voltmod Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ενώπιον των Επιτροπών Δικαιοσύνης, Επιστημών, Εμπορίου και Μεταφορών της Γερουσίας, ο CEO του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, Mark Zuckerberg απάντησε σε μια ερώτηση που σχετίζεται με την περίπτωση το Facebook να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο στο κινητό σας με στόχο να προβάλει στους χρήστες στοχευμένες διαφημίσεις. Πρόκειται για μία από τις θεωρίες συνωμοσίας που δύσκολα … πεθαίνουν, με τον Mark Zuckerberg να αρνείται κατηγορηματικά ότι το Facebook παρακολουθεί τους χρήστες του χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο στο κινητό τους ή στον υπολογιστή τους όταν ερωτήθηκε σχετικά από τον Γερουσιαστή Gary Peters. Ο Gary Peters ζήτησε από τον Mark Zuckerberg να απαντήσει με ένα “ναι ή όχι” σχετικά με το αν το Facebook χρησιμοποίησε ήχο από προσωπικές συσκευές των χρηστών του για να εμπλουτίσει τις πληροφορίες για τους χρήστες του και να συλλέξει πρόσθετα δεδομένα για να στοχεύει καλύτερα με τις διαφημίσεις του και ο CEO του Facebook απάντησε “όχι”. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook εξήγησε ότι οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν βίντεο με ήχο, αλλά πως κάτι τέτοιο δεν σχετίζεται με το είδος παρασκηνιακής κατασκοπείας που έχει ακουστεί από ανθρώπους να μιλάνε. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής Gary Peters ρώτησε: “Έχω ακούσει από κάποιες εκλογικές ομάδες να λένε πως το Facebook χρησιμοποιεί ήχο από τις φορητές συσκευές τους για στοχευμένες διαφημίσεις. Κάτι τέτοιο μαρτυράει ουσιαστικά για την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει. Κατανοώ ότι υπάρχουν τεχνικά και υλικοτεχνικά ζητήματα για να συμβεί κάτι τέτοιο. Για την καταγραφή ήχου το ακούω όλη την ώρα. Χρησιμοποιεί το Facebook ήχο από κινητές συσκευές για να εμπλουτίσει τις προσωπικές πληροφορίες για τους χρήστες του;” Ο Mark Zuckerberg απάντησε: “Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Γερουσιαστή, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής σε αυτό. Μιλάτε για μία θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί ότι ακούμε τι συμβαίνει στο μικρόφωνο σας και πως χρησιμοποιούμε (όσα ακούμε). Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Επιτρέπουμε στους χρήστες να τραβούν βίντεο στη συσκευή τους και να τα μοιράζονται. Τα αρχεία βίντεο διαθέτουν επίσης ήχο. Αυτό που κάνουμε, καθώς τραβάτε ένα βίντεο, είναι να το καταγράφουμε και να το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την υπηρεσία καλύτερη, βεβαιώνοντας ότι έχετε ήχο. Είναι αρκετά σαφές αυτό”. Engadget Δείτε ολόκληρο το άρθρο
Giorgos241 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Still.. this is creepy. Δεν ξερω αν ειναι αληθινο ή οχι αλλα οταν το ειδα πριν λιγες μερες μου φανηκε ενοχλητικο 3 1
aris1986 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Giorgos241 είπε Still.. this is creepy. Δεν ξερω αν ειναι αληθινο ή οχι αλλα οταν το ειδα πριν λιγες μερες μου φανηκε ενοχλητικο Εμενα μου εχει συμβει παρα πολλες φορες, το εχω γραψει επισης παρα πολλες φορες εδω στο insomnia. Το κυριοτερο ειχα το κινητο (iphone) σε αναμονη με wifi ανοιχτο και επαιζα κιθαρα ηλεκτρικη, κατι ειχε παει στραβα στον μηχανισμο και ξεκουρδιζε απο μονη της οσο επαιζα. Τελοσπαντων, πινω μια τζουρα καφε ανοιγω instagram (oχι fb) και να σου: Ηλεκτρικος μετρονομος, Youcisian (app εκμαθησης) και φυσικα ηλεκτρονικο κουρδηστηρι app γιατι ημουν και ξεκουρδιστος λογω προβληματος... Την τελευταια φορα εφυγε μια βιδα, μια ροδελα και ενα παξιμαδι απο την καρεκλα γραφειου, φωναζω τον bro φερνει το δραπανοκατσαβιδο και ζουυυυ ζουυυυ κανα 15 λεπτο. Δύο (2) ωρες μετα email απο guarantee shop με δραπανα σε προσφορα. Και δεν ειχα ψαξει καθολου για δραπανα στο παρελθον να πεις cookies, mozilla, google chrome και δεν ξερω τι... Τρελο με λενε αλλα τελοσπαντων. Μπραβο που το ρωτησανε οι γερουσιαστες, τελικα το εχουν ακουσει και αυτοι οτι (κατι) υπαρχει, εστω, δεν ειμαι ο μονος... Αναφορά σε κείμενο “Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Γερουσιαστή, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής σε αυτό. Μιλάτε για μία θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί ότι ακούμε τι συμβαίνει στο μικρόφωνο σας και πως χρησιμοποιούμε (όσα ακούμε). Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Επιτρέπουμε στους χρήστες να τραβούν βίντεο στη συσκευή τους και να τα μοιράζονται. Τα αρχεία βίντεο διαθέτουν επίσης ήχο. Αυτό που κάνουμε, καθώς τραβάτε ένα βίντεο, είναι να το καταγράφουμε και να το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την υπηρεσία καλύτερη, βεβαιώνοντας ότι έχετε ήχο. Είναι αρκετά σαφές αυτό”. Απαντησε και εξυπνα, οπως απανταω και εγω για να τους μπερδεψω! Το γυρισε στο αν τραβαω βιντεο την γατα μου ή πως τρωω το σουβλακι μου οπως λεει και εδω ενα μελος και οχι στην ερωτηση αν ακουει το κινητο γενικα τα ενδιαφεροντα σου και αναλογως αν σου στελνει διαφημισεις... Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από aris1986 23
Que sera sera Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, aris1986 είπε Εμενα μου εχει συμβει παρα πολλες φορες, το εχω γραψει επισης παρα πολλες φορες εδω στο insomnia. Το κυριοτερο ειχα το κινητο (iphone) σε αναμονη με wifi ανοιχτο και επαιζα κιθαρα ηλεκτρικη, κατι ειχε παει στραβα στον μηχανισμο και ξεκουρδιζε απο μονη της οσο επαιζα. Τελοσπαντων, πινω μια τζουρα καφε ανοιγω instagram (oχι fb) και να σου: Ηλεκτρικος μετρονομος, Youcisian (app εκμαθησης) και φυσικα ηλεκτρονικο κουρδηστηρι app γιατι ημουν και ξεκουρδιστος λογω προβληματος... Την τελευταια φορα εφυγε μια βιδα, μια ροδελα και ενα παξιμαδι απο την καρεκλα γραφειου, φωναζω τον bro φερνει το δραπανοκατσαβιδο και ζουυυυ ζουυυυ κανα 15 λεπτο. Δύο (2) ωρες μετα email απο guarantee shop με δραπανα σε προσφορα. Και δεν ειχα ψαξει καθολου για δραπανα στο παρελθον να πεις cookies, mozilla, google chrome και δεν ξερω τι... Τρελο με λενε αλλα τελοσπαντων. Μπραβο που το ρωτησανε οι γερουσιαστες, τελικα το εχουν ακουσει και αυτοι οτι (κατι) υπαρχει, εστω, δεν ειμαι ο μονος... και σε μενα εχει τυχει και σε αλλους το καλο σεναριο είναι να μας λενε ψέματα οι εταιριες το κακο είναι η ΑΙ των προγραμμάτων να αποφασισε να παρακαμψει μονη της τις εντολες για να πετυχει τον σκοπο λειτουργιας της Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Que sera sera 2
txcellas Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, Que sera sera είπε η ΑΙ των προγραμμάτων να αποφασισε να παρακαμψει μονη της τις εντολες για να πετυχει τον σκοπο λειτουργιας της skynet?
aeljim Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δεν ξέρω τι λέτε. Το έχω πάθει και είμαι σίγουρος 1000% οτι το κάνει οτι και αν πείτε. Μου έχει βγάλει διαφήμιση για κάτι άσχετο που μιλούσα στο τηλέφωνο και ενώ ποτέ δεν το έψαξα σε καμία μηχανή αναζήτησης ή κανένα site. Είχα ακούσε και γω τις φήμες και δεν τις πίστευα μέχρι που το έπαθα. Δεν μιλάω για διαφημίσεις σε πράγματα που έγραφα στο messenger ή έψαχνα στο google. Αυτό γινόταν συνέχεια. 7
skiabox Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Η παρακολούθηση είναι καλή. Δημιουργεί υπεραξία. 1
Que sera sera Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, txcellas είπε skynet? συνεχεια λεμε για το αν και ποτε θα αρχισει να παιρνει αποφασεις μονη της λογω συνειδητοτητας η ΑΙ, αλλα δεν κοιταμε αν υπαρχουν τετοια παραδείγματα γυρω μας.
aris1986 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, aeljim είπε Δεν ξέρω τι λέτε. Το έχω πάθει και είμαι σίγουρος 1000% οτι το κάνει οτι και αν πείτε. Μου έχει βγάλει διαφήμιση για κάτι άσχετο που μιλούσα στο τηλέφωνο και ενώ ποτέ δεν το έψαξα σε καμία μηχανή αναζήτησης ή κανένα site. Είχα ακούσε και γω τις φήμες και δεν τις πίστευα μέχρι που το έπαθα. Δεν μιλάω για διαφημίσεις σε πράγματα που έγραφα στο messenger ή έψαχνα στο google. Αυτό γινόταν συνέχεια. Ετσι ακριβως πρωτη φορα το επαθα με κουβεντα για παυσιπονα, μονο που δεν πολυμιλουσα εγω αλλα μια φιλη μου, επειδη ηταν στις μερες της..! Αρχισαν να μου σκανε email μετα για online φαρμακεια, drug stores στο fb κτλπ. Το αγνοησα φυσικα αλλα μετα εγιναν πολλα τετοια. Μαρκο σε καταλαβανε γυρνα πισω στα κεντρικα και πες στους προγραμματιστες σου: Μαγκες κλειστε το προγραμμα, μας πιασανε! 3
txcellas Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 αυτα τα σεναρια ειτε ισχυουν ειτε οχι μπορουν πολυ ευκολα τον τρελουτσικο να τον αποτρελανουν τελειως και να γεμισουμε συνομοσιες. Προσωπικα δεν εχω φβ εδω και κανα 3ρι χρονια αλλα δεν θα το εβλεπα τοσο αρνητικο σαν υποβοηθηση να εχω διαφημισεις συμφωνα με τα ενδιαφεροντα μου. Αν γουσταρω να τα αγορασω μονος μου θα το κανω χωρις υποβοηθηση.Ισως να λειτουργει στο υποσυνειδητο. Ποιος ξερει. Γι αυτο το marketing ειναι επιστημη! 2 2
caveneo Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μου φάνηκε λίγο "φοβισμένος"; Ή είναι ιδέα μου; Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από caveneo 5
giannakis1983 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Με το ΟΧΙ που δήλωσε σημαίνει οτι "οχι δεν καταγράφει για διαφημήσεις" Αλλά μπορείς να πείς "Ναι καταγράφει για φακέλομα ,αλλά οχι για διαφημήσεις"...... Παίζουν απλά με τις λέξεις...... Ps και σε εμένα εχει συμβεί...... 5
Zengar Zombolt Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Zengar Zombolt
Retromaniac Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Νέο me too κίνημα βλέπω να ξεκινάει από το insomnia
Bourdoulas Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Παιδιά ισχύει έχει τύχει και σε μένα. Μια μέρα είχα πει φωναχτά τους αριθμούς του Τζόκερ που έπαιξα, ενώ είχα ανοιχτό το Facebook. Ήταν σίγουρο ότι είχα πιάσει 5+1. Αλλά όταν ήρθε η ώρα της κλήρωσης δεν πέτυχα ούτε έναν αριθμό! Δεν το πίστευα ότι με έδωσε έτσι το Facebook. Λες και θα κέρδιζα δικά τους λεφτά. Από τότε έσβησα το Facebook και έγινα βίγκαν. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα