Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως τώρα που έμαθα με τα ηλεκτρικά (αυτόματα) δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ποτέ στο σπίτι μου χειροκίνητα... 

Σχετικά με αυτό που λέτε κάποιοι ότι πρέπει να περιμένεις να ανέβει/κατέβει για να αφήσεις το κουμπί του διακόπτη είναι αλλη περίπτωση... Αυτά είναι μεν ηλεκτρικά αλλά δεν είναι αυτόματα... 

Εγώ στο σπίτι αυτά που έχω δουλεύουν σαν παράθυρα αυτοκινήτου δηλαδή ο διακόπτης έχει βαθμούς πίεσης. Αν το πατήσω χαλαρά ανοίγει/κλείνει όσο κρατάω το κουμπί πατημένο. Αν πάλι το πατήσω ποιο δυνατά τότε ανοίγει /κλείνει ολόκληρο... Επίσης υπάρχει και ένας διακόπτης στον οποίο ρυθμίζω ποια ώρα θέλω να ανοίγουν το πρωί και ποια ώρα να κλείνουν το βράδυ αυτόματα (πολύ το αγαπάω αυτό) και αν θέλεις με μια ακόμη παπαριτσα που έχει βάλει ο ξάδερφος μου στο δίπλα σπίτι τα χειρίζεσαι όλα από το κινητό είσαι δεν είσαι εκείνη την ώρα σπίτι...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για περιπτώσεις όπως αυτή που περιγράφει ο ThReSh ΟΚ, παίζει να βολεύουν, για την πλειοψηφία των περιπτώσεων (στην Ελλάδα τουλάχιστον) θεωρώ πως είναι για εφέ.

Στο σπίτι που είμαι τώρα ας πούμε θεωρώ πως δε χρειαζόταν να μπει σε αυτή τη διαδικασία ο ιδιοκτήτης, πιστεύω ότι ούτε καν βοηθά να ανέβει η τιμή ενοικίασης δηλαδή.

Κάθε πρωί/βράδυ κάθομαι ~30" στο καθένα (6 στο σύνολο, άρα τουλάχιστον 6 λεπτά κάθε μέρα) για να τα ανεβοκατεβάσω. Είμαι 15 μήνες στο σπίτι και ήδη το έχω βαρεθεί.

Δε θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γίνει όταν θα κάτσει διακοπή ρεύματος μέχρι να βγάλω άκρη πώς θα τα ανεβάσω αν είναι μέρα.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
Δημοσ.

Ειδικά στη δικιά σου περίπτωση φαίνεται ότι είναι το εφέ, ίσως πίστευε ότι θα γίνει πιο περιζήτητο το σπίτι...καλύτερα να έκανε κάτι πιο ουσιαστικό με αυτά τα λεφτά!

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, phanispal said:

Για περιπτώσεις όπως αυτή που περιγράφει ο ThReSh ΟΚ, παίζει να βολεύουν, για την πλειοψηφία των περιπτώσεων (στην Ελλάδα τουλάχιστον) θεωρώ πως είναι για εφέ.

Νομίζω πάντως ότι τα χειροκίνητα έχουν χειρότερη αεροστεγανότητα, άρα μεγαλύτερες απώλειες. 

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Νομίζω πάντως ότι τα χειροκίνητα έχουν χειρότερη αεροστεγανότητα, άρα μεγαλύτερες απώλειες. 

Τι διαφορά κάνει ο τρόπος κλεισίματος στη στεγανότητα;

Δημοσ.

Κι εγώ δε μπορώ να φανταστώ κάποια διαφορά όσον αφορά στο κάτω μέρος του ρολού τουλάχιστον, δεν ξέρω μήπως υπάρχει διαφορά στο κουτί.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zio10 είπε

Τι διαφορά κάνει ο τρόπος κλεισίματος στη στεγανότητα;

Καμία.απλά στο σημείο που τοποθετείται η τροχαλία στα χειροκίνητα τοποθετείται ο μηχανισμός στα ηλεκτρικά.Το κουτί είναι το ίδιο στα δύο ανοίγουν και κλείνουν το ίδιο.Η μόνη διαφορά η τρύπα στο πίσω μέρος που βγαίνει ο ιμάντας αν μπορεί να θεωρηθεί μη στεγανότητα.

• Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, papoys1 said:

Η μόνη διαφορά η τρύπα στο πίσω μέρος που βγαίνει ο ιμάντας αν μπορεί να θεωρηθεί μη στεγανότητα.

Αυτό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πωωω έπεσε μεγάλη συζήτηση :D... λοιπόν το ερώτημα είναι το εξής... έχει κάνει κανείς προσθήκη χειροκίνητου σε ηλεκτρικά; Ή εάν δεν έκανε προσθήκη, έχει παραγγείλει κανείς καινούργια που να είναι υβριδικά και ηλεκτρικά δηλαδή κ manual?

Επεξ/σία από zoranb
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2018 στις 2:47 ΜΜ, papoys1 είπε

Θα πω ότι σε βαριά προφίλ αλουμινίου αξίζει τον κόπο γιατί θέλει αρκετή δύναμη να ανέβουν.Στα υπόλοιπα τα φτηνιάρικα που έχουμε οι περισσότεροι είναι λεφτά για πέταμα.Με τον ιμάντα σε τρία δευτερόλεπτα ανέβηκαν κατέβηκαν.Με το κουμπί πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 10.Τα έχει κουνιάδος μου βλέπω που τα ανεβάζει και γελάω.Μάλιστα του χάλασε και ένα του σαλονιού δεν ανεβαίνει και ο μάστορας για αντικατάσταση μηχανισμού του ζήτησε το κόστος του ρολού.:P

Ήθελα να   αλλάξω σε δύο μπαλκονόπορτες 210 χ 130 τα παλιά συρόμενα καφέ εξωτερικά με εξωτερικά λευκά ρολλά.Φέρνω έναν αλουμινά με βαρύ προφίλ 550 ευρώ το ένα σύνολο 1.100.Φέρνω τον άλλο 370 ευρώ για το απλό το φτηνό φυλλαράκι 740 τα δύο.Και οι δύο με μηχανισμό γιατί μου λένε είναι μανούρα να τρυπήσουν τον τοίχο και να περάσουν ιμάντα εσωτερικά

Μου φάνηκε υπερβολική η τιμή ψάχνω και τα βρίσκω προσφορά με το φτηνό φυλλαράκι σε μεγάλο κατάστημα 148 ευρώ το ένα χωρίς μηχανισμό με μηχανισμό 230.Παραγγέλνω χωρίς μηχανισμό με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ και με μία απλή πατέντα δική μου τα τοποθετώ με ιμάντα και δουλεύουν τέλεια. 

Κόστος και τα δύο 300 ευρώ με δύο ροδελάκια που αγόρασα να κάνω την πατέντα να δουλεύει ο ιμάντας ομαλά.Για εμένα ο μηχανισμός είναι γκλαμουριά και επίδειξη και μπορείς ανά πάσα στιγμή να μην μπορείς να το ανοίξεις ή να τα κλείσεις.

Μήπως σου είναι εύκολο να βγάλεις καμια φώτο την πατέντα; Και πως σου έχει κάτσει όλη η κατασκευή; Έχω 3 παράθυρα με παντζούρια και έχω βαρεθεί το άνοιξε κλείσε. Εμένα δεν είναι συρόμενα είναι ανοιγόμενα. Θα μπορούσα να τα βγάλω τα παντζούρια και να βάλω ρολά; φαντάζομαι το κουτί μετά θα πρέπει να είναι εξωτερικό.

Επεξ/σία από zeys13
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, zeys13 είπε

Μήπως σου είναι εύκολο να βγάλεις καμια φώτο την πατέντα; Και πως σου έχει κάτσει όλη η κατασκευή; Έχω 3 παράθυρα με παντζούρια και έχω βαρεθεί το άνοιξε κλείσε. Εμένα δεν είναι συρόμενα είναι ανοιγόμενα. Θα μπορούσα να τα βγάλω τα παντζούρια και να βάλω ρολά; φαντάζομαι το κουτί μετά θα πρέπει να είναι εξωτερικό.

Ναι εξωτερικό άνοιξα τρύπα και πέρασα τον ιμάντα εσωτερικά και δουλεύουν άψογα.

Είχα ανεβάσει και βιντεάκι πέρισυ που είχα φτιάξει τα δύο της πρόσοψης.Πριν λίγες μέρες έβαλα και τα άλλα δύο τα μεσαία και έφτιαξα πρόσοψη κούκλα.Το βάψιμο απέμεινε.

Δες το βιντεάκι πως τα έφτιαξα .

https://www.youtube.com/watch?v=Oi1WzFonbQ8

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/5/2020 στις 10:07 ΠΜ, zeys13 είπε

Παντως   τα   κλασικα   παντζουρια   ειναι   ιδανικα   για   μπανιστηρι....:D

Ειτε   απο  μεσα   ειτε   απο   εξω....

Οσο   για   τις   ηλεκτρικες   "ευκολιες"   στο  σπιτι   ειτε   ρολα   ειτε   τεντες   κλπ    ισχυει   "τα   μεταξωτα   βρακια.........".

Σε   σοβαρους   σχεδιασμους   τετοιων   καταστασεων    υπαρχει   παντα   κεντρικος   ελεγκτης   με   ups  και   αυτοματη   γενητρια.

Εστω  μονο  με   ups. 

Ακομα   οι  σοβαροι   τεχνιτες   ανελκυστηρων   τα   βαζουν   προκαταβολικα.

Επεξ/σία από tigergreg
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...