basilisgate13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 καλημερα παιδια αντιμετωπιζω εδω και πολυ καιρο προβλημα με τον υπολογιστη.Ας τα παρουμε απο την αρχη.Προσφατα εκανα αναβαθμιση απο ιντελ 3ης γενιας σε amd και ryzen.Αυτη τη στιγμη στο pc εχω ryzen 5 1600 , asrock Asrock AB350 Gaming K4 και ram HyperX Fury 8GB DDR4-2133MHz . Τρωω καθημερινα πανω απο 5 freeze και σιγουρα 1 blue screen που ειτε θα λεει memory managment ,ειτε store κατι δεν θυμαμαι ειτε αλλα διαφορα συνηθως διαφορετικα.Αλλες φορες απλα σερνεται για 1-2 λεπτα μεχρι να παρει μπρος παλι.Βοοτ τιμε με φαστ βοοστ παντα κανει τουλαχιστον 1-2 λεπτα για να φορτωσει.Δεν ξερω τι να κανω εχω απελπιστει ,εκανα clean install windows , drivers ολα απο την αρχη ανεβασα συχνοτητα ραμ απο bios ειχε ενσωματωμενο προφιλ,τσεκαρα δισκο ssd υγεια και ηταν 100% και τιποτα απο ολα αυτα δεν δουλεψε αρχιζω να πιστευω το οτι πηγα σε amd ηταν ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη μου.Αν εχετε να προτεινετε καμια βοηθεια η λυση θα ημουν υποχρεος.
Ghost007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 καλημερα καταρχας δεν νομιζω να εχει να κανει με το αν ειναι amd η intel ... καποιο θεμα υπαρχει σιγουρα αλλα ειναι πολλα που μπορει να φταινε... απο την στιγμη που λες για blue screen το πρωτο απο ολα νομιζω ειναι οι ραμ... αν εχεις δυο δοκιμασε μια μια ξεχωριστα...αν εχεις μονο μια 8αρα θα πρεπει να βρεις απο κανα φιλο σου ισως να δοκιμασεις μια αλλη... δευτερον ριξε μια ματια στο task manager και παρακολουθησε την ραμ την χρηση της και στο paged pool και δες αν ανεβενει οσο κανεις χρηση ... αν το δεις να ξεπερναει τα 200-300mb και να συνεχιζει να ανεβενει π.χ φτασει 1γιγα και συνεχιζει κλπ παει να πει οτι εχεις memory leak ..υπαρχει ευκολη λυση αν ειναι αυτο... απο εκει και περα μπορει να ειναι και τπτ αλλο αλλα θα ξεκιναγα με αυτα... επισης καλο ειναι να τσεκαρεις γενικα θερμοκρασιες κλπ με κανα https://www.hwinfo.com/download.php
basilisgate13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Ghost007 είπε καλημερα καταρχας δεν νομιζω να εχει να κανει με το αν ειναι amd η intel ... καποιο θεμα υπαρχει σιγουρα αλλα ειναι πολλα που μπορει να φταινε... απο την στιγμη που λες για blue screen το πρωτο απο ολα νομιζω ειναι οι ραμ... αν εχεις δυο δοκιμασε μια μια ξεχωριστα...αν εχεις μονο μια 8αρα θα πρεπει να βρεις απο κανα φιλο σου ισως να δοκιμασεις μια αλλη... δευτερον ριξε μια ματια στο task manager και παρακολουθησε την ραμ την χρηση της και στο paged pool και δες αν ανεβενει οσο κανεις χρηση ... αν το δεις να ξεπερναει τα 200-300mb και να συνεχιζει να ανεβενει π.χ φτασει 1γιγα και συνεχιζει κλπ παει να πει οτι εχεις memory leak ..υπαρχει ευκολη λυση αν ειναι αυτο... απο εκει και περα μπορει να ειναι και τπτ αλλο αλλα θα ξεκιναγα με αυτα... επισης καλο ειναι να τσεκαρεις γενικα θερμοκρασιες κλπ με κανα https://www.hwinfo.com/download.php θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες ειναι γυρω στους 30 βαθμους μαξ.Εχω 2 ραμ 2χ4 kai ta exw balei sto a2 b2 opws proteine i asrock gia kaluteri xrisi sto manual .Task manager οταν κοιταω πριν κανει καποιο φρεεζε ειναι κανονικα η χρηση της ραμ . οταν φρεεζαρει δεν μπορω να πατησω τιποτα οποτε δεν μπορω να τσεκαρω .Πιστευω η ειναι θεμα windows η ειναι θεμα ram .Παντως με ιντελ δεν ειχα τετοια θεματα
Ghost007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) δοκιμασε με μια μια της ραμ μεμονομενα να δεις αν στο ξανακανει μηπως καποια απο της δυο ειναι ελατωματικη..και βλεπουμε παρακατω μηπως φταιει τπτ αλλο...μετα πιθανων φταιει κανα τροφοδοτικο η μητρικη ισως.. τι τροφοδοτικο εχεις btw ? Επεξ/σία 12 Απριλίου 2018 από Ghost007
basilisgate13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Ghost007 είπε δοκιμασε με μια μια της ραμ μεμονομενα να δεις αν στο ξανακανει μηπως καποια απο της δυο ειναι ελατωματικη..και βλεπουμε παρακατω μηπως φταιει τπτ αλλο...μετα πιθανων φταιει κανα τροφοδοτικο η μητρικη ισως.. τι τροφοδοτικο εχεις btw ? τροφοδοτικο εχω Seasonic M12II-520 Evo. το θεμα ειναι οτι με μια ραμ ποσο θα κατσω γιατι μπορει να εχω ολη την ημερα το πσ ανοιχτο και να το κανει το βραδυ δεν εχει κατι σταθερο πχ με το που το ανοιξω μπορει να το κανει ενω κανω multitasking κυριως εκει βασικα
Ghost007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, basilisgate13 είπε τροφοδοτικο εχω Seasonic M12II-520 Evo. το θεμα ειναι οτι με μια ραμ ποσο θα κατσω γιατι μπορει να εχω ολη την ημερα το πσ ανοιχτο και να το κανει το βραδυ δεν εχει κατι σταθερο πχ με το που το ανοιξω μπορει να το κανει ενω κανω multitasking κυριως εκει βασικα κοιτα οπως ειπα επειδη πολλα μπορει να ειναι..πρεπει απο καπου να αρχισεις να τσεκαρεις ενα ενα τι γινεται...αλλιως δε θα βγαλεις ακρη ποτε.. κατσε μια μερα με 4 που δεν εχεις πολυ δουλεια ξερω εγω τι να σου πω...υπαρχουν και προγραμματα που μπορεις να κανεις και καποια τεστ κλπ αλλα δε το εχω και πολυ το θεμα με αυτα..ισως καποιος αλλος εχει καμια καλυτερη ιδεα...
UsualSuspect__ Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καταρχάς αυτα στα κάνει με default settings στο bios, η έχεις κάνει κανα oc περίεργο; Έχουμε το ίδιο σύστημα ακριβώς και δεν έχω τέτοια θέματα. Τι bios έχεις στην μητρική; Αν έχεις το 4.70 βγάλτο και βάλε το 4.60. Με το 4.70 είχα κάτι θεματάκια με τα games εγώ προσωπικά και γιαυτό γύρισα στο 4.60 http://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty AB350 Gaming K4/index.asp#BIOS Επεξ/σία 12 Απριλίου 2018 από UsualSuspect__
basilisgate13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 αυτη ειναι η χρηση ραμ χωρις να εχω ανοιξει τιποτα, oc δεν εχω κανει καθολου .βιος κατσε να τσεκαρω για δειτε και για το bios ρε παιδια
Ghost007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 κοιτα δε ξερω αν φταιει αυτο για το προβλημα σου..υπαρχει μια περιπτωση να παιζει τπτ τετοιο.. παντως οπως και ναχει καλο ειναι να γινει ενα update στο bios γιατι ειναι πολυ πισω.. εχεις το 3 και εχει βγει μεχρι 4.7 και πολλες εκδοσεις ενδιαμεσα...προσεξε μονο την διαδικασια και μαθε καλα τι πρεπει να κανεις πριν κανεις οτιδηποτε...
basilisgate13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δεν έχω ξανακάνει υπδατε στο βίος και δεν ξέρω τ παίζει και πως πρέπει να τ κάνω
Ghost007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, basilisgate13 είπε Δεν έχω ξανακάνει υπδατε στο βίος και δεν ξέρω τ παίζει και πως πρέπει να τ κάνω υπαρχουν σχετικα βιντεο στο utube δεν ειναι δυσκολη διαδικασια απλα θελει προσοχη ... ενα usb θες φορμαρισμενο σε fat32 κατεβαζεις το αρχειο και το περνας στο βιος ... καταρχας εγω θα ελεγα παντως να δοκιμασεις αυτο που σου ειπα με της ραμ γιατι ειναι το πρωτο που μου ερχεται αμα ακουω για μπλε οθονες κλπ...
cpc464 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Λογικά η μνήμες είναι η corrupt files, για το πρώτο δοκιμάζεις μία - μία ξεχωριστά τις μνήμες σε όλα τα slot, για το δεύτερο πάς command prompt (cmd) σάν administrator και γράφεις sfc /scannow, εάν δέν βρεί/φτιάξεί τα λάθη, τρέχεις την εντολή dism/online/cleanup-image/restorehealth
basilisgate13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Λοιπόν έκανα update bios στο 3.4 και μετά στο 4.7 γιατί είχα το πιο παλιό βίος και πιστεύω εκεί οφείλεται. Μετά το bios δεν με έβαζε στα windows αλλά με πετούσε πάλι στο bios. Κάνω φορμάτ καλού κακού και τώρα μου δείχνει αυτό όλη την ώρα Error code 0xc0000225 1
cpc464 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Τα windows τα έχεις σε cd h usb?, boot απο εκει,στην οθόνη του install επιλέγεις κάτω αριστερά repair μετά troubleshoot, advanced options, automatic repair.
basilisgate13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 λοιπον εκατσα χθες ολη μερα μετα την δουλεια και δοκιμασα τα παντα .εκανα update το βιος απο 2.5 στα 4.7 (δεν δουλευει και μου βγαζει ερρορ οταν βαζω το φαστ βοοτ για καποιο λογο), μετα δοκιμασα για memory leak απο βιντεακια δοκιμασα να κλεισω καποια πραγματα,εκανα φορματ και περασα ολα τα drivers,updates,και τσεκαρα και για ιους,τσεκαρα τις ραμ και τις διαβαζει και τις 2 κανονικα και στην συχνοτητα και στα gb και παλι τιποτα υπαρχουν στιγμες που το pc ξαφνικα παει τοσο αργα που ειναι σαν να εχει φρεεζαρει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα