Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, χρειάζομαι μερικές συμβουλές για αναβάθμιση μητρικής - κάρτα γραφικών - επεξεργαστή. 

Θέλω να παίζω παιχνίδια νέας γενιάς χωρίς να κολλάει.

Έχω 10 χρόνια να κάνω αναβάθμιση εκτός απο τον 120 ssd σκληρό και τις έξτρα RΑΜ (10GB DDR3)

Επεξεργαστής Intel Core i5 Cpu 750 2.67Ghz

Μητρική κάρτα Gigabyte P55US3L

Κάρτα γραφικών Ge-Force GT 240

Αν πάρω μόνο μια κάρτα γραφικών λύνω το πρόβλημά μου; Ας πούμε με ένα κατοστάρι ευρώ και κάτι ψηλά θα μπορώ να υποστηρίζω χωρίς κόλλημα νέα παιχνίδια; Έχω ακούσει ότι η κάρτα γραφικών είναι το πάν στα παιχνίδια. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

καλημερα..κοιτα αν ο επεξεργαστης περνει καποιο οβερκλοκ καλο ειναι να γινει θα βοηθησει καπως...

οσο για καρτα σιγουρα σε σχεση με αυτη που εχεις πανω μια "καινουργια" θα σε ανεβασει αρκετα μπορει παλι να μην παιζεις στο μαξ

αλλα σε γενικες γραμμες θα εισαι οκ .... κοιτα μηπως βρεις καμια μεταχειρισμενη 9604gb η καμια 1050τι  ...δυστυχως ειναι λιγο δυσκολοι 

καιροι για καρτες αλλα με λιγο ψαξιμο και υπομονη κατι μπορεις να βρεις γυρω στα 150ε 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ghost007 είπε

καλημερα..κοιτα αν ο επεξεργαστης περνει καποιο οβερκλοκ καλο ειναι να γινει θα βοηθησει καπως...

οσο για καρτα σιγουρα σε σχεση με αυτη που εχεις πανω μια "καινουργια" θα σε ανεβασει αρκετα μπορει παλι να μην παιζεις στο μαξ

αλλα σε γενικες γραμμες θα εισαι οκ .... κοιτα μηπως βρεις καμια μεταχειρισμενη 9604gb η καμια 1050τι  ...δυστυχως ειναι λιγο δυσκολοι 

καιροι για καρτες αλλα με λιγο ψαξιμο και υπομονη κατι μπορεις να βρεις γυρω στα 150ε 

που κοιτάς για μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Anitheme είπε

που κοιτάς για μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών;

https://www.insomnia.gr/classifieds/category/11-κάρτες-γραφικών-ήχου/

απλα μη παρεις γουρουνι στο σακι :P 

κοιτα οσο γινεται να ειναι απο ατομο με αξιολογησεις αν οχι μετα απο ελεγχο κλπ 

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ghost007 είπε

https://www.insomnia.gr/classifieds/category/11-κάρτες-γραφικών-ήχου/

απλα μη παρεις γουρουνι στο σακι :P 

κοιτα οσο γινεται να ειναι απο ατομο με αξιολογησεις αν οχι μετα απο ελεγχο κλπ 

εκτός απο εδώ;;; Ξέρεις κανένα άλλο σαιτ που να έχει πχ στοκ ή μεταχειρισμένα; 

Δημοσ.

α και να προσθεσω οτι αν θες πας και σε ποιο φτηνες μεταχειρισμενες

και παλι θα δεις αρκετα μεγαλη διαφορα σε σχεση με την καρτα που εχεις αλλα τεσπα...π.χ καμια 750τι με κανα 50ε να εχει και 2γιγα μνημη ιδανικα..

Μόλις τώρα, Anitheme είπε

εκτός απο εδώ;;; Ξέρεις κανένα άλλο σαιτ που να έχει πχ στοκ ή μεταχειρισμένα; 

καλυτερα απο εδω δεν θα βρεις...και ποιο σιγουρα "σχετικα" σε ατομα με αξιολογησεις κλπ...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ghost007 είπε

α και να προσθεσω οτι αν θες πας και σε ποιο φτηνες μεταχειρισμενες

και παλι θα δεις αρκετα μεγαλη διαφορα σε σχεση με την καρτα που εχεις αλλα τεσπα...π.χ καμια 750τι με κανα 50ε να εχει και 2γιγα μνημη ιδανικα..

καλυτερα απο εδω δεν θα βρεις...και ποιο σιγουρα "σχετικα" σε ατομα με αξιολογησεις κλπ...

Έχω μια απορία, αυτές είναι κινέζικες αντιγραφές της Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB ;;;

https://www.ebay.com/itm/GTX1050-750Ti-970-960-1-2-4GB-GDDR5-192Bit-HDMI-Graphics-Card-For-NVIDIA-GeForce/302661027296?hash=item467800c5e0:m:mAWzisfDOldfavcI4vSBJ3w

Δημοσ.

ουτε καν αντιγραφες...μαιμου εντελως ειναι κατι gt 450 που δε παιζουν καν λογω ντραιβερς κλπ...

μακρυα απο κατι τετοια...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ghost007 είπε

ουτε καν αντιγραφες...μαιμου εντελως ειναι κατι gt 450 που δε παιζουν καν λογω ντραιβερς κλπ...

μακρυα απο κατι τετοια...

Τελευταία απορία! Τι διαφορά έχει αυτή με τα 170 απο αυτή με τα 210;;;

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=geforce+gtx+1050+ti&order_by=pricevat&order_dir=asc

Επίσης πόσος χρόνο ζωής θα έχει; Θα κρατήσει π.χ καμιά 6 χρόνια σε απόδοση παιχνιδιών;

Δημοσ.

Τελευταία απορία! Τι διαφορά έχει αυτή με τα 170 απο αυτή με τα 210;;;

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=geforce+gtx+1050+ti&order_by=pricevat&order_dir=asc

Επίσης πόσος χρόνο ζωής θα έχει; Θα κρατήσει π.χ καμιά 6 χρόνια σε απόδοση παιχνιδιών;

σχεδον καμια..η διαφορα ειναι στην υλοποιηση...γενικως καλο ειναι να εχει 2 ανεμιστηρες απο εκει και περα ψιλοδιαφορες ολα τα αλλα..

αν ειναι να παρεις καινουργια η καλυτερη και ποιο οικονομικη ειναι αυτη https://www.mgmanager.gr/pci-express/67274-asus-cerberus-geforce-gtx-1050-ti-oc-4gb-gddr5-128-bit-dvi-d-hdmi-dp-90yv0a74-m0na00.html

το προβλημα ειναι οτι δεν αξιζει τοσα λεφτα απλα οι καρτες ειναι ακριβες ακομα αυτη την περιοδο..γιαυτο σου προτεινω μεταχειρισμενη..

σε αυτα τα λεφτα περιπου αμα ειναι να δωσεις 200ε περνεις π.χ 1060 3gb με κανα 220-240 μεταχειρισμενη "σχεδον καινουργια" 

οποτε δεν αξιζει γενικως αγορα καινουργιας αυτη τη στιγμη

οσο για το ποσο αντεχουν δε ξερω καν τι αποδοση θες να εχεις...γιατι οπως ειπα σε σχεση με την gt240 που εχεις και μια 750τι με 50ε ειναι η μερα με την νυχτα...

Δημοσ.

Τροφοδοτικό ποιό έχεις; Παίζει ρόλο μήπως βρεις καμιά παλιά high-end κάρτα.

Κoίτα μεταχειρισμένες (GTX770/960, HD7970/R9 270X κτλ.) ή πάρε την πιο φθηνή 1050ti, ακόμα και με ένα fan δεν έχουν θέμα αφού είναι πολύ χαμηλής κατανάλωσης κάρτες και δεν υπερθερμαίνονται.

Aν δεν μπορείς να κάνεις overclock μια καλή φθηνή λύση είναι και ο i5-680 στα 3.6ghz από aliexpress (με αναμονή περίπου 2 μηνών λόγω τελωνείου). 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Τροφοδοτικό ποιό έχεις; Παίζει ρόλο μήπως βρεις καμιά παλιά high-end κάρτα.

Κoίτα μεταχειρισμένες (GTX770/960, HD7970/R9 270X κτλ.) ή πάρε την πιο φθηνή 1050ti, ακόμα και με ένα fan δεν έχουν θέμα αφού είναι πολύ χαμηλής κατανάλωσης κάρτες και δεν υπερθερμαίνονται.

Aν δεν μπορείς να κάνεις overclock μια καλή φθηνή λύση είναι και ο i5-680 στα 3.6ghz από aliexpress (με αναμονή περίπου 2 μηνών λόγω τελωνείου). 

Εννοείς για την μητρική μου έτσι; Πόσο % πιο γρήγορος απο αυτόν που έχω θα είναι;

Όσο για το τροφοδοτικό είναι το Xilence 850w XQ Series PSU

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Anitheme είπε

Εννοείς για την μητρική μου έτσι; Πόσο % πιο γρήγορος απο αυτόν που έχω θα είναι;

Όσο για το τροφοδοτικό είναι το Xilence 850w XQ Series PSU

1ghz είναι σημαντικό. Και η τιμή είναι χώμα. Απλά θέλει αναμονή. Και φυσικά bios update πριν τον βάλεις.

Το τροφοδοτικό εντάξει είναι αν και ποιοτικά είναι πολύ μέτριο. Λόγω ισχύος σηκώνει τις κάρτες που σου ανέφερα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

1ghz είναι σημαντικό. Και η τιμή είναι χώμα. Απλά θέλει αναμονή. Και φυσικά bios update πριν τον βάλεις.

Το τροφοδοτικό εντάξει είναι αν και ποιοτικά είναι πολύ μέτριο. Λόγω ισχύος σηκώνει τις κάρτες που σου ανέφερα.

ποιοτικά πολύ μέτριο;;; Αφού είναι 850W (και έχει ωραίο άσπρο χρώμα :P ) Αλήθεια γιατί δεν βγάζουν τροφοδοτικά σε άσπρο;;;; Κοίταξα τώρα και όλα μαύρα είναι! 

Δημοσ.

Τυχαίνει να έχω σύστημα με ίδιο επεξεργαστή , το οποίο έχει γίνει oc στα 3,99GHz .Έχει 12gb ram και gtx 1060 3gb.

Παίζει καλά witcher 3, mafia 3, gta v, rise of tomb raider και πολλά άλλα. Αν πας να παίξεις όμως evil within 2 , την πάτησες .

Η κάρτα γραφικών που έχεις τώρα, δεν έκανε για τίποτε ούτε το 2009 , δεν συζητάμε για σήμερα.

Για αναβάθμιση cpu, δεν κοιτάς cpu με ενσωματωμένα γραφικά του 2009 . Θα κοιταγες μόνο i7 870 και i7 880 , αλλά είναι ακριβοί , δεν συμφέρουν , οπότε κοιτάς μόνο ισοδύναμους X3470 , που παίζει γύρω στα 50-55 ευρώ (ο x3480 ισοδύναμος με i7 880 , είναι επίσης ασύμφορος). Καλύτερα όμως ψύκτρα για oc τον υπάρχοντα πρώτα (η ψύκτρα δεν χάνεται κι όλας).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...