oneofthem Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) διάβασα ότι μπορείς να κάνεις crop σε mkv χωρίς reencoding με τον εξής τρόπο αντί να γίνει crop στο αρχείο, απλώς να γίνει επεξεργασία στο header του mkv, το οποίο θα δίνει εντολή στον media player να παίζει το video cropped με παρέμβαση ας πούμε μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο με mp4; το mp4 είναι container σαν το mkv; δηλαδή θα μπορούσα να κάνω extract το υλικό και να το βάλω σε mkv χωρίς να χάσω κάτι και να κάνω εκεί την τροποποίηση του mkv header; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2018 από oneofthem
micos000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μπορείς να βάλεις το mp4 στο mkvtoolnix και να το σώσεις σε mkv. Αυτό με το crop όμως δεν το κατάλαβα. Δηλαδή θέλεις να "κόψεις" μέρος της εικόνας, π.χ. κάποιους hard coded υπότιτλους στο κάτω μέρος; Δώσε ένα λινκ με αυτό που λες.
oneofthem Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) ναι, δηλαδή όχι ακριβώς, εγώ black bars θέλω να αποφύγω για να γίνει αυτό ή πρέπει να κάνω reencoding για τις διώξω (ή μήπως γίνεται και χωρίς;) ή πρέπει να αλλάζω τις ρυθμίσεις του player κάθε φορά που παίζει το συγκεκριμένο video, να αλλάζω manually τo μέγεθος του παραθύρου και να ξαναεπαναφέρω τις ρυθμίσεις μετά (οι οποίες είναι για 100% size) αντ' αυτών μου φάνηκε πολύ καλύτερη ιδέα να το κάνω μέσα από το header του συγκεκριμένου video μόνιμα (μιας και δεν το βρίσκω σε καλή ποιότητα χωρίς black bars) (διάβασα ότι υπάρχει λόγος που ενσωματώνουν black bars - κάποιο συγκεκριμένο μέσο δέχεται μόνο συγκεκριμένης ανάλυσης video οπότε για να βάλεις κάτι άλλο εκεί μέσα πρέπει να προσθέσεις black bars ώστε να έρθει στην ζητούμενη ανάλυση) αυτά, νομίζω πως είναι πολύ πιο εύχρηστη λύση για κανά δυο video που έχουν το θέμα, εσύ τι λες; Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από oneofthem
micos000 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Αν σε βολεύει έτσι και ο player ακολουθεί τις οδηγίες, τότε οκ. Μπορείς όπως είπα να εισάγεις το mp4 στο mkvtoolnix και να ορίσεις το display ratio και/ή το cropping και να το σώσεις σαν mkv.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα