δω τι γίνεται από καμπίνες εδώ κοντά.
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 1 minute ago, skiabox said: Η καλύτερη σειρά είναι αυτή που προανέφερα. Πρώτα χρησιμοποιούμε τα μάτια και τα πόδια για να βρούμε σε ποιο καφάο ανήκουμε. Και μετά πάμε στον wizard. Υπάρχει περίπτωση στα camping του Παντελαιήμονα στον Πλαταμώνα που ενώ έβγαζε διαθεσιμότητα vdsl ο wizard του οτε από πέρυσι, η οπτική ίνα δεν έχει κατέβει από το κάστρο του Πλαταμόνα προς τα camping. Οπότε πρώτα εμπιστευόμαστε αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας και μετά πάμε στο επόμενο βήμα. απλα δεν μπορουν να το κανουν ολοι και το δυσκολο ειναι να ξερεις αν εχει τερματιστει η ινα εκτος αν μιλαμε για νεα ινα που ναι θα φανει οτι εσκαψαν.αλλα πολλες φορες υπαρχουν ινες που περνανε απο καποια σημεια ηδη. 1 minute ago, petran91 said: Μάλιστα. Άρα απλά αφήνω ενεργή την αίτηση μήπως αλλάξει κάτι ή μήπως η κυρία στο chat δεν με ενημέρωσε σωστά. Και από περιέργεια θα κάνω μια βόλτα να δω τι γίνεται από καμπίνες εδώ κοντά. Μπορεις αμα θες να δεις το αριθμο κκ στον κατανεμητη σου ή στο box και μετα να κανεις μια μικρη βολτα να βρεις το kv που πεφτεις.
petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Επίσης να αναφέρω ότι η σύνδεση είναι καινούρια, δηλαδή ούτε μήνα. Περίμενα να με βάλουν αμέσως σε καμπίνα VDSL και να κλειδώνω σε 24άρι, πράγμα που δεν έγινε. Από όσο γνωρίζω είμαι συνδεδεμένος σε κέντρο. Παραθέτω και τα στατιστικά της σύνδεσης. Νομίζω έχω μικρή ταχύτητα για την απόσταση, αλλά είμαι στα ανεκτά όρια, έτσι δεν είναι; Τουλάχιστον να κερδίσω κάτι ακόμα αν υπάρχει πρόβλημα δικό τους και είναι κάτι που διορθώνεται. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από petran91
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 15 attenuation ειναι κανα χιλιομετρο και κατι οποτε λογικα παιρνεις απο το αστικο κεντρο εκτος αν το Kv ειναι στην αλλη ακρη(σπανιο φαινομενο). παιζεις χαμηλα για αυτην την αποσταση.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε σε κατανεμητη/box και επισης κανε ενα reboot το ρουτερ.αν συγχρονισεις με 10,5 εως 11margin παρτους ενα τηλεφωνο και ζητα 9 που ειναι το default του οτε και θα κερδισεις κανα Mbit.επισης μεσα στο ρουτερ προσπαθησε να βρεις που ειναι το annex m και ξετσεκαρε το.ο οτε πολλους τους κλειδωνει annex m και χανουν σε ταχυτητα. ελπιζω να μην εχεις κανα συναγερμο χωρις φιλτρο ή καμια συσκευη χωρις φιλτρο γενικοτερα.αν σου δωσαν απο κεντρο και οχι απο Kv τοτε ισως να μην εχει ενεργοποιηθει το Kv αλλιως θα σου διναν voipκαι vdsl 24/1
panoc Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, poulinos είπε 15 attenuation ειναι κανα χιλιομετρο και κατι οποτε λογικα παιρνεις απο το αστικο κεντρο εκτος αν το Kv ειναι στην αλλη ακρη(σπανιο φαινομενο). Δεν εχει 15, 25 εχει
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 5 minutes ago, panoc said: Δεν εχει 15, 25 εχει ειδα του Upload.τα μισα ρουτερ πρωτα το Upload τα αλλα μισα πρωτα το download.δικο μου λαθος.απλα με 25 attenuation ναι ειναι κοντα στα 2 km.με 25 attenuation παλι θα πρεπε να ειναι παραπανω εκτος αν ειναι θεμα γραμμης ή λογω annex m.οποτε αν το διορθωσει αυτο ισως να δει λιγο παραπανω. το margin ειναι φυσιολογικο το 8 οποτε δεν ειναι profile
petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το Annex M δεν είναι, το είχα ξετσεκάρει πριν καμιά βδομάδα διαβάζοντας ένα θέμα εδώ. Άρα τώρα κοιτάω αν είναι θέμα δικό μου και έπειτα επικοινωνώ με ΟΤΕ? Αν τους πάρω τώρα και τους το πω θα μου πουν οτι είναι φυσιολογική η ταχύτητα μου κτλ σωστά; Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από petran91
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα