caveneo Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Ψάχνω ένα πρόγραμμα που να έχω όλους μου τους κωδικούς εκεί μέσα. Τώρα έχω ένα αρχείο txt που εκεί πέρα μέσα γράφω λ.χ: facebook: username password. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να έχω έτσι να τα βλέπω όταν θέλω ή έχω ξεχάσει κάποιον που να προσφέρει και κάποιου είδους ασφάλεια; Γιατί έτσι και χάσω το txt ή πέσει σε λάθος χέρια κάηκα.
antbyron Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Το lastpass θεωρείται και είναι καλό. Μπαίνει ως extension στον firefox ή chrome. Δοκίμασε το.
caveneo Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Θέλω κάποιο πρόγραμμα που να μην είναι online. Έχω το firefox που τα αποθηκεύει και στο cloud αλλά θα 'θελα κάτι που να το έχω σαν αρχείο στον υπολογιστή. Κρυπτογραφημένο. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Θα τσεκάρω το keepass και laspass. Ευχαριστώ πολύ!
isay Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 keepass σαν προγραμμα και κρυπτογράφηση του αρχείου με τους κωδικους (μπορείς να εχεις πολλα) με ισχυρή κρυπτογράφηση και εντός του keepass και συμπληρωματικά εκτός (αν θες). Τακτικό backup του αρχείου, ειδικά μετα την προσθήκη πολλων κωδικών. Εγω έχω ενα στον υπολογιστή και ένα σε cloud, το online οποίο ειναι τριπλοκρυτπογραφημένο με διάφορους τρόπους. Επιμένω στο backup γιατί αν γίνει καμια λαμακια και μεσα εχεις καμια 50αρια κωδικους, δύσκολα θα τους βρεις πάλι. Σαν interface θα σου φανεί περασμένης δεκαετίας, αλλά σαν εργαλείο μου ειναι πολύ πρακτικό. Δεν χρησιμοποιώ extentions για αλλα προγραμματα, οποτε δεν μπορώ να σου πω εμπειρίες. Δεν θελω addons/extentions γιατί θελω πλήρη ελεγχο των κωδικών μου. 2
caveneo Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 5 ώρες πριν, isay είπε keepass σαν προγραμμα και κρυπτογράφηση του αρχείου με τους κωδικους (μπορείς να εχεις πολλα) με ισχυρή κρυπτογράφηση και εντός του keepass και συμπληρωματικά εκτός (αν θες). Τακτικό backup του αρχείου, ειδικά μετα την προσθήκη πολλων κωδικών. Εγω έχω ενα στον υπολογιστή και ένα σε cloud, το online οποίο ειναι τριπλοκρυτπογραφημένο με διάφορους τρόπους. Επιμένω στο backup γιατί αν γίνει καμια λαμακια και μεσα εχεις καμια 50αρια κωδικους, δύσκολα θα τους βρεις πάλι. Σαν interface θα σου φανεί περασμένης δεκαετίας, αλλά σαν εργαλείο μου ειναι πολύ πρακτικό. Δεν χρησιμοποιώ extentions για αλλα προγραμματα, οποτε δεν μπορώ να σου πω εμπειρίες. Δεν θελω addons/extentions γιατί θελω πλήρη ελεγχο των κωδικών μου. Μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό που λες. Το τριπλοκρυπτογραφημενο, πως το έκανες;
isay Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Διαφορα προγραμματα κρυπτογραφησης σε σειρα Π.χ. αρχικό αρχείο Α Veracrypt και κρυπτογράφηση του Α σε Β winrar και κρυπτογράφηση του Β σε Γ με διαφορετικό κωδικό και το Γ στο cloud σε προστατευμένο χώρο και με fake headers να φαίνεται σαν κρυπτογραφημένο docx (εστω και κατεστραμμένο) Οποιος το υποκλέψει και το ανοίξει στην αρχική του μορφή, μπράβο του και αξίζει να εχει τους κωδικους μου. 2
caveneo Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, isay είπε Διαφορα προγραμματα κρυπτογραφησης σε σειρα Π.χ. αρχικό αρχείο Α Veracrypt και κρυπτογράφηση του Α σε Β winrar και κρυπτογράφηση του Β σε Γ με διαφορετικό κωδικό και το Γ στο cloud σε προστατευμένο χώρο και με fake headers να φαίνεται σαν κρυπτογραφημένο docx (εστω και κατεστραμμένο) Οποιος το υποκλέψει και το ανοίξει στην αρχική του μορφή, μπράβο του και αξίζει να εχει τους κωδικους μου. Θα το προσπαθήσω. Σε ευχαριστώ πολύ! Θα σε ενοχλήσω αν έχω απορία.
tarantules Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Ή φτοιάχνεις έναν δυνατό κωδικό για όλες σου τις online συναλλαγές του τύπου k0d1kwP0i$h- και δίπλα κολάς κάθε φορά την υπηρεσία-site με την οποία συνδέεσαι : Πχ αν θες να μπεις facebook ο κωδικός σου θα είναι k0d1kwP0i$h-facebook , αν είναι να μπεις gmail ο κωδικός θα είναι k0d1kwP0i$h-gmail κλπ. Αν φοβάσαι οτι πχ μπορεί από κάποιο site να γίνει διαρροή κωδικών και με βάση τον κωδικό σου να βρουν και να μπορούν να μπαίνουν και στις άλλες σου υπηρεσίες-site , μπορείς να βάλεις και άλλες δικλείδες ασφαλείας.Πχ μετά την παύλα να βάλεις έναν αριθμό που να αντιπροσωπεύει πχ τη θέση του πρώτου γράμματος της υπηρεσίας που θες να κάνεις login. Πχ στα πάνω παραδείγματα θα είχαμε k0d1kwP0i$h-6facebook ( το f είναι το 6ο γράμμα κατά σειρά στο αγγλικό αλφάβητο )και k0d1kwP0i$h-7gmail αντίστοιχα. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι να φτοιάξεις εύκολα για σένα και δύσκολα για τον οποιονδήποτε άλλο password , χωρίς να πονοκεφαλιάζεις κάθε φορά και να θυμάσαι 100 κωδικούς. 1
caveneo Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, isay είπε Διαφορα προγραμματα κρυπτογραφησης σε σειρα Π.χ. αρχικό αρχείο Α Veracrypt και κρυπτογράφηση του Α σε Β winrar και κρυπτογράφηση του Β σε Γ με διαφορετικό κωδικό και το Γ στο cloud σε προστατευμένο χώρο και με fake headers να φαίνεται σαν κρυπτογραφημένο docx (εστω και κατεστραμμένο) Οποιος το υποκλέψει και το ανοίξει στην αρχική του μορφή, μπράβο του και αξίζει να εχει τους κωδικους μου. Το Veracrypt από ό,τι είδα δεν μπορεί να κρυπτογραφήσει ένα αρχείο μόνο ή φάκελο. Έχεις κάποιον τρόπο;
isay Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το veracrypt κάνει παπαδες αλλά εχει το δικό του τρόπο. Θέλει διαβασμα. Σου εδωσα τρόπο που χρησιμοποιώ εγω σαν ενδεικτικό, οχι το μόνο. Δεν κανω οδηγό κρυπτογράφησης Επεξ/σία 12 Απριλίου 2018 από isay 1
villasg Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Εγω αρκετα χρονια τωρα εχω το Roboform απο ολες τις συσκευες μου 1
AlexisG13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 12 ώρες πριν, caveneo είπε Ψάχνω ένα πρόγραμμα που να έχω όλους μου τους κωδικούς εκεί μέσα. Τώρα έχω ένα αρχείο txt που εκεί πέρα μέσα γράφω λ.χ: facebook: username password. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να έχω έτσι να τα βλέπω όταν θέλω ή έχω ξεχάσει κάποιον που να προσφέρει και κάποιου είδους ασφάλεια; Γιατί έτσι και χάσω το txt ή πέσει σε λάθος χέρια κάηκα. Φίλε μου και γω θα σου πρότεινα το lastpass. Το χρησιμοποιώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Επειδή με ενδιέφερε και το έψαξα, έχει πολύ μεγάλη ασφάλεια. Αν κάποιος προσπαθήσει να μπει από άλλη συσκευή στο λογαριασμό σου, δεν μπορεί γιατί υπάρχει η επαλήθευση 2 βημάτων. Επίσης σε περίπτωση hackαρίσματος αμέσως αλλάζουν όλοι οι κωδικοί που έχεις περάσει και έτσι δεν μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου! Στο συστήνω ανεπιφύλακτα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα